Şimdi Ara

Otomatik MPV önerisi- touran, C-max, Zafira, Scenic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
10.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim. lütfen yardımcı olun sizce hangi aracı almalaıyım.

    ikinci el düşünüyorum. geniş bir aile aracı olsun istiyorum bende civic 2004 otomatik var. ve otomatiğinden ve performansında çok memnunum. Korkum alacağım arabanın otomatiğinin sorunlu olması. sonuçta alacağım araçtan performans beklemiyorum ama yük de binince bayılmasın istiyorum. dizel yada benzinli-gaz taktıracağım çünkü.

    bütçem 25-30bin arası

    aklıma yatanlar touran fsi ya da çok zorlayıp 1.9 tdi
    c-max ghia otomatik dizel
    zafira 1.9 dizel
    scenic 1.6 benzinli

    bazen aklım crv ve rav4'e de gitmiyor değil ne diyorsunuz arkadaşlar sizce hangisini seçmeliyim.

    lütfen yardımcı olun:

    korkularım
    çok ama çok yakmaları
    çok hantal olmaları
    otomatiğinin sorun çıkarması

    bunları minimize eden hangisidir?







  • yok mu öneride bulunacak ya da bu araçları kullanan arkadaşlar. forumda aradığım kadarıyla c-max dizel otomatikte şanzuman sorunları var deniyor. kronik bir sorun mu bu yoksa sadece münferit mi?

    touran benzinli ve scenic benzinliler çok mu ağır hantal kalır?

    arkadaşlar sitede bu araçların düz viteslilerine ilişkin bilgiler var ama otomatiklere ilişkin yok ggibi, en azından sizden baakbileceğim yerli yabancı site önerisi gelsin bunları karşılaştıran, yorumda bulunan ben bakayım.
  • Bence bütçeyi zorlayabilirseniz 1.4 TSI Touran alın, performans konusunda falan sıkıntı yaşamazsınız. 1.6FSI motorun Golf'te bile performansı beğenilmiyorken, ona göre daha büyük, daha ağır bir arabada sizi ne derece memnun eder bilemiyorum.

    C-max'in dizel-otomatiği pek önerilmiyor. Nedeni ise ; Şanzımanın dizel motorun verdiği torku kaldıramaması. Bir süre sonra arızalara neden oluyormuş. Forumda da çok tartışıldı.

    Scenic 1.6 Benzinlide sanırım klasik 4 ileri şanzıman var. Sıkıntı çıkarmaz. Honda'dan 1 veya belki 2 litre fazla yakar diye düşünüyorum ben.

    Zafira 1.9Dizel+otomatik hakkında pek bilgim yok. Yardımcı olamayacağım üzgünüm.

    Rav4 ise bence çok güzel bir araç, iyi de gidiyor hantal falan değil ama ona göre iyi de yakıyor. Honda'nın performansından ve otomatiğinden memnunsanız bence yine bir honda olan CR-V'yi daha çok düşünün derim. Biraz daha fazla yakacaktır ama en azından bildiğiniz, kullandığınız ve en önemli kısmı; memnun olduğunuz bir marka.




  • teşekkürler hocam önerilerin için.

    peki hocam touran 1.9 tdi nasıldır acaba? test verilerini falan bulamadım. kullanıcı yorumlarına da rastlamadım.


    hocam scenic 1.6 beni tatmin edermi peki, 1-2 litre sorun olmayabilir çünkü, sollamalarda yada yokuşlarda bayılma sorunları var mıdır?


    zafira 1.9 dizel? kullananlar bilenler yardım lütfen
  • Açıkçası arabadan ne beklediğinize bağlı otomatik Scenic için 0-100 hızlanma değeri 14.2 saniye. Bu arabalar performans odaklı üretilmediği için pek performans bulamayabilirsiniz. Sizin için bir kaç kullanıcı yorumu okudum, Manuel için yokuşta bayılma gibi bir durum yok, vites küçültünce nazlanmadan çıkıyormuş. Ancak bu dediğim benzin için geçerli LPG taktırmayı düşünüyorsanız, 1.6Scenic sizin için uygun olmaz diye düşünüyorum.

