Şimdi Ara

Oglum her sey mi luks olur bir ulkede ya (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
6
Favori
46.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
452 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • net w kullanıcısına yanıt
    İnsanlarin ozel hayatina burnunu sokmaktan hic mi utanmiyorsun? Sanane kimin ne yaptigindan birader? İstemiyorsan kendin içmezsin olur biter. Sokakta kadınları dürtüp afedersiniz ama çok açık giyinmişsiniz, böyle yapmamalısınız da deyip televizyonda tecavüze uğrayan birini duyarsan hak etmiştir de diyor musun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde suna bakın Oglum her sey mi luks olur bir ulkede ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ne boş adamlarsınız adam alkol alamamış hayatımda hiç içmedim ama neden yadırgayim içsin helal olsun banane sanane...
    ben 50 dolarlık kulaklığa ulaşamıyorum 50×5.5 başkası p20pro dışarda 600 dolar burda 5k kıçımızı silemiyoruz lan tuvalet kağıdı 60 tl market market geziyorum nerde daha ucuz diye arabaları sormayın bile karnımızı doyurmak için bunca çaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 11 Ocak 2019; 10:22:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi yaa ne yrmlar var oyle de grcektn tovalet kgdı almyoruzz yaa herşy phalı olmuş yemnle asgarıde ytmeyck zten
  • Senin gibiler oldugu surece konuyu acan arkadas icin dusmana gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bayaltog kullanıcısına yanıt
    Sil bu resmi yaw baktıkça efkarlanıyor insan 29.03.2010 fiyatlarıymış ta
  • Hükümetin ozellikle 3. Doneminde sikintılar baş göstermişti ama medya özellikle susturularak kimseye bir sey yokmuş havası verildi. Ama piyasa bir yere kadar dayandı ve 2018 de patlak verdi. ithalata gebe kalmış ekonomi icin 17 senedir basta olan hükümet onlem almayi birakın adamları ulkemize çekti ve bununla övündü. Anakarttan siyah cekirdeğe kadar ithal urune boğulduk ve nerdeyse 20 senedir basta olan hükümet buna bir care aramadı. Şımdide çıkmış yerlı üretim zart zurt deyip duruyorlar. Yahu 20 seneye yakın baştayken neden ülkenin ithal kalemlerini ulkede urettirmedin ya da bir calisma yapmadin. Yani sinir olmamak elde değil. Ve arada nete girip 2018 dunya enflasyon siralamasina bakin neler göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Her kesim şikayetçi, geçenlerde bir tekelciyle konuştum "fiyat artması iyi de alan yok ki, keşke bu içkileri alacağıma döviz alsaydım" dedi. Bir de, "rakı yerine viski alın" dedi viskinin vergisi daha azmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • andelip kullanıcısına yanıt
    Kime ürettirecek. Bizdeki patron tayfası üretip risk alacağına al sat yapıyor daha çok kazanıyor. Devlet ithal olan silah-savunma giderleri için uğraşıyor. Hatta bi ara daha pahalıyada gelse biz kendimiz üreteceğiz demişti.

    Ben elimden geldiği kadar yerli ürünlere destek vermeye çalışıyorum. Ama kim buna özen gösteriyor. Gıdadan temizliğe çok satan bir çok ürün yabancı marka. Vestelin telefonlarına olan ilgi ortada. Tüketimi azaltmak için ek vergi taksit sınırlaması getirmekten başka bişey yapamıyorlar.

    Hükümet istese hepsini kendi üretir maliyetine satar ama bunların seçilmesini sağlayan patron tayfası onları sandığa gömer.

    Birde yerli malı alınca ne oluyor sorunu var. Adamlar kazançlarını devlete-halka dağıtmıyorya lüks içinde yaşıyorlar. Devlete giren çıkan yok aynı vergiyi yabancı şirkettende alıyor. Çoğu üretimlerini burda yapıyor iş imkanı sağlıyor. Belki tek dezavantajı o satıştan elde edilen kazanç yabancıda direk yurt dışına çıkıyorsa, yerlide bi kısmı yurt içinde harcanıyor.




  • Geçen sene mi neydi kıbrıstan almıştım. Olmeca Gold 70 lik birde Chivas regal 22 yıllık hala duruyor kolsol da eşim içmiyor diye Konsol arkada çekmecesine koymuş. Yılbası tekilayı açtım mis gibi bitmedi tabi kapadım geri duruyor öyle.

    Evde bu içkiler var içmiyorsun diyorlar. Ben neşeli veya kutlamaya değer bişey olduğu zaman arkadaş veya ailemle açıp sohbet ile beraber takılmasını severim. Ancak artık ne neşemiz kaldı nede eğlencemiz hayat cidden inanılmaz pahalandı.
  • Doğru diyorsun

    Tavuk gögsü alayım diyorum kilosu 25 lira.... etrafı denizler çevrili ülkemiz var diyoruz balıgın kilosu 40 50 lira.....Deniz olmasa kilosunu 200 300 liradan satarlardı herhalde....Kırmızı et de aynı 50 -60 lira kilosu... kuruyemiş alayım diyorum ceviz badem 80-100 lira kilosu.... ayakkabı alayım diyorum 300 400 liradan başlıyor. Dandik bir pantolon mahalle arasından aldım 100 lira. herşey ama herşey pahalı ve lüks olmuş.


