Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.246
Cevap
368
Favori
911.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ciwanbilisim kullanıcısına yanıt
    Geriye dönük kapsar mı öyle bir şey olsa acaba?
  • İmanPower kullanıcısına yanıt

    Sanmam verilen hak geri alınmaz ama onunda çözümü var sıkı denetim gelir zaten birçok araca ceza kesilir usülsüz kullanımdan.

  • Bu videoyu izlemenizi öneririm
    Ötv hakkında son söylenenler

    https://www.youtube.com/watch?v=FxUxb_kH8Rs&feature=youtu.be
  • Honda Civic Executive için fiyat alanlar var mı?Lpgli yada benzinli farketmez.

    Ayışığı Hondaya gittiğimde Executive için 1250 dedi. Bana çok fazla geldi. Kuzenim 1700lük Octaviayı 800 e almışken. Honda araç satmak istemiyor sanırım.

  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Araç alım sürecinde tüm markaları aradım en zalimi ve en gözü doymaz marka honda çıkmıştı bayileri birbirinden berbat.
    Sizden 350 bin tl fark istemişler bilginiz olsun. Alternatiflere yönelin o aracın ikinci el değerini gözeterek raporlu alınıp alınamayacağını değerlendirebilirsiniz saygılarımla.
  • ciwanbilisim kullanıcısına yanıt

    Şu anki aracım VW. Millet VW yani Doğuşa kötü diyor ama bunlar çok daha beter. İkram falan olmaz mı derken ramazanda olmasak ikramımız çay-kahve olur başka birşey olmaz diyen çalışanlara sahip.Bayide Civic yok test aracına bakalım dedik onun da kapısını açmadılar.HR-V yi elden çıkartmak istiyorlar gibiydi HR-Vye bakalım ötv indirimli diye üsteledi satış danışmanı.


    Anormallik olduğunu anladım zaten 350 bin lira az bir fark değil Dediğiniz gibi gözü doymaz bir marka.350bin ekleyince D segment bir araca geçerim ötvsiz civic e vermem.


    Alternatif olarak Chery düşünüyorum. Aslında Chery en mantıklısı. Tiggo 8 e sıcak bakıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 20 Mart 2024; 4:4:11 >
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam ben memnunum tiggo 8’den zaman kaybetmeden imkanınız var ise hemen ayırtın çünkü seçim sonrası ne olacağını bilemeyiz özellikle ötv muafiyeti olabilecek araçlar da çok ciddi sıkıntı olabilir yıl sonunda da her halükarda yeni yönetmelikler çıkaracaklardır belki bu sefer aldık diyelim ama bir çok kişi mağdur edilecektir normalde KDV dahi alınmaması gerekiyor ama alınıyor. Bu enflasyon da herkes bişeyler kopartma peşinde olan fakire oluyor her zaman ki gibi muhtemelen rapor sistemini değiştirirler.
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Bu bayi.. neyse dava açmasınlar konuşmak istemiyorum. Kesinlikle çay dahi içilmez buradan. Aynısını bana yaptılar. Mutluhan ı arayın bi hocam orası daha ılımlı diye hatırlıyorum. Telegram gruplarında civic geçen hafta 1.40 1.70 arası bi şeydi.
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt

    2020 aralıkta babama ötv muaf araç bakarken bu bayi ile görüşmüştüm o dönem bir de araç kıtlığı vardı. Burunlarından kıl aldırmamıştı. Gerçi hemen hemen bütün honda bayileri aynısını yapmıştı. Geçen 3-4 yılda bir şey değişmemiş anlaşılan.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Sizin dikkatiniz sayesinde bizde kontrol ettik ve MTV borcu ciktigini gördük. Yapmış olduğunuz basvuru paylaşimi ile interaktif GIB uzerinden Genel Basvuru kısmından dilekçemizi ve engelli raporumuzu paylasarak vergi borcunu gün içinde sildirebildik. Teşekkürler gerçekten. Bizim gibi sonradan araç alacaklar kontrol edip MTV borcuna baksın lütfen. Vergi dairesine gitmeden kolaylıkla online üzerinden bir dilekçe ile sildirebilirler.
  • BERKAN_G kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, faydası dokunduysa ne güzel. Maalesef orada da sistemsel bir eksiklik var aslında, ruhsat tescil edilirken bile bu araçların engelli aracı olduğu ve raporla alındığı belli iken, buna MTV tahakkuk ettirilmesi baştan yanlış. Kurumlar birbirinden haberdar, sistemler entegre çalışıyor, bu tür araçlara MTV hiç tahakkuk ettirilmemeli en baştan.

