Şimdi Ara

Oyunlar Neden Türkçe Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
5.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel bir araştırma yapıldığında satışlardan olmadığı anlaşılabilir. Mesela bazı oyunlar satışlar kötü olmasına rağmen uğraş sonucu sonradan Türkçe yapıldı. Disco Elysium'u Türkçe yapan kişilere gerçekten teşekkürler etmek lazım. Multiplayer oyunlara ise sonraki oynama oranlarına bakıldığında Türkçe eklenmiş. Polonya gibi Avrupa çıkışlı firmalar, ticari ilişkimiz olduğundan bizi unutmuyor dil desteği veriyor. PlayStation Türkiye sayesinde özel çıkan oyunlardan spidermanlar hariç neredeyse tüm oyunları Türkçe oynayabildik. Durum aslında okadar da kötü gözükmüyor.




    --------------------------




    Gelelim herkesin tartıştığı bu büyük firmaların neden Türkçe destek vermemesi olayına. Az önce de yazdığım gibi ps Türkiye sayesinde bir çok oyunu Türkçe oynayabiliyoruz. Bu kurum oyunların çıkmasından önce genel merkezle içli dışlı olduğundan yapım aşamasında zaten dil işini çoktan halletmiş oluyor. Rockstar (Take-Two) gibi firmalar ise bağımsız firmalar olduğundan ve Türkiye'de ofisi ve temsilciliği olmadığından Türkçe dil görmemiz maalesef ki hayalden öteye gitmiyor. Assassin's Creed içinde aynı durum söz konusu. Biliyorsunuz ki Ubisoft da Türkiye de ofis açmadi, oyun tanitimlarini Ubisoft Türkiye adı altinda 2020 den beri Instagram ve Twitter'da yapıyorlar. Türkiye pazarina ait çalışmaları sadece rainbow six siege ile oldu.O da FIFA gibi multiplayer oyunlardan olduğu için eklenmesi normal. (Belki cevirmen ekip bile tutmadilar translate yaptilar. Çünkü bunu üstlenen bir ekip çıkmadı) Aynı sekilde PlayStation Türkiye gibi içinde Türk yöneticisi olan bir yönetimi olmadığı icin Ubisoft dan da %99 Türkçe oyun beklemiyorum ( belki 1 sürpriz olur). Bu firmalarla iletişim kurmadan Türkçe destek beklemek komik. Senin benim koca koca firmalara mail atarak çözebilecegimiz bir konu değil bunlar. Kurumsal bir üslupla birilerinin görüşmesi ve firmanın kazanımlarının ne olacağı anlatılması lazım. Çevirmen ekibinin referanslarını göstermesi lazım.




    --------------------------




    Özetle bu firmalarla iletişim kuracak temsilcilikler kurulmadan ( yada onlar kurmadan) her oyuna Türkçe bekleyemeyiz. Bu işin dağıtımcılığı Aral tarafından yapılıyor. Demek ki onlara pastada ki dilim yetiyor ki işin içine çok girmiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 29 Aralık 2022; 2:40:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ülkene 10 milyon ne idiüğü belirsiz göçmen sokmuşsun. Adam otobüs şoförüne arapça soru soruyor markete giriyor kasiyerle arapça konuşuyor ve arapça yanıt almasını bekliyor.


    Senin kendine saygın yok kendi diline kültürüne sahip çıkmamışsın Elin İngilizi Almanı seni bir yerlerine takar mı ? Daha bunlar iyi günleriniz.

    Bu konu ile alakalı birden fazla konu başlığımı görebilirsin ama ingilizce öğrenin diyen tipitipler yüzünden hep bir adım öteye gidemedik.


    Oyunda rusça var, arapça var bize gelince ingilizce öğrenin diyor tipini sevdiğim.


    Bu işin en hızlı ve temiz yolu, devletin türkçe içeriğe sahip olmayan oyunların satışına yasak getirmesi olur. Diğer türlü bu işe gönül vermiş insanları toplayıp, mail attırmak, kötü yorum yaptırmak vs uzun ve meşakkatli iş.

    Devlet devreye girecek. Ticaret bakanlığı devreye girecek senin benim dememle olacak şey değil.


    Oyun firmalarına ihtarı çekecek. Türkçeleştirme sağlamayan oyun firmalarının ürünlerinin satışı yasaklanacak. Ha bu firmaların işine gelir mi gelmez mi devlet o adımı atsın sonra görürüz eylemlerini.


