Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mbkaynar , mbkaynar Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
8.316
Cevap
374
Favori
918.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Vekaletnamede kardeşimin araçtan feragat ettiği de yazıyor ama veraset vergi dairesindeki bir memur aracı ben üzerime alırsam 40-50 bin TL veraset vergisi ödemem gerektiğini söyledi. Riske atmayıp aracı iki kişi sahipli olarak mı devam etmeli?
  • urikasit kullanıcısına yanıt
    Hiç o işlere girmeye gerek yok. Sahiplik süresi 5 yılı geçince istediğiniz kişiye normal satış yapar geçersiniz.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt

    Merhabalar;


    "Tek kişi üzerine olacaksa ayrıca işlem yapılıyor"


    Bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Nasıl oluyor bilginiz var mıdır?

  • beegh B kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla, önce mirasçı olarak pay ediliyor sonra herkes alıcı kişiye satış yapıyor. Engelli statüsü devam ettiği sürece ÖTV tahsil ediliyor.

    Masraflı iş, bir çok kimse yılı dolduktan sonra satış yapıyor.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt

    Otv alınıyorsa gerek yokmuş

  • ÖTV Kanununa göre, ilk iktisabında istisna uygulanan kayıt ve tescile tabi taşıtların, veraset yoluyla intikallerinde ÖTV aranmaz. Dolayısıyla, taşıtın veraset yoluyla intikaline bağlı olarak müştereken bütün mirasçılar adına kayıt ve tescil edilmesi halinde, bu intikal işlemi nedeniyle ÖTV uygulanmaz. Ancak, muristen mirasçılara sadece bir taşıtın intikal etmiş olması, başka bir mal ve/veya hakkın intikal etmemiş olması halinde, taşıtın miras hisselerinin tek bir mirasçıya devredilmesi,  devralan  mirasçı  açısından  (kendi  miras hissesine karşılık gelen kısmı hariç olmak üzere) «veraset yoluyla intikal» olarak değerlendirilmez.


    Muristen mirasçılara intikal etmiş olan terekede söz konusu taşıtın yanı sıra başkaca mal ve/veya hakkın da bulunması halinde ise diğer mirasçıların, lehine taşıt üzerindeki mülkiyet hakkından ivazsız olarak feragatini gösteren belgenin ibrazı şartıyla istisnadan yararlanılmış olan taşıtın lehine feragat edilen mirasçıya intikali, “veraset yoluyla intikal” olarak değerlendirilir. Bununla birlikte, terekede yer alan diğer mal ve/veya hakların değerinin taşıtın değeri ile mütenasip olması gerekmektedir.


    30.12.2023 tarih ve 32415 (2. Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 55 Seri No.lu Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile 2024 yılında uygulanacak istisna hadleri belirlenmiştir.

     

    Buna göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 7338 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (d) ve (e) bentlerinde yer alan istisna tutarları;

     

    • Evlatlıklar dâhil, füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinde 1.609.552 TL ye kadar olan kısımdan VİV alınmaz.



    Daha detaylı okumak isteyenler için kaynak:

    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...www.muhasebetr.com
    İstisna Kapsamında İktisap Edilen Aracın Engelliden Engelliye Teslimi, Takası, Bedelsiz Devri veya Satışında ÖTV’nin Durumu
    https://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/vedaterdem/0124/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Mart 2024; 11:33:31 >




  • sakiiin S kullanıcısına yanıt
    Genel vekalet olmuyor dedi noter doğrumu yanlış mı bilmiyorum, tek tek madde madde olması gerekiyor demişti. Daha önce vekalet çıkarmış bir akrabamızdan metni istedim araç alımı vs eklettim. Noterinde kolayına geldi kopyala yapıştır yapmak 1400TL civarı tutmuştu Ocak ayında, yılbaşından önce 850TL idi. Vekalet iptali farklı bir noterde yapılırsa 2 katına yakın tutuyor onu biliyorum da 6000TL nasıl yaptılar bilemiyorum. ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 13 Mart 2024; 14:26:32 >




  • [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt
    Bizim de ilk araç alımımız ve ilk ÖTV muafiyetli araç alımımız, fazla tecrübem yok. Vekaletin ikinci sayfasına sanırım hazır metinden kopyalayıp araç alım satımı vs eklemiş. Fiyat değişmiyorsa banka işleri, resmi kurum işleri vs ileride ne gerekebilecekse ekletilebilir, bizim 1400TL civarı tutmuştu, vekalet için zaten en düşük ücret tarifesi bu diye biliyorum.

