Şimdi Ara

PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
618
Cevap
2
Favori
38.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle cihaza özgü bir konuda çok da fazla perdeye odaklanıp konuyu böldüğüm için kusura bakmayın. Mümkün olduğunca uzatmamaya çalışacağım.

    ---------------------

    Ben hemen hemen hiç 4:3 oranlı görüntü izlemeyeceğim için, aslında 16:9 oranlı perde benim için en ideali. Ancak piyasada istediğimiz her perdenin 16:9 oranlı olanı bulunmuyor.

    Ayrıca yukarıda perdeyi tavana asmam gerektiğini yazmıştım. Eğer 16:9 oranlı perde alırsam, perdenin tavandan 25 cm. mesafede değil 65 cm. mesafede olması gerekecek. Bunu pek istemiyorum. Hatta önce deneme yapayım, beğenmezsem hiç boşluk kalmasın diye 200x180 veya 200x200 perde alabilirim.

    Bu arada, bence sinema ve ofis perdesi ayrımı bence oran olarak yapılmamalı; perdenin özellikleri itibariyle yapılmalı. Malesef Türkiye'de çok fazla seçenek ve bilgi yok. Perdelerin teknik özellikleri hakkında da son kullanıcıyla detaylı bilgi paylaşılmadığını görüyorum.

    -----------------------

    sayın max-well, aslında perdeyi daha büyük 240 cm. alabilirdim ama mesafem yeterli olmadığı için görüntüde kalite kaybını göze alamadım ve 2 metre genişlik ile başlamaya karar verdim. İleride değiştirebilirim nasılsa.




  • signore hocam bende sizin gibi tavanın hemen altında olsun istedim o yuzden 4:3 perde aldım

    cunki fotolardada goruldugu gibi ben perdeyi catı katın yuksek tarafına ki 0 yukseklikte yaklasık 340 sm tavana cok yakın bir yerden perdeyi indirdim yerden yaklasık 85 cm yukseklikte

    aslında bunuda konusmamız lazım perde yerden ne kadar yukseklikte olmalı? lcdlerde bas hizasında olabilir ama proj lada daha yuksekte olmalı
  • Bence perde yukarda olmamalı. Yerden 50 cm yukarıdan başlamalı böyle olunca görüntüye çok daha iyi hakim olma şansı oluyor. Aksi halde kafamiz yukarıya bakar pozisyonda seyretmek durumunda kaliyoruz buda boyunda rahatsızlığa sebebiyet veriyor.
  • Söylediklerimde yanlış bir şey yok. Işığı arkaya geçiren ve gaini de düşük olan bir perde alan ansilümen kaybına uğrayacaktır. Zaten sinema modlarında aşırı parlak görüntü olmaz zira sinema modları cihazların en düşük ansilümenli modlarıdır. Panny ax200'ün sinema modu 300 ansilümen olarak ölçülmüştür. 2000 ansilümen değeri gündüz için parlak diğer modları olabilir.

    Onun dışında 4:3 perdenin ne denli yanlış olacağını izah etmeye gerek yok zaten arkadaşların çoğu kavramış durumda. 16:9 perdede 4:3 tv görüntüleri de gayet güzel. sağ ve solda boşluk kalması önemli değildir.
  • Merhaba,

    Dünya kupası maçlarını halen Teledünya üzerinden TRT HD kanalından HD olarak, Samsung 46B650 Lcd Tv ile izliyorum. Görüntü tabi ki muhteşem ve gayet memnunum. Ancak madem projeksiyon ve 2 metrelik perde kurdum, acaba projeksiyon ile mi izlesem diyorum. Teledünya'yı Conax modül ile doğrudan Tv üzerinden izlediğim için, ayrıca Teledünya HD receiver'ım yok. Projeksiyona görüntü vermek için almam gerekiyor.

    Sadede geleyim, Teledünya HD receiver ile projeksiyondan TRT HD kanalı izleyen var mı ? Malum, renkler Lcd Tv kadar canlı olmayacaktır.

    Aslında Teledünya HD receiver her halükarda alacağım. Çünkü bir sürü HD kanal oldu ve Ebay'dan 4-IN 2-OUT HDMI switch/splitter aldım. Dolayısıyla PC, Xbox, Teledünya vb. tüm cihazlarımı hem Tv'ye hem Projeksiyona bağlayıp, kumanda ile aralarında kolayca geçiş yapabileceğim.




  • HD'nin hakkını sadece projeksiyon verebilir 50" plazma bile kesmez ! Projeksiyonun farkını esas HD görüntülerde hissedersiniz zaten .