    1.9TDI Touran içinse 0-100 değeri 13 küsür saniyelerde olması lazım. Üstelik 1.9 TDI motor pek tavsiye edilmeyen bir motor. 1900cc hacmine göre az bir beygir gücüne sahip; 105hp sunuyor size ve VW'nin diğer dizel motorlarına göre daha sesli ve sarsıntılı çalışıyor. Ama şöyle bir çözüm sunabilirim; 400-500 lira gibi bir mebla ödeyerek Chip uygulaması yaptırabilirsiniz, 130-135hp gibi bir değere ulaşır araba. Bir o kadar da yalıtım parası verirseniz toplam 1-1500TL üzerine katıp, arabayı istediğiniz duruma getirebilirsiniz. Ancak bütçeyi biraz zorlayabilecek gibiyseniz şuna bakmanızı öneririm;

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-esi-benzeri-yok-full-otomatik-48644975/detay/

    Biraz da pazarlık girerse için işine belki sizin için alınabilir rakamlara iner.




  • hocam touran'ı eledik artık, oldukça ağır olduğu konusunda yorumlar okudum. dizeli şimdilik beni aşıyor.

    zafira dizel 1.9 cdti halen aklımda az da olsa bunun otomatiği ile ilgili bazı sorunlar okudum. temiz bulursam düşünebilirim.

    scenic otomatik kullananlardan da otomatiğinde şikayetçi olanlar var. fakat 2004 model öncesi gibi olmadığını belirtmş çoğu. yine de yakıt tüketimi fazla, 2.0 motor crv gibi.

    c-max şanzumanı sorunlu olduğunu okudum çoğu yerde. onu da eledim.

    bu arada 2006 model forester ve 2004 model mmt 1.8 verso da aklıma girdi. forester da beni tek düşündüren yakıt olayı. sonuçta gaz taktıracağım yada gazlısını alacağım ama yine de kayda değer bir tüketimi var gibi. versonun ise 1.8 otomatiğinin iyi olduğunu okudum. fakat ne derece doğru bilemiyorum..

    şmdilik gönlüm forester, crv crv ve az da olsa zafirada. bilyorum sınıfları farklı ama. ayrıca temiz bulursam 1.8 verso ve scenic de seçenklerim arasında.

    zafiranın otomatiği ve foresterin yakıtı konusunda güncel bilgiler verebilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar..




  • Bence c-max
  • hocam cmax'in otomatiği beni çok korkutuyor yoksa düşünmeden alacağım ama. sorunlu olduğunu, otomatiğin torku kaldıramadığını söylüyorlar..

    kullanıcıların şikayetleri çok bu konuda.
  • tekrar merhaba arkadaşlar,

    seçeneklerim iyice daraldı. farklı segmentler olsa da touran ile crv arasında kaldım.

    gönlüm touran tsi'den yana ama fsi'lar da fiyat olarak makul. lütfen yardımcı olun bana. fsi'larda 2004-2006 modellerde kullanılan otomatik vites 6 ileri dsg şanzuman mı yoksa 6 ileri tiptronik mi? bazıları dsg olduğunu belirtiyor. farklı ise tavsiye eedrmisiniz?

    bugun yarın karar vermemm lazım. tsi motoru bütçemi biraz zorlayarak alabiliyorum. 2008 modellerinden. sizden yarım ve öneri bekliyorum. crv alırsam gaz taktıracağım. alabileceğim 2005 model yukarısı zorluyor beni. onu da sadece otomatiğinden dolayı seçiyorum. güven duyduğum için.

    sorularım:
    1- fsi 2004-2006 model otomatik vites dsg mi farklı mı?
    2- farklı ise alınır mı? fsi motora uymlu mu bu vites?
    3- tsi 2008 mi yoksa 2005 honda crv mi? (biliyorum farklı segment)

    sizce 35bin civarında hangi otomatik araç alınır? geniş aile için. (genel bir soru lütfen kızmayın-tutuştum :))

    yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen...




