Şimdi Ara

PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
618
Cevap
2
Favori
38.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın signore, perdenizi 240 cm almanızı öneririm. Zira ben de 2 metrelik perde kullandım 5 ay kadar. Daha sonra perdeyi daha büyük olsun istiyorsunuz. Şu an 230 luk perde kullanıyorum. İlerde projeksiyonu değiştirince 250 cm lik perdeye geçiş yapıcam. Hemen hemen izleme mesafemiz aynı. Ben 3.6 metreden izliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: max-well
    Sayın signore, perdenizi 240 cm almanızı öneririm. Zira ben de 2 metrelik perde kullandım 5 ay kadar. Daha sonra perdeyi daha büyük olsun istiyorsunuz. Şu an 230 luk perde kullanıyorum. İlerde projeksiyonu değiştirince 250 cm lik perdeye geçiş yapıcam. Hemen hemen izleme mesafemiz aynı. Ben 3.6 metreden izliyorum.

    Cevap için teşekkürler. Alıştıkça görüntünün küçük geleceği konusunda size katılıyorum.

    Sizin yerleşiminizde projeksiyon cihazı perdeden ne kadar uzakta ?

    Kullanım kılavuzundaki bilgilere göre, bende cihaz 4.5 metre mesafede olacağı için, 200 cm. genişlik için bile %35 gibi zoom yapmam gerekiyor. 220 cm. genişlik içinse %50 zoom yapmam gerekiyor. Dün özellikle ona da baktım, zoom yaptıkça görüntüde kontrast kaybı oluyor ve bozulmalar görülebiliyor. Muhtemelen birçok kişi görmez ama ben görüyorum.

    Bir de şunu farkettim. Diyelim ki 240 cm. genişliğinde perde aldım ama görüntüyü 200 cm. olarak oluşturuyorum. Kenarlarda 20 cm. kadar boşluk görüldüğünde, görüntü olduğundan daha küçük algılanıyor. Fakat kenarlarda hiç boşluk kalmadığında, görüntü daha büyük algılanıyor. Bu nedenle tam izleyeceğim genişlikte perde almaya özen göstereceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sayın signore, perde yüzeyi ile göz arası ( izleme mesafesi ) tam 3.65 metre. Projeksiyonum duvara montajlı. Görüntüyü büyütmek için zoom yapmaktan çekinmeyin. Zoom yaptıkça kontrast kaybı olduğunu belirtmişsiniz, bu durum cam tozu yüzeyli olan perdelerle çözebilirsiniz. Ayrıca cihaz üzerinden kontrast ayarlarından da düzeltme yapabilirsiniz. 720p native ax-200 cihazınız zaten çok başarılı. Ben inş. pana ax-200 e geçiş yapıcam. Cihazınızı iyi günler de kullanınız.
  • Sayın max-well, anladığım kadarıyla projeksiyon cihazınız da perdeye yaklaşık 3.6 metre mesafede. Belki ben çok hassasım, ancak zoom yaptıkça, HD görüntülerde kırılmalar oluşuyor. Özellikle perdenin yakınında durup, zoom ayarını değiştirdiğiniz zaman görüntüdeki bozulma çok dikkat çekici oluyor. Sonuçta HD projeksiyon olduğu için, detaylara dikkat ederken bu bozulmayı görmek, en azından en ideal görüntüyü alamadığımı bilmek beni rahatsız eder.

