Şimdi Ara

otomatik vites nasıl kullanılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğrusu tüm otomatik versiyonlarını bilmiyorum. Otomatik araçlar hiç ilgimi çekmediği için de fazla araştırmadım.

    Ne zaman ki otomatik aracı manuel modda kullanırken araç işime karışmaz, belki o zaman düşünebilirim. Eşin dostun araçlarında az çok kullanmışlığım var. Adı manuel mod ama hala işime karışıyor.

    Ben 6. Viteste 10 km hıza düşsem de vites küçültmeyecek. Gerekiyorsa devirden düşsün hatta stop etsin ama madem ki adı manuel mod. O zaman ben ne diyorsam o olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 3 Şubat 2013; 21:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    manuelin gözünü seveyim

    +1 milyon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Manuel vites erkek isi diyip cümleyi yarım bırakıyorsun. Neden tamamlamıyorsun cümleni Nanooa ?

    otomatik viteslerde bayanlar için bana göre


    ayrıca nanooa değil nanoona.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 3 Şubat 2013; 21:22:44 >
  • kısacası otomatik vites araç çalıştırırkende fren'e basılı tutup konta çeviriyorsunuz ve araç çalışıyor :) vites değişimlerinide fren'e basarak gerçekleştiriyoruz bazı araçlarda oto.vites topuzu mandallı olur o mandal,tuş vs basarak bazılarıda normal bir şekilde vites değişimi yapılır..R konumu aracınızın geri gitmesine N konumu boşta olmasına D konumu normal sürüş ve seyir halindeyken alınacak konumlar..bazılarında 1-2-3 L vs gibi şanzımana ek tork aktarma güçleri vardır yokuş çıkarken,bagajda yük max.4-5 kişi ve dik rampadlara vs bu vites konumları seçilir..ışıklarda boş'a alma,boş'a salma her şanzıman modeli için bu basit değer ve kavram geçerli değildir..bozabilirsinizde veya aracın aktarma mekanizmasında yıpratabilir sorun çıkarabilirde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 3 Şubat 2013; 21:51:23 >
  • Normal surus esnasindaki beklemelerde yani trafik isigi vs. gibi N veya P ye gerek yoktur. D de ayaginiz frende beklersiniz. Ama mesela otoparkta bir arkadasinizi bekliyorsunuz vs. bu gibi durumlarda ideal olan P konumudur, ayaginizi frenden cekersiniz.

    Balata omrune etkisi yok denecek kadar azdir sonucta araba duruyor disk balatay sabit olarak degiyor. Bir zorlama vs. yok. Siz eger her kirmizi isikta N ye almaya kalkarsaniz o daha kotu cunku asil N den D`ye alirken balatay yuk biner siz de zaten bunu farkedersiniz arac bir anda one gitmek ister. Ayrica balata sanzimandan cok daha ucuz bir parca. O yuzden en mantiklisi bu gibi islere girmeyip kullanilmasi gerektigi gibi kullanmaktir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Manuel vites erkek isi diyip cümleyi yarım bırakıyorsun. Neden tamamlamıyorsun cümleni Nanooa ?

    otomatik viteslerde bayanlar için bana göre


    ayrıca nanooa değil nanoona.

    yav he he

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Anahtarı cebinden çıkar.
    Düğmeye bas kapıyı ac.
    Otur içeri kemeri tak.
    Anahtarı kontaga tak çevir ikinci kademeye.
    Bekle bir kav ışık sönsün.
    Frene bas çatıştır aracı.
    Araç zaten p deydi çalışırken.
    Şimdi icin rahat olsun diye n de 30 sn bekle.
    Bu esnada ayağımız asla frenden ayrılmıyor.
    Hareket icin d veya r konumuma alıp fazlayabilirsin.
    Kırmızı ışıkta n de beklemek iyidir.
    Aracı sürdürüp stop etme durumuna geldiysek.
    Duralım. Vitesi p konumuna alalım ve el frenini çekelim 30 sn sonra stop edip ayağı frenden çekelim. Bu ilk secenekli ben ikincisini uguluyorum.
    Durdum vitesi p yerine n ye alır el frenini çeker freni bırakır (yükü el frenine transfer etmiş olurum) vitesi p konumuna alır stop ederim.
    Güvenli sürüşler. Aracınızı iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.