  •  Otomatik MPV önerisi- touran, C-max, Zafira, Scenic

     Otomatik MPV önerisi- touran, C-max, Zafira, Scenic

     Otomatik MPV önerisi- touran, C-max, Zafira, Scenic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 7 Haziran 2011; 16:10:31 >




  • labidu hocam aşıyor beni bu araç.

    yok mu yardım edecek arkadaşlar karar veremiyorum. en azından 2004-2006 fsi motorların şanzumanları hakkında bilgi verebilecek yok mu. forumda o şanzumanlarla ilgili bölümü okudum kafam çorbaya döndü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diablopaşa

    labidu hocam aşıyor beni bu araç.

    yok mu yardım edecek arkadaşlar karar veremiyorum. en azından 2004-2006 fsi motorların şanzumanları hakkında bilgi verebilecek yok mu. forumda o şanzumanlarla ilgili bölümü okudum kafam çorbaya döndü.



    bütçe kısmını atlamışım.sana touran öneririm.güzel araçtır.

     Otomatik MPV önerisi- touran, C-max, Zafira, Scenic




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-touran-110000-km-de-2004-model-1-6-fsi-volkswagen-7-kisilik-otomobil-30556107/detay/

    Hocam forester gibi bir araçtan neden vazgeçtiniz benim kafamda oluşan soru ilk olarak o oldu sonucunda 35.000'e çok güzel temiz bir subaru alabilirsiniz 2.0 xt olan modelini falan.

    Bunun yanı sıra, fsi motorlarda lpg sıkıntı çıkarabiliyor diye duymuştum yanlışsam beni düzeltin, geçen gün bir 1.6 touran'a bindim gidişi fena değildi sanırım DSG idi şanzumandı ama ne yılını biliyorum ne donanımını. Ama vites geçişleri inanılmaz hızlıydı.

    Bunun yanı sıra, manuel olsaydı tartışmasız c-max derdim. C-max'lerde gaz pedalını sonuna kadar bastığınızda motor kısa bir süreliğine sollamayı rahatlatmak amacıyla normal tork değerinin üzerine çıkıyor. Bu özelliği de düşünürsek şanzumana extradan fazla bir yük de binmiş olacaktır. Normal torkunu kaldıramayan bir aracın anlık 20Nm idi sanırım boost torku da daha da kötü etkileyecektir.

    Sonuç olarak benim kararım ise, hiç düşünmeden bu aracı almak olurdu tabi subarudan gerçekten vazgeçtiyseniz onun dışında subaru derdim. (tabi crv isteyebilmenize istinaden bunu söyleyebiliyorum.)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1-9-highline-dsg-48504925/detay/

    böyle de bi fotosuz ilan var

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-w-touran-1-9-tdi-2004-dsg-51387050/detay/




  • hocam o iki araçla ilgileniyorum aslında ama modelleri 2004 olması birde biraz daha üstüne koyup tsi motor alabilmem nedeniyle ona yöneldim. en büyük neden ise 2004-2006 FSI touranların dsg'limi yoksa normal tiptronik limi olduğunu bulamıyorum bir türlü. bilsem büyük ihtimal alacağım. ayrıca 1.9 dizelinin de dsg2li olduğundan kuşkuluyum. bilen de yok galiba forumda..

    forester ukde kalacak içimde artık. aşık olduğum bir araç ama... evdekiler crv beğendiler...


    2004-2006 FSI yada TDI motorlar 6 vites DSG'li midir? bilen arkadaşlar....

    bu arada yine zafira 1.9 cdti2yi önerdi bir arkadaş. yakıt tüketimleri 1.9 tdi ile aynıymış, o da 2006 model. fiyat daha uygun ama otomatik vitesini bilmiyorum bu aletin. ufff iyice içinden çıkılmaz duruma giriyorum...
  • otomatik vitesin geçişlerini en güzel o araçların hızlanma videolarından izleyebilirsiniz hocam. Forester'in vites geçişleri bence gayet güzel zaten 180 beygir motor da var performans olarak çok iyi olacaktır. Crv yeni kasa olamayacak sanırım. 1.9 dizelini de alacaksanız hocam, 135 ps olanını tavsiye ederim. tiptronikli de olsa kötü olmayacaktır. Şimdilik bence sizin düşünmeniz gereken SUV mu MPV mi olmalı ondan sonra SUV ise CRV mi RAV-4 Mü yoksa Forester mi gibi düşünürüz ya da MPV ise touran mı touran ise 1.6 mı 1.9 mu, 1.6 lpg takılıor mu takılırsa ne kadar yakar, sizin yakışınıza göre ve vergisine göre yıllık giderleriniz ile 1.9'un giderlerini hesaplarız sonrasında da en uygun aracı çıkarırız burada. Size de, size en uygun olan o aracı bulup, satın almak düşer.

