Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.596
Cevap
244
Favori
1.193.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çözüm kamil usta



    Sevgili Kamil Usta (ve diger usta arkadaslar)

    Güc bela aldigim ve cok sevdigim aracimda 2 günden beri cok ciddi bir sorun var. Eski bir DH kullanicisi olarak, bu konuyu biliyordum ve sizlere sormak istedim. Insallah hallederiz diye umuyorum. Yurtdisinda yasadigim icin ne yazik ki yaniniza gelme imkanim yok.

    Aracim Nissan Pathfinder 2.5 dci 4x4 174bg 2007 Model - Yari Otomatik Vites (yan da + - var manuel kullanmak icin.)

    Bu arizadan önce aracimda en ufak bir problem yasamadim. Vites gecisleri falan gayet düzgündü. Zaten dikkatli de kullaniyordum.

    Problemi önce lambalarda kalkarken, arabanin yavasligindan farkettim. Asiri yavas kalkis yapti, önce motor falan sandim ama sonra farkettim, aynen yüksek viteste kalkis gibi oluyor. Mesela 2.-3. viteste kalkarsiniz, 40-50kmh´ya kadar cok yavastir sonra devrini almaya baslar ve normallesir ya, aynen öyle. Biraz düsünerek kullaninca anladim ki, galiba vitesler yükseliyor ama düsmüyor. Durdugum zaman 1. vitese düsüp beklemesi gerekirken, zannedersem 2 ya da 3 te kaliyor ve tabi kalkarken asiri yavas oluyor. Arabayi kapatip yeniden calistirinca, bir kereye mahsus sorun yok, 1 ile kalkiyor ama sonra yine ayni. Bazi detaylara gelince:

    - Iki kere olan bir sey. Yine arabayi kapatip 1. Vites ile kalkmasini sagladim, 20-30 metre sonra küt (sert bir vuruntu) diye bir ses gelip yüksek vitese cikti ve yine yavas hizlanmaya basladi.
    - Dün yoldaydim, bir ara hersey normale döndü, sehir icinde yaklasik 15-20 dakika sorunsuz kullandim. En az 10 sefer dur-kalk yapmisimdir.
    - O sirada durdugum zaman, denemek icin (D)´den (N)´ye aliyordum. Tekrar (D)´ye alinca, araba gayet normal vitesi 1´e alip arkasini hafiften asagi indiriyordu. (Kalkis pozisyonu, yarim debriyaj gibi)
    - Son durum söyle: Arabayla lambada duruyorum, vitesi denemek icin (D)´den (N)´ye aliyorum. Tekrar (D)´ye cekince, küt (yine o vuruntu sesi) diye bir ses geliyor ve 1´e degil yüksek bir vitese aliyor. (2 ya da 3). Bunu (P) ve (D) seklinde yapinca da ayni.

    Simdilik yazabileceklerim bunlar. Aklima gelmeyen, sormak istediginiz bir sey varsa, hemen cevaplayabilirim.

    Yardimlariniz ve ayirdiginiz vaktiniz icin simdiden cok tesekkür ederim.

    **********************************************************************

    Aracimi Nissan servisine götürdüm. Önce diagnose okudular. Hatalari sildiler ve bir test sürüsü yaptilar. Ayni sey oldu tabi. Ilk kalkis gayet normalmis gibi 1 ile sonra vites bir vuruntu ile birlikte, zamansiz bir sekilde yükseldi. Bu normalde olmasi gerekenden daha erken oluyor. Araba tam devrini almadan, yüksek vitese geciyor. Ondan sonra tek care gaza abanmak.

    Neyse tekrar bilgisayara baglayip hatalari okudular. "Magnet Ventil" hatasi gösterdi. Dedikleri sey tabiki "bunlar degisecek" oldu. Tamamen ezbere hareket ediliyor. Tecrübe sifir. Simdilik aldim arabayi, bir sey yaptirmadim.

    ************************************************************************

    Gecenlerde yabanci forumlar arastirirken, hatanin aynisina rastladim. Adamin bir tam da benim gibi anlatmis, sorun ayni. Servise gitmis, bana dediklerinin aynisini demisler. "Magnet Ventil"

    Degistirmisler ve düzelmemis. (Allah´tan ben yaptirmadim) Ondan sonra baska bir kac parca daha degistirmisler, yine olmamis. Bir ton para ödemis tabi. En son almancasi "Schaltschiebekasten" diye bir parcayi degistirmisler olmus. Toplamda 4000 Euro civari masraf yapmis adam.

