Şimdi Ara

Opel nedir, ne değildir... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
2
Favori
13.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel benim gözümde donanım, tasarım ve konfor özellikleriyle ön plana çıkan; bazı modelleriyle zamanında sükse yapmış bir markadır. Asla en iyisi değildir ama itin gözüne sokulacak kadar leş bir marka olduğunu düşünmüyorum. Astra G ilk çıktığında imrenerek bakardım. Vectra B'nin GT'lerine hastaydım. Corsa D'yi çıktığından beri beğenirim hatta teyzeme aldırdım. Hala da B segmentinde ilk üçe oynayacağını düşünüyorum kullanışlılık olarak. Opel'ler 1.3 dizel harici en az yakanlar olmadılar, en hızlı olmadılar, en lüksü, en prestijlisi olmadılar ama optimumu yakaladığını düşünüyorum. VW kadar arıza çıkartmıyor, lüks Almanlar kadar prestiji yok, Japonlar kadar az yakıp çok kaçmıyor. Ama birçok insan hala gidip Opel alıyor. Belki de herşeyden biraz sunduğunu içindir. Herkes tu kaka diyor ama Cosmo donanım bir Insignia köşeyi dönünce herkes dönüp bakıyor. Ülkemizde Astra J hala en çok satan kompakt HB'lerden birisi. Ben de çoğunluğun görüşüne göre fason bir Opel kullanıyorum. Fiyat-performans olarak zaten tartışalamayacak bir araç olmasının yanında park halindeyken dönüp bakanların, hatta bugün iki tane adam yanından geçerken birinin kaputa vurup "Ben de alıcam çekicem kapıya bir tane göreceksin" dediğini görmem de herhalde insanların bu arabaları gereksiz yere satın aldığını ortaya koyuyor olmalı. Çok birşey beklemesem de pek problem çıkartacağını sanmıyorum. Umarım yanılmam.




  • aracımdan memnunum ama 0-100 ü yavaş 14 saniye en az 12 olmalıydı ayrıca uzun yolda çok yakıyor ama yeni versiyonda 5. vitesin arasını uzatmışlar bu çok önemli bir gelişme corsa alınıcak olursa 95 almak çok güzel olur piyasadaki b segmenti araçların çoğu 90-105 hp arası zaten kendi aracımın en sevdiğim yanı yerden çok ama çok yüksek hatta yeni corsalarda ayro dinemi için yere yaklaştırmışlar tamam yol tutuşu için felan iyi ama jip gibi kullandım kaldırımlardan atladım yanımdaki araçların geçemediği izmir yolunda durmadan geçtim aracımı seviyorum arıza olarakta taş gibi 71 bine geldim jettamız aynı km ve yılda 2-3 sefer usta gördü ama corsa taş Allah nazardan saklasın
  • Opel bana rakiplerinden daha kaliteli gelirdi, Mercedes Bmw alamayanların aklına gelen ilk markaydı sanki (özellikle eski Senator modeli Mercedes i bile geçer sanırdım!) ama nedense hep soğuk-ruhsuz gelirdi.

    Astra H a ilk bindiğimde iç mekandaki işçiliğin inceliği ve malzemelerin dokunuş hissi epey kıskandırmıştı, kullandığım Toyota, Ford, Renault ve Fiat lardan sonra sanki sınıflar üstü gibiydi ama gene de hepsinden "ruhsuz" geliyordu!


    Astra J yi almamda hatrı sayılır tanıdıklarımın etkisi büyüktü, kullanan herkes Opel den çok memnundu sanki biz burda yıllardır markaların arızalarını boşa tartışıyormuşuz gibi, en sorunsuz denen Corolla da 1 yıl içinde bezdirici sorunlar yaşamam, dizel Focus da herkesin beklediğinin aksine ne turbo ne enjektör sorunu yaşamamam "Astra da sorun yumağı değildir herhalde" dedirtmişti, gerçekten de düşünsem aklıma gelmezdi ama bugüne kadar kullandığım kalite-konfor-tüketim-performans-tasarım ve sorunsuzluk açısından en memnun kaldığım aracım oldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 17 Mayıs 2012; 0:25:15 >




  • Su opeli bir sevemedim gitti

    İlk once 1.3 motordan kurtulmali iyi bir sansiman gelistirmeli servislerindeki kazikci politikan vazgecmeli parcalari asiri pahali bundan vazgecmeli


