Şimdi Ara

OLDIES! '80 ÖNCESİ UNUTULMAZ YABANCI-TÜRK HAFİF-ANADOLU ROCK ŞARKILAR (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.417
Cevap
28
Favori
228.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel bir konu , uzun zamandır böyle kaliteli konular açılmıyordu bu bölümde..=) Bendende 2 tane Leonard Cohen parçası gelsin..

    Leonard Cohen - Winter Lady
    I'm just a station on your way , I know i'm not your lover..


    Leonard Cohen - One Of Us Cannot Be Wrong
    Then he wrote himself a prescription and your name was mentioned in it..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catacomb -- 4 Haziran 2010; 23:23:39 >
  • @BoraMT,

    Uğurlugil ailesi ile ilgili en uzak anım 4 yaşıma denk geliyor(1960)Radyo başında oturur,kutunun içinde küçücük eşyalar,küçücük insanlar
    olduğunu zanneder,hayal etmeye çalışırdım onları.(Ah bizim kuşağın saf çocukluğu)Yanılmıyorsam Genco Erkal da seslendirenler arasındaydı
    (ailenin oğlu Doğan)-bunları daha sonraki yıllardan hatırlıyorum.
  • Bunlar da benim çocukluğumun yazlık sinemalarının sinyal müzikleri....

    1957 , Chris Howland & Kay Cee Jones , Sayanora ;




    196 . , Sacha Distel , Kime Derler Sana Derler ;

  • @Neommy ;

    Beni BoraMT ile aynı kategoriye koymanız büyük iltifat;ben sıradan bir dinleyiciyim , hiç bir şey de çalmıyorum.
    Sadece kulağım iyidir ve galiba hafızam kuvvetli.Ve birşey itiraf edeyim;Titanic,Led Zeppelin,Deep Purple gibi rock
    gruplarını sevmezdim zamanında,ama şimdi çok seviyorum(şarkıları mı-hatırlattıklarını mı bilmiyorum)
    Lütfen ipuçlarını değerlendirin,ben de zaten daldan dala konuyorum şarkı koyarken..söz"bu şarkıyı ben koyacaktım"
    demeyeceğim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 5 Haziran 2010; 1:47:31 >
  • @ Neommy ve @Narissa

    Övgüleriniz için tekrar teşekkürler. Artık iyice yüzüm kızarmaya başladı. Öte yandan, her ikinizin de büyük bir tevazu içinde olduğunu düşünüyorum. Bu forumu başlatan, 1700'e yakın mesaj bırakan sizler değil misiniz ?(!).

    Ayrıca, ben de sizin gibi sadece bir dinleyiciyim. Çocukluk yıllarımda Müziği çok sevdiğimi fark eden aile büyüklerim, "Derslerine çalışmaz" gibi bir gerekçe ile bir müzik aleti çalma taleplerimi daima geri çevirdiler. Bu yaklaşımın doğru mu, yoksa yanlış mı olduğunu, ne yazık ki hiçbir zaman öğrenemeyeceğim.
  • Bob Dylan'ın tüm parçaları youtube dan kaldırılmış telif hakları yüzünden , çok sinir bozucu.. Dinleme şansı buldunuzmu bilmiyorum ama Fretkillr adında bir Youtube kullanıcısının çok güzel coverları vardı 60lı ve 70 yıllardan , eğerki izleyemediyseniz büyük kayıp , adamın tüm coverları youtube dan kaldırıldı , adamın coverları genellikle orjinal şarkılardan bile güzel oluyordu... Hayranlarından 1 tanesi birkaç parçasını tekrardan eklemiş , tadımlık ekliyorum.

    John Denver - Country Roads , Take Me Home (Cover)


    Bob Dylan - Mr. Tambourine Man (Cover)
    [DHTUBE=]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catacomb -- 5 Haziran 2010; 13:37:13 >
  • Bob Dylan'ı hatırlamışken..

