Şimdi Ara

OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.712
Cevap
56
Favori
414.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 2010 model j kasa aracımda tam otomatik tork konvertörlü otomatik vites var. Bu araçta + ve - olarak manuel vites değiştirme imkanı da var. Bu triptronik yani yarı otomatik viteste oluyor sanıyordum. Aracım, tam otomatik değil mi ya da manuel değişim tam otomatikte de oluyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    Manuel değiştirme olayı olan otomatik vitesli araçlarda; bunda vites elle de değiştiriliyormuş o zaman bu yarı otomatik vites şeklinde bir düşünce var. Bu tamamen yanlış, yarı otomatik vitesli araçlar ile manuel vitesli araçların çalışma yapıları aynı aslında. Fark manuel vitesli araçlarda vites değiştirirken şoför ayağı ile debriyaja basarken, yarı otomatik araçlarda bu şanzıman beyni tarafından gerçekleştirilir.
    Tam otomatik vitesli araçlarda debriyaj gibi bir kavram yoktur.

    Ayrıca CVT şanzımanlarda bulunmaktadır. Bu şanzımanlarda vites dişli bulunmamaktadır ve bu yüzden tam/yarı/manuel deki gibi vites diye bir kavram yoktur. Normalde motor devir hızı ile aracın hızı paralel olarak artar fakat CVT şanzımanlarda motor devir hızı artmadan aracın hızı da artmaktadır. Ayrıca CVT şanzımanlarda vites olayı olmamasına rağmen sanal vites kademeleri bazı CVT'li araçlarda vardır(Toyota, Mitsubishi...) elle vites değişimi yaptırabilmektedir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • arkadaslar selam aracimda sunroof açma tuşu çalısmıyor sunroof kapalı kaldı oyle ne yapmam gerekiyo bi fikri olan var mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba . 2017 model 1.6 CDTI otomatik aracımı yeni aldım sayılı şuan 160 bin km de . Astralarin ağır bakımlarını kaç km de yaptirmam gerekiyor. Birde bu ağır bakımlarda neler değişiyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Çok fazla anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2018 cdti 1.6 opel astra dizel var bende. GEçen nisanda 179 bin kmde yaptırdım bakımı. şu a 185 bin civarı km.

    Yağ değişimi ve filtre değişimi yapıldı. Şunlar:

    "Yağ filtresi, süngerli hava filtresi, karbonlu polen filtresi ve mazot filtresi mann."

    Şu an daha 185 bin kmde. O yüzden 1 sene dolunca yani 2024 nisanda tekrar gideceğim.


    BEnim geçen sene 2023 nisandakii yaptırdığım bakım dan önceki bakımdan önceki bakım, 168 binde yapılmış 17.03.22 tarihinde ve şunlar yapılmış:

    Arka disk ve ön fren balata değişimi. ön balata filtresi. Bakım. Arka disk.

    araştırmalarıma göre mazot hariç tüm filtreler yılda 1 değiştirilmeli. O yüzden 2300 lira verip yine 4 filtreyi mi alsam yoksa mazot filtresi hariç 3 filtre 1700e mi alsam?

    2300 lira - Yağ filtresi, süngerli hava filtresi, karbonlu polen filtresi ve mazot filtresi mevcuttur. Mann marka orjinal üretici firma ürünüdür.

    1700 - Set içeriğinde yağ filtresi, hava filtresi ve aktif karbonlu polen filtresi mevcuttur. Ürün orjinal üretici mann markadır.

    1700 olan süngerli değil galiba hava filtresi. Şehir olarak antalyadayım. yaz sıcak geçiyor. klima açık olacak hep artık.


    - yine 5 litre liqul ve ayrı yarım veya 1 litre liqul daha mı alsam? Yoksa 5 litre yeterli mi desem?

    - Yine hava filtre polen yakıt filtreye gerek var mı. yoksa dece hava filtre mi?

    - Arka disk, balata, fren lastik vs gibi şeyleri yaptırmaya gerek var mı?

    - şanzıman yağı için ne zaman beklemeliyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyid Battal Gazi -- 29 Mart 2024; 14:8:35 >




  • merhaba ben de dün aldığım 2018 ASTRA 1.6 CDTI 136 HP DESING dizel otomatik paketi ile aranıza katıldım. Araç 85.000 KM'de ve sıvı bakımlarını yaptırmak ve filtrelerini yenilemek istiyorum. İzmir'de 1'inci sanayide yılların opel yedek parçacasını aradım bosch marka filtre önerdi. Filtreler aklıma yattı ve buradan alacağım. Yağ olarak da 5W 30 GM al sarı paket dedi. GM'nin de orjinaline rastlamak çok zor Türkiye'de üretilmesine rağmen diye yorumlar okudum ve bu yüzden; castrol shell mobil arasında kararsızlık yaşadım fakat sormak istediğim şey şu... tam olarak bu aracın yağı nedir kitapçıkta dexos 2 diye anılıyormuş fakat ben baktığım da sadece SAE 3 5w 30 diye bir kısma rastladım. özel servisten birisi partiküllü yağ al dedi ve kafam iyice karıştı. Opel yetkili servisleri de 7 yaş altına total 7 yaş üstündeki araçlaraysa eurorepar marka yağ kullanıyorlarmış.. Örneğin ya da shell alacaksam hangisini almalıyım.. Ben baktığımda castro edge üç çeşit yağ görüyorum LL, M VE C3 ve 4 lt. araç da 5 litre alıyor.. 4+1 mi yaarsak da fiyat çok çıkıyor. Bosch fitre kullanan oldu mu? Otomatik şansıman yağı ne sıklıkla değiştiriliyor ya da nolur nolmaz deyip değiştirmeli miyim?





