Şimdi Ara

Panasonic TX-L37E30E inceleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Panasonic TX-L37E30E LED-LCD TV'mi cumartesi günü Vatan bilgisayardan aldım. Açıkçası bu 37 ölçüler benim evimdeki televizyon dolabına anca giriyor diye başka bir büyük 42 boyuttaki televizyonun daha uygun fiyatını es geçtim. Aslında boyutu hiç de sıkıntı yapmayacak kadar yeterli, hiç daha büyük olsa mıydı acaba diye düşünmemi gerektirmeyecek kadar yeterli bunu da belirteyim.

     Panasonic TX-L37E30E inceleme.


    https://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-l37e30e-led-full-hd-94-cm-lcd-tv,-1920x1080,-200-hz,-4xhdmi,-dlna,-usb,tx-l37e30e/productdetails.aspx?I_ID=53175

    Ödediğim fiyat World'e 5 taksit 1.651 TL

    Bir gün önce Teknosa'da tamamı sergi ürünü ve teşhir ürünü aynı model televizyonu 1.400'e gördüğümü belirtirim, minimum 6 ay boyunca dükkânlarda maksimum saat boyunca seyredilmiş televizyonla ile hiç kutusundan açılmamış bu televizyonu almak mantığın dik alası yani:)

    Televizyonun 3D özelliği yok ama bunu çok önemsemedim, gerek gözlük derdi gerek ise bu tür filmler bulmak ucuza aldığınız televizyonun fiyatını katlayacak şeyler. Bir televizyondan 3D özelliğini kaldırırsanız fiyatı 200 ila 400 oynuyor. Neye gerek. Bir modadır geçecek diye düşünüyorum.

    Televizyon genel manada çok şık, olduğunca ince, genelde piyano siyahı tercih etmem, el izi ve tozu çok sık rahat gösterir, ama siyah çerçeve alanı dar olduğu için ve alt kısmına çelik rengi bir malzeme kullandığı için çok sıkıntı ve takıntı yapacak gibi görünmüyor.

     Panasonic TX-L37E30E inceleme.


     Panasonic TX-L37E30E inceleme.


    Televizyonun sizi cezbedecek en güzel özelliklerine geçmeden önce ilk aldığım gün yaşadığım hayal kırıklığını sizin de yaşamamanız için, menüler ve ayarlar ve bağlantı aparatlarınızı doğu seçmenizi tavsiye ederim.

    Televizyondan en iyi görüntüyü almanız için var olan ayarlar ile kullanırsanız hayal kırıklığı yaşamanız muhtemel. Çünkü televizyon gereksiz bir pozlama ve mat bir siyaha sahip geliyor. Renkler abartılı ve donuk bi parlaklığı var.

    Öncelikle asla tam beyaza ulaşamadım bir süre, hep bir filtre çekilmiş gibiydi ve renkler fena halde patlayan ama kendini tam olarak hissettiremeyen bir garipliğe sahipti.

    Televizyonun menülerinde bir çok ayar var ve bunları doğru ayarlamadığınız takdirde kötü bir görüntü sizi bekliyor. Öncelikle çok sonra fark ettiğim ECO, yani oda ışığına göre parlaklığı kapatma modunu kapatmak ile derin bir oh çektim. Bu mod gereksiz yere mat yapıyor görüntüyü. Ayrıca P-NR ve diğer görüntü iyileştirme modlarını maksimum yaptım. Bilmiyorum bunlar neden minimum veya kapalıydı, cihaza bir sakıncası olur mu veya çok ısındırır mı, elektrik sarfiyatını yükseltir mi bilmem ama böyle görüntü daha iyi. Canlı renk seçeneğini açıp kapatmak sanki tersi gibi, kapatınca daha canlı açınca daha mat gibi geldi bana.

    (altın uçlu kablo farkı ile bölümü kaldırdım, çünkü farkı yok-gibi geldi bana daha sonra...)

    Ses olarak hiç fena değil televizyon ama kendi ses ayarımı yapmak daha iyi oldu, ekolayzır seçeneğinden kendi ses ayarınızı yapın, bariz keyifli oluyor. Onun dışındaki ses seçenekleri pek tatmin etmedi beni ama iyi.

    USB, flash bellek ve HDD girişine HDD de taktım denedim hepsini. 1 TB destekliyor olsa bile 2 TB HDD taktım gördü. İçindeki hemen hemen bütün film formatlarını oynatabiliyor, ama kendi montajlarım olan HD formatını tanımadı pek, Avs Video Editor ile hazırlanan daha küçük format filmlerimi ise tanıdı. Cihazın biri HDD'den olmak üzere 3 adet USB girişi var ki bu da şahane bir şey. 2 si arkada olsa bile biri yanda ve bu da ulaşımı kolaylaştırıyor. Ayrıca SD kart girişinin de olduğunu unutmayın.