    Çok karmaşık hocam.

    Manuel kullanmanın daha rahat olduğunu farkettim

    Hocam hemen bakalım manuel nasılmış.
    İlk bir kac maddeyi transit geçtim.
    Debriyaja ve frene aynı anda bastık
    Aracı bosa aldık.
    Anahtarı kontaga soktuk iki kademe çevirdik.
    Uşakların sönmesini bekledik.
    Mars'a bastık. Araç eski ise Mars süresi uzatılmazsa iyi olur bu arada.
    Araç 30 sn çalıştı ve
    Vitese taktik elfrenini indirdik ve egzotik gaz debriyaj kombinasyonunu yaptık ve yola devam.
    Yapamasak eyvah basa donduk ne yapıyorduk şimdi eyvah arkadan kırmalar daaat falan.
    Neyse bir sekilde yola devam ettik ve duruyoruz.
    Dururken frenlere beraber debriyaja basıldı.
    Vites bosa alınıp el freni çekildi.
    30 sn çalıştı ve stop ettik.
    Debriyaja basıp vitese taktik.

    Yorucu oldu baya bürde hergun istanbulda min 100 km günde yol yapıyorsun benim gibi.
    Manuel alıp sol bacağıma kramp geçirtmeye gerek yok hocam. Uzun yol diyorsan yine otm daha rahat. Ama uzun ömür dersen senle hem fikirim.


    o yazdıklarınızın hiç birini ben sürerken düşünmüyorum.. ama eminimki sizler her parkta d mi lan o yoksa n mi diye düşünüyorsunuz.. hatta yıllar geçer o d ve n yazısı silinir yada altındaki ışığın kuvveti azalır. sonra her parkta n mi yoksa p mi diye düşünür durursunuz..

    4 farklı otomatik araba sürdüm. biri corsa idi. o d n p l 1 2 ışıklarının altındaki sarı ışıklar yanmıyor gibiydi. p yemi attım n yemi attım belli değildi park ettiğimde. avensiz 2.0 otomatık kullandım ondada d n ler silinmişti..


    işin özü manuel erkek için yapılmıştır.. otomatik bilmiyorum...

    Senin Yasin kac bilmiyorum ama ben 33 yasindayim 7-9 yasına kadar baba refakatinde 9 yasımdan beri tek basıma araç kullanan biriyim. İster İnan ister inanma. Şoförlükte en önemli şey hissiyattir. Vites kolu üzerindeki yazılar gidince vites yollarını unutuyor musun sen ? Eskiden devir saati olmayan araçlar vardı neye göre vites değişiyordu insanlar ?
    Otm viteste P R N D S(L,L1, artık ne varsa) bu sırayı unutan adam bosuna binmesin şoför koltuğuna.
    Gelelim senin tarzına. Çok antipatik yaklaşıp sınır bozucu alaycı bir tavırla eleştiriyorsun. Espiri yapılacak yer var yapılmayacak yer var.

    ordan ufak gibimi görünüyorum bende onu bilmiyorum ama benımde yaşım 27. bende sizin gibi 8 9 yaslarında arabayı köy yollarında bir kenarı ucurum olan yollarda sürerek öğrendim. siz arabayı hangi yollarda öğrendiniz bilmiyorum ama benım ogrendıgım yolların kenarında 400 500 metrelik ucurumlar vardı.. trabzon / macka lı olanlar bilir. 18 yaşımda ehlıyet aldım. ve 2 ay sonrada amerikan ehliyeti alacagım. hiç sevmem kendini böyle tanıtan insanları ama siz tanıttınız diye bende kendımı tanıtıyım istedim.

    vites kolundaki yazılara kim bakar. 3 e attınmı araba zaten tepkı vermez 1 e atarsın misal.. ama otomatik viteste böylemi ? sen otomatık viteste hurra d ye atıp hemen gaza basabiliyorsan helal olsun derim.. o naziklik bana göre değil.