  • Katılıyorum. En baştan böyle bir verginin tahakkuk ettirilmesi hatalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERKAN_G -- 20 Mart 2024; 12:28:45 >
  • İmanPower kullanıcısına yanıt

    Vazgeçtim şu anlık. Damla da olabilir Mutluhan da. Ayışığında tanıdıkta vardı etkili olamadı oradan araç almam. Çok yüksek fiyat istiyorlar özelliği ne ise. Corollalar daha uygun.

  • Kia sportage bayilerin elinde var live paketi ötv indirimine giriyor.Bence Çinlilere bulaşmadan garanti gidin.satarkende en rahat kar edebileceğiniz araç olur.C suv alabiliyorken kaçırmayın bence

  • Merhaba İyi Forumlar Herkese,


    2024 yılı için %90 engelli rapor ile alınan taşıtlarda kullanıcı kısıtlama ile ilgili bilgi alabilir miyim.


    Normalde, ''Engelli kişinin eşi, il sınırı içerisindeki birinci derece akrabaları, sıhri hısımları ve kardeşleri aracı sahibi yararına kullanabilir''. Olarak biliyoruz.


    Sizden ricam konu hakkında tam detaylı bilgilendirme alabilir miyim. Bu konu çok karışıyor.


    En doğru bilgiyi kimden ve hangi kurumdan alabilirim.

  • chamurpeace kullanıcısına yanıt
    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...




  • Engellilik derecesi %90 ve üzeri olan kişiler adına ÖTV’den muaf olarak yurt içinden alınan ve özel tertibatı bulunmayan araçların araç sahibi dışında birisi tarafından kullanılması konusunda mevzuatta herhangi bir kısıtlayıcı hüküm bulunmamaktadır.


    Bununla birlikte, Maliye Bakanlığı yukarıda @dr20mouse arkadaşımızın paylaştığı taahhütnameyi almaktadır. Yani Maliye Bakanlığı kullanacak kişilere kendisi kısıtlama getirmektedir.

  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Kimse elden rüşvet verip hak yemezse mecbur kalırlar yasal fiyattan vermeye suç bizde. İzmir bayileri daha dürüst, Kia Sportage Live da Civic de normal fiyatına veriyorlar ama il dışı yada Ege bölgesi dışı vermiyorlar prensip olarak bence de mantıklı ve haklılar. Şu an kalmamıştır, 2 gün önce geldi mesaj anında bitmiştir 2-3 tane anca gelmiştir. Ocak ayında 888K ya siyah Honda Civic vardı İzmir Terakki Honda'da sedan araç düşünsek alabilirdik. Muğla'da Honda Bayisi yok normalde Muğla'da Honda Bayisi olsa prensip olarak size vermezdik dediler.
    hocamÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

    tertibat kullanmasını gerektiren bir engeli olması lazım. (Ayaklardan birinin -hangisi hatırlamıyorum birinde oluyor diğerinde olmuyor galiba- işlev dışı olması sebebiyle otomatik vites de tertibat sayılıyor artık)


    Tertibat kullanmasını gerektiren engeli yoksa olmaz.


    Tertibat gerekiyorsa da tertibatı takan firmanın TSE'den tertibatın diğer kişilerin kullanımına engel olmadığına dair yazıyı alması lazım. Ruhsattaki bilgi o yazıya istinaden yazılıyor. "Tertibatlıdır. Kendisi, 3.dereceye kadar yakını, çalışanı kullanabilir" şeklinde.


    TSE'den o yazı alınmadan ruhsat işlemleri yapılır ise Noter "Tertibatlıdır. Ruhsat sahibi harici kullanılamaz" tarzı yazı ekliyor ruhsata.

    araç tertibatlı sinirlerin ölmesiyle şu an yürüyemediği için araç tertibatı mevcut bu durumda oğlu olarak ruhsata işlettiğimde yeni yönetmeliğe göre aracı kullanabilir miyim? Çünkü araç şu an böyle zaten sadece yeni yönetmeliğe göre artık hiçbir şekilde kullanıp kullanamayacağımı öğrenmek istiyorum.





  • ihtiyaradam34 İ kullanıcısına yanıt

    Eski aracı (TSE den de o şekilde onaylıysa Ruhsatta yazıyordur zaten) 3. dereceye kadar akrabaları kullanır. Ama geçen seneden beri alınan araçlardan maliye taahhüt istiyor, Engellinin kendisinden başkası kullanamaz şeklinde. Ruhsatta da "tertibatlıdır, sadece kendisi kullanabilir" yazıyor.


    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 21 Mart 2024; 17:35:1 >
  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.