    2 senedir projektörden HD maç, film vs. seyrediyorum. Yeni çıkan TRT HD'den de yayınları Epson 720p projektörle seyrediyorum muhteşem Gerçekten stadın içine düşürüyor sizi.

    Onun dışında Teledünya'nın kendi cihazı pek kaliteli değil sanırım. Varsa daha iyi alternatifler araştırabilirsiniz.
  • Dün Teledünya cihazı aldım ve hem Lcd Tv ile hem de AX200 ile Brezilya maçında ilk denemeyi yaptım.

    Teledünya cihazından HDMI bağlantı ile aldığım görüntü, bence Tv'nin dahili tunerini kullanarak aldığım görüntüden (özellikle SD yayınlarda) daha kötü. Belki scart kablo ile SD yayınlarda daha iyi sonuç alınır. Gerçi benim Samsung B650 serisi Lcd Tv, SD yayınlarda upscale konusunda başarılı olduğu için de bu farkı görmüş olabilirim. Ancak Teledünya cihazının da menüleri daha kullanışlı.

    Projeksiyon ile aldığım sonuçtan memnun kaldım. Perde de HD maç izlemek gerçekten keyifli. Ancak tabi ki Lcd Tv'nin hem boyutu hem de teknolojisi farklı olduğu için, görüntü daha canlı. HD görüntüleri 5 yıldır Lcd Tv'lerde izlediğim için he bu kıyaslamayı yapıyorum ama, aslında yapmamam gerekir. Zaten 46" 1920x1080 çözünürlüklü Lcd Tv'deki piksel boyutu ile, 90-100" görüntüde 1280x720 pikselin piksel boyutları bile çok farklı.

    Aşağıda bazı resimler vereceğim. Resimler Iphone ile karanlıkta çekildiği için, fotoğraf olarak ne kadar kalitesiz olduklarını tahmin edersiniz. Ayrıca resimler üzerinde hiç bir renk ayarı yapmadım. Bu arada perde, 200 cm. genişliğinde Peak marka.

    Ayrıca belirtmek istediğim diğer bir husus var. Renk modu olarak Theatre Room - Cinema 1 modunu seçtiğim zaman renkler belirgin şekilde zayıf kalıyor. Living Room - Normal veya Game seçtiğim zaman ise, özellikle Game modunda renkler çok parlak hale geliyor. Game modu renkleri patlatıyor tabi. Ancak ben özel bir renk ayarı yapmadan, Living Room - Normal modunu futbol maçları için daha çok beğendim.

    Resimler :

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ

     PANASONIC PT-AX200U İNCELEMELERİ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • tekrar hayırlı olsun hocam :)

    ben tv kanallarını ATLANTA HD ile seyrediyorum tavsiye ederim
  • Sizinkinin renklendirmesi kötü. Adamların suratı kırmızı biber gibi :) Daha naturel olan bir modu seçin bence. Sinema moduna aldıktan sonra sadece brightness (parlaklığı) bir kaç birim arttırın maç için.

    Açıkçası sizden gelen ax200 görüntülerini ben de beğenmedim. Epson'da çok daha net ve doğal HD maçlar bende :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07
    Sizinkinin renklendirmesi kötü. Adamların suratı kırmızı biber gibi :) Daha naturel olan bir modu seçin bence. Sinema moduna aldıktan sonra sadece brightness (parlaklığı) bir kaç birim arttırın maç için.

    Açıkçası sizden gelen ax200 görüntülerini ben de beğenmedim. Epson'da çok daha net ve doğal HD maçlar bende :)

    Resimlerin en ideal renk ayarında çekilmediğinin farkındayım. Zaten daha renk ayarları ile ilgilenmeya vaktim olmadı. Ancak sizin naturel dediğiniz sinema modunu seçersem de renkler çok soluk oluyor. Göz zevkidir tabi ama Lcd Tv'ye alıştıktan sonra futbol izlerken sinema modunda renkler çok soluk geliyor. Resimlerin bazılarını Game moduna çekmiş olabilirim, bir yandan renk modları arasında geçiş yapıyordum, bir yandan resim çekiyordum :) Fırsat bulursam Iphone yerine normal bir fotoğraf makinesi ile fotoğraf da çekerim.