    Ne degildir ise bence bir vw degildir ::)))
  • Her ne kadar bu tarz konuların istatistiki değeri olacak bir döküman olmayacağına inanmasam da bir-iki şey karalamak istedim :)
    Kendi tospaamdan başliyim :

    1.2002,77 bin civarında şu an.
    2.Bildiğim kadarıyla 3. sahibiyim.
    3.Ocak 2010'dan beri bende,50 bin km'de almıştım.
    4.Aldığımda LPG taktırdım,Bravo diye yerli bir kit.
    5.Manuel.
    6.Bariz bir arıza yaşamadım motor ve yürürle ilgili,şükür marş ikiletmez.Klima yönlendiricisi bozuldu,bir ara termometre bozuldu sonra düzeldi.Kronik direksiyon kutusu yeni başladı ve iç trim tıkırtıları mevcut.Umursadığım bir konu yok.
    7.Klima yönlendiricisine para vermedim,çünkü yaptırmama gerek yoktu :)
    8.Çiftkurtlar Yetkili Servis'ten uzak durun,bu kadar net isim veriyorum.Arkas'tan memnundum bana yakın olanı kapandı,Yaşar Usta'ya gidiyorum Küçükyalı'ya,tavsiye ederim.
    9.Marka takıntım sadece Çinlilerden ve İranlılardan ibaret,ilanlarda bir Meriva OPC var gözüme takılıp duruyor :) Bir tane değil bin tane de Opel alırım..Zaten bunu satmadan almayı düşünüyorum bir sonraki aracımı,inşallah.

    İkinci araç babama ait,az mesaim geçmedi üstünde keratanın.

    1.1991 model A kasa Vectra,2.0 GL,Almanya üretimi.Son gördüğümde 330 bine merdiven dayamıştı :)
    2.Allah bilir kaçıncı sahibiyiz.
    3.2000 yılında 188 bin km'de alındı.
    4.240 bin civarında Tartarini takıldı.
    5.Manuel
    6.Araca genel olarak eşşeğe binilir gibi binildi,bakım falan hak getire.Trigeri zincirli biliyorduk,aldıktan 11 yıl ve 130 bin km sonra koptu,meğer kayışmış,400 lira civarı sübap+triger değişimi.Direksiyon kutusu o yıllarda da kronik,sadece yağ kaçırıyor,kullanmaya engel durum yok.Zaman zaman marş basmadığı oldu,bakımları düzenli yapılmadığı için normaldi zaten.Benim gençlik dönemi aracım olduğu için genelde benim kullandığım günlerin ertesi günü arıza yapardı.Çoğu da 50-100 liralık arızalardı.Bir ara sürekli aküsü bitiyordu,meğer düşük amper akü varmış değişince geçti.Bizde 3 tane kazası var öncesini bilmiyorum,önden,yandan ve arkadan kazası var.Ara ara arka kapının birinin merkezi kilidi çalışmıyor,bu kadar feleğin çemberinden geçmiş bir araç için normal sanıyorum.22 yaşında bir araçta koltuk yükseklik ayarı,torpido soğutucusu,arka cam otomatiği olduktan sonra insan gerisini çok aramıyor Pedalların pozisyonu biraz gariptir,şehiriçinde dur kalkta adamın ayağını koparır ama şehirdışında cruise control'ün yokluğunu aramazsınız.Ses yalıtımı 2000'li yıllara kadar olan premium harici hemen hemen birçok araçtan çok çok daha iyidir,arkası inanılmaz rahattır,hastası olunan tok kapı sesinin ve kaliteli üst konsol malzemesinin kralı vardır.

    Sonuç olarak: İkinci el her araçta şans işi olduğu gibi Opel'de de böyledir.Elektronik arızalarıyla ünlü olduğu söylenen B kasayı 200 bin km üstü sıkıntısız kullananlar biliyorum,sıfır aldığı Corsa C'nin bayiden çıkışının 2.kilometresinde motor kilitleyenini de.Tüm üreticiler gibi bazı eksikleri var,bu yüzden kimileri için alınmaz statüsüne sokulabilir,saygı duyarım.Ben tamamı olmamakla birlikte çoğu modelinin keyifli olduğunu düşünüyorum eksiklerine rağmen,yukarıda da yazdığım gibi çok nadir markalar hariç alınmaz diyeceğim araç yoktur Opel de dahil.Ki her markanın her aracı da bir değildir,sağlamlığıyla bilinen araçların da ocağa incir ağacı diktiğini forumda ve diğer sitelerde görüyoruz.