    Araç aldıysanız sadece MTV borcu düşülmesi için vekalet istediler yada isterler mi diye soruyorsunuz anladığım kadarıyla, ben bu vekalet ile vergi dairesinde hallettim 1 haftada MTV den düştü. Noter biliyordur ne yazılacağını. Online yapanlarda olmuş MTV düşümünü, online başvurusu kabul edilmeyen de, sebebini bilmiyorum evrak yada imza eksikliğimi nedense.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 13 Mart 2024; 14:27:48 >




  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Bağlı bulunduğumuz vergi dairesi dijitalden kabul etmiyor. İlla ki gelin diyor.

  • Merhaba arkadaşlar, anneannem 98 yaşında olduğu için ve artık vücudu ile alakalı hiçbir fonksiyonel durumunu yerine getiremediği için, %90 engelli şekilde rapor almaya çalışacağız. Günlerini tamamen yatalak şehirde geçiriyor ve yeri geldiğinde hiçbir şekilde konuşamıyor bile. Fakat sorum şu; engelli raporu alabilmemiz durumunda torunu olarak benim arabayı kullanabilme, şehir dışına vs. çıkabilme gibi bir durumum olabiliyor mu? Daha doğrusu dikkat edilmesi gereken, es geçmememiz gereken belli hususlar var mıdır? Desteğiniz ricasıyla, iyi günler dilerim.

  • xtcx kullanıcısına yanıt

    Bayinin stoğundaki araç için alış faturası ötv hariç(kdv dahil) 887 bin tl altında iste liste fiyatı isterse 2 milyon tl olsun ötv indirimine sokabilir. (Tabi alış maliyetine yakın fiyata kimse satmaz o ayrı konu.)

    Bunun için önceki aylardan düşük maliyetli stok girişli ya da liste fiyatının bayiler için çok karlı olması durumları örnek gösterilebilir.

  • Beeeyk kullanıcısına yanıt

    2023 itibariyle torun arabayı kullanamıyor.

  • Bu yıl Türkiye’de araç satışlarının yüzde 30’u engelli raporuyla yapıldı
    https://www.bundle.app/app
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    İlk 2-3 ay oranın yüksek çıkması normal, sene sonunda (12 aylık veriler geldiğinde) %10 civarında kalacağını düşünüyorum.

  • Ablamın %90 oranında engel raporu var .Kasım ayında aldık. ÖTV indiriminden yararlanmak istiyoruz. Raporda "Araç alımı için hazırlanmıştır." ibaresi bulunmuyor. Bu raporla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyiz?

  • rommy6719 kullanıcısına yanıt

    %90 ve üzeri raporlarda araçla ilgili bir ibare olması şart değil. ÖTV istisnasından faydalanabilirsiniz.

  • Bu başlığı takip edenlere faydası olabilecek bir site buldum, muhtelif marka ve model araçların koltul yüksekliği, bagajına tekerlekli sandalye sığıp sığmadığı gibi bilgiler yayımlanmış.


    https://www.ridc.org.uk/features-reviews/out-and-about/choosing-car/make


    Eğer direk açılmazsa VPN kullanarak girilebiliyor, bende Opera'nın VPN'i ile çalıştı.

  • Oncelikle araba almak istiyordum fakat hangi bayiyi arasam full paket var deyip 550-580 den ağizlarini açiyorlar o yuzden %90 uzeri engelli raporuyla motorsiklet almayi dusunuyorum aranizda alan varmi ? Hangi markayi bayiyi arasam patron izin vermiyor ya da daha once satmadim.bilmiyoruz diyorlar.

    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salihamcalarinamerabade -- 16 Mart 2024; 4:17:49 >
  • Babaannemin %95 raporu var ve annem vasisi, araç almak istediğimizde ek karar çıkartılması istendi onun için başvuracağız. Aklıma takılan önemli soru biz bu arabayı aldık fakat amcamlarla problemliyiz ve yarın öbür gün babaanneme bir şey olsa onlar bu araçtan hak talep edebilir mi ek karara rağmen ?Kısacası kötü durumda aracın satışı anneme geçer mi çünkü ödemeyi de kendi yapacak.

  • Tedavisi olmayan nadir bir hastalığı olan annemin %40 süresiz raporu ve ehliyeti var aracımızı 2019 da almıştık 2024 sonunda bu rapor doluyor fakat yeni yönetmeliğe göre sadece kendisi kullanabilir fakat babam yeni vefat ettiği için ve annemin hastalığı ilerlediği için kullanmak zorundayım teyzemdede aynı hastalık var ve yatalak buna rağmen %90 vermiyorlar bu yüzden %90 almak için uğraşmak aklımdan bile geçmiyor sorum şu ötv indirimli 2025 de alacağım aracı oğlu olarak kullanmaya devam etmem durumunda ne olur çevremdede bu şekilde kullananlar olduğunu biliyorum yönetmelikten sonra aldığı halde bu konuda hiçbir bilgi göremedim.

  • 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.