    Schaltschieberkasten dedikleri parca söyle bir sey, türkcesini bilmiyorum.

     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


    ***********************************************************************


    Ustam, benim sanzimanin resimlerini buldum, ayni model ve özelliklerdeki NAVARA´nin samzimani. Saniyorum aynidir.

     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ


     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ



    Kamil Usta, simdiye kadar neden cevap vermedin bilmiyorum. Yardimsever bir insan oldugunu biliyorum. Belki cok yogunsun, belki baska önemli islerin var. Ama su anda tek carem sensin. Yardimci olursan beni cok mutlu edeceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 8 Haziran 2013; 11:47:49 >




  • 3 Şubat 2013; 13:59:42 Paylaş Değiştir Cevap Alıntı PM
    ustam merhaba Van dan yazıyorum öncelikle böyle bir ortam da bulunup değerli fikir ve tecrübelerinizi insanlarla paylaştığınız için herkes adına size minnettarım.Bende 2004 model 110 luk AL4 şanzıman citroen c5 var benden önceki sahibi Antep te şanzıman yaptırmış dönerken yığılma ve özellikle 4 ten 3 e düşerken vuruntu problemi ile karşılaşınca ustası hidrolik beyin değişimi gerektiğini söylemiş. ben alalı 5 ay kadar oldu şu an değişken şekilde vuruntular özellikle 4 ten 3 e düşerken.ayrıca aşırı bir yığılma ve rampa görünce ölü rolantide titreme problemleri mevcut.üçgen şekli sarı esp lambası ve service yazısı lambası daha önce yanıp bir iki güne sönerdi yanlız iki aydır devamlı yanıp hiç sönmüyor ve ekranda ESP ASR NOT FUNCTİONİNG yani devre dışı yazıyor normalde denendi devre dışı değil.ve srviste cihaza bağlandı kalıcı arıza MOTOR TORKU ALGILANMAMASI diye bir hata veriyor gaza yüklenince sol önden hortum patlağı gibi üfleme sesi de var not: herhangi bir hortum yırtık veya patlak değil araç km: 235000 de motor ve turbo saat gibi . ayrıca ilgisi var mı bilmiyorum aşırı yakıt tüketimi örnek yol bilgisayarı verileri :şehir içi 10.6/100 km şehir dışı 9.7/100 km . ayrıca iki haftadır aks ve aks başları sağlam olduğu halde özellikle sola bazen de sağa tam kırınca acaib sesler takut tukur gibi not :devamlı olmamakla beraber.sonuç olarak aracımdaki çözülemeyen diyeyim elektronik arızadan dolayımı şanzımanım sorun yaratıyor yoksa şanzımanımdaki arızadan dolayımı araç sorun yaratıyor. not: cihaz şanzıman arıza bilgisi yok.