    1971 , Joan Baez , The Ballad of Sacco and Vanzetti ;






    İstanbul Açıkhava Tiyatrosunda verdiği bir konserde söylediği son şarkıydı..bahaneyle hatırlayıp buldum..Diğer şarkılarından çok farklı...


    1988 , Joan Baez , Recently :





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narissa -- 5 Haziran 2010; 15:59:05 >
  • 1959, Neşeli Günler ( The Sound Of Music ), Do Re Mi; Gelmiş geçmiş en güzel müzikallerden birisinden şarkı! Ve gencecik bir Julie Andrews.



    1965, Dr.Jivago, Lara'nın şarkısı; Lara, Larissa, Julie Andrews yine, ama daha da güzel bu defa! İlk geldiğinde Ankara'da karda saatlerce bekleyip 4-5 gün sonraya hafta sonuna bilet aldığımı çok iyi hatırlıyorum, 10-11 yaşlarda olmalıyım! Girdiğim kuyruk hayatımda girdiğim en uzun kuyruklardan birisiydi. YouTube'da orjinal balalaykalı filmdeki müziği aradım ama en yakın alttakini bulabildim, çok benzemesine rağmen bana orjinal film müziği gibi gelmedi!

    Altta 1. videoda Lara'nın şarkısı var, çok güzel Rusya manzaraları eşliğinde.
    Altta 2. videoda filmin orjinal Dr. Jivago tanıtım treyleri ve Julie Andrews var!






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 6 Haziran 2010; 13:56:18 >
  • Johnny Mathis

    Bir başka kadife ses ve eşsiz bir yorum tekniği : Johnny Mathis. Bu büyük şarkıcının olağanüstü bir müzik kariyeri var. 130'dan fazla albüm yapmış 180 milyondan fazla plak satmış. 60'ın üstünde şarkısı ünlü Amerikan Billboard listelerinde yer almış. Önce 1957 yılında Altın Plak ödülü alan çok ünlü şarkısı "Chances Are"adındaki şarkısını dinleyelim.


    Chances Are - Johnny Mathis (1957)



    Johnny Mathis, 1978 yılında, yine çok başarılı bir Amerikalı şarkıcı olan Deniece Williams ile birlikte düet şarkılardan oluşan bir albüm yaptı. Bu albüm de Altın plak ödülü aldı. Bu albümün en sevilen şarkılarından biri olan ve albüme adını veren "Too Much, Too Little, Too Late" adındaki şarkıyı sunalım. Çok başarılı ve tadına doyulmaz bir düet dinleyeceksiniz.

    Too Much, Too Little, Too Late - Johnny Mathis & Deniece Williams (1978)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 6 Mayıs 2015; 8:03:24 >
  • Bir enstrumantal ve romantik parça...

    Claude Ciari çok ünlü bir gitarist. 1964 yılında yaptığı albümde yer alan La Playa adındaki parça, başta en başarılı olduğu Fransa olmak üzere 45 ülkede listelere girmiş. Bir enstrumantal Rumba.

    La Playa - Claude Ciari




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 19 Haziran 2010; 8:13:30 >
  • Memory (Cats müzikalinden...)


    Cats müzikalinin çok ünlü şarkısı "Memory" pek çok şarkıcı tarafından seslendirilmiştir. Ben bu şarkıyı 1983 yılının Kasım ayında "Radio City Music Hall" denilen salonda Johnny Mathis'den dinleme şansına sahip olmuştum ve çok etkilenmiştim. Aynı konserin ikinci yarısında Deniece Williams da yer almıştı ve hiç unutamadığım bir müzik ziyafeti çekmişlerdi.

    Memory - Johnny Mathis





    Aynı şarkıyı bir de Barbra Streisand'dan dinleyelim. İkisi de isimlerini Müzik tarihine altın harflerle kazımış olan iki çok büyük sanatçı. İkisinin yorumu da muhteşem. Bu daha güzel demek mümkün değil. Bakalım siz hangisini daha çok seveceksiniz.