    Yine de büyük görüntü cezbediyor tabi. 240 değil de, 220 genişlikte perde bulabilirsem düşüneceğim. Olmadı perde ile cihaz arasını sınırlara kadar getirip 5 metreye yaklaştırmaya çalışırım.
  • Sayın signore, projeksiyona bağlantı kablosunun kalitesi, görüntü üzerinde etkilidir. Kablo uzunluğunuz ve kablo tipiniz nedir? Uzun kablolarda kablo kalitesi görüntüyü ciddi şekilde etkiler bilginize. Perdemin yüzeyi ile projeksiyonun lensi arasındaki mesafe 3.9 metre. 480p native çözünürlüğü olan epson tw20 kullandığım halde komponent kablo ile 1080i sinyal almaktayım ve görüntü oldukça keyif verici. Sizin için 2.2 metrelik perde uygunsa, yansıtma özelliği iyi bir perde tercih ediniz.
  • Sayın max-well, deneme amaçlı kullandığım HDMI kablo 1,5 metre uzunluğunda ve Xbox360 oyun konsolundan çıkan orijinal Microsoft kablosu. Yaptığım denemede dijital sinyalden kaynaklanan bir kayıp olduğunu pek sanmıyorum. Belki HD görüntülerde zoom yapıldığında bozulma daha fazla oluyordur, ya da dediğim gibi bunca yıl Lcd Tv kullandıktan sonra ben fazla hassasiyet gösteriyorum.


    İlave: Perde siparişi verdim.
    Peak marka 200x150 perde siparişi verdim.http://www.peakperde.com/storlu.htm

    Aslında Draper veya Medium marka alacaktım ama, Draper'den fiyatından dolayı, Medium perdeden de sadece perdesi ithal olduğu ve yerli montaj olduğu için vazgeçtim. Bu kararımda Peak perdenin detaylı web sitesi ve dokümantasyonu etkili oldu. Gördüğüm kadarıyla bu işi en profesyonel yapan yerli firmalardan biri.

    Perdeyi şimdilik 200 cm. genişlikte deneyeceğim. Eğer alıştıkça küçük gelirse daha büyüğünü alırım. Fakat ben HD spor yayınları ve ara sıra konsol içinde kullanacağımdan, fazla zoom yapıp resim netliğinden ödün vermek istemiyorum.

    Tecrübelerimi haftasonu daha detaylı yazarım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sinema için ofis perdesi kullanmayın. Yoksa cihazınızdan tam performans alamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07
    Sinema için ofis perdesi kullanmayın. Yoksa cihazınızdan tam performans alamazsınız

    Ofis perdesi ve sinema perdesi ayrımını nasıl yaptığınızı açıklayabilir misiniz ? Teşekkürler.
  • Ofis perdesi nitekim daha ucuz olan kazanım oranı daha yüksek perdeler. Sunlight, fonscreen gibi perdeler buna ornek olabilir. 2.00 metrelik perde secimi bence yeterli daha büyük olunca odaklanma sorunu oluyor zaten oyunlarda bile biraz daha küçültmek icab ediyor görüntüyü. Perde olarak bence medium draper procolor gibi orta ve üst sınıf perdeleri tercih etmenizi öneririm. Perde çok fark oluşturuyor. Bende 2.00x2.00 medium perde var kendisinden memnunum tek sorun siyah çerçevesinin olmaması ayrıca perdelerde hafif dalgalanmalar olusuyor bu daha ucuz perdelerde daha belirgin olacaktır. Fakat tam cepheden izlenildiginde sorun oluşturmuyor.
  • Sinema perdeleri 16:9 formatlı olmakla beraber 2.35:1'e dönüşebilenleri de mevcuttur. Kenarları siyah bantlıdırlar. Ayrıca perde yüzeyi projektörün ışığını tam olarak tutar(ışık geçirmez) ve özel bir madde ile de renklerin canlı gözükmesini temin eder.

    Bu tanıma uyan kaliteli perde ise ülkemizde az bulunuyor maalesef. Esasen bilgisayarcı olan projektör firmaları sinema projektörü ve perdeler konusunda çok yetersizler. Ama Istanbul'da oturan birisi araştırarak bulabilir sanırım.

    Alman malı Crexon marka perdeler bence çok iyi ama Türkiye'ye getiren var mı bunları bilmiyorum doğrusu.

    Ben kendim Epson'un orjinal 80" 16:9 ışık geçirmez portatif sinema perdesini kullanıyorum. Bana hediye verildi ama Avrupa'da piyasa değeri 200€ . En iyisi değil belki ama bence iyi :)
  • Cevaplar için teşekkürler.

