Şimdi Ara

Öğretmen tekrardan sınav yapabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11. Sınıfım. Biyoloji sınavı olduk. Kelebek sistemi var okulda. Sınıfta 3 kişi kopya çekti, hoca sinirlendi herkesi sınav yapıcam dedi. Böyle bir hakkı var mı? Sınav testti 70 aldım şimdi tekrardan sınava giricem karışık yapıcak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocanın böyle bir hakkı olup olmadığını bilmiyorum ama bizim okulda kopya çeken sınavdan kalır ve uzaklaştırma alırdı.İlgili muavine durumu ilet.Onlar sana yardımcı olurlar.
  • kelebek sisteminin ne olduğunu bilmiyorum. ama sene başı zümrede alınan karar kadar sınav yapılır. sonradan 1 tane daha yapacağım diyemez.

    sınav prosedürü kopya çekildiyse, yakalayan öğretmen okul idaresine dilekçeyle başvuur disiplin kurulunda kopya karraı çıkarsa, çekenler 0 alır. uzaklaştırma verilmez, sadece kınama verilir. (google a ortaöğretim kurumlar yönetmeliği yazıp madde 164 ü inceleyebilirsiniz.)

    sadece sınav soruları önceden çalındı şartıyla aynı sınavı tekrar edebilir. bunu da okul idaresi ile beraber karar verebilir.
  • Sınavı tekrar yapma hakkı yok. Sorular çalınmadı, sadece birkaç öğrenci kopya çekti. Kopya çeken öğrenciler ise yakalanmış. Bu sınavı tekrar yapmak için bir sebep doğurmuyor.

    İtiraz edebilirsiniz. Öğrenci olduğun için pek dinleyeceklerini sanmıyorum, sınavdan düşük not alırsan okula velin gelir ve çözebilir. Avantaja çevirebilirsin :) Bu düşüncesizliklerini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer durumdan memnun değil iseniz BIMER bildirebilirsiniz.
  • bence yapabilir , geçen dönem tarih sınavı olmuştuk , okulun neredeyse tümü 50'den düşük not aldığı için sınav tekrarlandı . Tabii öğretmenden öğretmene değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav güvenliğinin tehlikeye düştüğü kanaati gelirse tekrar sınav yapabilir

    sınavlar ile ilgili genel kurallar yönetmelikte detaylar ie öğretmenler kurulunda kararlaştırılır

    öğretmen ile karşılıklı saygı çerçevesinde durumu çözmelisiniz

    ösym hiç bir delil olmadan bile sınavları iptal edebiliyor doğrular ve yanlışlar aynı ise ille yakalanmak gerekmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.