Şimdi Ara

OPEL ASTRA CLASSIC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, Benim 2005 model Opel Astra Classic aracım var. Bu modellerde ESP varmı? bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım servise sordum var abi dediler ama ben tatmin olmadım bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Birde bu araçlarda ani frenlemelerde ABS devreye girdiği zaman gösterge panelinde ABS lambası yanarmı? bazı arkadaşlarımdan başka model araçlarda ani frenlerde arka stop lambalarının hızlı hızlı yanıp söndüğünü veya dörtlülerin otomatik devreye girdiğini duydum böyle bir olay varmıdır? Bir diğer sorum bu araçlar için arabayı kumandadan kilitledikten sonra ikinci kez bir kilitlemenin olduğunu söylüyorlar bu çift kilit olayının faydaları nelerdir? Aracı çalıştırmadan önce kontağı çevirmeden gösterge panelinde bir sürü lamba yanıyor ve ayrıca dijital kilometre sayacının üzerinde bir şey yazıyor ilk önce yanan lambaların motor işareti vs. sönüyor sonra kilometre sayacındaki bu yazı kayboluyor bu noktada sorum marşa ne zaman basmak daha sağlıklı doğrusu nedir öğrenmek istiyorum. Aracım 2. el almış olduğum için tüm evrakları vardı ama kullanma klavuzu yoktu dün Opel Türkiye ile temasa geçtim internetteki sayfalarından mesaj attım bugün arayıp kargoya verildiğini bildirdiler bu durum beni çok memnun etti adamlar bu işleri iyi yapıyorlar anladığım kadarıyla. Ayrıca araç bakımlarım için Ankarada Opel REİS' e gitmeye karar verdim ankarada yaşayıp servis olarak Reis 'i tercih eden arkadaşların görüşleri nelerdir ben diğer servislerede gittim Opis, Opal, Opan oradaki ustalar bana pek güven vermedi. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • benim bildiğim klasiklerin hiçbir modelinde esp yok.ama bunu eps ile karıştırmamak lazım.senin dediğin eps olabilir mi?
  • dostum "electronic stabilitiy program" denilen seyden ESP den bahsediyorum hani su kritik durumlarda aracin yoldan cikmasini önleye özellikten EPS nedir bilmiyorum. Bu konuda da aydinlatirsan sevinirim daha once duymadim boyle bisey. Ayrica diger konularla ilgili bilgi verebilecek bir arkadas hic yokmu? Kimse Astra classic kullanmıyormu bu forumda?
  • Merhaba, Arkadaşım Opel Astra Classicte virajlarda aracı yolda tutup yoldan çıkmasını engelleyen ESP yok. ESP Astraların H kasalarında var yani en son çıkan kasalarında var. EPS ise arkadaşım Elektrik destekli direksiyon sistemidir. Senin aracında var mı yok mu bilmiyorum var ise zaten kontağı açtığında çalıştırmadan evvel aracı onunda lambası yanar, çalıştırtıktan sonra söner. Eğer böyle EPS yazan bir yazı varsa o sistem mevcuttur. Ancak senin aracında ESP yok bu kesin. Bende daha önce Astra kullanmış birisi olduğum için (10 Yıl kadar astra kullandım) aracı çalıştırmadan önce sönen ışıklar olacaktır onların sönmesini beklesen iyi olur çünkü bana servisten önermişlerdi. ABS ile ilgili soruna gelince eğer araç hareket halinde iken ABS ışığı yanıyora sürekli bu ABS sisteminde bir arızanın olduğunu gösterir. ABS ışığı kontağı açkıttan sonra yani aracı çalıştırdıktan sonra söner. Senin dediğin ani frenlemelerde ABS'nin devreye girdiği esnada ABS ışığının yanıp sönmesinden bahsediyorsun ki ben böyle bir şey görmedim. Yine sorduğun ikinci kez kilitleme ile ilgili bir bilgim yok. Opel servisleri genelde aynıdır herşey paraya bakar oralarda. Yani ben çok iyi bilirim opel servislerini. Bi kontak sipreyi çıkıpta 100 YTL para istediklerinide bilirim bilirimde bilirim. Opelin en sevmediğim yerleri servisleri. Güzel araçtır Astralar ne olursa olsun, sınıfının bir numarasıdır bence (servis hariç) aracına kazasız belasız binmeni dilerim. Saygılarımla...