    _____________________________




  • AL4 Şanzıman hidrolik body valve nin ve selenoid lerin ve türbinin açılarak kontrol edilmesi gerekir. Bu şanzımanlar adam akıllı toplanmadığı zaman bu tür problemler çıkartabilir. Size tavsiyem bu işten anlayan bir yere şanzımanınızı kontrol ettirmek. Yol bilgisayarındaki uyarı arabanın hidrolik sisteminin (hydroactive) sensörlerinden bir yada birkaçının aracın standart yüksekliğini yanlış algıladığını gösteriyor. aracınızda yük ne olursa olsun ,aracınızın yerden yüksekliğini sabit tutmak üzere tasarlanmış citröen e özgü bir hidrolik sistem vardır.
  • yazdıklarınız gerçekten mantıklı geldi. yanlız birazda motor torku ve hidroaktif süspansiyon ilişkisi beni düşündürdü ayrıca iki adet selenoid valf bir hafta önce değişti aracın şanzımanın da yapılan kontrollerde hiç bir sıkıntı çıkmadı yanlız turbo da kaçırma varmış gaza yüklenince üfleme sesi var. ayrıca bir de mazot pompasının kenarlarında terleme var mazot kaçırır gibi ıslanıyor bunlar en son yapılan kontrollerden sonra netleşmiş araç ta daha önce yazdığım gibi aşırı yakıt tüketimi rölanti de titreme ( motorda kasılma oluyor sanki) ve hiç sönmeyen sarı üçgen esp lambası ve service yazısı gibi sıkıntılar mevcut.
  • Arabanızın yakıt enjektörlerini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Hydroactive arıza algılarsa olası tehlikeli durumların (Yola tutunma, viraj kontrolü) önüne geçmek için aracı servis pozisyonuna alır ve motor gücünü belirli parametreler içerisinde sınırlar (Örneğin 4000 dd'yi geçirmez 4 vitese almaz 1.2.3 viteslerin kontrolüne izin verir. ) Değişen valfler tahminimce basınç kontrol ve TCC selenoidleridir. Bu selenoid arızalarında arıza ekranı 'automatic transmission not function ' ikazı verir. Benim tahminim sorununuz hidrolik kontrol ünitesinden kaynaklı görünüyor.(Selenoidlerin üzerinde montajlı olduğu aliminyum kısım) bu kısındaki arızalar gözle belirlememez. Saygılarımla
  • AL4 Şanzımanının valve body kitinde vites geçişlerinin yumuşaklığını ve ilk doldurmanın basıncının ayarlandığı bölümler mevcut. Bu ayarların oynanmış olma olasılığıda mevcut.
  • mrb verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değişik ve çok mantıklı şeyler eğer mümkünse sizinle irtibata geçmek istiyorum aracım şu an bir elektrik ustasının yanında ve biz bu araçla uzun zamandır uğraşmaktayız birilerinin gerçekten bize yardımcı olması gerek. sizinle görüşmek adına tlf umu yazıyorum 05306875597 mümkünse görüşelim çok memnun olucam şimdiden teşekkür ederim.
  • Siz nereden yazıyorsunuz?, arabanız hangi ilde eğer ankara dışındaysanız size ald4 şanzımana ait bakım tamir kitapçığını ve ayarlarını gösteren bir e posta yollayayım. Saygılar. Siz e posta adresini yazın görüşelim.
  • öncelikle çok teşekkür ederim adresim neoldu_can65@hotmail.com ben Van dan yazıyorum.
  • Selam Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
  • .
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • .
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • . OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ




  • *
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • .
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • .
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • .
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • Uzun Ömürlü Kullanım için Nelere Dikkat Etmeliyiz?
    Otomatik Şanzuman, konusunda uzman ekiplerimiz, sizler için otomatik vitesli arabalarınızı en iyi şekilde kullanmanız ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamanız adına öneriler sunuyorlar;
    1- En çok yapılan hatalardan biridir. Yokuş aşağı inerken aracı boşa almak...
    2- Araç tam olarak durmadan vites R konumuna çekilmemelidir.
    3- Aracınız hareket halindeyken, kesinlikle P konumuna almamalısınız. Bu durum şanzıman a zarar verebilir
  • Son 4 yıldır kullanmakta olduğumuz 1998 model Hyundai Elantra aracımız dün itibariyle otomatik vitesinde arıza vermiş. Normalde aracı çoğunlukla eşim kullanıyor. Arızasını fark ettikten sonra dün ve bugün ben kullanıyorum aracı.

    Arızamız şu: Araç D'de iken normal kalkıyor ve viteslerde 1,2,3 tamam gayet güzel geçiyor. Sonrasında 4üncü vitese geçmiyor ve araba boşa çıkmış gibi olup gaz maz yemiyor vitese de geçmiyor. Ancak yavaşlayınca alt viteslere düşüyor. Bunu satte 60 km civarlarında bile yapması yollarda ciddi bir sıkıntı yaşatacaktır bize. İşin tuhaf yanıysa OD OFF konumuna aldığımda araç vites geçişlerini tıkır tıkır sağlıyor. Tabi son vitese OverDrive modunda geçmediği için oluyordur muhtemelen.

    Aracın bakımları vs eksik değil. Vites yağını da 15000 km kadar önce 2012 Ocak ayında değiştirmiştim. Eşim de aracı agresif süren birisi değil ki vitese yüklendi de ondan oldu diyebileyim.

