Şimdi Ara

Öğrenci İçin En Doğru Araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bu tarz konular binlerce defa açılmıştır ama bir kaç dakikanızı ayırıp okumanızı ve durumumu anlatmak istiyorum. 18 Yaşındayım Lise son sınıf öğrencisiyim lisenin bitmesine 1.5 hafta kaldı. 1,2 güne de ehliyetimi alıcam emniyetten kartın çıkmasını bekliyorum. Bende araba sevdası yok yani o araba şöyledir böyledir pek bilmem, benim asıl sevdam araba sürmek. Yani o direksiyon başında durmak ayrı bir dünya benim için tarif edilemez bir duygu. Ve hayallerimi gerçekleştirmek için bu yıl okulumu okurken part-time bir iş buldum 5-5.5 ay boyunca part-time bir işte tabiri caizse köpek gibi çalıştım. Meslek lisesinde okuduğum için yaptığım stajla beraber okul - iş - staj 3'lemesi içinde araba sevdası uğruna gece gündüz çalıştım. Öğrenci olup hala okul okuduğum için tek iş şansım olan sinemada çalıştım ve belki bileniniz vardır sinemada vardiyalar 3 e ayrılıyor. Haftanın iki günü okuldan çıkıp gittiğim için gece 1-2 gibi eve dönüp sabah kalkıp okula gittim. Yani özet olarak hayalim için gerçekten çok çalıştım. Freelance olarak ta yaptığım Web sitelerinden kazandığım miktarlar la 5.5 ayda biriktirdiğim mebla 7000 oldu.

    Şimdi yazın başı gibi bir araç almak istiyorum, kendi alın terimle kazandığım paramla almak. Bu fiyat aralığında alabileceğim arabalarında farkındayım. Uzun süredir de gerekli sitelerden araştırma yapıyorum. Ailemden destek alma imkanım pek olmadığı için o tarafı hiç karıştırmıyorum. Sizin tavsiyeniz ne olurdu bu durumda ? Görüşlerinizi bekliyorum







  • lada samara, broadway spring veya kuş serisi arasında birşey olur bu fiyata en az masraf çıkartacak, eski hondalar da bulunabilir ama sonrasında adam etmek için para ister
  • ben olsam motosiklet alırım honda msx olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeyi biraz zorlayabilirseniz Mazda 323 olabilir
  • Öğrenci için en iyi araba magirus m2000 ve mercedes capacity
  • Gelirin yoksa ailen destek çıkmıyosa araba alma. Bana dedem aldı valla bütün bursum arabaya gidiyor. Rahatlığı iyi hoş ama sorun çıkarırsa hayattan soğursun
  • Bu şartlarda Uno.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uno .

    az yakması da cabası .
  • HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam motosiklet'i oldum olası hiç sevemedim birde bir iki kazasını görünce iyice soğudum
  • Batuhan Kılıç kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde ben yaşta birisinde görmüştüm boradway'ı hocam çokta hoş duruyordu zaten baktığım araçlar arasındaydı
  • Howlin Wolf kullanıcısına yanıt
    Hiç denk gelmemiştim hocam sağolun tercihler arasında olabilecek bir araç
  • Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Gelirim var hocam ailem de destek çıkar normalde ama ben o tarafı zorlamak istemiyorum onlara ek masraf çıkarmak istemiyorum kendi yağımda kavrulmak istiyorum
  • Uno da baktığım araçlar arasında ama orası burası dağılmamış düzgün duran apaçiye çevrilmemiş tofaşlarda tercih sırasına giremez mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rexion

    Uno da baktığım araçlar arasında ama orası burası dağılmamış düzgün duran apaçiye çevrilmemiş tofaşlarda tercih sırasına giremez mi ?

    yok yav. yakışmaz tofaşmış şahinmiş.

    uno ufacık bişey işte . az da yakıyor . öğrenciye yakışır işte
  • Ne biliyim hocam bu milletteki ön yargı nedir anlıyamadım düzgün tofaşlar bile apaçi statüsüne girmemeli bence :D

    1.90 boy var uno içerisinde recep ivedik gibi kalırım gibi geliyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rexion

    Ne biliyim hocam bu milletteki ön yargı nedir anlıyamadım düzgün tofaşlar bile apaçi statüsüne girmemeli bence :D

    1.90 boy var uno içerisinde recep ivedik gibi kalırım gibi geliyo

    yok kalmazsın :D

    126 bis değil nasıl olsa
  • Hocam yardım alamayacaksan ya da biraz daha yüksek gelirin olmayacaksa araba yürütmek gerçekten zor ve masraflı.
    Üniversite öğrencisiyim Ankara'da. Ailem aldı aracı. Arada sırada benzinini de koyuyorlar Allah onlardan razı olsun ancak her zaman da isteyemiyorsun tabi.
    Yakıtı ayrı dert. Geçen gün yazlık lastikleri taktırırken diş atlamış, kırdılar contayı, onu yaptırmaya 100 lira para verdim. Usta işin içine poryo sokacaktı, Allah'tan öyle olmadı da 100 lirayla kurtardım. Lastik değişimine 40 lira verdim. Muayanesi geliyor ona da masraf yaparız artık ne kadar olursa.
    Aylık elime geçen paranın güzel bir bölümü arabaya gidiyor. Haa rahatlığı, konforu bambaşka tabi ki. İstediğin saatte eve dönmesi, sabah ders için geç çıkmak, gezip dolşaması.
    Öneri konusunda Lada Samara'ya bakabilirsin. Tank gibi araba diyorlar. Bulabilirsen aklına yatan bir model inşallah tutkundan bir şey kaybetmeden, güvenli bir şekilde zevk ala ala binersin.




  • haklısınız eyvallah sağolun hocam öneri için
  • TwinExist kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ediyorum yanıtınız için. Allah sizinde yardımcınız olsun dediğiniz gibi araba gerçekten başlı başına bir masraf ama olmadan da olmuyor. Şeyi denemeyi düşünüyorum 5 ay sigortalı kurumsal bir şirkette çalıştığım için 2-3 bin ihtiyaç kredisi çekmeyi büyük ihtimal çıkmaz ama bir şans
  • 18 Yaş +yeni ehliyet + araba bu üçlü yollarda karşıma çıkmasını istemediğim bir kombinasyon ne yazıkki.sana araba aldırmamanın bir yolu yokmu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.