    Türkçe olmayan bir ürün eksik üründür ayıplı üründür. Dolayısıyla satışınında yasadışı olmasını desteklerim.

    Çok satmamasından mı ya da başka herhangi bir sebepten mi bilmiyorum, çok da umrumda değil aslında, yapmazlarsa yapmasınlar modundayım artık.
    Şimdiye kadar çıkan, büyük küçük Türkçe oyunların çoğunu satın aldım(almadığım ufak oyunlar muhakkak vardır, gözden kaçan) , bundan sonra da almaya devam edeceğim.Hem Türkçe oyun oynamayı seviyorum, daha çok keyif veriyor kendi dilinde oynamak, hem de destek amaçlı satın aldım.
    Son 5 senedir Türkçe olmayan oyunları almadım,(Cod-bf-F1-fifa gibi sadece multi oynadığım oyunlar hariç) bundan sonra da almayı düşünmüyorum, oynamıyorum da. Bir oyun isterse goty olsun, Türkçe desteği olmadıktan sonra çöpten farkı yok benim için.Diyeceksiniz ki , yapımcının da çok umrundaydı bu vermiş olduğun tepki, ama benim de çok umrumda değil, oynamasam da bir şey kaybetmem.
    Ortalama bir ingilizcem var , bu zamana kadar İngilizce altyazılı çok oyun oynadım, altyazı açıkken hikayeyi iyi kötü anlayabiliyorum, ama tabii bilmediğim kelime de çok oluyor, oyununa göre. Artık uğraşmak istemiyorum, o kadar para verdikten sonra bizim de hakkımız kendi dilimizde oyun oynamak. Yaparlarsa güzel olur, yapmazlarsa da keyifleri bilir. Hangi firma yapıyorsa onlarınkini alıyorum, destek oluyorum, gerisi de umrumda değil.

    Yukarıda bir yorumda söylenmiş ama bende yazıyım.

    Protesto kültürü yok çünkü bizde.

    Benzine zam gelir. Protesto edip benzinlikleri bomboş bırakmak yerine tam tersi Kuyruk olup adamın 1 ayda kazancagı parayı 1 günde kazandırıoruz.

    Yağa zam gelir. Adam ayda 1 teneke yağ kullanıosa aman bir zam daha gelmeden 5 teneke birden alır..


    Oyunlardada aynı Baktın Türkçe dil destegi yok. Her platformdan Eksiyi basacaksın oyuna. Düşürebildigin kadar olumsuz yorum yapacaksın. Örgütleneceksin.

    Hala milyonlarca insan Steamde ÇOK OLUMLU yazıosa yorumlarda oyun boktanda olsa parayı basıp alıyor.

    Yada GOTY efsane bir oyun ama ÇOGUNLUKLA OLUMSUZ yorumlar mevcutsa kimse yüzüne bakmıyor. Yapımcıda oyunun satışları düşüp cebi zarar görmesin diye Dil seçeneğini

    eklemek zorunda kalıyor.

    Türkiye kalabalık bir ülke Nüfusuda genç.. Bu gücümüzü farkedip istedigimiz oyunu Türkçe yaptırabilme potansiyelimiz var..

    Ama hala Türkçe Yama yapılır yeaaw.. İngilizce bilmeyende oyun oynamasın yeaww. diyen tipler yüzünden Türkçe desteksiz oyunlar maalesef ÇOK SATIYOR VE OLUMLU YORUM YAPILIYOR.

    İngilizce öğrenin diyenlere(ironi yapanlara söylemiyorum), madem ingilizce öğreneceğiz oyun oynamak için. Tüm oyunlardan diğer dilleri çıkarsınlar tüm dünya ingilizce öğrensin öyle oynasın. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi? Altyazı eklemek çok zor bir şey değil. Yeterli tepkiyi gösteremediğimiz için bizi dünyada kaale alan yok. Satın alan alıyor kimse ses çıkarmıyor herkes mutlu, dışarıdan görünen o.

