Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.597
Cevap
245
Favori
1.194.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Proton 416 GLXİ 99 model bir araç var sahibinden.com da ilgimi çekti ancak açıklamada şöyle bir ifadeye yer vermiş. """şanzuman 'D'konumundayken 3. vitesde kalmıstır
    elektronik bi arızası wardır '2'vites seçenecı vardır bn o vitesle kalkıp 'D'alıp rahatlıkla kullanıyorum bu şekilde istenilen yere sorunsuz gider"""
    bu yazılan olay nedir çözümü basitmidir.almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim....
  • Şanzımanın Mekanik veya elektronik bir arıza nedeniyle (3) vites pozisyonunda kalarak kendisini korumaya alması durumudur. Otomobillerde şanzıman arızası olduğunda mekanik olarak daha fazla aşınmaması ve kullanıcıyı en yakın servis noktasına ulaştırabilmesi için böyle bir çalışma sistemi vardır. Elektronik kontrollü şanzımanlarda Şanzıman kontrol ünitesi (TCM) içerisine arıza durumunda yola devam etmesi ve manuel olarak D.P.R.N konumlarını kullanması için gerekli program üretici tarafından yüklenmiştir.
  • Merhaba Ustalar,

    Bu denli kapsamlı paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkürler. Şimdi ise problemlerimden bahsetmek isterim.

    1999 Model 1.8 Motor Golf var bende.

    -Şirket aracı kullandığım için çok fazla Golf'e binmiyorum, ama bende de şu P'den çıkmama problemi oluyor. İlk çalıştığında 10 dakika civarında araç ısınana kadar süre geçtiğinde kendiliğinden düzeliyor. Konya'da yaşıyorum,soğuklardan olabileceğini düşünüyorum.

    -Şanzıman bir ara tamamiyle indiği için komple parçalarını Ankara'da çok ünlü bir yer vardı,şimdi ismini unuttum ama 1.8 Bin TL'e değişmişti.(Sadece Şanzımanı Yolladım,belki de onlar tamir etti ama burada takamadılar. Firmayı karalamak istemem) Ama hala bazen vuruntu yapmaya devam ediyor. (araç ısındığında düzeliyor)

    -Vites geçişlerinde bazen devri tam olarak alamama sorunu yaşıyorum. Bu nedenden yakıt tüketimim genelde yüksek. :)

    **-VE EN BÜYÜK PROBLEMİM.**

    Aracın ibresi 260 olmasına rağmen sanırım 4. vitese düzgün şekilde ulaşamamam sebebi ile 7000 deviri görmeme rağmen 170-180 ibreyi geçemiyorum.

    Şimdiden vereceğiniz ayrıntılı cevaplar için teşekkürler ederim.

    İyi forumlar.




  • Aracınızı arıza tespit cihazına bağlatıp TCM (Şanzıman kontrol ünitesi) arızalarını yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. iyi forumlar
  • Yarın dediğiniz şekilde yaptırmaya çalışacağım. Herhangi bir usta da bu cihaz mevcuttur sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wordchek

    Şanzımanın Mekanik veya elektronik bir arıza nedeniyle (3) vites pozisyonunda kalarak kendisini korumaya alması durumudur. Otomobillerde şanzıman arızası olduğunda mekanik olarak daha fazla aşınmaması ve kullanıcıyı en yakın servis noktasına ulaştırabilmesi için böyle bir çalışma sistemi vardır. Elektronik kontrollü şanzımanlarda Şanzıman kontrol ünitesi (TCM) içerisine arıza durumunda yola devam etmesi ve manuel olarak D.P.R.N konumlarını kullanması için gerekli program üretici tarafından yüklenmiştir.

    öncelikle göstermiş olduğunuz alakadan dolayı teşekkür ediyorum. aracı bugün kendimde kullandım. araçda p,r,n,d,2,l olmak üzere altı konum var. nasıl kullanıyorsun diye sordum şöyle açıkladı. p de normal çalıştırıp 2 konumuna alıyorum(ikinci vitese tekabül ediyomuş bu konum) hızlanınca d ye alıp 3 vitesle gidiyorum. yavaşlamam gerektiğinde tekrar 2 konumuna çekiyorum. bunun dışında l konumuda çalışmıyor 2. vits gibi gidiyor gibi bişey söyledi. bir hafta önce araç pc ye bağlanıp bakılmış arıza göstermiyormuş şanzumanda. birde söylediği arada düzelip tekrar böyle oluyor. benim dikkatimi çeken d de kullanırken hafif eğimli yokuşda 60 da bayılarak gidiyordu araç lpg yeni takılmış sıralı sistem değil acaba lpg deki ayarsızlık etkilermi şanzumanı. (araçda 4 ileri vites varmış).