    Henüz aldığım perdeyi denemediğim için perdeleri araştırırken edindiğim tecrübeleri yazmadım ama kısaca bahsedeyim.

    Draper perde sordum en başta, fakat 16:9 oranında teklif edemediler. Hadi onu geçtim, 4:3 oranında bile teklif edemediler. 4:3 oranlı olarak Draper teklif eden firma Peak marka teklif etti (benim aldığım). Tabi fiyatı benim aldığım fiyattan %50 daha fazla idi. Böyle olunca acaba Draper perdelerde de bu kadar yüksek kâr marjı var mı diye düşünmeden edemedim. Başka markaların da 16:9 oranlı perdesi pek yok. Herhalde en büyük müşteri okullar, firmalar olduğu için ev sineması amaçlı çok talep yok.

    Aslında 200x200 Medium perde alacaktım. Hem böylece perdeyi doğrudan tavana asıp, ara parça yapmam gerekmeyecekti. Ancak hem kenarlarında siyah çerçeve olmaması (benim aldığımda var, ama görselliği iyi mi kötü mü etkileyecek bilemiyorum) ve sadece perdenin ithal olması, mekanizmanın yerli montaj olması dolayısıyla, daha profesyonel bulduğum ve sorun yaşamam halinde destek alabileceğimi düşündüğüm Peak markayı tercih ettim.

    Sanıyorum Peak markanın da perdeleri ithal (sadece tahmin, izlenim). Perde mat beyaz ve gain 1.2 yazıyor broşürde. Sanki gain oranının yüksek olması iyi birşey diye hatırlıyorum okuduklarımdan, ama @margornn siz aksini söylemişsiniz. Biraz daha araştırayım o zaman.

    Daha önce Draper cam tozlu perdeyi gördüğüm için, her ne kadar izleme ve projeksiyon mesafeleri farklı olacak olsa da, fikir vereceğini düşünüyorum.

    Bu akşam perdeyi odamda şöyle bir açtım. Malesef tavana astığımda 200x150 olduğu için yüksekte kaldı. 200x180 olsaymış daha iyi olacaktı. Neyse, Bauhaus'dan kanca dübel, zincir, zinciri saklamak için dekoratif sayılabilecek bir boru aldım. Zincir ile asınca, asma noktaları arasında 2 metre mesafe olsa da, perdenin düz durmaması ve sallanması gibi sorunlar bekliyorum açıkcası. Neyse artık böyle deneyeceğim. Olmadı bu perdeyi elden çıkartıp 200x180 veya 200x200 perde alırım. Hiç değilse bir perdeyi denemiş olurum; tecrübe kazanmanın da bir maliyeti var :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Evet arkadaş yanlış ifade etmiş. Gain yüksek olması iyi. Bence biraz daha araştırın perde işini. Talep olmamasından değil cahilliklerinden getirmiyorlar aslında. Ev sinema projektörü almaya gidene de ofis projektörü önermeleri maalesef sık karşılaşılan bir durum işini özensiz yapan satıcıların.
  • signore hocam onvelikle hayırlı olsun :)

    yayınlarda ve film lerde bir standart olmadıgı icin ben buyuk bir 4:3 perde oneririm

    boylece yayının buyuk gelme kucuk gelme gibi sorunları olmaz

    perdenin kenarında siyah bant olması gercekten goruntuyu etkiliyor

    odaklanma problemi icinde sunu soyleyebilirim :fps oyunlarda evet problem oluyor
  • @noyancelebi, teşekkürler.

    Madem Ax200 konusu, cihazla yaptığım çok sınırlı denemelerde Xbox360 ile ilgili kısa görüşlerimi yazayım. Samsung B650 serisi Lcd Tv de kullanıyorum. Bu Tv'de input lag, yani gamepad ile verdiğiniz komutun ekrana geç yansıması sorunu var. Ancak oyun modunu aktif hale getirince bu sorun hemen hemen ortadan kalkıyor. Özellikle online oyunlarda input lag var ise (saniyenin 3'te biri bile olsa) başarınız olumsuz etkileniyor.