  • yazmiyim yazmiyim diyorum ama arkadaşlar acayip boş yapıyor Türkçe konusunda. Öncelikle türk ülkeleri aynı dili ve yazi sistemini mi kullanıyor bi düşün bakalım bu 1.
    2. Önemli olan nicelik değil nitelik, yani oyun tr de ne kadar satıyor önemli olan bu. Yeni çıkan mw2 veya herhangi 1 oyun tr de taş 100 e bölünse 4 veya 5 bin satmıştır, peki oyun dünyada ne kadar sattı 20 milyon. ben bu oyunlarda türkçe altyazı niye yok kısmını çok çok iyi bilen biri olarak size durumu özet geçeyim, ondan sonra sizde bana şunu diyeceksiniz zaten "ulan harbi 1 tane bile türkçe oyun çıkmaması gayet normal"diceksiniz.öncelikle arkadaş uncharted 4 örneği vermiş ama sorun ne kadar sattığı değil pastadan alınan miktar, uncharted 4 dünyada toplam 20 milyon adet sattı türkiye'de resmi olarak 100 bin tane hadi biz iyimser olalım ve 200 bin adet sattığını varsayalım. 20 milyonda 200 bin 100 de 1 ediyor. anladınız mı şimdi olayı, olay satış rakamları değil olay pastadan alınan pay. bir oyun tr de 1 milyon satar (vayyy ulaagggg bunlar niye türkçe altyazı getirmiyir) dersiniz halbuki oyun dünyada 100 milyon adet satmıştır yine tr satışları berbat kalır. bakın önce şunu anlayın tr de oyunlar çok çok az satar demek istiyorum istisna oyunlar hariç. yani adamlar babasının hayrına lehçe rusça getirmez, oyun oralarda satıyor dur ve haliyle şirket kârını düşünüp o ülkenin dilini ekler oyununa, yeterince iyi anlattığımı düşünüyorum.
    bunu başka bir yere yazdım fakat burası içinde olur.
    ve yukarıda verdiğim uncharted örneğin de oyunlar nispeden ucuz fiyatlara çıkardı.
    şuan bir oyun xbox tarafında 600 tl den ön siparişe açılıyor, e bide türkçe altyazı da yok çoğunda! insanlara hak veriyorum dünya'nın herhangi bir yerinde örneğin amerika'da oyunlar asgarî ücretin 5 te 1 ine tekabül etse ve kendi ana dili de olmasa onlarda almaz.
    o yüzden lütfen oyunları indirimde de olsa satın almaya çalışın bu sadece dil meselesi değil, yarın bir gün oyun satışlarından memnun olan firmalar, tr ye cok daha büyük yatırım yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Playstation Türkiye bile rockstar'a Türkçe altyazı getirtemedikten sonra söyleyecek pek fazla laf yok. Ps Türkiye gibi yerelleştirmede açık ara bir numara olan bir firma bile, muhtemelen türkiyede en fazla satan oyuna altyazı ekletemiyorsa, diğer firmalardan beklemek anlamsız kalıyor.

    'çok çok iyi bilen' biri değilim, kendimce durum tespiti yaptım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagiosmann -- 29 Aralık 2022; 3:2:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox game X kullanıcısına yanıt

    Bu yazıyı daha öncede kullandınız sanırım, çünkü buraya da olur diye belirtmişsiniz. Ancak buradaki yazılan çoğu şey benim yazıma ters olduğu için cevap vermek isterim;


    lütfen oyunları indirimde de olsa satın almaya çalışın bu sadece dil meselesi değil, yarın bir gün oyun satışlarından memnun olan firmalar, tr ye cok daha büyük yatırım yapabilir.


    Öncelikle bu dediğinize katılamıyorum, indirimde oyun almanın bir faydası yok. Oyun satan firmalar karlarına ilk çeyrekte ne kadar satmış kar etmiş diye bakar. Yani bizim indirimi bekleyip 1 yıl sonra oyunu almamız fayda etmiyor maalesef. Eğer bir oyun 700 tl den çıktıysa ve biz o firmanın kar marjında yer almak istiyorsak 700 tl den o oyunu almamız gerekiyor. Ancak mevcut ekonomide çok zor. Bir de bunlardan hariç Tr altyazı hatta dublaj eklenen oyunlar çok sattığı için mi bu kapsamda sanıyorsunuz. Bu oyunlara Türkçe eklenmesi tamamen playstation Türkiye sayesinde oldu. PS3 ülkemize gelmeden önce resmi tr destek veren oyun sayısı kaçtı ? Oyunlara Türkçe eklenmesini satması sayesinde mi sanıyorsunuz ?



    sorun ne kadar sattığı değil pastadan alınan miktar, uncharted 4 dünyada toplam 20 milyon adet sattı türkiye'de resmi olarak 100 bin tane hadi biz iyimser olalım ve 200 bin adet sattığını varsayalım. 20 milyonda 200 bin 100 de 1 ediyor. anladınız mı şimdi olayı, olay satış rakamları değil olay pastadan alınan pay. bir oyun tr de 1 milyon satar (vayyy ulaagggg bunlar niye türkçe altyazı getirmiyir) dersiniz halbuki oyun dünyada 100 milyon adet satmıştır yine tr satışları berbat kalır. 


