Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
629
Cevap
13
Favori
41.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Özel projede tanımlama sadece ilgili adrese olur, sadece ilgili adres bağlantı alabilir. Diğer binalara oradan bağlantı veremeyecekler yani. Eğer verilirse, özel projenin sahibi bu durumla ilgili mahkemeye de başvurabilir hatta. Ancak başka aboneleri bağlasalar bile herhangi bir hız düşüşü, performans kaybı vs olmayacağı için sorun olmaz ama netice itibariyle ilk mesajdaki fotoğraflarda görünen fiber kutusunu vs konuyu açan ödemiş oldu, bu bağlamda da adres tanımlama sadece kendisine yapılacaktır. Hatta altyapı sorgulama sayfalarından da sık sık kontrol edebilir, çevresindeki binalarda fiber gözükmez, gözükse bile o kutudan bağlamazlar. Bağlarlarsa da dediğim gibi aslında performans olarak bir sorun yaşanmaz ama özel proje netice olarak, yani o tarz bir durum oluşmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Mayıs 2022; 15:28:23 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam değerli bilgileriniz için.Kaç gündür kafamı kurcalıyordu.


    Aslında komşunun alması da problem değil. 1.si kıymet bilen insan olması lazım karşında 2.si binbir türlü eziyetle getirtmişim ücretli de olsa biraz keyfini tek başıma süreyim :) Bugün para verin yaptıralım desem 1 lira vermezler. Haliyle şu ekonomik durumda insana azda olsa koyar bu durum.

  • Modality kullanıcısına yanıt

    Sorun olmaz içiniz rahat olsun. Aktivasyon yapıldı mı? Modem ve ONT fotoğrafını da bekliyoruz :)

  • İşte sorun orada cumartesi gelecek dediler. Hala kimse yok ortalıkta Ont ve modem gelse ve kablonun sonlandırma işi yapılsa olay bitti. %99'da kalan bozuk oyun gibi oldu benim iş :)

  • Sonunda aradılar. Yarın akşam itibariyle fiber başvurusunu yapabileceğim. Evrak süreçleri uzadı biraz ama sonunda mutlu sona ulaşmak üzereyim.

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    Hocam normalde BEDAVA yapıyorlar bu işlemi bu arkadaşın durumunda çünkü zaten fiberi döşemişler sokağa yani cihazlar vb. de her şey hazır merkezi olarak yapacakları tek şey çok ucuz olan fiber kabloyu binaya çekmek ve plastik dolabı duvara asmak (fiyat olarak fiberin metresi 0,10 $ gibi komik rakamlara ithal edilebiliyor, o binaya asılan kutuda 3-5 $ bir şey en pahalı şey işçilik ki ondada kazı gerekliyse 2-3 işçi birkaç saatte basit aletler ile hallediyor. Genelde var olan kanallardan geçiriyorlar.


    Tabi bedava olayı proje onayı olunca oluyor o da ne kadar sürer allah bilir erken yaptırmak istersen parasıyla yaptırıyorsun herkese değişik fiyat çıkıyor 4,000 TL bir şey değil gerçekten de ama parasıyla bile uğraştırıyorlar....

  • An itibariyle hattım aktif speedtest ve görselleri ilk sayfaya ekledim. Başka yapmamı istediğiniz test varsa yapabilirim.

  • Modality kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.


    vie.valve.net adresine tracert atar mısınız, bakalım pinginiz nasıl?

  • Attım 34 ms çıktı.

    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]
  • Ben de maliyet hesabı için Türk Telekom ile görüştüm. Halihazırda Ana santralden 1300 metreden bağlıyım arada VDSL kabini yok. Arka sokağpımızda 2 sitede FTTB olmasına rağmen ve bizim kapının önünden geçmesine rağmen çok yüksek bir miktar çıkardılar. GPON için santrale yeni ekipman alınacak dediler:


    ''İlgili adresin bulunduğu yerde OFSD dolabı bulunmadığından GPON dönüşüm kapsamında uygun olmadığı bilgisi verilmiştir. Özel maliyet doğrultusunda İlgili proje için keşif süreci tamamlanmış olup, keşif miktarı kdv ve ötv dahil 38.872,08 TL'dir.''

  • Aman yarabbi tutara bakın. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]  @NitroNos @Ö1f1 @sis651 @programmer_onur

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın durumu ile bizimki aynı sayılır. Sövmemek için kendimi zor tutuyorum. FTTB olmayan tek site bizimki sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Dolar çok arttı ama öhhh yani.


    Bir arkadaşa 8 bin çıkarmışlardı.

  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Tüm mahallenin masrafını benden çıkara aklar sanırım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haha öyle gibi. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Çok para o rakamı git Turknet'e teklif et direk 1000 mbits'i yarın başlatırlar. Valla şimdi diyorum iyi ki yaptırdım.

  • Modality kullanıcısına yanıt
    Sanmam hocam bizim mahalle güya bu sene planlarında vardı. Tarih bile vermiyorlar şu an. Superbox ve redbox da çağ ötesi baz istasyonları yüzünden hala kotalı veriyorlar. Utanmadan bir de 5G gelecek uçacağız kaçacağız diyorlar daha karasal altyapı bile hazır değil çoğu ilde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadir. kullanıcısına yanıt

    Sorma 100 mbite bile sevinir hale geldik. Az önce 1000 mbit fiyatlarına baktım o ne öyle ya bizler bir süre daha 100 mbit ile devam sanırsam. Bunada şükür napak 1 mbitlerden geldik buralara Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

  • Modality kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam Superonline il müdürlüğüne gittim onlar da yan sokaktaki altyapıyı getirmiyorlar ücreti karşılığında bile. Yıllık 8 km gibi komik bir kotaları varmış il genelinde altyapı için. 4 senedir bekliyorum 2 sene daha bekleyin dediler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modality kullanıcısına yanıt

    Hocam sizden sonra size çekilen altyapı ile kolu komşuya fiber bağladılar mı peki?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.