    Çok ilginç bir fikirde daha bulunmak istiyorum hocam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-caddy-caddy-d-line-farkini-yasayin-33967579/detay/

    Buna ne dersiniz DSG şanzumanlı falan?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnnn

    otomatik vitesin geçişlerini en güzel o araçların hızlanma videolarından izleyebilirsiniz hocam. Forester'in vites geçişleri bence gayet güzel zaten 180 beygir motor da var performans olarak çok iyi olacaktır. Crv yeni kasa olamayacak sanırım. 1.9 dizelini de alacaksanız hocam, 135 ps olanını tavsiye ederim. tiptronikli de olsa kötü olmayacaktır. Şimdilik bence sizin düşünmeniz gereken SUV mu MPV mi olmalı ondan sonra SUV ise CRV mi RAV-4 Mü yoksa Forester mi gibi düşünürüz ya da MPV ise touran mı touran ise 1.6 mı 1.9 mu, 1.6 lpg takılıor mu takılırsa ne kadar yakar, sizin yakışınıza göre ve vergisine göre yıllık giderleriniz ile 1.9'un giderlerini hesaplarız sonrasında da en uygun aracı çıkarırız burada. Size de, size en uygun olan o aracı bulup, satın almak düşer.

    Çok ilginç bir fikirde daha bulunmak istiyorum hocam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-caddy-caddy-d-line-farkini-yasayin-33967579/detay/

    Buna ne dersiniz DSG şanzumanlı falan?


    önerilern için teşekkürler Johnnnocam h, şimdilik MPV'de karar kıldık gibi. Touran olsun diyoruz ama bir türlü işin içinden çıkamıyoruz. dizel ve otomatik olan bir de zafira 150hp 1.9 cdti var. fiyatı daha makul tourana göre.

    şimdi
    touran 1.9 tdi mı? chiptuning ile 135hp ve 320nm tork olanları var, şehir içinde 7.7 lt mazot,
    1.6 fsi mı? ki lpg taktıracağım alırsam, montajlar var birçok markada..
    zafira 1.9 cdti mı? buda touran dizel ile aynı yakıyor 7.7lt şehir içi.

    halen 2004-2006 arası touranlarda fsi-tdi şanzumanın dsg mi noraml tiptronik mi olduğu konusunda bir bilgi edinebilmiş değilim?




  • En güzeli test etmek birininkini alacak gibi aracın başına gitmek sanırım MPV güzel bir seçenek ben sadece, 1.6 tdi ile hem konforlu hem de kulllanışlı olarak aklıma caddy geldi. MPV olarak aklıma gelen modeller sizin de aklınıza gelenler gibi.

    136 ps orjinalleri var touran'ın ya onları bulmanız gerekecek ya da garantili chip uygulaması var sanırım abt'nin chipleri, ve onlar da 110lukları aldığınızda 140 beygir civarlarına 136 lıkleri de 170 beygir civarına çıkaracak chip uygulamalarıdır.

    Zafira mı touran mı? Versodan niye vazgeçildi bu arada? buna karar verecek olan araçtan beklentileriniz olacaktrır onları da konuşarak burada oluşturmamız olasıdır. Eğer DSG değilse de yine de oldukça seri bir şanzuman olmalıdır bu arada aklıma bir araç daha geldi bakalım buna ne diyeceksiniz

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ulugol-otomotivden-citroen-c4-picasso-48736190/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-citroen-c4-picasso-2007-model-dizel-otomatik-vites-orjinal-50145952/detay/

    Biraz daha uçuk birşeyler de tavsiye etmem gerekirse :)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-164000kmde-2001md-220cdi-turkiyede-tek-mercedes-vito-51373940/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-asya-motors-dan-2006-vito-otomatik-hususi-arac-50608212/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-full-vip-satilik-mercedes-vito-50233553/detay/

    MPV'ye göre biraz uçtu ama olsun MPV'den kullanışlı ve sürüşü de yine de zevkli bir araç olacağını düşünüyorum en azından bi araştırılmaya değer.