    İlk önce yağ değişimi yapmayı düşünüyorum tekrar. Belki şu sol ön tekerleğe bağlı bir parça vardı adını unuttum şimdi bazen o parça aşırı çamurlanıp bu tip hatalara yol açabilir diye aklımda kalmış onu temizleteceğim. En olmadı selenoidlerine baktırmam gerekeceğe benziyor. Şanzımanın inmesine bir sebep var gibi durmuyor sanırım çünkü OD OFF ta hiçbir sorun yok.

    Şimdi 2 şey soracağım.
    1. Selenoidlerde sorun varsa sadece 4. vites selenoidi değişir mi yoksa komple mi selenoid seti değişmeli?
    2. Sorun farklı bir şeyse ve sorun bu olabilir diyeniniz varsa tahmini maliyeti bana ne olur?



    Ayrıca hyundai club te benimkinin aynısı sorunu yaşayan birisini buldum. Aynen şöyle demiş:

    "öncelikle herkese merhaba.sorunu şöyle anlatayım.93 otomatik sonata sahibiyim.araç giderken vites 1 e atıyor sorun yok 2 ye atıyor sorun yok 3 e atacagı zaman geçmiyor ve araba birden bagırmaya başlıyor devir göstergesi artıyor ve araç gitmiyor.sorunu kaynagı ne olabilir umarım başıma masraf açmazşimdiden yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

    9 ay sonra gelen güncelleme

    o günden bu yana aracı bu şekilde kullanıyorum.overdrive off konumuna getirdiğim zaman aracı sorunsuz kullanabiliyorum.tabi overdrive off konumunda araç son vitese gecmediği için arac daha fazla yakıyor ve de yüksek devirde gidiyor.ancak 100 kmnin üstüne rahat çıkıyor arac hatta 140 bile yaptım.
    şimdi benim kafam çok karıştı eger sanzımanın arızası mekanik olsaydı zaten bu kadar süredir kullanamazzdım diye düşünüyorum.belli ki basit bir sorun var ama ne.bu sorunu nasıl çözebilirim forumdaşlarım tekrardan yardımlarınızı istiyorum.sanayiye götürdüğüm zaman ustalar daha arcı kullanmadan şanzuman inecek diyip bana kazıtk atmaya çalışıyorlar.ama bu sorun mekanik değil eminim bundan.öğrenci adamım ustalara havadan verecek 1500 tl param yok lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler. "

    Tuhaf bir şekilde 9 ay böyle kullanmış ve hiçbir sorunla karşılaşmamış. Ben tutup da bu haliyle 70-80 civarını geçmedim ki İstanbul'da iş giriş çıkış saatlerinde bir bayan tarafından kullanılan araç da zaten bu hızı geçmez. Fakat yarın bir gün uzun yola çıkacak olsam bu hızlarla da o yol bitmez. Devir yükselip araba bağıra bağıra yakıtı su gibi içtirerek de gitmek istemem.




  • selamunaleykum ustalar ve arkadaşlar...
    yaklasık 5 gün once 1998 model hyundai accent 1.5 gls ov bir arac aldım. aracı ustama gosterdım o test ettı kullandı bır sıkıntı yok dedı fakat aracı biraz kullanıp ısındıktan sonra ara sıra 3. viteste bir sorun oldugunu farkettim. yanı 1 2 guzel ama 3 vitese gecerken bostaymıs gıbı oluyor gaz veriyorum devir yukselıyor ama vites degısmıyor gazı bırakıyorum devir dusuyor sonra 3 e gecıyor ve gaza basıp devam ediyorum. bunu sogukken hıc yapmıyor ısınıncada ara ara, daha cok yuksek devirlerde yapıyor. arabayı aldıgım kısıyı aradım sordum senın bılgın varmı şanzumana herhangı bı ıslem yaptırdın mı yaptırdınsa hıcdegılse bılelım ustaya gıdelım olmamıs soyle bır sorun var dıyelım dedım ama bende boyle bır sorun yoktu şanzumanada birsey yaptırmadım dedi.

    acaba benım sorunum ne olabılır nasıl bır yol ızlemem gerekıyor tahmını masrafım nekadar olur??? şimdiden tskler. herkese sorunsuz günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEHENNEMTR1 -- 9 Haziran 2013; 2:14:02 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.