Şimdi Ara

OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.712
Cevap
56
Favori
414.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.4 T otomatik aracım var, henüz 5000 kmlerde, lastik hava basıncı normal olmasına rağmen sağ arka gösterge özellikle şehir dışı yolda 100 km hız üzerindeyken uyarı veriyor, çiftli çizgi çıkıyor arıza olarak, yola devam ettikçe sönüyor ölçüm değeri ekrana geliyor sonra tekrar yanıyor ve gösterge kayboluyor ve kısır döngü halinde devam ediyor, ama şehir içi falan düşük hızlarda uyarı yok her şey normal görünüyor, servis kalibrasyon yaptı çözüm olmadı, tekrar çağırdılar ama anladığım kadarıyla onlarda ne yaptığını bilmiyor, deneme yanılmayla çözmeye çalışıyor, araba daha çok yeni gelişi güzel kurcalatmak istemiyorum, sorun ne olabilir
  • 2015 Astra 1.6 CDTI aracım var.Bu gün periyodik bakım için yetkili servise gittim.Ücretsiz yazılım güncellemesi yapılması lazım denildi ve yaptırdım.Sorduğumda partikül değerlerini düşürecek (egzoz amisyon değerleri) fakat motor gücünü fark edilmeyecek kadar az da olsa düşeceği söylendi.Yazılım güncellemesi yaptıran varmı?kullanım deneyimleri ve iki yazılım arasında mukayese yaparsanız sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurullahkizek

    2015 Astra 1.6 CDTI aracım var.Bu gün periyodik bakım için yetkili servise gittim.Ücretsiz yazılım güncellemesi yapılması lazım denildi ve yaptırdım.Sorduğumda partikül değerlerini düşürecek (egzoz amisyon değerleri) fakat motor gücünü fark edilmeyecek kadar az da olsa düşeceği söylendi.Yazılım güncellemesi yaptıran varmı?kullanım deneyimleri ve iki yazılım arasında mukayese yaparsanız sevinirim.

    bence o yazılım iyi birşey değil, büyük ihtimal dpf daha fazla çalışıp emisyonu sağlamaya çalışacak performans düşebilir

  • Merhaba, 2014 cosmo model araç sahibiyim. Akü bitti bu konuda tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler.
  • berkaydj kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.Güncelledik bakalım zaman gösterecek.İnşallah arızaya sebep olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonsnow_1903

    Merhaba, 2014 cosmo model araç sahibiyim. Akü bitti bu konuda tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler.

    Sevis benim aracım için de değişmesi lazım dedi.Yetkili serviste 80 amper start_stoplu orjinal GM akü için 2200 tl dedi.Şimdi başka markalardan araştırıyorum.Varta var pazarlıkla 1800 dendi Mutlu için pazarlıkla 1430 dendi.Şimdilik aldığım fiyatlar bunlar.Birde internetten bakmak lazım.

  • Merhaba benimde 2014 1.6 cosmo dizel aracım mevcut. Henüz hiç akü değiştirmedim ama korkuyorum bir gün yolda kalırım diye. Her bakıma gittiğimde özellikle aküye bakın diyorum ama şimdiye kadar bi sıkıntı çıkmadı
  • aracım 2014 ben normal 80amper akü taktım 2020 de start stopsuz herşey çalışıyor start stop vs. fakat araçta 1 saat müzik dinlediğimde kontak kapalıyken çalıştırınca araç yüksek devir çalışıyor şarj etmek için, bence start stop akü takın

  • berkaydj kullanıcısına yanıt
    Bugun bosch start stop için olan class a akü taktırdım. Orjinali gm idi. Aracım astra j 2014 cosmo S&S 1.6 cdti.
  • Merhaba Arkadaşlar. 2014/2015 Araçlarınızın Aküleri Bu aylarda Max Yılbaşında Ömürlerin Tamamlayacak. Bendede 1.6 cdti 136 var 1 ay önce belli etti ve gün geçtikce ilk marşlamada takılı kalma gibi (S&S devreye girip çalış stop et döngüsü) kalma sesli yada vuruntulu gibi sesler gelip zor çalışabilir. Bende Bugun Varta 80 ah agm taktırdım sorun düzeldi.

  • FiveRoaD kullanıcısına yanıt
    Aynen kesinlikle hocam belli ediyor, bende saat tarih ayarı kendini paso resetlemeye başlamıştı, araç ss acık olsa bile ss e hiç bir zaman giemiyordu. Simdi sorun düzeldi bi 7 sene daha kafamız rahat. Size de hayırlı olsun
  • Teşekkür ederim, Astra j sahipleri, şanzıman yağınizi, fren hidroliğinizi ve antifirizini kaç bin km de değiştirdiniz

  • FiveRoaD kullanıcısına yanıt

    Manuellerde 70.000_75.000 km.de veya beş yılda bir şanzıman yağı değişiyor Otomatikler için (emin olamamakla birlikte) 40.000 km.de değişiyor.Fren hidroliği,30000 km.veya iki yılda bir değişir.Antifiriz ise ölçtürmek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullahkizek -- 19 Ekim 2021; 21:12:17 >
  • kamokaizen kullanıcısına yanıt

    Hocam Bosch'un hangi modelini taktınız? 80ah olarak s5a06 ve s5a11 modeli var. Aralarında kaldım.

  • Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    S05a06 taktım diğer modelinin ne farkı var acaba?
  • kamokaizen kullanıcısına yanıt

    Ben de bilmiyorum hocam ancak diğer modelde a class yazmıyor. Sizin taktırdığınız modelden alıcam risk almayıp. Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Memnun musunuz?

  • Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    Valla gayet memnunum, akü değişikliği öncesi s&s e girmiyordu, şimdi oda düzeldi.
  • Merhaba astra severler, 1.6 cdti elite otomatik aracımla ilgili çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. Klima veya kalorifer açıkken havayı aynı anda hem ön cama hem de ayağa veremiyorum. (arka cam için yapılabiliyor) Bu çok saçma geldi bana ya ben yapamadım ya da bir sorun var anlayamadım, çünkü camdaki buğuyu alırken ayaklarım buz gibi gitmek durumunda kalıyorum. Birini aktif edince diğeri pasife düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • hllkckcyl H kullanıcısına yanıt

    ön buğu çözücüyü açtığınız zaman ön camın altındaki havalandırma kanallarından hava gelir, diğerlerinden gelmez. hem ön camdan hemde ayak bölgesinden hava gelmesi için buğu çözücüyü açmayın, fanı açın, ön cam ve ayak bölgesi tuşlarını aktif edin, fan kısmında kırmızı bölgeye getirin. bu kombinasyon bir nebze ihtiyacınızı karşılar.

  • Selam arkadaşlar,


    2016 model 1.6 Astra Design sedan otomatik aracım var. İlanlarda benzer araçlarda start-stop özelliği olduğu yazıyor fakat ben benim araçta hiç denk gelmedim. Start-stop için tuş da mevcut değil, ilanlardaki start-stoplu arabaların tuşlarına baktığım zaman onlarda da göremedim. Akünün ömrü bitmeye yakın olduğundan da aracım da start-stop var mı yok mu emin de olamadım.


    Start-stop özelliği olan araçlarda ek bir tuş vs. mi var?

  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.