    Edit:Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 17 Mayıs 2012; 0:54:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Motor teklonojisi yok denmiş yukarda,bunu unuttunuz sanırım
     Opel nedir, ne değildir...


    Bilmeden konuşuluyor işte,94 kasa 2 litrelik astra gsilar,calibra turbolar,yine 2 litrelik vectra c de ve astra bertone coupede kullanılan turbo motorlar, daha kimse akıl edememişken 1.6 litrelik motorları turboyla 180 hp çıkartıp vergi avantajı sağlamaları zaten opel değil ninem yaptı.Adamlar daha yeni 2 litre dizel 190 beygirlik makina çıkardılar,burada bir arkadaş honda demiş,honda daha türkiye'ye dizel motor getirmiyor,kalkıp opelin motorlarına yeni teknoloji çıkarmamalarına laf atılıyor.Ayrıca opelin kullandığı ecotec motorlar son derece sorunsuz ve uzun ömürlü motorlar,kalkıpta iyi giden bir şeyi sırf teknoloji şovu yapacağım diye kökten değiştirmenin hiçbir mantığı yok,üstünde geliştirmeler yaparsın olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 17 Mayıs 2012; 1:17:04 >




  • 2000 model vectra b2 100. yıl manuel araca sahibim.Aracımı 3 sene önce 98 binde aldım.1000 km benzinde binşip parasız kalınca :D (e ilk heves hep sıkıştırıuyodum sanırım) Brc marka lpg taktırdım.Aracım şu an 150000 km de ve ufak tefek sorunlar dışında bir sıkıntı vermedi.Aracımdan çok memnunum severek kullanıyorum.Bu süreç içerisinde aracımın yağını hep 7000-8000 km civarında değiştirdim.Aracımın en büyük masrafı bozulup tamiri yapılamayan! ve almanyadan yenisi getirttiğim abs-tc plus beyni oldu.Onun maliyetide 500 tl tutmuştu.Bunun dışında;

    -Debriyaj+ baskı balata
    -Ön iki amortisör(sökülenler orjinalleriydi)
    -z rotları, ön arka burçlar+ amortisör takozları
    -Triger kayışı(set halinde)
    gibi normal değişmesi gereken parçaları değişti.

    Ayrıca aracıma ekstra eklemelerde yaptım(Otomatik kararan ayna, fasılalı omega silecek kolu, hız sabitleyici)

    Aracın artıları
    + Hala güncel olan tasarım, benzersiz ayna dizaynı ve genel yapı
    + 136hp lik güçlü motor sakin kullanıldığında çok cimri
    + f23 kodlu getrag şanzıman çok başarılı
    + Virajlarda yana yatma eğilimi az, viraj limitleri oldukça yüksek.(65 yanak lastiklere rağmen harika)
    + Sportif sürüş karakteri ve sürüş dinamikleri (nispeten ağır direksiyon ve kolay dozlanabilen frenler)
    + Motor titreşimi ve sesi neredeyse yok.
    + Uzun yolda çok rahat kullanım.(koltuk bel desteği, yükesklik ayarı pedallar v.s.)
    + Geniş ve ferah iç ortam
    + Malzeme kalitesi oldukça yüksek(yumuşak plastik aksam ağırlıklı, kapılar dikişli orjinal deri altı kadife v.s.)
    + 13 yıllık bir araç olmasına rağmen hala çok sağlam ve diri bir araç.

    Aracın eksileri

    -Sert yürür aksam
    -Çakıllı dökme yollarda lastik sesi
    -Birdenbire ortaya çıkan ve kendiliğnden kesilen paranormal tıkırtı ve gıcırtılar :)
    -Şehir içi kullanımda ağır kalan direksiyon
    -Tavan sarkması(kroniktir)
    -Ön yolcu ve şoför koltuğu gıcırtıları(halledildi)
    -Her an arıza vermeye hazır elektronik aksam(çok hassas)


    Bunlar tamamen objektif değerlendirmelerdir.Ben aracımı çok seviyorum ve satarsam alacağım araç yine bir opel olacaktır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gOkO

