Şimdi Ara

ÖTV ZAMMINA SES ÇIKARMAZSANIZ %40 OLAN ÖTV %50 'YE YÜKSELECEK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
1
Favori
12.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu mantıkla onlar zam yapsada aynı oranda satılacağını düşünüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panisher

    Bu ülkede herhangi bir konuya muhalefet eden doğrudan dinsiz,PKK lı damgası yiyor.İş bu kadar vahim hale geldi malesef.Yapılacak en doğru şey(pek umudum olmasa da)ilk seçimde bize bunları yapanları sandığa gömmek olmalı.Başbakanın ülkeye tek çivi çakmadılar diye eleştirdiği eski yöneticiler enazından bunlardan daha sosyal politikalar yürüttüler.Neyse diyecek çok söz var ama yeri burası değil.Bir öğretmen olarak eğitiminde içine edildiğini üzülerek izliyor ve çocuklarımız için endişeleniyorum.

    öğretmenim istiklal caddesinde ramazan günü ağızlarında sigarayla (ayıp yahu)
    türkçemiz elden gidiyor çocuklarımız bismillah öğrenir korkusuyla imza topluyorlardı
    diğer diller ingilicze fransızca rusca öğrensinler zararı yok. türk milleti herkese her sözün
    samimiyetine inanmiyor artık üzgünüm herkesin tuzu kuru hazmedin pls.




  • Hala Milletimizin manevi değerleriyle oynayıp milletimi hiçe sayan bu devşirmelerden bu ülkeyi kurtarmamız lazım.Buğün kurtarmazsak yarın kardeşlerimiz , çocuklarımız için çok geç olabilir.Her halta zam koymayı standarda bağlamış.Serbest piyasa terimini ağzından düşürmeyen ama ne hikmetse el altından firmalardan haraç kesen bu devlet yakın zamanda şerefini kaybedecek duruma gelecektir.

    Başbakan Senin gibi sınırsız depolu zırhlı araçlara binmiyoruz.Bir halta yaramayan bakanlarının zırhlı ve keyfe keder dolaştığı araçlara da karışmıyoruz.Sana ne lan benim bindiğim porshe'den şahin'den.Yakında herkese Anadol'a binim der pişkin pişkin.Bir gün herkes hak ettiğini bulacak.O bulmazsa ÇOCUKLARI bulacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newerdais

    quote:

    Orijinalden alıntı: panisher

    Bu ülkede herhangi bir konuya muhalefet eden doğrudan dinsiz,PKK lı damgası yiyor.İş bu kadar vahim hale geldi malesef.Yapılacak en doğru şey(pek umudum olmasa da)ilk seçimde bize bunları yapanları sandığa gömmek olmalı.Başbakanın ülkeye tek çivi çakmadılar diye eleştirdiği eski yöneticiler enazından bunlardan daha sosyal politikalar yürüttüler.Neyse diyecek çok söz var ama yeri burası değil.Bir öğretmen olarak eğitiminde içine edildiğini üzülerek izliyor ve çocuklarımız için endişeleniyorum.

    öğretmenim istiklal caddesinde ramazan günü ağızlarında sigarayla (ayıp yahu)
    türkçemiz elden gidiyor çocuklarımız bismillah öğrenir korkusuyla imza topluyorlardı
    diğer diller ingilicze fransızca rusca öğrensinler zararı yok. türk milleti herkese her sözün
    samimiyetine inanmiyor artık üzgünüm herkesin tuzu kuru hazmedin pls.

    Sevgili arkadaşım neyi hazmedeceğimi anlayamadım.Ha yüklenen vergiden bahsediyorsanız evet hazmetmekte zorlanıyorum açıkçası.Siz zorlanmadınız anlaşılan?Verdiğiniz örnekteki kişilerle benim aramda nasıl bağlantı kurdunuz anlayamadım doğrusu.Benim dinimle imanımla,vatanımla,milletimle bir sıkıntım yok çok şükür.Şu anda 1.sınıfa giden 60 aylık çocuğunuz olsaydı ve 80-90 kişilik sınıflarda gayriciddi hazırlanmış bir programla eğitim! almaya zorlansaydı ne dediğimi anlardınız.Doğru platform olmadığından bu konuda daha fazla yazmak ve polemiğe girmek istemiyorum.




