Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Opel Astra H 2013 HB rampada kalkış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrblar arkadaşlar. 6 ay önce 70 bin kmde, 2013 model LPGli, 1.6 motor manuel vites Astra H araç satın aldım. Bulunduğum şehirde fazla yokuş olmamasından dolayı aracın performansıyla ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ta ki misafir olarak gittiğim şehirde araçta fazla ağır olmayan 3 kişi ile klima açık durumda dik bir rampada kalkış yapamadığım güne kadar. Yanlış yola girdiğimi düşünerek aracı dik rampada durdurdum. Sonra tekrar kaldırmak istedim.Ama araç 1. viteste bile teklemeye başladı,gaz yemedi.Bir kaç kez istop etti.Yarım debriyaj yapıp gaza sonuna kadar yüklenince de biraz sarsıntıdan sonra patinaj attı, lastiklerden koku geldi ve araç ancak kalktı.Maalesef bu durumda yani klima açık ve araçta toplam 4 kişi varken dik yokuşlu ve dönüşlü yolda araç 2. vitesi bile kabul etmiyordu hemen 1e çekmem gerekiyordu. Bu durum moralimi bozdu. İnternetten araştırdığım kadarıyla normal bir durum olmadığını öğrendim. Daha önce dik rampalarda aracı kullandım ama klima açık olmadığından ve araç full dolu olmadığından böyle bir problemle karşılaşmadım. Benzer problem yaşayanlar için yapılan yorumlarda bazıları motor kodu XER olduğu için, bazıları baskı balata yıprandığı için bazıları da sübap erimesi başladığı için diye yorum yapmışlar. Benim motor kodu A16XER ile başlıyor. Landirenzo marka LPG 60bin kmde takılmış, araç şu an 85bin kmde. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?







  • Aynı araç aynı model 65 bin km den beri (bayiden çıkmadan lpg takıldı landirenzo marka) kullanıyoruz.A16XER motor klima açıkken yokuştaysan, birde araç yüklüyse resmen canını veriyor ama benzine alırsan o hantallık biraz daha düzeliyor.Oturduğum yer çok yokuşlu baya da dik sürekli deniyorum lpg de klima açıksa 1. vitesten 2 ye atınca araç yığılıyor ama benzinde denediğim zaman aynı yeri 2. viteste toparlıyor.Euro 5 normlarını karşılamak için A16XER motorların alt devirleri ve ilk gaz tepkisi kötü.Sizin aracınızda problem yok hepsi böyle.
  • Bendede aynı sorun var. Ben İskenderun'dayım. Belen yokuşu gibi düzgün asfalt yokuşlarda klima açıkken hızını aldımı canavar gibi çıkıyor. Ama fazla virajlı yokuş yollarda klima açıkken araba gitmiyor.

    İlginç bir şey daha söyleyeyim. Babamın evi önünde arabayı yokuşa park ediyorum. Klima açıkken araba zorla kalkıyor. İçi doluysa balatalardan kokular geliyor. Ama gaza basmadan ayağımı debriyajdan yavaşça kaldırdığımda araba kalkıyor. Yani motor güçlü aslında.
    Pedal commander veya pedal box işe yarar mı acaba? Bence 115 bg gücündeki araba için bu durum normal değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.