    Memory - Barbra Streisand




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 24 Mart 2015; 18:32:29 >
  • 1964 , I Will Wait for You ,"Cherbourg Şemsiyeleri" filminin aşk teması, Müzik:Michel Legrand , Yönetmen: Jacques Demy


    Oyuncular : Catherine Denuve , Nino Castelnuovo






    Filmin sonunu izlemek isterseniz-aynı tema ile...:



  • Bu yağmurlu ve karanlık pazar gününde Foruma ağırlık verelim. Önümüzdeki günlerde, biraz başka konularla meşgul olmamız gerekeceğinden fırsat bulamayabiliriz.


    @Narissa

    Mesaj sayısı itibariyle size yetişmek üzereyim. Ancak burada, benim kontrolümün dışında olan bir haksız rekabet var. Yukarıda açıkladığım gibi, "Değiştir" ikonu ile bir mesajı değişiremediğimden, hatalı bir şey yazdığımı fark edince ilk mesajı silip yeni ve düzeltimiş mesajı koyuyorum ve bunu çokca yapıyorum. Silinmiş mesajlar da sayılmaya devam ediliyor ve böylece mesajlarımın sayısı giderek şişiyor (!).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 14 Haziran 2010; 11:20:01 >
  • İspanya'dan...

    Foruma hiç İspanya'dan örnek koymadık. Latin müziğine olan tutkumuz artık ortaya çıktı. Enstrumantal olanların dışındaki Latin parçalar da zaten İspanyolca dilinde icra edilen şarkılar. Ama bu İspanya'dan bir şeyler koymamamızı gerektirmez.

    İspanyol müziği aslında muhteşem bir müzik türü olan Flamenco türünü barındırıyor; ama bizim konumuz olan "Oldies" türünde çok zengin bir ülke oldukları söylenemez.

    1960'lı ve 1970'li yıllarda çok popüler olan, "Altın Çocuk" dedikleri ve tüm Latin Dünyasını kasıp kavuran Raphael adında bir şarkıcıları vardı. Ben 1983 yılında bu şarkıcının canlı peformansını da izledim, ama nedense yine de fazla ısınamadım.

    Çok popüler diğer bir şarkıcıları olan Julio Iglesias da, nedense (Johnny Hallyday gibi) benim çok fazla ısınamadığım şarkıcılardan biri. Ama, Julio'nun "Nathalie" gibi çok güzel şarkıları da var. Aşağıda, tam bir "Oldies" olmasa da artık bir klâsik olan "Un Canto a Galicia" adındaki güzel şarkısını sunuyorum.

    Un Canto a Galicia - Julio Iglesias (1972)






    İkinci şarkımız olan "Amor Misterioso"yu söyleyen Duo Dinamico grubu 60'lı yıllarda benim sevdiğim bir gruptu. Aşağıda sunduğum şarkıları da 1963 yılında bizim listelerimize giren bir şarkı olduğu halde kendi ülkesinde ikinci planda kalmıştır. Bu şarkıları keşfeden Fecri Ebcioğlu'nu bir defa daha minnetle hatırlayalım.


    Amor Misterioso - Duo Dinamico (1963)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 18 Ekim 2015; 21:38:19 >
  • @BoraMT;

    "Dedicated To The One I Love" aslında 2-3 defa konuldu, The Shirelles veya The Supremes versiyonları da konulmuş olabilir. Ben kendi koyduğumu sileyim ve sizin yukardaki kalsın lütfen, sizde ayrıca Mama Cass bilgisi de var. Arasıra böyle boşluklar açılması da iyi oluyor, geride açılan boşluklara zamanla şarkı listeleri yerleştireceğim, bu yüzden işime de geliyor.