  • Benim merak ettiğim, Türkiye'de çeşitli markaların fabrikaları varken, ÖTV'nin neden yerli üretim araçta iyice azaltılıp, ithal girenlerde %100+ gibi yapılmadığı. Benim tahminim, bir faydasını görmediğimiz gümrük birliği şartları bunu engelliyor.
  • Durmak yok uyumaya devam
  • Geldiklerinden bu yana bütçe açığını özelleştirmeler ile dengeliyorlardı artık elde satılabilecek çok para edecek fazla kuruluş kalmadığı için vergiden destek almaya çalışıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    quote:

    Orijinalden alıntı: lord66

    quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Ses çıkaranlar düzmece iddialarla 20'şer yıl hapsi boylamışken;

    Gündemi takip edenlerin büyük bir kısmının haber kaynağı %90 oranda yandaş medya olduğu için (baştakilerin ilk icraatı medyayı kontrol edip ele geçirmek olmuştu) gelişmelerde başımızdakileri haklı buluyorken;

    Okumuş yazmış bazı forumdaşlarımız bile hala başımızdakileri savunuyor ve alternatifleri olmadığını mesajlarının sonuna gülücük koyarak belirtirken;



    ... nasıl karamsarım anlatamam.

    Sana göre düzmece iddialardır bana göre değildir sen karar veremezsin.
    Yandaş dediğin medyayı eğer takip ediyor olsaydın gidişatın iyi olmadığını oradan da görebilirdin.Benim yazdığım yazılarda hükümeti savunan tek kelime açıklamam yokken bazı arkadaşlar hükümeti savunuyorum yorumları yapmışlar.Alternatiften bahsetmişsin onların zam yapmayacağına garantin mi var?Bunu söylemek neden hükümeti savunmak anlamına geliyor?Sistem bozuk diyoruz ve bunu düzeltecek hatta bunu vadedecek hiç kimse yok.Size kalsa malum partinize oy verilse her şey düzelir değil mi? Bende bu kadar sığ düşünen hele ki bu kişilerin eğitim camiasından olması beni de cidden karamsarlığa itiyor.Evlatlarımızın kendinden olmayana saldır mantığında olan ellerde yetişmesi son derece vahim bir durum.

    Ülke inönüden beri (inönü de dahil) zaten tek bir parti tarafından yönetiliyor arkadaşım.

    Adı da ABD.

    1938'den beri parlementoda olanların hepsi sadece demokrasi oyunundan ibaret.

    Oynuyorlar, seyrediyoruz.


    Ülke zaten 70 yıl önce elden çıktı gitti, şuan ise uzatmaları oynuyor o kadar.



    Sen 1938'den bu yana tek partiyle yönetiliyor o da ABD diyorsun ya, 1938'den öncesi de tek parti ile yönetiliyorduk...

    M. Kemal 'in icraatlerini beğensen de beğenmesen de ortada bir gerçek var ki; M.Kemal zamanında da demokrasi hiç gelmedi... O zaman da yapılan yenilikler halk için yapılıyordu hesapta ama 20 milyon nüfüslu memlekette kurtuluş savaşında 400.000 şehit verdik, işin hüzünlü tarafı inkılaplar için tam 500.000 vatandaşımızı kurban ettik... Biri cephede vatan için savaşıyor anlayalım da, diğerleri ya şapka takmıyor, vs .. diye...

    Demokrasi hiçbir zaman gelmedi bu ülkeye, 100 yıldır o veya bu şekilde iktidarı ele kim geçirirse kendi keyfi hükümlerini halka zorla dayatıyor...