    Epson'un çok daha net olduğunu söylemenize şaşırdım açıkcası. Renkler için bu aşamadan birşey diyemiyorum ama, 1080p filmlerde bile Full HD Epson Tw4400 ile AX200'ü kıyasladığımda belirgin fark olmazken, ya sizin cihazınız çok daha üst bir model, ya netlik kavramı bizim için farklı şeyleri ifade ediyor, ya da Iphone gerçekten çok kötü fotoğraf çekiyor :) Rica etsem dünya kupası maçlarından birkaç fotoğraf çekebilir misiniz ?




  • yılmaz hocam tum yazılarınızı okuyorum ve sizin epson ile organik bir bagınız oldugunu dusunuyorum,ne dersiniz ?

    oyle degilsede lutfen ax200 topicini ax200 culere bırakın
  • Yaw ona kalırsa ben de sizin Panny ile organik bağınız olduğunu düşünürüm. Yok öyle bir şey ben de son kullanıcıyım ve sadece bildiklerimi paylaşıyorum. Kendim 2.5 senedir Epson TWD10 kullanıyorum.

    Ax200 konusunda fanatizme kapılmanıza da gerek yok. Yukarıdaki resimler gerçekten kötü. Eleştiriye açık olmanız lazım. :)

    Diğer taraftan akşam maç saatlerinde pek evde olamıyorum ama en azından gece tekrarlarında HD maç resmi çekmeye çalışacağım. Ayrıca Epson'a ön yargılı olmayın Panny bile Epson'dan alıyor 3LCD panellerini projektörüne koymak için

    Diğer taraftan Signore'nin tw4400 değerlendirmesini o zaman okudum ama test yöntemi ve ortamı tam doğru olmazsa pek fark görmemek normal bir de tecrübe ve göz deneyimi de önemli. Tw4400'ün Panny'deki muadili 4000AE modelidir. Yani en üst model. Orada bile yurtdışındaki tarafsız labaratuar testlerinde Epson daha iyi bulunmuştu. Zaten teknolojinin patenti kimdeyse en iyisi ondadır doğal olarak. Şaşırmamak lazım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07
    Diğer taraftan Signore'nin tw4400 değerlendirmesini o zaman okudum ama test yöntemi ve ortamı tam doğru olmazsa pek fark görmemek normal bir de tecrübe ve göz deneyimi de önemli.

    Arkadaşım yoğun olduğu için henüz perdesini alamadı. Tw4400 cihazını kendi ortamımda test etmek için kısa süreliğine ödünç alabileceğimi düşünüyorum.

    Gerçi konuda verdiğim fotoğrafların pek ideal olmayan şekilde çektiğimi söyledim ama siz ısrarla görüntüleri bu kadar kötü bulunca (benim gözüme izlerken o kadar kötü gelmese de) acaba Tw4400 gibi üst seviye bir cihaz ile ne kadar daha iyi görüntü alacaktım sorusu aklımda giderek büyüdü.

    Epson cihazları konusunda tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum. Böyle bir testi en az yanılgıyla yapmak ve AX200 ile arasındaki farkı en belirgin şekilde görmek için kolay uygulayabileceğim önerileriniz var mı ? Çünkü daha kendi cihazımı tanımazken, Epson ile ince ayar yapmam mümkün olmayacaktır. Teşekkürler.




  • Yilmaz hocam ben marka fanatikligi yapmiyorumki gelmis kendi kullandigim cihazin topicinde yorum yspiyorum sizin gibi her projeksiyon basligina girip epson epson demiyorumki

    3 lcd yi ondan alsa ne olurki adam ustune kendi teknolojisini koyuyor


    Sunada dikkat edin lutfen benim hicbir mesajimda pana epsondan ustindur ifadesi yok
  • Tamam önemli değil :) Ama buraya gelen herkes Panny'i övecek diye de bir kaide olamaz. Epson'un da eleştirilecek yönleri vardır elbette.

    İki farklı projektörü test etmek için aynı kaynaktan gelen aynı görüntüler aralarında ışık geçirmez bölüm bulunan iki ayrı perdeye yansıtılırlar ve görüntü aynı anda durdurulur. Ondan sonra farklı modlar denener seyirlerine bakılır. İzleyici aynı anda her iki cihazın görüntüsünü görecektir. Ondan sonra projektörlerin ışıkları da birbirine karışmayacaktır yani ikiye bölünmüş odada cihazlar ışık geçirmez bariyerle ayrılmış olacaktır. Ortam mutlak karanlık olmalıdır. Perde cinsi de aynı olmalıdır. Kolay gelsin

    Bazı tarafsız, resimli labarutuar testleri sonuçlarını da önümüzdeki günlerde yayınlamayı düşünüyorum burada.
    Ancak çok kaliteli marka ve modeller arasındaki farklar özellikle de HD görüntülerde öyle analog karasal - dijital yayın farkı gibi bariz olmaz. Tercihen Videophil olmak da lazım test yapabilmek için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Tamam önemli değil :) Ama buraya gelen herkes Panny'i övecek diye de bir kaide olamaz. Epson'un da eleştirilecek yönleri vardır elbette.