  • Dostum verdiğin bilgiler için çok saol. ESP nin olmamasına üzüldüm doğrusu servistekiler var demişti demekki onlarda bilmiyor. benim bahsettiğim ABS lambası zaten aracı çalıştırınca sonra sönüyor. O konuda da bir sorun yok sanırım. Bahsettiğim ikinci kez kitleme olayı diye bişey var kumandanın kilitleme düğmesine bir kez daha basınca bir kilitleme daha oluyor bunun bir özelliği var bunu daha önce duymuştum sanırım içeri giren yine kapıyı açıp çıkamıyor tam bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı hala bir cevap veren yok. direksiyon hız arttıkça sertleşiyor bu bahsettiğin EPS olayının varlığına bir işaretmidir? Aracımdan hiç bir şikayetim yok çok memnunum fakat bilmediğim özelliklerini de öğrenebilirsem bir hayli mutlu olacağım. Teşekkür eder kazasız belasız günler dilerim.
  • çift kilitleme hırsızlar için alınmış bi önlemdir yani hırsız camı kırsa kilidi kaldırsa kapı açılmaz
    aynı zamanda içerdeki koldanda açılmaz hiçbişekilde açılmaz yani anca camdan içeri girebilir hırsız
    direksiyon için eps midir bilmem ama direeksiyon elektro servodur hızlandıkçada sertleşir araba stop etsede hidrolik gibi kitlenmez zorda olsa döner
  • astra g kasa da esp yok.... direksiyonu hızlandıkça sertleşir bu sistem vardır.. çift kilit aracın içerden de açılmasını engeller camları kırılsada kapısı açılmaz içerdeki kilit boşa çalışır... arabayı stop ettikten sonraşöför kapısı açılıp kapanmadan devreye sokamazsın
  • sevgili arkadaşım phonex78 ben 2005 modeli sıfı aldım ve hala kullanıyorum ne soracaksan sor bana.şimdi senin aracın kaliteli ve dayanıklı bir araç arkadaşın dediği gibi sınıfının en iyilerinden.senin araçta esp olayı yok,abs de ışık yanmaz,aracı çalıştırırken tüm lambalar söndükten sonra marşa basacaksın,kısa km göstergesindeki INSP olayı ilk 1500 km geçtikten sonra ortaya çıkmıştır yani beni servise(sadece opel) götür demektir,haa senin araban servise gitmiştir ama belli km lerde bu yine çıkar,dışarda bakıma girse bile bu INSP olayını sadece opel servisindekiler çözüyor bu o kadar önemli bir olay değil,ben yıllık bakımın 9000 km dışarda baktırdım çünkü opelin servisi bana 270 ytl masraf çıakar demişlerdi bende herşeyiyle dışarda 75 e baktırmıştım.anahtardan kilitleme olayı bizde iki katlı oluyor doğrudur 1.nde arcı kapılarını dışardan açılmaması için kilitliyorsun 2.basmanda da aracın kapılarını içerden de açılmaması için kilitliyorsun fark bu...Allah kazasız belasız kullanma nasip etsin rahatlıkla kullanabileceğin güzel bir araba...




  • Sevgili saray2 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim araç aldığımda neredeyse hiç kullanılmamıştı. aracı 11000 kilometrede aldım araç hiç servis görmemişti. Sen ilk bakımını serviste mi yaptırdın?
  • Frene basınca ABS ışığının yanması olayı Vectralarda vardır abs nin devreye girdiğini gösterir. Classiclerde ESP ve EPS sistemi yoktur. Aracın marşına ABS, yağ ve check engine ışıkları söndükten sonra basmalısın.
  • ben aracımı 9000 km de serviste yaptırmadım dışarda özel yaptırdım çünkü servis çook fazla bir fiyat biçmişti.
  • dostum aracımı sıfır aldım demiştin yanılmıyorsam 9000 km ye geldiğinde aracının garantisi devam ediyordu değilmi? Bence bu ciddi bir karar çünkü yetkili servis dışında bir yerde bakım yaptırman garantiyi götürüyor biliyorsun. Şuan benim aracımın garantisi yok zaten ama aracı satarken alıcı aracı servise götürdiğinde adamlar araç hiç servise gelmemiş abi demesinler diye servise götürmeyi düşünüyorum. Çünkü servis bakımlı araçlar satarken daha rahat satılıyor diye duyuyorum. Bu konuda ki fikirlerinizi de almak isterim.
  • ben bakıma götürdüğümde iki yıl geçmişti zaten yani garanti kapsamından çıkmıştı.ben o kadar önemsemiyorum çünkü aynı hizmete çok para verme niyetinde değilim şimdi 20.000 de yine dışardaki servise götüreceğim.bu km dede bujiler değişecek...
  • herkese selam 1998 model ople astra classick arabam var 50000 ellibinkm de satmayi dusunuyorumkendim yurt disindayim pek lazim olmuyo veya yenilemeyi dusunuyom tertemiz garantili kacpara eder acaba ilgilenenler cevaplasin1400cc benzinli
  • araba konyada bir koyde bes yildir hic kullanmadim garajda duruyo ESKISEHIRE de getirebilirim
  • 1,4 olduğu için pek talep olmaz
    yine 98 model 1,6 CD yi 15,250 YTL ye satmışlar forumda bir arkadaş bahsediyordu.
    benim tahminim: 14000 YTL ye satarsan iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Phoenix78

    dostum "electronic stabilitiy program" denilen seyden ESP den bahsediyorum hani su kritik durumlarda aracin yoldan cikmasini önleye özellikten EPS nedir bilmiyorum. Bu konuda da aydinlatirsan sevinirim daha once duymadim boyle bisey. Ayrica diger konularla ilgili bilgi verebilecek bir arkadas hic yokmu? Kimse Astra classic kullanmıyormu bu forumda?


    slm.4..5 sene kullandım bu kasayı çok saglam ve rahat arabadır ..sizin dediğiniz esp..başka bir tabirle vsa (viraj denge sistemi) astra classicte yok diye biliyorum bende 2001 elegance vardı onda bile viraj denge sistemi esp yoktu daha doğrusu G kasalarda oldunu bilmyrm yeni astrada var o saygılarrr.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 12 Kasım 2007; 3:37:31 >
  • opellerde bide anahtar kapıya takılıp sağa çeviriptutunca camlar açıkken kapaniyor
  • Astra clasic 1.4 için (sıfır) bayiden alınabilecek en iyi diyat nedir arkadaşlar ? Duyan pazarlık eden varmı?
  • bana bugün AStra 1,4 hb opak için 23.790' a indirdik diye opel bayiinden mesaj geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.