Şimdi Ara

Otelde yemeklerden zehirlenme durumunda haklar ve yapılabilecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oteldeki toplu zehirlenme sonrası ne gibi haklarımız var ve yapabileceklerimiz neler?Bilgisi olan varmı







  • turizm okumuş birisi olarak ve turizm sektöründe çalışan biri olarak her türlü hakkınızın bulunduğunu

    -otel işletmesini dava ederek tazminat istemek
    -otel işletmesini turizm bakanlığı bölge bürosuna şikayet etmek
    -işletmeden hastane masraflarını karşılamalarını istemek
    -ayrıca otel yönetiminden gerek sözlü gerek yazılı olarak özür dilemesini istemek
    ve benzeri haklarınız bulunmaktadır
  • Büyük geçmiş olsun arkadaşım. Bu konuya daha önce de bu sayfalarda değinmiştik. Yani bu sene otele gidecek arkadaşların çok daha dikkatli olması gerektiğini yazmıştık. Çünkü gerek et fiyatlarının anormal seviyelere çıkması gerekse otel yönetimlerinin giderek lakayt yöneticiler eline geçmesi sonucu müşterilerin sağlıklarının para uğruna hiçe sayılmaktadır. Artık üzülerek söylemeliyim ki 5 yıldızlı tesislerin bile rezil menülerle sadece günü kurtarmaya çalıştığını görmekteyiz. Hatta evinizde bile daha kaliteli yemekler yersiniz. Hijyen vs. olayları da ayrı bir tartışma konusudur.

    Şu 45 gün içerisinde Antalya bölgesinde sözümona 2 tane 5 yıldızlı tesisde konaklama gafletinde bulundum. Biri Kemerdeki Rose Rezildans ( Ben taktım bu ismi ) hotel diğeri de güzide otellerimizin yoğunlukla bulunduğu Kundu bölgesindeki Titanic Hotel. Her iki otel de dışardan çok heybetli tesisler olarak görünmektedir ve gerçekden de öyledir mimari açıdan. Ama her 2 otelin yemek kalitesinde ciddi sorunlar vardır. Hele bu Rose otelin mutfağında ucuzluk ve kalitesizlik paçadan akmaktadır. Çeşit bol görünse de ürün kalitesi ve lezzeti kesinlikle 5 yıldızlı bir tesise yakışmayacak düzeydedir. Titanic otel de içecek kalitesi makül seviyede olmakla beraber yiyecekden çalmakdan kaçınmamış diğer bir tesisdir.

    Sözün kısası sizin yaşadığınız gibi bir tatsızlık yaşamamakla beraber tavuk ve hindiden artık tiksinmiş durumdayız. Dahası bu yiyecek ve içecekden çalma mantığı sanırım birçok tesise yayılmış anlaşılan.

    Eskiden dicem bir 4 ya da 5 yıldızlı tesis de dünya mutfaklarından tutun da lezzet ve çeşit çümbüşünde kaybolurduk. Şimdi ise o günki menüde yenebilecek güzel 1-2 çeşit bulabilir miyiz moduna geçmiş bulunuyoruz. Soğuk meze standını ise asla ziyaret etmiyoruz.

    Gelelim hakkınızı arama konusuna. Açıkcası ülkemizde hakkını aramak kadar zor bir şey yokdur. Güçlü olan her zaman haklıdır mantalitesini kırmak gerekiyor.

    Otellerimiz hizmet sektöründe çalıştığını unutmuş bilgisiz ya da bilerek lakayt davranmayı şiar edinmiş yöneticilerin eline düşmüş durumda. Müşteri memnuniyeti nedir ya da misafirperverlik nedir bilmeyen işbilmez insanlara denk gelirseniz ki çok da muhtemel bir durumdur vay halinize.

    Bu arada bence hiç zaman kaybetmeyin. Turizm bakanlığı teftiş kuruluna yazılı başvuruda bulunun. Sözlü başvuru almıyorlar. Açıkcası bu tesislere rüşvet karşılığı bunca belge ve yıldız verilmediyse sizin de hakkınızın iadesi en kısa zamanda yapılacaktır ve bu da böyle olmalıdır. Ama klasik türk mantığıyla Allahlarından bulsunlar deyip geçiştirirseniz buna benzer tatsızlıklar yenilenip duracaktır.

    Ben bu hafta sonu Rixos Sungate otele gidiceğim. Eğer burda da benzer bir durum müşahade edersem yuh artım deyip Türkiye de otele gitmeyi bırakacağım. İzlenimlerimi paylaşırım. Bu tesisi de en güzide gruplardan biri işletiyor. Bakalım neler yaşayacağız.

    Teftiş kuruluna başvurmak için detaylı bilgi isterseniz pm yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

    Tekrar geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.