  • erkuut kullanıcısına yanıt

    Aracını hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah. Aracı aldığımdan beri (2016) ilk bakımı (garanti dahilindeki) yetkili serviste yapıldı ve mobil super 3000 yağ koyuldu (maltepe Değer) bundan sonra garantisi bittiği için tüm bakımlarda Motul 8100x-clean EFE Dexos 2 yağ kullandım.

    Sebebine gelince, öncesinde Punto aracım varken yotube da bir videoya denk gelmiştim yine böyle yağ araştırırken. Bilindik markalara ait (castol, mobil, motul, shell vb) yağlarını alıp sürtünme testinin yapıldığı bir videoydu. En iyi performansı Motul yağ vermişti. O zamandan beri tercihim hep motul oldu. Güvenilir satış sitelerinden orijinal ürün satan satıcılardan aldım her bakım öncesi.


    Filtrelere gelince, Bosch, Mann ve GM kullandım. Hepsini de sorunsuz kullandım. Set olarak aldım ve iki bakımda bir yakıt filtreli setler aldım. Yağ değişimi öncesi (2 değişimde 1) engine flush kullandım. V kayışını (60 binde değişmesi gereken) ustamın düzenli ve dikkatli kontrolleri ile aracım 120 bin olmasına rağmen hala değiştirmedim. Elimde 1 adet yedek V kayışı mevcut en ufak sıkıntıda değişimini yaptıracağım. Ara sıra gözle kontrol ederim, 4 ayda bir ustama kontrol ettiririm şu an için sorun yok.

    1.6 dizel motorlar tam 5LT yağ almaktadır. Dexos 2 olmasına dikkat edin yeterlidir. Ayrıca markaların yağ seçici bölümleri var sitelerinde, oradan da uyumlu yağları listeleyebilirsiniz.


    Aracım manuel olduğu için şanzıman yağı konusuna girmedim henüz ama onunda orijinal olanını buldum değiştirmek gerekiyor. Sizde de değişimi için yetkili servis ya da kitapçıkta bilgilerin bulunması gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 8 Nisan 2024; 18:57:34 >




  • genckaptan kullanıcısına yanıt

    öncelikle teşekkürler.. Tanıdık vasıtasıyla İzmir'de Serdar Opel diye bir yere götürdüm aracımı. Castrol Edge 5w-30 LL (M. C3 VE LL seçenekleri vardı ve dexos 2 castrol de LL'ymiş) 4lt +1 Lt. kullandılar. Motor yağı değişiminden sonra kaput açık bir şekilde ilk marşa basıldığında zincir sesi geldi ve ustalar biraz tedirgin oldular hatta başka bir araçla ilgilenen genç usta arkasını dönüp kırıldı sandım diye espri yaptı ama çok net de konuşmadılar. Bayram öncesi yoğunluğundan diye düşündüm. Bayramdan sonra kontrol ettiririm artık.

  • erkuut kullanıcısına yanıt

    Hocam castrol un sitesinden kontrol ettim, dexos 2 etiketli olan C3 versiyonuymus, bilginize. Araciniza Yanlış yag koyulmus olabilir. Siz de siteden bakabilirsiniz. (Castrol yağ seçici yazarak arayin). Marşa basmadan önce kontak açılıp biraz (en az 4 sn) beklenerek marşa basılı tutarak (aslinda gerek yok) basarsaniz zincir sesinin cok az ya da hic gelmedigini farkedeceksiniz. Arada yinede gelecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP



    evet yanlış yağ koymuşlar.. çok sorun olur mu yenilesem mi bilemedim..

  • erkuut kullanıcısına yanıt

    Çok sorun olacağını düşünmüyorum. Maliyeti sıkıntıya sokmaz ise değiştirmeniz iyi olabilir. Konuya daha hakim, bilen arkadaşlar / ustalar da yanıtlayabilirse güzel olur. Neticede her üretici uygun özeliklerde yağ konulmasını ister araca.


    Şurada benzer bir konu tartışılmış.

    https://forum.donanimhaber.com/arac-motor-yagi-5w-30-c3-ve-ll-farki--148641526

  • ben de konuyu castrol ün bölge bayisine sordum onlar da sorun olmaz dediler.. uygun bir şey olsa değiştirirdim.

  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.