Şimdi Ara

Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
99.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Memleketin durumu o kadar vahim ki gennçler kalifiye elemanı uni sinavi sonucuna göre ayiriyor

    Zamininda ogretmenligi begenmeyen enayiler simdi ozelde surunuyor haftada 6 gun sabah 8 aksam 8 aldigi para maks 5k. 20k alsa ne fayda adam isten baska bir sey goremiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 14 Kasım 2018; 18:30:2 >
  • Bir arkadaşım edebiyat öğretmeni sabah 7 akşam 7 çalışıyor aldığı para 1600
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Dershanemizin sağlam hocaları öyle alıyor hocam
  • Bu başlığı düşündüm de mantıksız değil kardeş bildiğin şe... Neyse.
  • Asgari ücretin altına çalıştığını bildiğim anaokulu öğretmeni var.Asgari ücretin altında çalıştırmak yasak olduğu için maaşı asgari ücret yatıyor, fazlasını götürüp geri veriyor... Bu duruma düşmek öğretmenlerin suçu.Bu durumlara düşeceklerine gidip garsonluk yapsalar daha iyi.Öğretmen mezunu olup garsonluk yapmak mı onursuzluk, maaşının fazlasını götürüp patronuna mı vermek onursuzluk?
  • endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Iddia sahibi sizsiniz, bu durumda siz kanıtlarsınız. Mühendislik ne zaman eğitim fakültesi puanları altına düştü yahu, duymadım, görmedim, adam akıllı okullar ilk 3 bin ve üstünü alırdı bizim zamanımızda. Ha derseniz dil bölümü için puanı yüksekti amenna. Ama başarı puanı eklenmeden de mühendislik taban puanları hep yüksekti.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    hocam aç kalsınlar demiyorum bana kalırsa minimum öğretmen maaşı 5000 olmalı ama sırf maaş için seçilmemeli demek istediğim.
  • false6 kullanıcısına yanıt
    2003 yılı taban puanları:

    Selçuk ingilizce öğrt: 358

    Selçuk ort mat : 360

    Selçuk tde öğrt: 354

    Selçuk ingilizce(iö): 350

    Selçuk ilkmat : 341



    Selçuk tıp: 351

    Selçuk hukuk:328



    Selçuk bilgisayar:343

    Selçuk elek-elktr: 341

    Selçuk endüstri: 335

    Selçuk mimarlık:327

    Selçuk inşaat: 321







    Bakın ilk görselde kendi girdiğim bölümün taban puanını ekliyorum(selçuk)

    İkinci görselde aynı üniversitenin mühendislik programlarının taban puanlarını (selçuk)

    Üçüncü görselde de %95in değil de, %5in içinde olduğunu öngördüğüm ODTÜ mühendislik puanlarını ekliyorum. Aynı görselin içinde odtü eğitim fakültesinin taban puanları da var.



    Net bir şekilde görünüyor ki, 2003 yılında aynı üniversitenin eğitim fakültesi ve mühendislik fakülteleri puanlarında, bariz bir şekikde eğitim fakültesinin üstünlüğü var. Bazı üniversitelerde uçurum denecek bir fark var hatta. 2005 ve öncesinde bu durum hep böyle oldu. Kimseyi kandırmayalım. 2005 öncesinde, mühendisliklerle öğretmenlikler arasında, öğretmenlik lehine çok büyük puan farkı vardı.

    Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları

    Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları

    Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları




  • açılın özel okulda öğretmenlik yapan ve az çok piyasayı bilen biri geldi.

    arkadaşlar 4 kategoriye ayırabiliriz bu özel okulları.


