Şimdi Ara

Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum ailesi. Durumu özetleyeyim. Babam kıdem tazminatından 2000 model sedan reno clio aldı bana. Aracta orjinalinde var olana ve göğüste bulunan hoparlör demeye bin şahit isteyen iki adet cihaz var birde uyduruk teyp var. Aslında teyp fena değil. Usbli falan yani iş görür durumda. Sizlerden şu konuda yardım istiyorum. Amfi ve hoparlör seçimi. Aracın ahım şahım birşey olmaması ve benim öğrenci olduğum durumları göz önünde bulundurularak bütçe dostu bir set kurmak istiyorum. Yani astarı yüzünden pahalıya gelmeyecek :D Bunu yaparken eldekilerden de yararlanmak istiyorum. Resimde de gördüğünüz üzere aracın ön göğüs kısmında (torpido üstü) yaklaşık 8,5-9 cm çapında hoparlör var. Buraya iki adet hoparlör ve arka tarafa 2 hoparlör ayarlamak istiyorum. Bide şart olmamak kaydıyla bi tane kutu bass. Elimde ilginç bi hoparlör var olursa onu da kutu bass olarak kullanabilirim. Neyse uzatmayayım görsellere geçelim.

    Ön Göğüs 1:
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'


    Ön Göğüs 2:
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'


    Araçtaki mevcut teyp:
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'


    İşte o ilginç hoparlör :D (r: 22 cm)
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'


    İlginç hoparlör 2:
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'







  • Alpine sxe-0825 önlere
    Arkaya yine sxe serisi coaxial hoparlör(çapını öğrenin model vereyim)
    Sony DSX-A30 USB ve AUX Girişli Kumandalı Teyp de ana ünite

    Toplam 300TL ye net ve kaliteli ses alırsınız. Usb belleğe de doldurun şarkıları.
    O tuhaf hoparlörü de en kısa zamanda çöpe atın. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim. Ancak teypi değiştirme imkanım malesef yok. Durumum biraz elimdekini süslemek gibi. Aracın arka kısmında ise hoparlör bulunmadığı için tahmini 16 cm çapında birşeyler düşünüyorum. Bir de bu 4 hoparlöre uygun ucuz yollu bi amfi önerebilir misiniz?
  • Evet beyler. Biraz araştırma yaptım ve bu sistem olayını bir amfi + 4 tane coax hoparlörle çözmeyi düşünüyorum. Ön taraftaki hoparlörlerin boyut anlamında sıkıntılı olması (8,5-9 cm) nedeniyle alpine sxe-0825 takım arka tarafa da alpine sxe-1325s takım veya bunlara eşdeğer hoparlörler alacağım. Ancak şimdiki sorunum ise bunlara uygun amfi ayarlamak... Hoparlörlerin linklerini paylaştım buradan özelliklerini inceleyebilirsiniz.

    Alpine Sxe-0825:http://www.gold.com.tr/alpine-sxe-0825-150w-2-yollu-hoparlor_u
    Alpine Sxe-1325:http://www.gold.com.tr/alpine-sxe-1325s-200w-2-yollu-hoparlor_u




  • Önler 20w rms, arkalar 30w rms lik modeller seçmişsiniz. Bu güçlerde f/p sistem için amfiye gerek yok. Direk teyp yeter 20 rms civarı verir o da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stormboy007

    Evet beyler. Biraz araştırma yaptım ve bu sistem olayını bir amfi + 4 tane coax hoparlörle çözmeyi düşünüyorum. Ön taraftaki hoparlörlerin boyut anlamında sıkıntılı olması (8,5-9 cm) nedeniyle alpine sxe-0825 takım arka tarafa da alpine sxe-1325s takım veya bunlara eşdeğer hoparlörler alacağım. Ancak şimdiki sorunum ise bunlara uygun amfi ayarlamak... Hoparlörlerin linklerini paylaştım buradan özelliklerini inceleyebilirsiniz.

    Alpine Sxe-0825:http://www.gold.com.tr/alpine-sxe-0825-150w-2-yollu-hoparlor_u
    Alpine Sxe-1325:http://www.gold.com.tr/alpine-sxe-1325s-200w-2-yollu-hoparlor_u

    Amfisiz kullanabilmeniz için özellikle bu ürünleri önerdim. Elinizdeki teyp de rahat rahat sürer bu hoparlörleri. Fazlasıyla da net ve detaylı çalarlar fiyatına göre bu kolonlar.




  • Bu arada bu hoparlörler Media Markt'ta daha uyguna satılıyor. Alacaksanız oradan alın. Gold pahalı. 1325i ben 69TL ye aldım Media Markt'tan.
  • Kardeşim aklın yolu bir. Belli ki beni 4 tane coax. hoparlör paklar ancak teyp kaldırır mı emin değilim açıkçası markası falan dandik çin malı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormboy007 -- 23 Temmuz 2014; 1:33:58 >
  • stormboy007 S kullanıcısına yanıt
    Güven bana kaldırır kardeşim. Eline para geçtimi de güzel bir ana ünite alırsın yeter.
  • Valla mevcut olan orjinal hoparlörler bile sesi biraz açınca bozuyor sanmıyorum ama soruşturalım bakalım :D
  • stormboy007 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımıza,, 80w rms hoparlor önerirseniz bence daha iyi olur. İleride ana üniteyi değiştirirse çıkış güçleri 30-50w arası olacaktır. Anfi bağlatırsa çıkış gücü ortalama 60w olacak. Bu durumda hoparlor konusunda tekrar sıkıntı olmayacaktır. Bu teypte RCA çıkış yoksa anfialmayı düşünürse bağlantı yapamıyacak
  • Hocam gezinirken mevcut ana ünitenin özelliklerini buldum.
     Öğrenci Dostu Set 'Bu sorunu ancak sen çözersin ;)'

    Düşünecek olursak ben bu alpine hoparlörleri alsam bağlantısıyla şunuyla bunuyla gene bana 250 liraya patlayacak. Bide ana ünitenin değiştiriltirilmesi göz önünde bulundurulsa aynı 2. el paket bi set alsam yani amfisiyle kutu bassıyla hoparlörüyle bunları bağlatsam bana 350 civarı bi fiyata mal olacak artı daha yüksek ve kalite ses.
  • ucuz bır 4 kanallı amfı almanız gerekıcek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.