    Ve Mercedesten girmişken bir Mercedes daha

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-servis-bakimli-102000-at-49014168/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-b-sahibinden-fiyati-dustu/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-b-150-triptonik-51132788/detay/



    Bu sizin 35.000 sınırınızı aşıyor ama mercedes :) Ve aynı zamanda pazarlıkla alınabilir bir fiyata çekilebilir diye yine de bulunmasında fayda var dedim.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Zaten daha çok seçenek çıkarmaya uğraştım gece gece bu kadar oldu Bu arada Son olarak şunu da ekliim, ve DSG değil sanırım bu yazıda okuduğum üzre

    http://www.arabam.com/Test/Volkswagen-Touran-16-FSI/Detay-361

    Bu da zafira

    http://www.arabam.com/Test/Opel-Zafira-Panaromic/Detay-227

    http://www.arabam.com/Test/Opel-Zafira-16i-16V-Twinport/Detay-517

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    İyi geceler.

    Saygılar.




  • 2004-2006 Touran'ların şanzımanı 6 ileri DSG'dir.

    Yanlız başlangıçta 30 bin TL olan bütçeyi 35 bine çıkarmış olsanız da yine de o paraya yıpranmamış dizel Touran bulabileceğinizi pek sanmıyorum. FSI çok rahat bulursunuz ama FSI motorlara uygulanan LPG diğer motorlar kadar ekonomi sağlamıyor. Yeni kitlerden bahsediliyor ama onlar da hem pahalı hem de adı üstünde yeni, ben olsam biraz yaygınlaşmasını beklerdim.

    Eğer dizel Touran için bütçeyi zorlarım derseniz ben olsam Grand Picasso alın derim. 35-40 arasına 2007-2008 model Grand Picasso bulursunuz. 1.6 HDI çok yüksek performans vermez ama çok ekonomiktir.
  • FSİ motorların atak olmadığını belirtmiş arkadaşlar. ben performans delisi değilim ama yinede az biraz kıvrak olsun isterim. lpg ekonomik olsun diye takmayaı düşünüyordum. sonuçta sattığım civic'de lpg vardı ve dinamo verilerinde beygir kaybı yoktu (teleflex). fsi motorlarda dsg varsa temizini bulursam düşünebilirdirm. bugun bir gelişme yaşandı. buradaki vw özel servisine gittim. ve onlara touran'ı sordum. iyi araçtır fakar Türkiye'de tutulmadı, ikinci eli neredeyse yoktur dedi. Tavsiyem almamanızdır dedi. yine de alıncaksa dizel olanlarının tercih edilmesini söyledi. sonuçta aracı aldığım zaman götüreceğim servis "abi güzel hemen alın" der diye bekledim fakat söylenenler bunlar.

    iş iyice karıştı. artık performanstan da geçtim dizel yada lpg takılabilecek en azından sollamarda beni terletmeyecek bir MPV arıyorum. Otomatik olacak arkadaşlar. bütçe 35'e kadar üstü yok. çıkmıyor.

    vazgeçtiğim scenic bile "olur mu" diye düşündüklerim arasına girdi.




  • Makyajlı Scenic II (2006 üzeri) iyidir. Donanımı, konforu tatmin eder. LPG ile de gayet uyumludur.
    Ancak otomatik Scenic ile araç yüklüyse ve hele hafif yokuş da varsa sollamalarda terlersiniz.
    Gerçi LPG montajından sonra boş ağırlığı 1,5 tonu bulan 1,6 atmosferik benzinli ve tork konvertörlü 4 ileri otomatik şanzımanlı bir araçtan da daha fazlasını beklemek zor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.