    Ax200 ile Xbox360'da Modern Warfare 2 online oynamayı denedim. Şaşırtıcı şekilde input lag yaşamadım. Hatta neredeyse Samsung Lcd Tv'nin oyun modu açıkken bile daha fazla input lag oluyordu diyeceğim.

    Ancak büyük ekranda tüm ekrana odanlanmak gerçekten zor oluyor. O nedenle çok dikkat isteyen savaş ve dövüş oyunlarında değilde, belki futbol ve araba yarışlarında kullanılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Evet arkadaş yanlış ifade etmiş. Gain yüksek olması iyi. Bence biraz daha araştırın perde işini. Talep olmamasından değil cahilliklerinden getirmiyorlar aslında. Ev sinema projektörü almaya gidene de ofis projektörü önermeleri maalesef sık karşılaşılan bir durum işini özensiz yapan satıcıların.


    Işığı en fazla yansıtan perde en iyi perdedir mantığı yanlıştır. Buna gain (kazanç) denir. Projeksiyon perdesinde kazanç oranının 1 veya 1'in biraz üzerinde olması yeterlidir...Gain kadar önemli bir özellikte perdenin; ışığı dağıtmadan düzgün olarak geri yansıtmasıdır. Gain'i yüksek bir perde eğer ışığı değişik açılarda dağıtarak yansıtıyorsa bu projeksiyon perdesinde pek istenen bir durum değildir.

    ordinaryüs isimli kullanıcıdan alıntı yaptım turkeyforumdan.

    Nasıl bir perde kullanmalıyım?

    projeksiyon cihazının görüntü kalitesini etkileyen önemli elemanlardan biri de
    kullanılan perdedir. perde yüzeyleri değişik gain (ışık geri kazanımı) oranına
    sahiptir. 100 kişi ve daha fazla izleyicinin bulunduğu sunumlar için gain oranı çok
    yüksek perdeler kullanılmalı ve perde yüzeyi, gelen ışığı arka tarafa
    geçirmemelidir.

    Gain oranının fazla olması parlak görüntüye sebebiyet verir, zaten projeksiyonlar siyah kalitesini sağlamakta çok başarılı değillerdir, oyunlarda daha etkili olabilir ama ev sineması olarak gain değerlerinin yüksek olmaması gerekiyor. Sunum perdeleri daha aydınlık alanlarda düşük kontrastta yüksek parlaklıkta görüntü elde edilmesini sağlarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    @noyancelebi, teşekkürler.

    Madem Ax200 konusu, cihazla yaptığım çok sınırlı denemelerde Xbox360 ile ilgili kısa görüşlerimi yazayım. Samsung B650 serisi Lcd Tv de kullanıyorum. Bu Tv'de input lag, yani gamepad ile verdiğiniz komutun ekrana geç yansıması sorunu var. Ancak oyun modunu aktif hale getirince bu sorun hemen hemen ortadan kalkıyor. Özellikle online oyunlarda input lag var ise (saniyenin 3'te biri bile olsa) başarınız olumsuz etkileniyor.

    Ax200 ile Xbox360'da Modern Warfare 2 online oynamayı denedim. Şaşırtıcı şekilde input lag yaşamadım. Hatta neredeyse Samsung Lcd Tv'nin oyun modu açıkken bile daha fazla input lag oluyordu diyeceğim.

    Ancak büyük ekranda tüm ekrana odanlanmak gerçekten zor oluyor. O nedenle çok dikkat isteyen savaş ve dövüş oyunlarında değilde, belki futbol ve araba yarışlarında kullanılabilir.

    kesinlikle katılıyorum hocam sadece futboş ve yarıs oyunu oynanmalı online fps ye hic gelmiyor projeksiyonlar :)

    mw2 de psn nickim de noyancelebi beklerim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    @noyancelebi, teşekkürler.