    1. Yabancı okullar ( fransız, alman, amerikan kökenli okullar ) bazıları döviz üzerinden maaş almakla beraber. en kötüsü 4-6 bin TL maaş verir. Branş branş değişir bunlar. En düşük Beden eğitimi, müzik ve resim öğretmenleri alır. En yüksek Matematik ve ingilizce öğretmenleri alır genelde. 8 bin tl ye kadar çıkabilir. Belki de daha fazla

    2. İyi kalite Köklü Türk okulları ( Şişli terakki, FMV Işık, Koç, vb ) en düşük yine 4-5 en fazla 6-7 verir öğretmenlerine. Bazıları vakıf oldukları için maaş skalası çok fazla değişmez. Yan hakları çoktur. şişli terakki 4 ışık 2 ikramiye verir.

    3. Orta kalite Türk okulları: ( Bilfen, Çevre koleji, Sezin vb okullar ) en düşük 3- 3.5 civarı verir en fazla 5-6 bin tl verir. Bu tür okullarda kaliteli bir öğretmensen diğer branşdaşlarından 500-600 tl fazla dan koparabilirsin. Standart bir skala olmaz.

    4. Düşük kalite okullar: ( doğa, okyanus vb okullar ) bunlar kan emici olup öğretmen kalitesine bakmazlar. 2-2.5 bin tl ve 4 bin tl arasında branşa göre değişebilir.


    Bu arada bazı özel okullar öğretmenin kanını emer. her türlü iş yükünü vs öğretmene bindirir ve huzur vermez. Bir okula gittiğinizde öğretmenlerin yüzlerine bakıp anlayabilirsiniz nasıl bir tarz okul olduğunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -iceinmyveins-

    para için öğretmenlik seçecekler bi zahmet seçmesin hocam. gerçek eğitimcilerin 10 bine girmişken öğretmenlik seçecek idealde insanlardan oluşması lazım. ha bu öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmesin dediğim anlamına gelmiyor ama şuan sırf maaşı yüksek diye tıp seçenler ileride belki insanların hayatlarıyla oynayacak. aynı durum öğretmenlik için de geçerli bence çünkü insan hayatına doğrudan dokunuyorlar. mesela beni tüm sınıfın önünde tahtaya çıkarıp döven hocanın etkileri hala beynimde.
    Para her şey değil ama çok şey maalesef. Bugün eşit ağırlıkta yüksek puan yapıp hukuk seçen öğrencilerin hiçbiri idealleri için hukuk seçtiğini iddia edemez. Bu iş grubundaki insanların ne kadar idealist(!) prensiplerle çalıştığını çok net bir şekilde biliyoruz. Bu bölümü seçiyorlar, çünkü yüksek gelir ve saygınlık vaat eden bir bölüm. Tıp da aynı şekilde. Yıllardır doktor maaşları, şu anki olduğu seviyede değil de, 2500 tl civarında bir maaş olsaydı, ben eminim ki o kadar yüksek puan yapan mevcut tıp öğrencilerinin %99u doktor olmak istemeyecekti.

    Belki de diyeceksiniz ki, "ya 2500 lira doktor maaşı mı olur?" "Biz o insanlara hayatımızı emanet ediyoruz." Evet, çok haklısınız. Doktorlara hayatımızı emanet ediyoruz ve yüksek profilli insanların doktorluk tercih edip, doktor olabilmeleri için doktorların maddi imkanları ve meslek saygınlıkları üst düzeyde olmalıdır.

    Ancak aynı şekilde de öğretmenlere de geleceğimizi emanet ediyoruz. Ve üzülerek söylüyorum ki, öğretmenlerin saygınlıkları ve mevcut mali durumları ortada. Öğretmenin itibarı ayaklar altına alınmış halde. Ulusal basın, sosyal medya, arkadaş muhabbetleri... her platformda, öğretmene verilen değer, gösterilen saygı, öğretmene bakış ortada. Canı sıkılan veli gelip okulda öğretmene sözlü ve fiziki her şeyi yapma hakkına sahip. Öğretmenin yaz tatili herkesin ağzında sakız. Bu liste uzar gider.