    2000 model vectra b2 100. yıl manuel araca sahibim.Aracımı 3 sene önce 98 binde aldım.1000 km benzinde binşip parasız kalınca :D (e ilk heves hep sıkıştırıuyodum sanırım) Brc marka lpg taktırdım.Aracım şu an 150000 km de ve ufak tefek sorunlar dışında bir sıkıntı vermedi.Aracımdan çok memnunum severek kullanıyorum.Bu süreç içerisinde aracımın yağını hep 7000-8000 km civarında değiştirdim.Aracımın en büyük masrafı bozulup tamiri yapılamayan! ve almanyadan yenisi getirttiğim abs-tc plus beyni oldu.Onun maliyetide 500 tl tutmuştu.Bunun dışında;

    -Debriyaj+ baskı balata
    -Ön iki amortisör(sökülenler orjinalleriydi)
    -z rotları, ön arka burçlar+ amortisör takozları
    -Triger kayışı(set halinde)
    gibi normal değişmesi gereken parçaları değişti.

    Ayrıca aracıma ekstra eklemelerde yaptım(Otomatik kararan ayna, fasılalı omega silecek kolu, hız sabitleyici)

    Aracın artıları
    + Hala güncel olan tasarım, benzersiz ayna dizaynı ve genel yapı
    + 136hp lik güçlü motor sakin kullanıldığında çok cimri
    + f23 kodlu getrag şanzıman çok başarılı
    + Virajlarda yana yatma eğilimi az, viraj limitleri oldukça yüksek.(65 yanak lastiklere rağmen harika)
    + Sportif sürüş karakteri ve sürüş dinamikleri (nispeten ağır direksiyon ve kolay dozlanabilen frenler)
    + Motor titreşimi ve sesi neredeyse yok.
    + Uzun yolda çok rahat kullanım.(koltuk bel desteği, yükesklik ayarı pedallar v.s.)
    + Geniş ve ferah iç ortam
    + Malzeme kalitesi oldukça yüksek(yumuşak plastik aksam ağırlıklı, kapılar dikişli orjinal deri altı kadife v.s.)
    + 13 yıllık bir araç olmasına rağmen hala çok sağlam ve diri bir araç.

    Aracın eksileri

    -Sert yürür aksam
    -Çakıllı dökme yollarda lastik sesi
    -Birdenbire ortaya çıkan ve kendiliğnden kesilen paranormal tıkırtı ve gıcırtılar :)
    -Şehir içi kullanımda ağır kalan direksiyon
    -Tavan sarkması(kroniktir)
    -Ön yolcu ve şoför koltuğu gıcırtıları(halledildi)
    -Her an arıza vermeye hazır elektronik aksam(çok hassas)


    Bunlar tamamen objektif değerlendirmelerdir.Ben aracımı çok seviyorum ve satarsam alacağım araç yine bir opel olacaktır...


    2005 Astra H kasa aracım vardı.Tavan sarkması hariç saydığınız bütün sorunları yaşadım.Demek ki 5 yılda anca tavan sorununu çözmüşler.




  • Opel insanın kendine yakışanı binmesidir

  • Ben pek başlığı ve mantığını anlayamadım..

    Opel kullanılmış ama şimdi Toyota ya geçilmiş..Arkaya dönüp yine Opel den bahsedilmesini istiyor..

    İşin mantığında bir markadan başka markaya geçerken, alınması düşünülen marka hakkında soru sorulması ve yardım istenmesi gerekirken, tam tersi sıkıntı yaşadığın marka hakkında bilgi almak isteniyor.. Bana pek samimi bir başlık gibi gelmedi..!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aanil

    o kadar opel dedik bu çıktı karşıma.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-odaktan-opel-insignia-1-6-edition-elegance-86214342/detay/?source=promotion_hpva

    Kafaya göre led dösemisler yalnız ;)




  • 1. 2001 Opel Zafira Manuel 1.6 benzinli 80 binde satildi
    2. ilk sahibiydik
    3. 4 sene kullandik
    4. Aracin iki kere arizasi oldu Ilki klima suyunun iceri akmasi oldu. Onun sebebi de servis park sensoru takarken boruyu delmis. Tamir ettiler.
    Ikincisi arac yolda giderken yokus asagi trafik isigi vardi ben de debriyaja bastim durcam diye ve araba stop etti. Tabi arabadakiler biraz korktu.
    Servise kadar her debriyaja basisimizda stop etti. EGR valfi tikanmis. Annem ben bu arabaya bir daha binmem dedi sattik benim baskilarimla Opel Astra aldik:)