    Burda da Türkiye de satılan oyunlarının değerinin pastada çok az yer aldığını söylemişsiniz. Yani ne kadar kadar çok oyun satın alsakta firmanın karının düşük olması nedeniyle dil eklenmez diyorsunuz. Geçen sene spider man no way home Türkiyede 1 milyon 327 bin 674 kişi tarafından izlenmiş. Amerika'da bilet fiyatları 9 dolar , Türkiye'de 65 tl civarında. Bu film bütün sinema salonlarında neredeyse tr dublajlı izlendi. Oyunla filmin ne alakası var diyebilirsiniz ama sinema sektöründen olduğum için inanınki kar neredeyse %8 lerde oluyor. Filmin yayınlandığı salonun ücreti elektriği, filmin reklam masrafları, dublaj sanatçılarına verilen paralar var, bir işten kar etmek kolay değil. Az kar ediliyor diye adamlar Avatar filmini ingilizce sokamaz ülkeye. Biz zaten oyun firmasından dublaj beklemiyoruz alt yazı yeterli benim için. Burda sorun firmanın az kar ederim diye Türkçe çıkarmak istemesi değil. Aradaki aracıların ve ülkedeki sponsorların oyun sektörüne yatırım yapmamasıdır.


    Bide son olarak,


    Öncelikle türk ülkeleri aynı dili ve yazi sistemini mi kullanıyor bi düşün bakalım


    Evet hocam Türkçe zor bir dil ama eklenen diğer dillerdeki harflerde latince değil ki. Arapça , Çince, Korece, Japonca hep farklı alfabeler kullanıyor. Hatta Avrupa olarak saydığımız Yunanistan Polonya ve Rusya ülkelerinin de alfabeleri çok farklılık göstermekte. Yani İ Ö Ü gibi harfler nedeniyle Türkçe getirmeme gibi bir bahane olmaz bence.


    Velhasıl kelam firmalarla iletişim kuracak temsilcilikler kurulmadan oyunlara Türkçe beklemeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 29 Aralık 2022; 2:34:53 >




  • Çok satmamasından mı ya da başka herhangi bir sebepten mi bilmiyorum, çok da umrumda değil aslında, yapmazlarsa yapmasınlar modundayım artık.
    Şimdiye kadar çıkan, büyük küçük Türkçe oyunların çoğunu satın aldım(almadığım ufak oyunlar muhakkak vardır, gözden kaçan) , bundan sonra da almaya devam edeceğim.Hem Türkçe oyun oynamayı seviyorum, daha çok keyif veriyor kendi dilinde oynamak, hem de destek amaçlı satın aldım.
    Son 5 senedir Türkçe olmayan oyunları almadım,(Cod-bf-F1-fifa gibi sadece multi oynadığım oyunlar hariç) bundan sonra da almayı düşünmüyorum, oynamıyorum da. Bir oyun isterse goty olsun, Türkçe desteği olmadıktan sonra çöpten farkı yok benim için.Diyeceksiniz ki , yapımcının da çok umrundaydı bu vermiş olduğun tepki, ama benim de çok umrumda değil, oynamasam da bir şey kaybetmem.
    Ortalama bir ingilizcem var , bu zamana kadar İngilizce altyazılı çok oyun oynadım, altyazı açıkken hikayeyi iyi kötü anlayabiliyorum, ama tabii bilmediğim kelime de çok oluyor, oyununa göre. Artık uğraşmak istemiyorum, o kadar para verdikten sonra bizim de hakkımız kendi dilimizde oyun oynamak. Yaparlarsa güzel olur, yapmazlarsa da keyifleri bilir. Hangi firma yapıyorsa onlarınkini alıyorum, destek oluyorum, gerisi de umrumda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kun0s -- 29 Aralık 2022; 3:15:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulan 200 bin adet diyo ve turkce gelmemesi %1 lik kismi olusturdugu icin normal diyo bir alt yazi eklemek nasil zor olabilir dublaj demiyoruz alti ustu altyazi, uncharted 4 230 tl hadi masraflar cart curt %50 si yapsin firmaya satis basi 115 tl kalsin buda 11-12 milyon tl yapiyor bu buyuk bir rakam tabikide turkce eklemeleri gerekiyor cebinden cikarip 11 milyon tl para verebilecek bir baba yigit varsa buna kucuk der ama sen fakir kardesim hakkini arayacaksin turkce olmayan her oyunu korsan kullanmaliyiz bu sayede firmalara ders veririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay maddi değil, Türkçe dili eklenmesine gerek duyulmaması. Mesela dünyada en ucuz oyunlar Rusya'da ama her oyunda istisnasız Rusça var çünkü yıllardır böyle. BF1 Türkçe desteğiyle çıktı çünkü oyunda Türkler vardı ama BF5 falan Türkçe çıkmadı. Dünya çapında oynanan online oyunlar(LoL - Fortnite) haricinde Türkçe dili zor bulursunuz 