    biliyorum çok karmaşık bir anlatım oldu ama bende daha önce hiç oto vites kullanmadım pek anlamıyorum. asıl soracağım soru aracı bu haliyle kullanmak ilerde daha büyük sorunlara neden olurmu ve böyle bir durumda en kötü seneryo ne kadar masrafla düzeltilir. aracın fiyatı baya uygun yazılmış alak istiyorum ama bu konular beni tereddütde bırakıyor. şimdiden cevaplayan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.





  • 2009 model Dodge Journey RT mevcut, 2.0lt dizel, 6 iler otomatik şanzıman.

    Kavrama seti arızalı, ilk kalkışta titreme yapıyor.Parça TR'de 3500tl civarı, yurtdışında 850dolar civarı.

    İstanbul'da bir çok yer buldum yaparım diyen ama güvenemedim,3000bine yapan diyende mevcut, yetkili servisin verdiği fiyat ise 4500-5500tl arasında.

  • Otomatik şanzıman dediğiniz şekilde çalışmaz 60 km hızda bayılıyorsa aracın yol, hız, motor devri ve gaz pedal pozisyonundan aldığı bilgiye göre şanzımanı istediği kademeye (vitese) getirememesi nedeniyle bayılıyor. Örneğin 60 km hızla 5 viteste rampa çıkmaya benzer. Şanzıman revizyon istiyor veya kontrol ünitesi arızalı olabilir. Araçta şanzıman arızası bariz bir şekilde belli ediyor kendisini.Saygılar.
  • Obd protokolü ile çalışan orta kalitede bir arıza tespit cihazı ile tespiti mümkündür. saygılar
  • Aracımı alalı 3 hafta oldu.Bugüne kadar otomatik şanzuman ile ilgili hiçbir problem yaşamadım.Vites geçişleri mükemmeldi.Bugün arabaya cam filmi çektirmek için arabayı ustaya teslim ettim.Arabayı almaya gittiğimde aracı D vitesinde ve el freni açık halde park ettiklerini gördüm.Kendi kendime kızdım ama birşey söylemedim.Giderken herhangi bir problem yoktu.Ama akşam üstü iş dönüşünde yolda 1 ve 2 viteslere geçişlerde herhangi bir problem yokken 3 ve 4.vites geçişlerinde arabanın deviri 4-5 binlere çıkıp araç bağırarak viteslere geçiyordu.Araça viteslere geçerken ani öne hareket yapyıyordu.Sanayii de bir arkadaşa gösterdim.Beyni resetledik ama sorun çözülmedi.Sizce ne gibi bir sorun olabilir? Aracım 85 binde.Ve rampada geri kaçırma yapmıyor.
  • Tüketicilerin yanlış bildiği bir nokta araba rampada geri kaçırmıyorsa şanzımanda problem olmadığıdır. Rampada arabanın geri kaçmamasının sebebi vitesin d pozisyonunda olduğunda motor kontrol ünitesinin motora binen şanzıman ve yol yükünü kontrol etmek için rölanti devrini kontrol etmesi ve arabanın stop etmesini engellemek için boğaz kelebeği, rölanti step motoru, enj zamanını kontrol ederek çalıştırmasıdır. Araba çok dik bir rampada d pozisyonunda ayak frenden çekilirse araba yerçekimine göre geri gitmek isteyecektir. bu durum motora bağlı şanzıman nedeniyle motor devrini düşürecektir ama motor kontrol ünitesi devreye girecek motor devrini sabitlemeye çalışacaktır bu nedenle araba geri kaçmayacaktır ama düz yerde atıyorum 2 ms olan rölantide enjektör açık kalma süresi rampada 2,5 ms falan olacak boğaz kelebeği pozisyonu düz yolda rölantide d pozisyonunda %2 açık olurken rampada d konumunda %4 açılacaktır. Yani şanzıman ne kadar zayıf olup geriye gitme eğilimi göstersede belli sınırlar içerisinde motor kontrol ünitesi bunu tolere edecektir. farz-ı misal %10 a kadar balata veya yağ basıncı kayıplarını kendi işletim sistemine yüklenen program vasıtasıyla tolere edebilmesi.