    1. 2005 Astra cosmo - 80 bin - 2 yil ektra garanti almistim yani 4 yil oldu.
    1. ilk sahibiyim, arac hala bizde
    2. 4 yil ben kullandim 1 yil yatti su an kardesim kullaniyor.
    4. 1.6 benzinli
    5. Manuel sanziman
    6. Daha araci ilk aldigimiz hafta elektrikli camlar ve sunroof calismadi, arada bir oluyordu 3-4 kere de anca buldu servis. Surucu kapisinin icinden gecen kablonun izolasyonu siyrilmis kisa devre yapiyormus. garantiden halledildi
    2 yil dolmadan direksiyondan citirti geldi CIM modulu diye bir parca degisti. garantiden
    Airbag isigi yandi direksiyonun icinde yay gibi bir parca varmis o degisti.garantiden
    Motor takozu kirilmis, ayrica trigerden ses gelmeye basladi garantiden yapildi.
    4uncu yilin dolmasina 1 hafta kala bagaj kapagi acilmamaya basladi, bagaj kapagi dugmesi bozulmus, astra kullananlar bilir elektrikli bir dugme. O zaman ki maliyeti 1000 liranin ustunde oldu garantiden halledildi.
    4uncu yilda aku bitti servis degistirdi hic bir kontrol yapilmadi, 1 yil sonra bir daha bitti. teypte kacak varmis o yuzden bitiyormus. Garantiye sokmadilar yine aku parasi odedik.
    4 yil dolmadan lastik basinc sensoru arizalandi. Servise gitttim beceremedi, oyle boyle derken garantisi doldu. Gecenlerde baska bir servis sensor bozuk 300 Tl demis. Kisin calisiyor sensor yazin calismiyor. Ilnginc bir durum.

    Ara sira derece yazan yerde arac calismadan once F cikiyordu 1-2 saniyeligine kitapciginda diyorki bunu gorurseniz servise gidin. 3-4 farkli servise sordum o sekilde bir ariza yok disardaki dereceyi olcuyor dedi hepsi.

    Xenon farlarin icinde hafif bir lekelenme vardi. arastirdim baskalarinda da varmis acilinca daha kotu oluyormus. O yuzden hic ses etmedim.

    Sis farim catlad hic bir yere carpmadigima eminim, arastirdim bir cok kisi de olmus. Yanikken cok isiniyormus yerden su sicrayinca catliyormus.

    7. Eğer sıkıntı yaşadıysanız detay ve maliyetle ilgili bilgi vermenizi;
    8. Benim basima gelen nerdeyse her sey garantiden halledildi ama servis faturalarini gorunce cidden sasirdim. Dedigim gibi bagaj acip kapama dugmesi bile 1000 liranin ustundeydi.
    15 bin bakimda yag bile degismiyor sadece hava filtresi degisiyor ve 300 lira civarindaydi bakim ucreti.
    60 bin bakimda sanirim triger degisti debriyaj baski balata degisti, frend diskler ve balatalar degisti toplam maliyet 3000 lIrayi gecti 2009 yilinda.

    Genel olarak servisler ilgisiz ve kotu, yalniz bu Opele ozel bir sey degil bir cok firmanin servisi bu sekilde calisiyor ne yazikki benim gordugum kadariyla.
    9. Bir daha Opel araç alıp almayacağınızı;
    Alirim. Diyeceksiniz bu kadar sorun yasamissin neden alirsin, cunku 4 yil zevkle kullandim o fiyata o donanimi ve surus keyfini veren baska bir araba yoktu o zaman. 2005 model aracta bi-xenon far, mp3 calar, panaromik sunroof gibi ozellikler vardi. Ki o zamanlar luks sayilan araclarda bile zor bulunuyordu bu ozellikler. Guzel bir motor ve sanziman kombinasyonu cikartmalari lazim yalniz az kacan cok yakan araclara devam ederlerse almam:)




  • önceden -çocukluğumda-opel'e büyük sempatim vardı(ascona'lar Record'lar zamanında)
    ne zaman opel Türkiye'deki fabrikasını kapattı benim için de bitti.
    Pek fazla kullanmadım sadece kısa süre şirket aracı olarak corsa van'lardan vermişlerdi. zaten 1-2 ay sonra süresi dolunca focus'la değişti.
    belki ön yargımdan belki de aracın van tipi olmasından araç değiştiğinde derin bir oh çekmiştim.