    İki farklı projektörü test etmek için aynı kaynaktan gelen aynı görüntüler aralarında ışık geçirmez bölüm bulunan iki ayrı perdeye yansıtılırlar ve görüntü aynı anda durdurulur. Ondan sonra farklı modlar denener seyirlerine bakılır. İzleyici aynı anda her iki cihazın görüntüsünü görecektir. Ondan sonra projektörlerin ışıkları da birbirine karışmayacaktır yani ikiye bölünmüş odada cihazlar ışık geçirmez bariyerle ayrılmış olacaktır. Ortam mutlak karanlık olmalıdır. Perde cinsi de aynı olmalıdır. Kolay gelsin

    Bazı tarafsız, resimli labarutuar testleri sonuçlarını da önümüzdeki günlerde yayınlamayı düşünüyorum burada.
    Ancak çok kaliteli marka ve modeller arasındaki farklar özellikle de HD görüntülerde öyle analog karasal - dijital yayın farkı gibi bariz olmaz. Tercihen Videophil olmak da lazım test yapabilmek için.

    Ben esas 720P ve 1080P farkını merak ediyorum. Teoride bariz fark olması lazım ama yabancı forumlarda cok fazla fark olmadığı söyleniyor. Burada test edenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.




  • 720p-1080p farkı yakın plan çekimlerde pek belli olmaz. Tabii ekran yahut perde ebatı da önemlidir. Ancak maç yayınlarında uzak çekimlerde özellikle 1080p farkı büyük perdede daha iyi anlaşılır.
  • bence projeksiyonu kullanım şekline göre kaliteli-parlak vs arayışı olabilir...diğer başlıklarda da yazdım çok tecrübem yoktu ve lg hx301 aldım ...haftada en fazla 2-3 saat kullanacağım ve 1 HD film ve 1 maç izleyebilirim...böyle olunca da ekranın büyük olması ve görüntünün de izlenebilir olması benim için yeterli...bence projeksiyon-perde olayını lcdled vs panellerle karşılaştırmamak gerekir...bence kullanım yerleri farklı...zaten 3-4 mt den izlediğimiz 2.5 mt genişliğindeki bir görüntü eğer led tv kadar parlak ve keskin olsaydı zaten gözleri kaybedebilirdik...dolayısıyla perdenin soft olması doğasından kaynaklı doğal bir durum diye düşünüyorum...benimki dışında epson tw2900 de izledim şimdi de 4400 fotoğraflarına bakıyorum...evet kademe kademe hepsinde bir performans artışı var ama dediğim gibi benim için tv gibi kullanmadıkça mesela yok...sinemaya da gittiğinizde görüntü oldukça soft...HD olması perdede daha net bir görüntü sağlıyor elbette ama parlaklık keskinlik falan belki de zaten olmaması gereken yada olması elzem olmayan özellikler perde için....ama tabi eğer tv yerine kullanıyorsanız o ayrı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    720p-1080p farkı yakın plan çekimlerde pek belli olmaz. Tabii ekran yahut perde ebatı da önemlidir. Ancak maç yayınlarında uzak çekimlerde özellikle 1080p farkı büyük perdede daha iyi anlaşılır.

    VE bizimde fullhd olarak ligtv izleme imkanımız olmadıgı icin pekte önemli değil o zaman
  • Dünya kupası 1920x1080 (1080i) yayınlanıyor.

    Dün Vatan'da forumda hayranları olan şu meşhur(!) lcd ve plazma modellerinin TRT HD dünya kupası yayınında ne kadar kötü olduklarını iyice gördüm bir EPSON HD sinema projektörü kullanıcısı olarak. Pikselleşme rezaleti yüzünden sahada oyuncuların görüntüsü bile dağılıyordu panellerde. Aynı görüntü perdede o kadar büyüklük farkı olmasına rağmen net ve pürüzsüz, pikselleşme diye bir şey yok !

    Panelleri gündüz kullanımı için alın, çok fazla masraf etmeyin , kaliteli ev sinema projektörlerinin kıymetini bilin.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.