    gelelim benim tarzıma.. evet bu benim tarzım. beni blocklayarak yazılarımı görmeyebilirsiniz. forum tüm imkanlarını sunmuş bu konuda.. ha diğer bir yandan. neredeyse 1 senedir foruma üyeyim ve tek bir ban cezam bile yok. demekki tüm kurallara uyuyorum.

    iyi günler

    Otomatik viteste zaten o isi kendi yapiyor 3 ten 1 e atiyor cekmedigi zaman, yazilara gerek yok yani 3`ten ` e atmak icin Kizmayin sadece saka yapiyorum ama onceki yazilari okumayip tek bu yaziniz okununca bu anlam cikiyor.

    Saka bir yana otm de bir kere D ye aliyorsunuz manuelde 1-6 (hatta yeni Corvette varsa 7) arasinda surekli geziniyorsunuz. Bunun yerini aklinda tutabilen adam otomatikteki 3 taneyi haydi haydi tutar.

    Otomatikte bir naziklik yok. Bazen acele ettigim zaman daha konsoldaki isiklar sonmeden arac hareket etmis oluyor.

    Otomatik buyuk rahatlik ama performansli suruslerde manuelin keyfini hic bir zaman tam olarak vermiyor bana gore.




  • otomatik vites kullanıyorum 1 haftadır ayrıca erkeğim
    istersen bunu ispat ederim.
  • büyükşehirlerde yaşayıp hergün dur kalk trafikte boğuşan insanlar otomatik kullanmak ister ve bi daha da vazgeçmez. erkek işi kadın işi zaten çok komik. 15 yıldır kendi aracım var, ilk kez otomatik araç aldım geçen sene. 14 seneme acıyorum şu anda
    belki çok kullandığım içindir ama bence hiçbir zevki yok düz vitesin. çok zevkli olduğunu iddia edenler ya günde 5-10km yol yapıyordur, ya otomatik alacak parası yoktur, yada otomatik araca hiç binmemiştir.
  • Şu kırmızı ışıklarda dururken N ye alma olayını pek anlamadım. Kimileri araba durunca zaten kendi boşa alıyor gerek yok diyor kimisi kendin N ye al diyor. Tam bir netlik yok galiba bu konuda?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    büyükşehirlerde yaşayıp hergün dur kalk trafikte boğuşan insanlar otomatik kullanmak ister ve bi daha da vazgeçmez. erkek işi kadın işi zaten çok komik. 15 yıldır kendi aracım var, ilk kez otomatik araç aldım geçen sene. 14 seneme acıyorum şu anda
    belki çok kullandığım içindir ama bence hiçbir zevki yok düz vitesin. çok zevkli olduğunu iddia edenler ya günde 5-10km yol yapıyordur, ya otomatik alacak parası yoktur, yada otomatik araca hiç binmemiştir.

    duz vitesin hic zevki yok diyen hic bir zaman araci limitlerinde performansli kullanmamistir.

    Su an kullandigim 2 arabam da otomatik vites, yine de otomatik duz vitesin keyfini veremez diye iddia ediyorum. Duz vites de hic bir zaman otomatigin rahatligini ve konforunu vermez.

    Mesela Bmw de artik otomatik vites standart ama duz vites ucretsiz olarak opsiyonel. Buna ragmen duz vites alan insanlar var. Paralari olmadigindan veya kullanmadiklarindan degil yani. Tercih meselesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayak kokusu

    Şu kırmızı ışıklarda dururken N ye alma olayını pek anlamadım. Kimileri araba durunca zaten kendi boşa alıyor gerek yok diyor kimisi kendin N ye al diyor. Tam bir netlik yok galiba bu konuda?