    Alkol filanda kullanmam............Parası olan tüketsin olmayanda bokunu yesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 11 Ocak 2019; 15:17:4 >
  • arkadaşlar çöküş olmazsa bu düzen böyle gider ben faizde para biriktiriyorum bir şey harcamıyorum ot gibi yasıyorum 2023 e kadar boyle sonraki seçimden sonra yolumu bulurum 4 senemi sildim ben

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol bağımlısı değilim ama toplam 300 tl ye chivas kitiyle kendim 4 litre viski yapıyorum tadı aynı chivas niye kazıklanayım 300 tl ye 4 lt viski alamam piyasadan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 11 Ocak 2019; 15:55:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net w

    Her zama karşıyım alkol ve sigara zamına tam destek. Daha doğrusu sağlığa zararlı hertürlü şeye sürekli zam gelsin.
    ben de alkol ve sigara hayatta kullanmam ama sanki sadece onlara zam geliyor da işin ucu sana bana dokunmuyor gibi yazmışsın. ülkede son yıllarda her şey %200 zamlanıyor nerdeyse artık tarif bile edilemez duruma geldik hala bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında yazmayın. sanki mevzu sadece sigara alkol burada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silenforce

    Şaraba yöneldik biz tavsiye ederim daha ucuz ve keyifli oluyor içimi hem yemekle bile içebilirsin.Artık alternatiflere yöneliyoruz

    Bir kaç sene sonra evde yapmaya da başlarız gerçi hali hazırda yapanlar var.
    Oglum her sey mi luks olur bir ulkede yaOglum her sey mi luks olur bir ulkede ya




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    quote:

    Orijinalden alıntı: blacq0o

    Evli çocuklu ve kirada isen evet yetmeyecek bir miktar.
    He bekarsan bence kira için lüks bir yerde değilsen Türkiye şartlarında gayet iyi diyebilirim.
    Ya daha kurumsal büyük bir firmaya gideceksin ya da ayağını biraz yorgana göre uzatacaksın.


    Param artiyor zaten her ay, bol keseden para harcayan bir insan degilim, bunu da ay sonunu cikaramayacagim diye degil, ederinden cok ama cok pahaliya satiliyor diye almadim ve isyan ettim. Ayrica olay sadece alkol degil, sadece buraya konu acmama neden olan en yeni olay. Bilgisayar muhendisiyim, evde de kendim bir seylerle ugrasiyorum, bilgisayarim bozulsa, ekran karti vs bir seyi tamir edilemez sekilde arizalansa yenisini alacak param yok. Sikayet edilecek cok sey var ama ben sadece son basima gelenden gideyim, biraz odak noktasi olsun dedim.

    Alıntıları Göster
    Bende dediğin şekilde sayılırım. En kolay çözüm yurt dışında bir çözüm aramak gibi geliyor.

    İçer de kalıyorsak eğer gerçekten şartlar olması gerekenden düşük.

    Ama daha kötüsünü de gördüğümden şu an da bulunduğum konuma ve yere şükrediyorum.

    İnşallah daha kötüye değil de iyiye doğru yol alırız. :)




  • degobar kullanıcısına yanıt
    Bu ne ya yarıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyon almış başını gitmiş, devlet vergiyi bir tek maaşlı çalışandan ve satıcılardan gırtlaklarına basarcasına topluyor. Asgari ücrete zam yapıp enflasyonu daha da büyütüyorlar, sen ben de aldığımız kağıt parçalarıyla para kazandığımızı sanıyoruz.

    Yaşam kalitesi namına hiç bir şey kalmadı, ülkede keyif alabileceğin her sektör vergilerle dolu.

    Ama biz kendi kendimizi eğitemediğimiz sürece, kutuplaşıp saçma sapan savaştığımız sürece, gündemi manipüle eden siyasetçilere inandığımız sürece bu iş değişmeyecek ne yazık ki.

    Son olarak eklemek istiyorum; Sn. Erdoğan, lütfen artık istifa et, hepimiz hayatta olmaktan nefret ettik. Avrupanın en kral ülkesi distopya' ya döndü. Bizi bir rahat bırak artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    ilk olarak hiçbir abur cubur zararı alkolün zararı ile karşılaştırılamaz alkol çok daha zararlı

    Zaten yukarıda dedim istediğin kadar içebilirsin beni ilgilendirmez

    Alkolün beyin hücrelerine zararını bir araştır istersen

    Ayrıca eminim bir sürü araştırma var dediğin konularda 1 tane makale okumamışsındır ordan burdan duymuşsundur

    Evet şarap yararlı olabiliyor ama bunun nedeni içerdiği alkol değil .Düşük oranda alkolu vucut tolore edebiliyor şarabın yararını sağlayan içindeki diğer şeylerdir . Zamanında nerdeyse bütün ilaçları şarap vb. ile yapıyorlardı su yerine şarapla içiliyordu ilaçlar gibi düşünebilirsiniz .Bu alkolün yararlı olduğunu göstermez

    Devlet uyuşturucuyu tamamen yasakladı peki içilmesine engel oldu mu?
    Yasaklamak çözüm değil kendi isteğiyle bıraktırmak lazım mesela sizin o alkolü kendi isteğinizle almamanız gibi

    Bu arada ek bilgi veriyim eskiden uyuşturucular eroin kokain vs. her yerde kullanılıyordu mesela coca-cola da kokain vardı .İnsanlar yararlı olduğunu düşünüyordu anadoluda çocuklara ses çıkarmasın diye morfin veriliyormuş . Aynı şu anda sizin şarabın yararlı olduğunu düşünmeniz gibi . Hatla anadolu da oruç tutarken bile kullanılan bir şeymiş uyuşturucu . afyonu patlamamak deyimi oradan gelir

    Pierre Belon ilginç bir gözlemde bulunmuştur: «Afyon almak için son kuruşuna kadar harcamayan Türk yoktur.» afyon morfin taşıyan bir narkotik madde
    işte istediğim bu kafa




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.