Şimdi Ara

Opel Astra H Sol Ayna Motoru Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2005 model Astra HB Enjoy Twinport sahibiyim. Aracımda çeşitli sorunlar mevcuttu. Hem bunları gidermek hem de periyodik bakımını yaptırmak için Bosch car servise gittim. Polen filtresinin yerini bile bulamadıkları görünce diğer periyodik bakım harici sorunlarımdan bahsetmedim bile. Daha önce çeşitli forumlarda bu marka servisler hakkında yorumlar okumuştum ama bir musibet bin nasihatten iyidir diyorum.

    Aracımda yaşadığım sorunlardan bir tanesi ise sol ayna motoru ile yukarı ve aşağı ayarlama yapabilmeme rağmen sağ ve sola doğru ayarlama yapamıyorum. Ayna motoru sağa ve sola doğru da çalışıyor ancak ayna dönmüyor. Çok teknik işleri yapmam ama biraz ilgim olduğundan ve servislerin fahiş fiyatlarını, becerisizliklerini, tamiratı mümkün parçalarda bile değişime gitmelerini düşününce pazar günümü bu incelemeye ayırdım.

    Öncelikle aynayı hafifçe yerinden çıkardım. Tırnaklı olduğu için biraz esnetmek gerekiyor ama kırılması içten bile değil. Dikkatli olmakta fayda var. Aynayı çıkarırken ısıtma bağlantı kablolarını da elinizle çıkarıp ayna ile çerçevenin bağlantısını kesiyoruz. Bu haliyle ayna motoru görünür hale geliyor. Ancak motorun üzerinde aynanın, ayna motoru ile bağlantısını sağlayan plastik bir kaplama mevcut. Motorun ana aksamına erişmek o plastik parça üzerindeki vidayı da söküyoruz.

    Vidayı söktükten sonra plastik kapağın motor ile içiçe geçmesini sağlayan 2 adet plastik tırnaklı parçanın olduğunu gördüm.Bu tırtıklı tırnaklardan biri maalesef kırılmış. Kırıldığı için de motorun hareketi aynanın dönmesini sağlayan plastiğe iletilemiyor.

    İnternetten birçok siteyi araştırdım. Bu tip arızalarda genelde motoru değiştirme yöntemi tercih edilmiş. Motorun fiyatı 80 lira civarında. Buna yorumun ise yazıktır günahtır oldu:) Cari açık almış başını gitmiş... 3 kuruşluk tamirat yerine 20-30 dolarlık ithalata sebep olmayalım:)

    Bu arızayı giderebilmek için bahsettiğim ayna motorunun üzerindeki plastik kapağa ya da plastik kapağın arkasına monte beyaz tırtıklı parçaya ihtiyacım var. Bu parçayı bulabilirsem haftaya pazar günü tamiratı detayları ile görüntüleyip paylaşacağım.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.