Şimdi Ara

Panasonic Panel arızası ve onarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdan arkadaşımız 2.el aldığı plazma televizyon kargocuların gazabına uğramış ,ekranda dikey 4 tane siyah çizgi oluşmuş .

    televizyon 2 servise gösterilmiş servislerin ikiside panel arızası deyip tahminim 1700 -2000 lira arasında ücret istemişlerdir .
    ekran 127 cm neoplasma olunca haliyle fiyatı can yakıyor .
    bir kaç kişi arıza için fikir yürütmüş . ama servislerin dedikleri gibi panel arızası olduğu fotoğraftan bile belli oluyor . başka düşüncelere gerek yok .

    paneldeki bulunan coflar taşıma esnasında kasılmış ve deforme olmuştu ,bir kaçı yerinden bile çıkmıştı ,kılcal iletkene sahip bu özel iletken bağlantılar çok hassas ve servislerin uğraşmayacağı türdendir ayrıca bazen uğraştığınla bile kalırsın sonuç alamazsın . Tema 59 arkadaşımız iyi kalpliymiş ki Allah yardım etti
    sorunlu olan vertical cofları bir şekilde monte ettim .
    yalnızca ekranın sol köşesine yakın yerde kıldan daha ince bir kırmızı çizgiyi ekrandan uzaklaştıramadım İnat etti . çok uğraştım ıh ıhh
    Arkadaş abi yaparsın sen deyip motive etmeye çalışsada . zaten çok nazik olan coflara gelebilecek zarar sonrası ilk arızalı haline geri dönme ihtimali olduğundan .
    ben daha ötesini risk olarak göze alamam dedim . çok yakından ancak bakınca belli olan kılcal çizgi kargocu hatırası olarak kalmasını uygun gördüm . yoksa daha fazla kurçalayıp yedek parça olarak satışına veya 2000 lira vererek yeni panel takılmasına göz yummak demektir .
    sihirli değnek yokki ,herşey bir çırpıda istediğimiz gibi olsun .

    Güle güle kullansın Çoşkun kardeşim . Panasonic Panel arızası ve onarımı
     Panasonic Panel arızası ve onarımı







  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kırmızı çizgiyi göremedim, , elinize emeğinize sağlık.. acaba filmdeki adamın baktığı monitördemi
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Yok üstadım . kırmızı çizgi ekranın soluna yakın yerde saç kılı kadar ince ve belli belirsiz , zaten 127cm ekranı en az 3 mt uzaktan seyredince çok göze batmıyor . kafaya takıp orada kırmızı dikey çizgi vardı diye bakınca hep orada fakat unutunca varlığından bile haberin olmuyor .
    Tema59 dostum derki abi sen yaparsın . Daha cihaz bende fotoğraflardan gördüğü kadar . bu gün yarın kısmetse gelip alacak .
    bu konuda kendisine uzun uzun bilgi verdim , bu plazma benim olsa inan ki ellemem daha . plazma ucuz olsa dahada ellerim taaa ki bozana veya yapana kadar .
    diyelim düzelteyim derken gitti ne olacak 1700 -2000 lira yeni plazma mı takacağız . 300 -500 olsa o riski alırım .

    Güle güle kullansın .
  • Dün akşam haber geldi ,kırmızı ince çizgi kendiliğinden yok olmuş
  • Evet arkadaşlar o şansız kişi benim ama uğur bey çöpe gidecek tv tekrar hayat verdi burdan tekrar kendisine çok teşekkür ederim eline koluna sağlık panel ile çok uğraştı ve hayata döndürdü sadece panelde çok ince bir çizgi kalmıştı oda çok önemli değildi paneli bu şekilde üç gün kullandım beni çok rahatsız etmedi dün akşam işten geldikten sonra tv açıp haberlere bir bakayım dedim tv açıldı şok yaşadım paneldeki ince çizgi gitmişti tv bir kaç sefer açıp kapattım tekrar açtım evet çizgi sonunda gitmişti tekrar sağlam ve sorunsuz bir panele kavuştum burdan tekrar uğur beye çok teşekkür ederim
  • Panasonic Tx-42S30E
    Bu televizyonu 2011 9. ayda aldım. Bugüne kadar sorunsuz kullandım. Geçen hafta televizyon açılmadı. Öndeki yeşil ışık yanıyor ama televizyonda görüntü yok.
    Servis için garantinin 5 yıl olduğunu biliyorum. Fakat gelin görün ki bu modelde garanti 2011 10. aydan itibaren alınanlar geçerli olduğunu söylediler. Yani 1 günle sanırım garantiyi kaçırdım.

