Şimdi Ara

Oyunlar Neden Türkçe Gelmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
5.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • waltran kullanıcısına yanıt

    İyi de bu crack leri yapan ekipler hep yabancı. Genelde Ruslar yapıyor. Ama onların dilini ekliyorlar. Rusya'da çok mu satılıyor oyunlar. Bu güçlü ülke olmakla alakalı biraz da. Oyunların satmasıyla pek alakası yok. Arapça falan koyuyorlar. Suudi Arabistan, Bae , Katar gibi ülkelerde çoğu oyun yasaklıdır zaten. Günah diye oyun oynamıyordur onlar. Suriye, Iraklı arapların oyun alacak hali yok. Ülkeleri perişan. Kala kala Kuzey Afrika'daki Araplaşmış kavimler, berberiler falan kalıyor. Cezayir, Fas ,Tunus. Lİbya iç savaşta. Onların oyunlarla alakası yoktur. Kuzey Afrika ülkelerinde ne kadar oyun satılıyor da Arapça alt yazı oluyor çoğu oyunda.

  • ülkende kaç kişi oyuna para veriyor da adamlar sana alt yazı yapacak.

  • riyal ve dinar çok güçlü para birimi dolayısıyla orada 1 satarken trde 3 satması gerekiyor aynı kar için üzerine başka ülkelerde yaşayan ve arapça anadili olan insanları da eklediğinizde bir oyun arapça dil desteği eklemnin gözle görülebilir ve çok rahat farkedilebilir bir kar marjı var, zaten kar marjı olmasa firmalar niye masraf yapsın? rusyaya değinilmiş keza rusça sadece rusyada konuşulmuyor, bir oyun rusça olduğunda etkisi gözle görülebilir bir kar marjı var ki yapıyorlar adamlar.

    işin özü şurada bitiyor: gün sonunda firmanın yıllık mali tablosunda ilk 10 da mısın değil misin... gerisi hikaye. türkiyeden gelen kar bu tabloda others diye görünüyorsa kim neden türkçe eklesin oyuna?

    yıl sonunda para nereden gelmiş ona bakar firma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 30 Aralık 2022; 17:11:28 >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    İşte kaç kişi alıyor. Bununla ilgili bir veri var mı? Belki tahminlerimizden iyi satış vardır. Donanımhaberde anket açmak lazım. Bu yıl kaç oyun aldınız hangi platforma diye? 1-3 5-10 vs. gibi seçenekler konur. Küçük bir örneklem ama sonuçta fikir verir. Ben bu yıl baya oyun aldım mesela. 2000-3000 tl lik oyun almışımdır. Toplamda 2 yılda 4-5 bin olmuştur.

  • Adamlar niye yapsın gibi düşüncede olanlar yanlış bence. Türkçe dublaj işi zahmetli ve maliyetli bir iş ama türkçe altyazı eklemek o kadar zor bir iş değil. Çeviri programından bile çevirip atsalar yine tamam ama hiçbir şekilde türkçe olmaması kabul edilemez. Satma o zaman ülkede. Ülkede bence az sayıda oyun satılmıyor nüfusu az bir ülke değiliz. steam ve epic hesaplarımda 20 civarı büyük oyun var. Bence yeterli tepki göstermediğimiz için çok önemsenmiyoruz ülke olarak. Battelefield V oynuyorum bu ara hikaye çöpe gitti.

  • zed Z kullanıcısına yanıt

    Çok iyiydi bu ahahahaha   


    Kesinlikle katılıyorum. Ekonomi böyleyken oyun oynamak, oyun oynamak için gerekli olan eğlence aletlerini almak (pc,ps,xbox,nintendo vb. gibi) lüks haline geldiği için ve böyle devam ederse ilerleyen süreçlerde artık oyun oynamak şimdiye nazaran çok az bir kitleye hitap etmek demek olucak güzelim ülkemde.

  • Playstation Türkiye bu konuda bizlere yardımcı olmuyor diyemeyiz her büyük yapımda altyazı gördük. Ama ben daha çok Dublaj bekliyorum en azından sadece özel oyunlara Part 2 dublajının ne kadar kaliteli olduğunu gördük. Şimdi altyazı olduğuna sevin diyen arkadaşlar olur elbet söylemek istediğim sadece özel oyunlara mesela god of war, horizon, death stranding , Spiderman gibi oyunlara altyazı ile birlikte dublaj eklense harika olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchartedx -- 30 Aralık 2022; 18:38:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu kadar para veren nadir kişilerdensinizdir hocam. emin olun çok azdır orijinal alan kişi sayısı. Bizim Türk milleti parası olsa dahi beleş varsa gider onu kullanır hak hukuk emek vs. gözeten az..