    bunun dışında motor geliştirme konusunda opel rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça geride kalıyor
  • 1. 1998 Opel Astra GLS kullandik aracimizi 110.000 km civari sattik
    1. 2. sahibiydik
    2. Yaklasik 6 yil falan kullandik
    3. Aracı aldigimizda 50.000 km civariydi (yilda ortalama 10.000 km civari yol gittik);
    4. Benzinli;
    5. 5 ileri duz;
    6. EGR tikanmasi aracin kronik sorunuydu her bakima gittigimizde ( her yil - 10.000 km) EGR valfi temizleniyordu;
    7.Aracin klimasi arac 90.000 km de iken iflas etti gaz kaciriyordu ve fan motoru arizalanmisti. Inanilmaz yakit harciyordu yaklasik s.ici 10lt/100km gibi bir degerde.
    8. Araci ilk aldigimizda Ankara Opis cikisliydi ve bakimlari burda yapilmisti. Bizde ole devam edelim dedik ama ilk rutin bakimda klasik bakim parcalari disinda baska parcalarida degismisti dunyanin masrafini cikarmisti hatta bu bize soylenmedi servis kafasina gore is yapmis bizde servisle kavga edip takilan yeni parcalari sokturduk eskilerini taktirdik ve bir daha o servise asla ugramadik. O zaman iskitlerde simdi baskent oto sanayinde opel ustamiz var (SERCAL OPEL) orda bir Cevat Ustamiz var 10 numara iscilik yapiyor aracimiza o bakti hatta simdiki arabamizda bile bir sorun olursa ona gotururuz once o baksin diye.
    9. Tabiki yeni araclari 1998 gibi degildir sonucta teknoloji gelisiyor ama artik Opel'den soguduk o donemde. Artik japon araclarina ilgi duyuyorum ozellikle imzadaki aractan sonra iyice hayran kaldim diyebilirim. Para olmaz ise japon para olur ise Mercedes diyorum




  • Opel alacagima vw alirim daha kaliteli...
  • Opel nedir? Opel, çok şık araçlar tasarlar, fiyat-donanım oranı iyidir, özellikle son kasa Astra ve İnsignia konforludur, eski kasalardan daha sorunsuzdur, yol tutuşu bir çok rakibinden iyidir, malzeme kalitesi de yeterince iyidir.

    Opel ne değildir? Verimli değildir. Sütçü beygirleri malumunuz çok yakar az kaçar. Özellikle Türkiye için çok önemli olan 1.6 dizeli yoktur. Rakipleri neredeyse crossover modellerine 1.6 dizel+otomatik koyacak Opel paşamız C sınıfında bırakın otomatiği 1.6 dizeli bile sunmuyor.
  • opel manta 83 model 200000 km falan tam hatirlamyorum 2. sahibiyiz ve 28 yildir bizde dizel, düz vites 5, tek sıkıntısı parçalarını bulmak zor oluyor, bidaha opel manta bulsam alirm onun disinda almam gerçekten bir efsane
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnGets

    Ben pek başlığı ve mantığını anlayamadım..

    Opel kullanılmış ama şimdi Toyota ya geçilmiş..Arkaya dönüp yine Opel den bahsedilmesini istiyor..

    İşin mantığında bir markadan başka markaya geçerken, alınması düşünülen marka hakkında soru sorulması ve yardım istenmesi gerekirken, tam tersi sıkıntı yaşadığın marka hakkında bilgi almak isteniyor.. Bana pek samimi bir başlık gibi gelmedi..!

    Ben de bu yazdığını ve mantığını anlayamadım arkadaşım...

    Yeni araç alımı öncesi soru sormadım ya da yardım istemedim.

    İşin mantığını da gayet iyi bilirim ama bu ilk mesajda da gayet net bir şekilde yazdığım gibi o tür bir başlık değil işte.

    Sıkıntı yaşadığımız markayla ilgili tecrübemizi aktarıp diğer forumdaşların bu markayla ilgili tecrübesini sordum.

    (Bu süreçten sonraki yeni aracımızdan da yıl ve km bilgisi vererek bahsettim bu arada. Ek bilgi idi. Hatta onunla ilgili bir sıkıntı yaşarsak onu da güncellerim diye not düştüm.)


    Emin ol gayet de samimi bir başlık açtım.


    Yalan yok, yanlış yok.

    Umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir arkadaşım.


    Selamlar.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.