    Bu arıza hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilecek ya da garanti hakkında fikir verebilecek olan var mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • behicefe kullanıcısına yanıt
    Mutlaka Merkez ile görüşün 1 gün için yapılan mağduriyet hoş değil .

    Arızanın türevi için incelenmesi şart .

    bilgisiz kişilerin fikir beyan edip moralinizin bozulmasına sebep olabilirler .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bendede samsung 51F5570 plazma var o kırmızı çizgi benim plazmamın da sağ kısmında 25 cm kadar oluşmuştu bayağı canım sıkıldı ama oda sonradan kendiliğinden kayboldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam yeni bir plazmaya sahip oldum çok istediğim bir modeldi ama büyük bir şanssızlık yaşadım bu kargolar daha dikkatli olması lazım inşallah tekrar bir sorun yaşamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah olmaz. Sıfır üründe bile kargoyla almanın bile riski var. 2. Elde temiz olsa bile sıfır urun gibi paketlenmeyeceği için kargo büyük sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şaheser daha terbirkler
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum
  • Uğur bey selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 24 Ağustos 2016; 16:07:20 >
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Selamlar Çoşkun bey
  • Rica ederim. Sonuç belli 😆😆

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba elektürükçü,

    İnternetten çok araştırdım ama benim yaşadığım soruna benzer tek Türkçe bilgi bu sizin açtığınız başlıkta mevcut.

    46st30 plazmamı yıllar içerisinde akşamdan akşama 1-2 saat izliyorum. Daha cihaz sıfır gibi. Geçenlerde 2 saatlik bir tv izleme sonrası bir anda ekranın en sağ tarafından 3-4 parmak genişliğinde bir kısım dikey bir şekilde simsiyah oldu. Sizin gönderdiğiniz fotoğraf ile birebir aynı durumda fakat bende sadece bir blok arızalı. Tvye hiçbir şeykilde el değmedi, taşınmadı yer değişmedi. İnternette araştırdığım kadarıyla genelde plazma panelin bağlandığı buffer board'dan şüpheleniyorlar. Değiştirip düzelten çok ama buffer boardın üstündeki kapasitor yada transistörlerde arıza açıkça gözüküyor. Kendimde elektrik elektronik yüksekokul mezunu olup bu işlere yatkın olduğumdan dolayı içerisini açıp o kısma kadar söktüm baktım. Buffer board sıfır gibi hiçbir göze çarpan sıkıntı yok. Film bağlantıları ve soketleri kontrol ettim sildim üfledim ama düzelmedi. Sizin dediğiniz bu coflar nedir, nasıl tamir edilir? İzmir'de kim bakar düzeltir hiç bilmiyorum. Yetkili servisle konuştum. Türkiye'de bu paneli tamir edecek çok az kişi olduğunu, düzelme ihtimalinin az olduğunu fakat düzelebileceğini, düzelmesi bir yana belki daha kötü olabilme ihtimalini anlattılar. Cihazı bir getirin dediler. İzmir'de bu tür hassas tamirleri yapabilecek anlaşmalı bir yerle çalışıyorlarmış. Onları tabiki götüreceğim ama sizdende bilgi almak istiyorum.

    Eğer bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.




  • https://www.youtube.com/watch?v=llHMGgQaVMs

    Umarım size yardımcı olur ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    https://www.youtube.com/watch?v=llHMGgQaVMs

    Umarım size yardımcı olur ..
    teşekkür ederim kendilerine ulaşacağım, tekrar yazarım buradan gelişmeleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    https://www.youtube.com/watch?v=llHMGgQaVMs

    Umarım size yardımcı olur ..
    aradım plazma tv'ye bakmıyoruz dediler malesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.