Şimdi Ara

Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
99.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ücretli öğretmen var devlet buna el atsa dediğin, aynı tempoya 1000 lira veriyor maksimum
  • Sen kaça gidiyon.
  • Arkadaşım gibi barzolar taksi şoförlüğü yapıp 4 bin net alıyorlar. Ülkenin geleceğini belirleyen bir öğretmen 2000 tl alıyor. Geleceğe yatırım çok iyi
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    devlet okulunda ki LİSE MEZUNU hizmetli; bak triplere bak ygs-öss-ats yok tyt ... vs..hiç birine girmemiş bile yada barajı geçememiş; 3000 lira net maaşı var...

    ne oldu şimdi ergen kardeş? sana göre bu insanın ayda 500 lira falan alması gerek değil mi?
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Adi ustunden devlet DEVLET

    Olmasi gereken maaslar ozelde zaten.dandik bir uni mi hemen tak asgari ucret ister calis ister calisma

    Bogazici mezunu musun saglam egitimin mi var basla 4-5k dam tecruben arttikca maasinda artar.ozel derste verir katlarsin parayi.

    Ulkedeki muhendislee 5k maasi zar zor alirken basit bir ogretmene 5k vermek mi? Tamam mi ergen olmayan kardesim

    Siz cok saglam okullarda okudunuz galiba.ben dandik veya ortalama sayilan okullarda okudum.ogretmrnlerin kalitesini cok iyi bir bicimde gozlemledim zaten.iyi sayilan okullar haric geri kalan okullardaki ogretmenlere maas bile verilmemeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-E-K- -- 15 Kasım 2018; 10:25:58 >
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    NAsıl bir kafada ya da cehalette olduğunu anlayamadım ama hayatı tanımadığın bilmediğin açık;korkutucu olanı ise ya gelecekte orta-iyi bir gelire çalışma şansın olduğunu düşünmüyorsun ve herkesin aynı şekilde sürünecek maaşlarla çalışmasını istiyorsun...yoksa 4-5 bin seni kesmiyor mu? anlayamadım neyin kafası?


    Ama işler öyle yürümüyor sen kendini geliştir;belki senin de çok özendiğin 4-5 bin liralık gelirin olur ki;diyeceğim şu bugün 4 kişilik Ailenin AÇLIK SINIRI 2000 lirayı geçmiş;

    4 kişilik Ailenin YOKSULLUK SINIRI 6000 lirayı geçmiş DURUMDA; tabi sen BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR sahibi olan bir ergen kardeşimiz olarak atıp tutuyorsun;

    insanların gelirleri ile tyt-ygs puanları-başarı sıralamaları arasında paralellik falan kuruyorsun ;öğretmenlere sayıp sövüyorsun; o zaman çok kolaysa kendin neden olmuyorsun?

    ayda 4 -5 bin kazanma fırsatını tepiyorsun?


    özelden de bir örnekle tezini de çürüteyim;2 yıllık myo mezunu ;4 yıllık üniversite tercihi yapacak puanı dahi alamamış lise arkadaşım ÖZEL de - bir rafineri de teknisyen olarak ayda 7 -8000 MAAŞ hak kazandı...

    sana kalsa 1000 lira falan hak ederdi sanırım???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 15 Kasım 2018; 10:50:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Sen kaça gidiyon.
    Hazırlık
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    ben bunu savunduğumu söylemedim
    bugüne kadar tüm politikalar hep liberallik üzerindeydi
    onu sat bunu sat devletin burda ne işi var dendi hep
    ondan sonra marketlerde fiyat denetimi yapacakmış
    madem liberaliz madem serbest piyasa diye devleti her sektörden attık
    yahu serbest piyasa dediniz işte adam istediği fiyattan satar kim ne diyebilir?
    devlet her alanda olmalı
    ama ne yazık ki her şeyi piyasaya bıraktılar
  • Markette kasada duruyorum ama o işler öyle değil dostum
  • Buna kapitalizm deniyor gençler. Arz talep meselesi. Sen 2 bini kabul etmesen, yarın yerine bin kişi başvuruyor. Öte yandan yetişmiş eleman olmayan bir bölümde çalıştıracak eleman bulunamayabiliyor.
  • Seni başına geçirelim. Hangi başa oturmaktadır istersin. Milli eğitim olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Seni başına geçirelim. Hangi başa oturmaktadır istersin. Milli eğitim olur
    Ben başa geçmek isterim ama geçersem siz de atın başını alırsınız.
  • Öğretmenlik özelinde yazmıyorum ama Serbest Piyasa Ekonomisinde Emek piyasasında 100.000 lerce işsiz Öğretmen var. Eğer maaşlı çalışılacaksa benim düşüncem önce verilen teklif kabul edilmeli. 3 ya da 6 ay sabredilip kendimizi göstermeli ve bu süreçte işten ayrıldığımızda bu ücrete çalışacak bu kadar kaliteli öğretmen bulunamayacağını iş veren e kanıtlamalıyız.
  • 8-10 öğretmen, eğitimci vs birleşip bir eğitim kurumu açıp eğitim sektörüne neden girmiyorlar? Elbette giriyorlardır. Hatta bu maaşları teklif edenler geçmiş 10 yılda yine öğretmenlik mesleğini icra eden meslektaşları bile olabilir.
  • Sadece öğretmenler değil, ülkedeki her meslek dalı ve özel sektörde yapacağınız her iş için ne kadar iyi okullar okuyup bitirmiş olsanız dahi bu durum söz konusu. Kendim hem bir öğretmen hem de özel sektör çalışanı olarak bunu söylüyorum. Krizlede alakası yok siz yeni farkına varmışsınız durum benim iş hayatına başladığım 2008'den beri aynı ve giderek daha da kötüleşiyor ama olsun ülkemiz kıskanılıyor sonuçta.
  • Muhtemelen okumuş etmiş birisin öğretmen bir yakınına iş aradığına göre normalde dünyada bu işler pahalıdır çünkü üniversitelerde ihtiyaç kadar bölüm açılır bizdeyse her ilde üniversite var ve bu sayı bazı illerde 10 larca buradan yılda binlerce öğretmen mezun oluyor ve arz oluşturuyor. Piyasa kanunlarına göre Arzın çoğaldığı talebin sabit kaldığı ortamda ister istemez talep düşer akrabanın yaşadığı bu.
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    365 günün yarısında tatil yapıyorlar zaten. özelde çalışanlar ek iş bulur
  • Hocam eşim yeni mezun öğretmen . Benim bekletim de aynı 1700-2000 civarındaydı piyasa bu şekilde , gittik görüşmeye 1000 tl dediler ve stajyer olarak çalıştırırım, ayrıca beğenmezsem teşekkür ederiz gibi cümleler kurup hava falan atıyolar , ayrıca cumartesi de çalışma koşullarına dahil. O kadar saçma bi sistem ki anlatamam. Ücretli öğretmenlik için başvurduk biz de , onun da ücreti saat başı 11.94 tl . Cumartesi pazar çalışmıyosun zaten çalıştığının ücretini veriyorlar sadece. Kocaman öğretmen oluyosun , fakat okumayan kadar kariyerin olmuyor ,ne yazık ki okumanın değeri artık yok .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi part -- 15 Kasım 2018; 15:38:7 >
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Yani ne olursa olsun adam olamayacaksın?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.