    Sanırım siz telefon aktivasyonu işini halletmedikçe "Değiştir" çalışmaz ve başkalarının yapabileceği birşey yok o konuda. Önerdiğim yol benimde hoşuma gitmedi aslında ama koşulları böyle forumun.
    Evet tüm forumlarda istenmeyen biryerlere birşeyler yazmak zorunda kalıyor insan. Ama birde YouTube'siz kalsaydık, bunlara ulaşmamız neredeyse imkansız olurdu, sizi bilmiyorum ama. Bende yine karışıklık oldu ve ancak bugün tekrar girip resimli YouTube linkleri koymaya başlayabildim tekrar.
  • @BoraMT, Narissa;

    " Mesaj sayısı itibariyle size yetişmek üzereyim. Ancak burada, benim kontrolümün dışında olan bir haksız rekabet var. Yukarıda açıkladığım gibi, "Değiştir" ikonu ile bir mesajı değişiremediğimden, hatalı bir şey yazdığımı fark edince ilk mesajı silip yeni ve düzeltimiş mesajı koyuyorum ve bunu çokca yapıyorum. Silinmiş mesajlar da sayılmaya devam ediliyor ve böylece mesajlarımın sayısı giderek şişiyor (!). "

    Hala öyle mi bilmiyorum ama bende de binbaşı olduktan sonra "değiştir" yaptığım mesaj sayıları ve önemsiz konulara attığım mesajlar silindiler galiba. Yani önce binbaşı oldum 1 gün sonra 50-60 mesaj eksikle yüzbaşılığa düştüm ve bu mesaj adedide doldurulunca tekrar binbaşı oldum!
    Öyle kolay değil forumda kariyer yapmak, inanmazsanız gece saat 23:00-24:00 civarlarında açılan " cinler beni sopayla kovaladı" veya "kaza geçirdim, kafam koptu hangi hastaneye gideyim" ve benzeri neşeli konuların puan kazandırmadığını ( galiba!) hatırlatayım!
  • @Neommy

    "Dedicated To The One I Love" videolarından birini kaldırmak zorunda mıyız ki? İkisi de kalsa ne olur? Sizin bu grup ile ilgili olarak koyduğunuz kliplerin de kendi içinde bir bütünlüğü var. Zaten daha önce kaldırılması gereken, linki kırıılmış bir çok video var; özellikle çok sayıdaki Bob Dylan klipleri. Üstelik çok meraklı bir ziyaretçi yazdığımız özürleri de göreceğine göre, ne gam (!).

    Fark etmiş olduğunuz gibi, Telefon Aktivasyonu konusuna, şaka ile karışık takılıp duruyorum. Başkalarından beklediğim bir şey de yok. Zaten ben kendime göre, palyatif bir çözüm de buldum. Ama bu forumların bir moderatörünün görüp de, "Bu ne iştir, böyle?" diyeceğini zaman zaman "çok naif bir şekilde" hayal etmiyor da değilim ?(!)
  • Raphael

    Acaba Raphael'e haksızlık mı yaptık? Bir şarkısını koyup, gönlünü alalım. Hem belki siz Raphael'i benden daha çok seversiniz. 1966 yılı Eurovision şarkı yarışmasında İspanyayı temsil eden şarkısı. Aslında şarkı fena da değil.

    Yo soy aquel - Raphael (1966)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 18 Ekim 2015; 21:23:09 >
  • Luigi Tenco & Dalida

    Narissa'nın geçenlerde foruma koyduğu, Luigi Tenco tarafından söylenen "Mi Sono Innamorato Di Te" şarkısı bana müzik tarihinin dramatik olaylarından birini hatırlattı. Luigi Tenco'nun bu şarkıyı çok büyük bir duygu yoğunluğu içinde hatta kasvetli bile denilebilecek bir ruh haliyle söylediğini fark etmişsinizdir.

    Luigi Tenco 1961 yılında ilk plağını çıkarıyor. Sadece 6 yıl sonra, 28 yaşında iken otel odasında intihar ediyor. Bu süre içinde çok güzel şarkılar yapıyor. Bu şarkıların hemen tümünde aynı duygu yoğunluğunu görebilirsiniz.