    Ülkemizde ve bizim gibi tam gelişmemiş toplumlarda, saygınlığın ilk ve en büyük şartı paradır malesef. 1990 model arabayla özel hastanedeki işine giden doktora halk saygı duymaz. Aysonunu zor getiren hakimi duruşma salonunda insanlar ciddiye bile almaz. Her ortamda kendisiyle dalga geçilen aşağılanan bir elektrik elektronik mühendisine yaklaşım daha farklı olur vs vs.

    Ben demiyorum ki, mevcut öğretmenlerin tamamı yüksek profilli insanlardır. Çok yüksek derecelerle ve seviyelerden geçip öğretmen olmuşlardır ve çok daha iyi özlük haklarıyla birlikte çok daha yüksek maaşları hak etmektedir. Bunu diyemem, evet haklısınız. Ama öğretmen profilni yükseltmek istiyorsak, daha kaliteli bir eğitime, daha iyi bir geleceğe sahip olmak istiyorsak, öğretmenlik şartlarında iyileştirilme yapılması kaçınılmazdır. Mevcut şartlarda Türkiye Cumhuriyeti devlet memurları arasında 4 yıllık fakülte mezunu memurların arasında en düşük maaşı maalesef öğretmenler almaktadır. Bakın tekrar söylüyorum, bunu söylerken kendi cüzdanımı düşünerek veya mevcut öğretmenleri gözeterek söylemiyorum. Ama bu şartlardayken, tamamen ailesinr bağlı 18 yaşında bi insanın Türkiye derecesi yapıp ds öğretmenlik seçmesini beklemek fazla iyi niyet olur. Bizim zamanımızda bir okul birincisinin idealinde öğretmenlik olabiliyorken, şu anda ortalamanın altınds bir okulda ortalamanın altında bir öğrenci bile öğretmenliği beğenmeyip burun lıvırıyor. Mevcut şartlar dahilinde, hangi profilde insanların öğretmenlik seçip, öğretmen olup, nasıl öğretmenlik yaptıkları ve eğitim kalitemizin ne durumda olduğu ortada.



    Sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim :)




  • Öğretmene bu paralar çokk nerede boş insan var eğitim fakültesinde.
  • Yüzde birlik dilimde idim. Atanamadım daha, özel okullarda 1000-1800 arası teklifler geliyor hem de it gibi çalışmalara. Bana İstanbul'dan 2 bin teklif geldi kabul etmedim masraf çok diye. Memleketimde asgari ücret yemek artı sigorta günde 8 saat süreli bir işe girdim. Emin ol daha rahat. Atanmadan pek rahat yok şimdilik böyle iyi. Mülakatta işe alınırken müdürler şaşırdı sonra dedi ki neyse arkadaş da haklı ülkenin durumu bu. Hayretle asgari ücret işi kabul etmemi seyrettiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Öğretmene bu paralar çokk nerede boş insan var eğitim fakültesinde.
    ODTÜ eğitim fakültesine dereceyle girdim, boş insan mıyım yani ben?
  • Sen hariç diğerleri. ODTÜ dokunulmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Sen hariç diğerleri. ODTÜ dokunulmaz
    Aslında haklısınız ODTÜ Boğaziçi dışındaki okulların eğitim fakültesinde okuyanların çoğu boş insan. Bence bu fakültelerin çoğunluğu kapatılsa ve kpss kaldırılıp herkes atansa öğretmenliğin hem maaşı hem de saygınlığı hem de kalitesi artardı.
  • Bu mesajınızla boş insam olmadığınızı, aksine ne kadar da dolu bir insan olduğunuzu kanıtlamışsınız zaten. Tebrik ederim.
  • Konu apaçık csb ablam yeni mezun ilk sene 2900 şuan 3150 alıyor.
  • bir şey ne kadar fazla ise ve ne kadar çabuk ulaşılabilir ise o kadar değersiz ve kıymetsizdir.

    Herkes güzelin peşinde ama ondan da bir tane.

    Olay bundan ibaret.
  • Bunu lisede bile öğretmişlerdi galiba ama:



    Talep/Arz.



    Arz talepten fazla, sonuç bu.
  • İlokulda ing öğretmeni arkadaş 2400₺ alıyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.