    O kimileri aldığını sanıyor. Vites kolu D'de iken tüm vitesler devrede tork konventörü şanzımana ha bire yağ pompalıyor ama araba gitmediği için yağ ısısında yükselme başlıyor
    normalde 75-80 derece arasında olması gereken sıcaklık çıkıyor 140 lara mevsim yaz ise hava da bunaltıcı sıcak ise ısı çıktı 200 lere
    araba sabit durduğu ve radyatöre hava akımı olmadığı için şanzıman yağı soğutucusu görevini bir müddet sonra yapamaz hale gelir o yağda artık patates kızartırsın.
    kışın o kadar önemli olmasa bile yazın 30 saniyenin üzerindeki duraklamalarda ben vitesi N'ye alıyorum.
    Başkalarının yöntemi de beni ilgilendirmiyor 35 senedir bu şekilde kullanırım. Fordumu 25 sene kullandım motor bir sürü tamir görmesine rağmen bir kere bile şanzıman inmedi...




  • Vitesi D'ye al yürü.

    Sadece dik rampalarda falan durulacağı zaman önce N'ye alıp el frenini çekip vites P'ye alınabilir o kadar. Onu bile yapmayıp yıllarca kullanılan otomatik arabaların olduğunu da düşünecek olursak tam otomatik arabaların kullanımı için uzun uzun yazılar yazmaya bence gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    quote:

    Orijinalden alıntı: coyoote

    büyükşehirlerde yaşayıp hergün dur kalk trafikte boğuşan insanlar otomatik kullanmak ister ve bi daha da vazgeçmez. erkek işi kadın işi zaten çok komik. 15 yıldır kendi aracım var, ilk kez otomatik araç aldım geçen sene. 14 seneme acıyorum şu anda
    belki çok kullandığım içindir ama bence hiçbir zevki yok düz vitesin. çok zevkli olduğunu iddia edenler ya günde 5-10km yol yapıyordur, ya otomatik alacak parası yoktur, yada otomatik araca hiç binmemiştir.

    duz vitesin hic zevki yok diyen hic bir zaman araci limitlerinde performansli kullanmamistir.

    Su an kullandigim 2 arabam da otomatik vites, yine de otomatik duz vitesin keyfini veremez diye iddia ediyorum. Duz vites de hic bir zaman otomatigin rahatligini ve konforunu vermez.

    Mesela Bmw de artik otomatik vites standart ama duz vites ucretsiz olarak opsiyonel. Buna ragmen duz vites alan insanlar var. Paralari olmadigindan veya kullanmadiklarindan degil yani. Tercih meselesi.

    valla üniversite yıllarında ilk arabam tipo2000'di. sonra corsa gsi sonra da honda vti aldım. döneminin performanslı araçlarıydı, tamam o zaman zevkli geliyordu vites değiştirmek, devir çevirmek falan ama şu anda aynı şeyleri düşünmüyorum. yaş, trafik bir sürü etken var. bmw'de otomatik vites standart tabi biliyorum ben de bir bmw kullanıcısıyım ama honda, renault, vw vs. otomatik vites için fark alıyor mu alıyor.. kastım buydu.. günde 3-5 km yol yapacaksam otomatiğe fark vermem, devamlı uzun yol yapana da çok şart değildir ama ankara'nın istanbul'un göbeğinde yaşayıp, 100hp araba kullanıp, düz vitesin tadı başka demek garibime gidiyor sadece.. hani bi m3'ün vardır, düz vites istersin performans limitler falan diye de, standart araçlarda olmuyor yani..




  • Benzin+Manuel vitesin gözünü seveyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Manuel vites erkek isi diyip cümleyi yarım bırakıyorsun. Neden tamamlamıyorsun cümleni Nanooa ?

    otomatik viteslerde bayanlar için bana göre


    ayrıca nanooa değil nanoona.

    yav he he

    Boşver, otomatik vites bayanlara özel üretilseydi en başta üretirken söylerlerdi
    Paraları olmadığı için oto. vites bayan arabası diyiyorlar
    (alınmayın şaka)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Caty]

    quote:

    Orijinalden alıntı: nanoona

    manuelin gözünü seveyim

    +1 milyon

    Önce pye Sonra Frene Sonra El Frenine Yoksa , Önce N Sonra El freni P Miydi.

    +1
  • yine mi şanzımandan erkeklik kavgası
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.