    Yazdıklarımı kimse yadırgamasın veya hakaret kabul etmesin ancak gerçeği de görebilmek, atgözlüklerini çıkarmak lazım.. Bugün Kemalist kesim bile bilir ki M.Kemal zamanında bile halkın istedikleri değil, tek bir kişinin yani M.Kemal'in istedikleri gerçek olmuştur..

    Konuyu çarpıtmak istemiyorum, senin belli bir bilgi birikimin olduğunu düşündüğüm için sana yazdım bunları..

    Bazı konular vardır ki sadece o konuya hakim entellektüel seviyeye sahip insanlarla konuşulabilir, Bu konu da aslında çok uzun burada yazmak da doğru değil biliyorum ama yazmadan edemedim..



    Öncelikle üstü kapalı iltifatın için teşekkür ederim.

    Öncelikle şunu açıklayım yukarıda ki mesajımda yazdığım "ülkeyi tek bir parti yönetiyor o da ABD" cümlesini, ülkenin yönetiminin Atatürk'ün öldürülmesinden sonra tamamen emperyalist güçlerin eline geçtiğini, ülkede yapılan seçimlerin ve seçimlerle başa gelen yöneticilerin tamamen tiyatro oyuncusu olduğunu belirtmek için di, ki sanırım sen yalnış anlamışsın : )


    Şunu belirteyim, kemalist değilim. Atatürk'ün ise put yerine koyulup tapılmasından hiç haz etmem. Her insan gibi onun da hataları olmuş olabilir, her yaptığı icraate doğru ve hatasız gözüyle bakmak fanatizmden başka birşey olmaz. Bir önceki mesajımda belirttiğim "icraatlar" tabiri de inklaplar vs için değil, türk milleti artık elden giderken olacakları önceden görüp halkı ateşleyip örgütlemesi ve harb esnasında gösterdiği muhteşem askeri zekası ve bunun sonucunda bize yani türk milletine belli bir zaman kazandırdığı içindi. Yoksa siyasi yönden tabiki hatalı uygulamaları olmuş olabilir buna katılıyorum.


    Olaya senin yaklaştığın açıdan yaklaşıcak olursak Mustafa Kemal döneminde üstü kapalı başkanlık sistemi vardı, bu konuda yazdıklarına katılıyorum. Ama verdiğin 500.000 rakamı ve bu insanların sadece çeşitli inklaplara uymadıkları için öldürülmesi iddiasına kesinlikle katılmıyorum. İstiklal mahkemelerinin asıl amacı çok başka idi, perdenin arkasında yeni kurulan cumhuriyet rejimine karşı, kendi düzeni bozulup çıkarları tehlikeye girdiği için halkı örgütleyici eylem yapan birçok şeyh ve aşiret reisleri var idi. Ve yine ingiliz ajanları tarafından satın alınmış birçok kürt şeyh ve reiste mevcut idi. Bu istiklal mahkemeleri mevzusu çok ama çok derin bir konu, burası da tartışılıcak yer değil, ama rejimin ve yeni kurulan devletin bekası için o şartlarda Mustafa Kemal'in yerinde ben olsam bende aynısını yapardım bunu açıkça belirteyim.


    Konuya dönecek olursak, Mustafa Kemal'in, yahudi lobisinin adamı olan fransız doktoru tarafından suikast sonucu öldürülmesinden sonra bu ülkenin yönetimi demokrasi kılıfı altında tamamen Amerika Birleşik Devletleri'nin yani dolaylı olarak yahudi lobisinin eline geçmiştir. O zamandan bu yana sahnelerde boy göstermiş tüm politikacılar birer kukladır ve hepsi ABD'nin adamıdır.

    Netekim Mustafa Kemal'in vefatından hemen sonra, Mustafa Kemal'in bizzat kapattırdığı mason locaları tek tek kabak çiçeği gibi açılmaya başlamış, ve ellerinden alınan tüm mal varlıkları yeniden kendilerine tahsis edilerek icraatlarına başlamışlardır. Netekim 1947'de kurulan israil devletini'de dünya üzerinde tanıyan ilk devlet mason inönü'nün hükümetindeki Türkiye Cumhuriyeti'dir.