    Dalida ise İtalya'dan Mısır'a göç etmiş bir İtalyan ailesinnden gelen bir baba ve Mısır'lı bir annenin kızı olarak Mısır'da dünyaya'ya geliyor. 1954 yılında 20 yaşında iken Mısır güzellik kraliçesi seçiliyor. Bunun üzerine film yıldızı olmak amacıyla Paris'e yerleşiyor. Ancak başarı müzik dalında geliyor.

    Dalida, İtalyanca, Arapça ve Fransızca'yı kusursuz konuşuyor. Almanca ve İspanyolca bilgisinin iyi derecede olduğu biliniyor. Japonya'daki bir konserinde başlangıç seviyesindeki Japonca ile dinleyicilerini karşılıyor. 30 yılı aşan müzik kariyerinde 10 dilde plâk yapıyor. Bu plâklar 130 milyondan fazla satıyor. 19 şarkısı plak listelerinde #1 numarayı görüyor. 45 adet "Altın" , 2 adet "Platin" ve 1 adet "Elmas" plak ödülü alıyor ve "Elmas" plâk ödülü alan ilk sanatçı olarak tarihe geçiyor.

    Luigi Tenco ve Dalida 1966 yılında tanışıyorlar ve beraber olmaya başlıyorlar. 1967 yılının başında "Ciao Amore Ciao" adındaki şarkı ile birlikte San Remo müzik festivaline katılıyorlar. Festivale katılmadan önce de evlenme kararı aldıklarını duyuruyorlar. Burada, yeri gelmişken San Remo müzik festivalinin bir özelliğinden söz edelim. San Remo müzik festivalinin bir şarkıcı yarışması değil, bir beste yarışması olduğunu vurgulamak için, 1953 yılından 1971 yılına kadar, aynı şarkının iki ayrı şarkıcı tarafından ayrı ayrı icra edilmesi şart koşuluyordu.

    Ne yazık ki, "Ciao Amore Ciao" şarkısı finallere kalamıyor. Yarışmadan elendiğini öğrendikten sonra Luigi Tenco otel odasında şakağına sıktığı bir kurşun ile intihar ediyor. Yanında yarışma Jürisinin kararlarını eleştiren ve bu nedenle hayatına son verdiğini belirten bir not bırakıyor. Luigi Tenco'un cesedini otel odasında ilk gören Dalida oluyor.

    Aradan 20 yıl geçiyor. 3 Mayıs 1987 günü, Dalida aşırı dozda uyku hapı alarak hayatına son veriyor. Yanında bıraktığı notta "Hayat benim için çekilmez oldu... Beni Affedin" yazıyor.

    Bu çiftin anısına önce Luigi Tenco'dan "Vedrai Vedrai" adlı şarkıyı, sonra da Dalida'dan "Ciao Amore Ciao" adındaki şarkıyı dinleyelim.


    Luigi Tenco - Vedrai Vedrai





    Dalida - Ciao Amore Ciao




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 7 Haziran 2015; 15:50:41 >
  • Luigi Tenco'dan ...... Los Machucambos'a

    Önceki mesajımızda, Narissa'nın Foruma koyduğu ve Luigi Tenco'nun ağır bir tempoda ve çok yoğun bir duygu hali içinde söylediği "Mi sono innamorato di te" adındaki şarkıdan söz etmiştik. Bu şarkıyı Luigi Tenco'dan başka Mina, Ornella Vanoni gibi İtalyan şarkıcıların yanında Los Machucambos grubu ve Alpay da söylemiştir.

    Mi Son Innamorato Di Te - Los Machucambos





    Yeri gelmişken, Los Machucambos'tan iki güzel parça daha koyalım. İlk klipte "Pepito" adındaki şarkılarını seslendiriyorlar. İkinci şarkı olan"Esperanza" adındaki şarkının Charles Aznavour tarafından söylenen versiyonu da 1963 yılında Türkiye'de çok tutulmuştu.


    Pepito - Los Machucambos (1961)





    Esperanza - Los Machucambos (1963)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraMT -- 13 Temmuz 2013; 21:16:59 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.