    Madem Ax200 konusu, cihazla yaptığım çok sınırlı denemelerde Xbox360 ile ilgili kısa görüşlerimi yazayım. Samsung B650 serisi Lcd Tv de kullanıyorum. Bu Tv'de input lag, yani gamepad ile verdiğiniz komutun ekrana geç yansıması sorunu var. Ancak oyun modunu aktif hale getirince bu sorun hemen hemen ortadan kalkıyor. Özellikle online oyunlarda input lag var ise (saniyenin 3'te biri bile olsa) başarınız olumsuz etkileniyor.

    Ax200 ile Xbox360'da Modern Warfare 2 online oynamayı denedim. Şaşırtıcı şekilde input lag yaşamadım. Hatta neredeyse Samsung Lcd Tv'nin oyun modu açıkken bile daha fazla input lag oluyordu diyeceğim.

    Ancak büyük ekranda tüm ekrana odanlanmak gerçekten zor oluyor. O nedenle çok dikkat isteyen savaş ve dövüş oyunlarında değilde, belki futbol ve araba yarışlarında kullanılabilir.


    Fifa oynamak çok keyifli oluyor. Zoomu minumuma getirip height ı maksimum yapınca çok geniş bir alana hükmetmek mümkün oluyor Mw2 de görüntüyü küçültüp oynamak gerekiyor.




  • Sayın Signore,
    AX-200 almışsınız yada araştırma aşamasındasınız sanırım,
    her iki halde de hayırlı olsun demek isterim gerçekten güzel cihazdır...


    quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    @noyancelebi, teşekkürler.

    Madem Ax200 konusu, cihazla yaptığım çok sınırlı denemelerde Xbox360 ile ilgili kısa görüşlerimi yazayım. Samsung B650 serisi Lcd Tv de kullanıyorum. Bu Tv'de input lag, yani gamepad ile verdiğiniz komutun ekrana geç yansıması sorunu var. Ancak oyun modunu aktif hale getirince bu sorun hemen hemen ortadan kalkıyor. Özellikle online oyunlarda input lag var ise (saniyenin 3'te biri bile olsa) başarınız olumsuz etkileniyor.

    Ax200 ile Xbox360'da Modern Warfare 2 online oynamayı denedim. Şaşırtıcı şekilde input lag yaşamadım. Hatta neredeyse Samsung Lcd Tv'nin oyun modu açıkken bile daha fazla input lag oluyordu diyeceğim.

    Ancak büyük ekranda tüm ekrana odanlanmak gerçekten zor oluyor. O nedenle çok dikkat isteyen savaş ve dövüş oyunlarında değilde, belki futbol ve araba yarışlarında kullanılabilir.




  • arkadaşlar şu gain konusu hakkında iki cümlede ben yazayım. 165x295 cam tozlu perdede AX200 kullanıyordum artık kullanmıyorum,bundan sonra signore kardeşimiz güle güle kullanacak benim izleme mesafem ve perde ebatım büyük olduğundan, ax200 ün 2000 lümen lik lambası bile cam tozlu perdede ışık patlaması yapmıyordu. nedeni ? hem perdenin büyük oluşu hemde perde ile cihaz arasının 5,70m olması. sonuç olrak izleme mesafeniz yeterli ise cam tozlu perdeden korkmanıza gerek yok aksine çok avantajlı. siyahlarda vs en ufak bir sorun yok. birde ev sineması için 16:9 perde öneririm. 4:3 perde tv seyir amaçlı olur (futbol ) diğer ölçüde film izleme amaçlıdır. madem bu cihazları film izlemek için alıyoruz, bence 16:9 perde yakışır




  • Sayın Signore, perdeniz hayırlı olsun. Ölçüsünün büyük olmasına sevindim. Zira projeksiyonu kullandıkça beni anlıyacaksınız. İyi günlerde kullanınız. Saygılar ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 28 Mayıs 2010; 10:26:19 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.