    Neyse, mevzu çok derin. Yazdıkça yazası geliyor insanın Konunun silineceğini ve bu kadar yazının boşa gideceğini biliyorum ama sırf senin için yazdım.



    Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek isteyenler Vural Savaş hocanın

    "Atatürk'ün Kemiklerini Sızlatan Parti, CHP"
    "Türkiye Cumhuriyeti Çökerken"
    "Emperyalizmin Uşakları"
    "AKP ve CHP nin gerçek Yüzü"


    isimli kitaplardan daha detaylı bilgi edinebilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panisher

    quote:

    Orijinalden alıntı: newerdais

    quote:

    Orijinalden alıntı: panisher

    Bu ülkede herhangi bir konuya muhalefet eden doğrudan dinsiz,PKK lı damgası yiyor.İş bu kadar vahim hale geldi malesef.Yapılacak en doğru şey(pek umudum olmasa da)ilk seçimde bize bunları yapanları sandığa gömmek olmalı.Başbakanın ülkeye tek çivi çakmadılar diye eleştirdiği eski yöneticiler enazından bunlardan daha sosyal politikalar yürüttüler.Neyse diyecek çok söz var ama yeri burası değil.Bir öğretmen olarak eğitiminde içine edildiğini üzülerek izliyor ve çocuklarımız için endişeleniyorum.

    öğretmenim istiklal caddesinde ramazan günü ağızlarında sigarayla (ayıp yahu)
    türkçemiz elden gidiyor çocuklarımız bismillah öğrenir korkusuyla imza topluyorlardı
    diğer diller ingilicze fransızca rusca öğrensinler zararı yok. türk milleti herkese her sözün
    samimiyetine inanmiyor artık üzgünüm herkesin tuzu kuru hazmedin pls.

    Sevgili arkadaşım neyi hazmedeceğimi anlayamadım.Ha yüklenen vergiden bahsediyorsanız evet hazmetmekte zorlanıyorum açıkçası.Siz zorlanmadınız anlaşılan?Verdiğiniz örnekteki kişilerle benim aramda nasıl bağlantı kurdunuz anlayamadım doğrusu.Benim dinimle imanımla,vatanımla,milletimle bir sıkıntım yok çok şükür.Şu anda 1.sınıfa giden 60 aylık çocuğunuz olsaydı ve 80-90 kişilik sınıflarda gayriciddi hazırlanmış bir programla eğitim! almaya zorlansaydı ne dediğimi anlardınız.Doğru platform olmadığından bu konuda daha fazla yazmak ve polemiğe girmek istemiyorum.

    sevgili hocam yapmayın hiçmi aile büyükleriniz 40yıl önceki yaşantılarını size anlatmadı?
    geçmişteki son 40yıl? son 30yıl? son 20 ve 10yıl? lütfen hocam...
    hocam fark etmişsinizdir insanlar son teknolojileri kullaniyor. gittiğiniz evlerde ve çevrelerde görüyorsunuzdur.
    aklımın ermediği bir şey var? insanlar zenginleştikce daha fazla küfrediyorlar. 5yıl önce megane binenler şimdi
    audi a6. bmw 520. mercedes e200. benim anladığım bu partiye bu sitemlerin zamla vs hiç bir alakası yok.
    akparti bu zihniyette olduğu sürece bu memlekette bir topluluk tarafından sürekli taşlanacaktır. onlar ferrariye bile binseler bu partiyi sevemeyecekler haset etmek iyi deyildir. esenlikler dilerim...