  • Neyseki Playstation Türkiye özel oyunlara tr desteği veriyor, bu sayede uzun yıllardır bu kaliteli oyunları kendi dilimizde keyif alarak oynuyoruz.Birçoğumuzun ps yi seçmesinin en büyük sebebi de özel oyunlar ve tr desteği zaten. Ama sony özel oyunlarının sayısını artması lazım, eskiye göre daha az çıkmaya başladı özel oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir oyuna kardeşlik adına danaya girer gibi 4 kişi gir, sonra Türkçe neden yok.
    Beklemeyin, hele bu ekonomik şartlarda imkansız..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle şunu söyleyeyim bu muhabbet çok sıktı, yok işte oyun firmaları bize düşman falan filan.

    Bak herşeyin asıl sorunu ne biliyor musun, hani niye tr altyazı yok bunlar art niyetli diyorsun ya...

    Rockstar veya herhangi bir oyun şirketi Türkiye'yi bilmiyor, yani bizi umursamıyorlar, yani bırak art niyeti adamlar tr yi bilmiyor ki...

    Yani haritada tr nin yerini bile gösteremezler, ayrıca art niyeti olsalar ruslara olurlar di ama her oyunda Rusça var.

    He sen yine anlamayacaksin o zaman nap biliyor musun, steam e gir isteğin bir oyunu arat ve yorumlarda ki Türkçe oranına bak sadece buna bak.

    Herhangi bir oyunda her on bin yorumdan sadece 200 tanesi falan bizim.
    Bizi yani (türk halkını) çok iyi anlıyorum, diyorsunuz ki "ulan yıl olmuş 2023 nasıl oyunlarda Türkçe olmaz bu ne kepazelik".
    Haklısınız ama işte dediğim gibi umarsanmıyoruz, yani bu kadar basit ve evet herşey ama herşey satış meselesi.
    Ac valhala dünyada 20 milyon tr de ise sadece 1 milyon satsın, diğer oyun tr altyazı gelmezse neyim. Ama siz söyleyin ac vallaha tr de 10 bin satmış mıdır? Al hadi senin için 50 satsın ama bu işte 50 bin 1000 bin yani umarsanmaya değmez!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyungazi kullanıcısına yanıt

    Evet haklısın bu arada önemli olan tam fiyattan almak.

    Gshshshdhdhdhdhd tam fiyatttttt dhdhdhshshshs 10 bin türk genci bir oyuna 700tl verecek dhhdhdhdhdhdhdhd bak aynı firmalar böyle gülüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce öğrenin diyenlere saplama butonuyum.