  • Aracınızı arıza tespit cihazına bağlayıp TCM arızalarını yazarsanız sevinirim. Aracınızın marka ve modelini belirtmemişsiniz. Eğer WV grubuna ait bir araç ise boğaz kelebeği adaptasyonu isteyebilir
  • Aracım 99 model proton 416 GLXİ.Boğaz kelebeğini bir hafta önce temizlettim.Sabahları gaz yeme problemi yaşıyordum.Triger kayışından şüphelendim.Çünkü araç 85 binde.Ağır bakımlarının yapılma zamanı.Aldığım sahibi kayışları değiştirmemiş olabilir.İstanbul dan triger seti,klima kayışı,v kayışı ve şanzuman yağ filtresi ısmalarladım.
  • Sorunu çözdüm.Çok basitmiş
  • merhabalar benimde bir sorum olacak.

    aracım 2011 toyota yaris m/mt şanzıman.. fren balatalarımın değişiminden sonra aracımda durma- kalkma ve vites geçişlerin de tak diye bir ses duymaya başladım. ve gittikçe bu ses artmakda. sorun neden kaynalanabilir acaba
  • Arkadaşlar camcının elemanı vitesin mandalının altındaki over/drive mandalına basıp açmış.Böyle olunca araba tabiki üst devirde vites atıyor ve 3 den 4 e vitesi geçirmiyor.İnternetten otomatik şanzuman problemleri ile ilgili onlarca yere bakınca aklıma geldi.Sabah over/drive mandalını kapatınca normale döndü.Ama yaşadığım stresi anlatamam bile.Hemen camcıya gidip daha dikkatli olmaları hususunda uyardım.Olayın stresi ile Ergin Otomotivden triger seti,klima kayışı,v kayışı,yağ filteri,hava filtresi ve otomatik şanzuman yağ filtresi ısmarladım.Çünkü araba ağır bakımlar için kritik bir km de(85 binde)bundan önceki sahipleri bu bakımları yapmamış olabilir diye değiştireceğim.Kafam rahatlasın.
  • bende 2001 bora var araç haraket halindeyken şanzumandan ses geliyor nedeni ne olabilir. şimdiden teşekkürler
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcportport -- 24 Mayıs 2013; 21:43:19 >
  • 2000 model 120000 km tam otomatik polo aracımda özellikle ,araç soğukken 1. vitesten 2.vitese geçişte vuruntu oluyor.vuruntunun şiddeti çok fazla değil.araç ısındıktan sonra hiçbir sorun kalmıyor.diğer vites geçişlerinde hiçbir sorun yok.vuruntu araç motoru soğukken sadece 1 den 2 ye geçerken oluyor.ileriye doğru silkeleme şeklinde oluyor.daha çok 1 den 2 ye hızlı geçiş yaparsam daha fazla oluyor.1 vitesten ivmeli olarak 2000 devire gelirsem fazla yapmıyor.yada gazı verip vites geçmeden gazdan ayağımı çekincede hız yavaşlarken de yumuşak geçiyor.sanki araba 2 vitese zamansız geçiyor ve bu yüzden yapıyor hissi veriyor.motor ısınınca yada şanzıman ısınca diyelim kesinlikle yapmıyor.sanayide ki ustaya götürdüm tabi araç sıcak olduğu için vuruntu olmadı cihazda da arıza kodu çıkmadı.hidrolik beyin arızası var dedi ve istanbul a gönderip tamir ettirebileceğini söyledi.yağ değişimi le birlikte 1000-12000 tl fiyat verdi. servis de arıza kodu algılanmadı.yağı değiştirebileceklerini ama bunun çözüm olmayacağını farklı sorunlar da çıkarabileceğini söylediler.çok rahatsız etmiyorsa kullan öyle dediler..kusura bakmayın uzun yazdım.öneriniz nedir.




  • Motor soğukken ecu ateşlemeyi öne alıyor o nedenle ilk vites değişimi sarsıntılı oluyordu bende. Bu durum peugeot
    tarafından kitapçıkta belirtiliyor. Her ne kadar sizin araç farklı da olsa benzer bir açıklama var mı diye kitapçığını okuyun derim. Ayrıca kurcalatmadan sadece yağ değişimini de yaptırın. Ben de ilk kullanımda sizin gibi vites değiştirmeden hemen önce gazdan ayağımı çekiyordum. Şu sıralar hava ısındığı için sıkıntı yaşamıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.