  • ötv zammı için danıştaya dava açılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gördüğümkadarıyla son yıllarda zenginleşen kesimin ortak özellikleri doğu karadenizli ve hükümet yandaşı olmaları. Haber7 gibi sitelerde hükümetin her icraatına şakşakçılık yapanlar da aynı gurubun liselileri. Bunlara vergi artışı koymaz.
    Devletin kar eden isterse kar ettirilebilecek kurumları malesef peşkeş çekildi. Dinimizde buna "emanete hıyanet" denir ama fetvasını buldular galiba.
    Vergiyi deniz suyuna benzetirler. Susuzluğunu gedermek için deniz suyu içen daha da çok susar. Vergi toplamak için vergiyi artırmak genelilikle gelir düşüşüne yol açar.
    Artık ampulun ışığı sönüyor. Vitrin yenilememin de faydası yok. Olan yine saf millete olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newerdais

    sevgili hocam yapmayın hiçmi aile büyükleriniz 40yıl önceki yaşantılarını size anlatmadı?
    geçmişteki son 40yıl? son 30yıl? son 20 ve 10yıl? lütfen hocam...
    hocam fark etmişsinizdir insanlar son teknolojileri kullaniyor. gittiğiniz evlerde ve çevrelerde görüyorsunuzdur.
    aklımın ermediği bir şey var? insanlar zenginleştikce daha fazla küfrediyorlar. 5yıl önce megane binenler şimdi
    audi a6. bmw 520. mercedes e200. benim anladığım bu partiye bu sitemlerin zamla vs hiç bir alakası yok.
    akparti bu zihniyette olduğu sürece bu memlekette bir topluluk tarafından sürekli taşlanacaktır. onlar ferrariye bile binseler bu partiyi sevemeyecekler haset etmek iyi deyildir. esenlikler dilerim...





    İnsanların son teknolojileri kullanması zenginleşmeyle değil yaşam tarzının değişmesiyle alakalı..

    O zamanlar herkesin kenarda iyi kötü birikmişi olurdu.. Kurban bayramında herkes kurban keserdi..
    Şimdi herkes son teknolojiyi kullanıyor ama hepsinin borcu ayyuka varmış..
    Kimse kurban kesmiyor, bakın çevrenize.. Adam "param yok, üstelik borcum var" deyip çıkıyor işin içinden..
    Son birkaç yılda bir sürü sıfır ev yapıldı.. Sizce kaç tanesi peşin alındı? Hepsi borç..
    Görünen refah seviyesi gerçeği yansıtmıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 24 Eylül 2012; 23:52:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • En çok da şu forumdaki "yandaş" üyelerin gözlerinde at gözlüğüyle körü körüne iktidarı savunmalarına gıcık oluyorum.
    Gerçekleri görmeleri için ne olması gerekiyor merak ediyorum. Memlekette satmadık şirket kalmadı, bir ton borç kapatılmış gibi gösteriliyor hepsi hikaye, ülkenin toprakları ona buna peşkeş çekiliyor.Neymiş kitapları okuyacakmışız da bilgilenecekmişiz, yandaş kitapları ve medyayı izlemekle veya okumakla öğrenilmez gerçekler. Ben de sana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini şöyle güzelce bi okumanı tavsiye ediyorum. Adam 100 yıl önce görmüş ilerde olacakları ama millet hala uykuda bir şey gördüğü yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 25 Eylül 2012; 0:01:37 >




  • Alınan otomobillerin ve benzinin ve elektroniğin vb ürünlerin hepsi yurtdışından geldiği sürece, tüketimleri azaltmak için vergilendirmeden başka bir yol yok...Ya ürünlerin ithalatına kota konulacak ya da vergi yoluyla talep kısılmaya çalışılacak..
    Bunun başka bir açıklaması yok. Ayrıntılı bilgi için bkz. Cari AÇIK
  • battı balık yan gider basın anasını satıyım zamları %100 olsun millet dökülsün vergi veremez hale gelsin bakalım o zaman da alabilecek misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntquartex

    En çok da şu forumdaki "yandaş" üyelerin gözlerinde at gözlüğüyle körü körüne iktidarı savunmalarına gıcık oluyorum.
    Gerçekleri görmeleri için ne olması gerekiyor merak ediyorum. Memlekette satmadık şirket kalmadı, bir ton borç kapatılmış gibi gösteriliyor hepsi hikaye, ülkenin toprakları ona buna peşkeş çekiliyor.Neymiş kitapları okuyacakmışız da bilgilenecekmişiz, yandaş kitapları ve medyayı izlemekle veya okumakla öğrenilmez gerçekler. Ben de sana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini şöyle güzelce bi okumanı tavsiye ediyorum. Adam 100 yıl önce görmüş ilerde olacakları ama millet hala uykuda bir şey gördüğü yok...

    bizde atgözlüğü var. sizin atgözlüğünüzün üstüne birde kaynak gözlüğü takılı. bizdaha net görüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yahu yazmayım yazmayım dedim duramadım saçma sapan konular açıyorsunuz... yok kontak kapatalım yok benzin almayalım yok ötv %50 ye çıkacak araç almayalım ... yahu hükümet neden benzin ve otomotive zam yapıyor... çünkü mecburrrrrrsunnnn almaya nereye kontak kapatıyorsun... dh forum komple kontak kapatsa ne olur zaten forumdakilerin %80 i 14-17 yaş arası çocuk , arabaları bile yok atıp tutuyorsunuz yeter yahu ...

    bu hükümet gitse başka hükümet gelse sanki zam olmayacak... hükümetler için en kolay vergi toplama yöntemi dolaylı vergidir... sigara alkol benzin mazot otomotiv... bunlardan kimse vazgeçemez...

    akşama kadar ötv zammına ses çıkarsak ne olacak sanki kafaya %50 yapmayı koydularsa yaparlar millette paşa paşa gider yine alır alacağını... pırlantada vergi yokmuş akşama kadar kaç kişi pırlanta alıyor.... hükümet oradan kaç para vergi toplayacak... ama benzin öylemi sigara öylemi... sanki millet günlük pırlanta alıyor...


    akaşama kadar millete hava atmak için accord mu alayım passatmı alayım avensismi bmw mi alayım diye yüzlerce konu açıyorsunuz... bırakın bu işleri kardeşim gerçekçi olun biraz yahu...


    ha unutmadan hemen çocukca hükümet yandaşısın diye yorum yapmayı unutmayın.. görünen köy kılavuz istemez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 25 Eylül 2012; 0:26:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: newerdais


    quote:

    Orijinalden alıntı: ntquartex

    En çok da şu forumdaki "yandaş" üyelerin gözlerinde at gözlüğüyle körü körüne iktidarı savunmalarına gıcık oluyorum.
    Gerçekleri görmeleri için ne olması gerekiyor merak ediyorum. Memlekette satmadık şirket kalmadı, bir ton borç kapatılmış gibi gösteriliyor hepsi hikaye, ülkenin toprakları ona buna peşkeş çekiliyor.Neymiş kitapları okuyacakmışız da bilgilenecekmişiz, yandaş kitapları ve medyayı izlemekle veya okumakla öğrenilmez gerçekler. Ben de sana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini şöyle güzelce bi okumanı tavsiye ediyorum. Adam 100 yıl önce görmüş ilerde olacakları ama millet hala uykuda bir şey gördüğü yok...

    bizde atgözlüğü var. sizin atgözlüğünüzün üstüne birde kaynak gözlüğü takılı. bizdaha net görüyoruz

    Evet çok belli, utanmasanız göbek atacaksınız vergi zammı geldi diye. Ne diyeyim Allah ıslah etsin memlekette "gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunan" YANDAŞ arkadaşları... Başka da bi şey demeye gerek yok "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 25 Eylül 2012; 0:15:25 >




  • Allah insaf merhamet versin baştakilere...
    biz ne yapabiliriz tenkit dışında?
    sonuçta temel ihtiyaç yakıt almayacak suyla mı çalışacak ?

    inşallah zamla ipin ucunu kaçırmazlar..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.