  • GTAV de olmaması saçmalıktan başka bir şey değil. GTA Online kısmında "₺" ile Sharkcard(Oyun içi para) almak mümkün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Bir oyuna kardeşlik adına danaya girer gibi 4 kişi gir, sonra Türkçe neden yok.
    Beklemeyin, hele bu ekonomik şartlarda imkansız..
    Hocam bu sebep değil sonuç

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • IT Engineer kullanıcısına yanıt

    Buradaki mantığı anlayamadım. Store ile bu durumun nasıl bir bağlantısı var ? Oyunları da tl üzerinde marketten satın alıyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aurosonic kullanıcısına yanıt
    Dublaj konusunda özellikle çok başarılıyız ama uğraşan yok değer veren yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birçok ülke özellikle Rus lar.. Rusca olmayan oyunlarda steam de olumsuz yorum yapıp eksi - puan veriyorlar... Bunu yapmamız lazım diye düsünüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dublaj veya türkçe altyazı yok ise oyunda, oynamıyorum zevk alamıyorum. Ghost of tusushima oynadım mesela seslendirme japonca ama tr altyazılı çok keyif aldım.

  • Türkçe altyazılı ve dublajlı oyunlar kaç adet satmış veri var mı? Sırf Türkçe diye alınan oyunlar vardır. Satışları arttırmıştır. Meseala Remothered Tormented Father diye bir korku oyun var. Türkçe altyazılı çıkmış. Kimse adını bilmiyordur. Türkiye'de kaç adet satmış da adamlar düşünmüş bizi Türkçe alt yazılı çıkarmışlar. Demek ki mesele kaç adet sattığı değil. Ben o oyunu aldım sırf Türkçe alt yazılı diye. Türkçe alt yazılı oyunların çoğunu aldım. Crysis serisi zaten Türkçe dublajlı. O da şirket Türklere aitti ondan oldu. Bundan 10 sene önce bunları da bulamıyorduk. Türkçe alt yazılı oyun sayısı halen az. Ama gelişme var. Biraz da büyük, güçlü bir ülke olmakla da alakası var. Ekonomik olarak güçlenirsek. Halk zenginleşirse sinema, tiyatro, kitap, video oyun alımlarını arttırır. Satışlar artar. Ülkenin siyasi, ekonomik, demokrasi alanlarında itibarı artarsa, gelişim gösterirsek. Türkçe alt yazılı oyunlar da artar. Her oyunda en kötü ihtimal dillerinin alt yazısı olan ülkelere bakın İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Çin. Bu ülkeler G7 Ülkeleri. Bu neden bu ülkerinin dillerinin oyunlara eklendiğinin göstergesi. Türkiye ne zaman G7 Hadi hiç olmazsa ilk 10'a girsin. Bu seviyelere gelir o zaman her oyunda Türkçe Alt yazı eklenir. Bu ülkelerin dışında Rusça, Lehçe, Portekizce, zaman zaman İsveçce ve Norveçce de görüyorum. Garibim Yunanlıların hiç yok ya. Bir de Avrupa Birliği ülkesi. Bizim durum onlardan iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 30 Aralık 2022; 15:29:4 >




  • 20 dolara oyun satıyor adamlar, daha fazla yapsalar bu fiyat ne diye herkes isyanlarda.

    20 dolar olan oyunu bile çok az sayıda insan satın alıyor ki onlarda zaten türkçe olmasada alan kişiler, geri kalan olduğu gibi korsanda.

    avrupada aynı oyunu adam 60 eurodan başlayıp 90euroya kadar özel paketle vs. satıyor. şurada 1200 liralık oyunlara edilmeyen laf kalmadı (evet 1200tl 60 euro ama trnin kestiği vergi daha fazla), sanki türk lirasının değerini düşüren oyun yapımcılarıymış gibi...

    ee adamlar niye türkçe getirsinler ki: mantıklı ve paraya dönüştürülebilecek bir açıklaması olan varsa söylesin, oyunu çeviren ekip bedava bile çevirse oyuna o dili ekleyecek personel + o dil ile tekrardan qa yaptırmanın masrafı bile tek başına edecekleri karı yarıya düşürecek belki de...

    ha yarın öbür gün türkün birisi çıkar, sadece türkçe oyunların satıldığı bir platform yapar ve yapımcılara oyunlarını o platforma getirmeleri için ekstra para verir, yakar 1 milyar dolarını bir kaç yıl boyunca, nasıl mesela epic para verip kendi store una getiriyorsa o zaman adamlarda türkçe yapar. sizce bu mantıklı bir iş atılımı mı, yani bu yaktığı parayı zamanla kara geçirebilir mi? imkansız, olanaksız... biri bunu yapsa bizim oyuncular oh türkçe diye daha çok korsan oynar, enayi malı diye de sevinir üstüne.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 30 Aralık 2022; 16:56:13 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.