  • Türkiyede valorant oynayan bebelerin sayısı bile çekyanın toplam nufusundan fazladır ama her oyunda çekce var türkçe yok. orjinal satılmıyor falan diye boş yapmasın kimse burada. Türkiye oyuncu pazarının 10 da biri orjinal alsa çekyanın sülalesi orjinal oyun alsa yine yetişemezler ama nedense bir ayrımcılık var. twitchde ruslar denk geliyor en bilinenden en bilinmeyene oynadıkları her oyun rusça adamlar full original mı alıyor hiç sanmıyorum.

  • Yukarıda bir yorumda söylenmiş ama bende yazıyım.

    Protesto kültürü yok çünkü bizde.

    Benzine zam gelir. Protesto edip benzinlikleri bomboş bırakmak yerine tam tersi Kuyruk olup adamın 1 ayda kazancagı parayı 1 günde kazandırıoruz.

    Yağa zam gelir. Adam ayda 1 teneke yağ kullanıosa aman bir zam daha gelmeden 5 teneke birden alır..


    Oyunlardada aynı Baktın Türkçe dil destegi yok. Her platformdan Eksiyi basacaksın oyuna. Düşürebildigin kadar olumsuz yorum yapacaksın. Örgütleneceksin.

    Hala milyonlarca insan Steamde ÇOK OLUMLU yazıosa yorumlarda oyun boktanda olsa parayı basıp alıyor.

    Yada GOTY efsane bir oyun ama ÇOGUNLUKLA OLUMSUZ yorumlar mevcutsa kimse yüzüne bakmıyor. Yapımcıda oyunun satışları düşüp cebi zarar görmesin diye Dil seçeneğini

    eklemek zorunda kalıyor.

    Türkiye kalabalık bir ülke Nüfusuda genç.. Bu gücümüzü farkedip istedigimiz oyunu Türkçe yaptırabilme potansiyelimiz var..

    Ama hala Türkçe Yama yapılır yeaaw.. İngilizce bilmeyende oyun oynamasın yeaww. diyen tipler yüzünden Türkçe desteksiz oyunlar maalesef ÇOK SATIYOR VE OLUMLU YORUM YAPILIYOR.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 30 Aralık 2022; 20:34:39 >




  • aurosonic kullanıcısına yanıt

    Tüm gün yatacağına biraz İngilizce öğren, yarın bir gün lazım olur.

  • Burada Türkçe oyun eklenmemesinin sebebini anlatmışlar net olarak. Türkiye'deki oyun piyasasının neredeyse tamamı mobil oyunlar oluşturuyor.


    https://www.merlininkazani.com/turkce-oyun-diye-surekli-aglamayin-blog-123291

  • Bu iş anca oyun platformlarının makine çevirisi bile olsa tüm dillerin olmasını zorunlu kılmasıyla olur, hiçbir firma, düzgün kar etmeyeceği ülkeye para harcamak zorunda değil.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    😄😄😄😄 tespit gibi tespit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İngilizce öğrenin diyenlere(ironi yapanlara söylemiyorum), madem ingilizce öğreneceğiz oyun oynamak için. Tüm oyunlardan diğer dilleri çıkarsınlar tüm dünya ingilizce öğrensin öyle oynasın. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi? Altyazı eklemek çok zor bir şey değil. Yeterli tepkiyi gösteremediğimiz için bizi dünyada kaale alan yok. Satın alan alıyor kimse ses çıkarmıyor herkes mutlu, dışarıdan görünen o.

  • xbox game X kullanıcısına yanıt

    Hikaye bunlar, TR nin 10 da 1 i kadar pastadan pay almamış veya almayacak ülkenin diline çıkıyor oyunlar. Adam 14 dil koyuyor Türkçe koymuyor. Türkçe çıkmamasının sebebi ne bilmiyorum ama kesinlikle satış rakamları veya pastadaki pay değil. Saçma yorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet devreye girecek. Ticaret bakanlığı devreye girecek senin benim dememle olacak şey değil.


    Oyun firmalarına ihtarı çekecek. Türkçeleştirme sağlamayan oyun firmalarının ürünlerinin satışı yasaklanacak. Ha bu firmaların işine gelir mi gelmez mi devlet o adımı atsın sonra görürüz eylemlerini.


    Türkçe olmayan bir ürün eksik üründür ayıplı üründür. Dolayısıyla satışınında yasadışı olmasını desteklerim.

  • Aslında ps babasının hayrına getirmiyor kendisi bir komisyoncu olduğu için bu konsolu ne kadar çok kişiye ulaştırırsa para kazanıyor.Çıkardığı x oyunundan tr de para kazanmasa fifa kartından yada fortnite biletinden akıyor.Xbox ve gamepass iyice yaygınlaşsa ms tarafıda her oyunu getirse.

  • Heliosaga H kullanıcısına yanıt
    Aradığım yorum. Sanırım bu tarz birşey film sektörü için uygulanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.