    3 Adet USB 4 Adet HDMI bağlantısı arkada 3, 1 tanesi de kullanıcı dostu olarak yanda, 1 adet de SD kart yuvası var. Ayrıca kulaklık ve CI yuvası da bulunuyor.

     Panasonic TX-L37E30E inceleme.


    Kumandası gayet makul boyutta ve kullanışlı gibi. Genelde yukarı butonunu sürekli yanlışlıkla VIERA TOOLS seçeneği ile karıştırıp duruyorum. Bir de option tuşu var ama bu tuşta sadece ses düzeltme (hala tam olarak işlevini anlayamadım) özelliğinin olması enteresan.
    Televizyonun kullanıcıya oldukça fazla alternatif vererek bir çok ayar yapabilmesine izin vermesi güzel bir özellik ve aradığım bir özellik, dar kalıplarla sınırlı kalmayı sevmediğimden oyun gibi geliyor bu bir çok seçenek.

     Panasonic TX-L37E30E inceleme.


    HDD veya flash bellekten video, resim ve müzik dinlemek özelliklerini test ettim: Televizyonun beni en çok şaşırtan bu özelliği belli ki bir çok kullanıcının hoşuna gidecek ve artık ekstra bir aygıt kullanmayacaksınız.

    Videolarda HDD veya bellekteki videolar küçük birer kutu olarak ekranı kaplıyor ve videonun simgesine geldiğinizde size ön gösterim yapıyor, o kutun içinde. Bunun dışında liste görünümü pek görmedim. Aynı şekilde MP3 klasörlerinizde direkt ID bilgisinden var ise fotoğrafları klasörlerin resmi oluyor ve müzik dosyalarını tamamı içindeki resim bilgilerinden tanınıp sanatçının resmi olarak klasörler görünüyor. Müzik çalmaya başladığı anda da son derece şık bir dizayn ile müzik dosyanızın bütün ID bilgileri ile birlikte albüm resmi de ekrana yansıtılıyor. Ses ayarınızı da müzik seçeneğine getirirseniz ses kalitesi bariz bir şekilde iyileşiyor ve keyifle dinliyorsunuz arşivinizi.

    Resim dosyaları ise daha da memnun etti. Resimlerin geçişi için bir çok seçenek var, hatta arka fon olarak üç seçenek müzik parçası ile sizin atadığınız bir parça arka fona eklenebiliyor. Fotoğraf geçişlerine ayrıca fotoğraf efektleri de eklenebiliyor ki sepya, siyah beyaz veya film şeridi gayet keyifli.


    Televizyonun ayrıca kayıt yapma özelliği bulunuyor ama bana söylenen kadarı ile bağladığınız HDD veya flash bellek bu iş için tv tarafından formatlanıyor ve sadece kendisinin okuyabildiği bir film formatında kayıt yapıyor. Bu pek iyi olmamış. Henüz deneme şansım olmadı ama.

    Televizyon ayrıca internete bağlanarak bazı belirli sitelere bağlanabiliyor ama bunun için modemim uzak olduğundan wireless adaptörü almam gerek ama sadece Panasonic marka bir adaptör kullanabiliyormuşuz, bunu da belirteyim.

    Şu an için fiyat ve performans ve özellikler ile kaçırılmaması gereken bir ürün Panasonic TX-L37E30E LED-LCD TV.

    İleride yaşayacağım sorunları tekrar eklerim. 2 günlük izlenimim budur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 7 Aralık 2012; 12:36:38 >







  • Merhaba Dostum ben de bu tv yle LG-37 lv 4500 arasında kaldım LG Yİ gördum darty de fiyat olarak bi fark yok zaten lg nin görüntü kalitesi oldukca iyiydi.yanlız panosonic 200 hz lg 100 hzbu kafamı karıstırdı sen lg yi inceleme fırsatı bulmusmuydun .Bide sen 1350 tl ye aldım demişsin haftasonu ama şu anda 1600 lira gözükyor vatanda mağaza fiyatıyla bir farklılık oluyor mu ? aradım alabileceğim mağazayı ama cevap veren çıkmadı.
  • dostum hayırlı olsun almadan gezdinmi? Ne kadara aldın, bende gezip fiyat araştırması yaptım tvyle ilgili. İnceleme için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagilkoc

    Merhaba Dostum ben de bu tv yle LG-37 lv 4500 arasında kaldım LG Yİ gördum darty de fiyat olarak bi fark yok zaten lg nin görüntü kalitesi oldukca iyiydi.yanlız panosonic 200 hz lg 100 hzbu kafamı karıstırdı sen lg yi inceleme fırsatı bulmusmuydun .Bide sen 1350 tl ye aldım demişsin haftasonu ama şu anda 1600 lira gözükyor vatanda mağaza fiyatıyla bir farklılık oluyor mu ? aradım alabileceğim mağazayı ama cevap veren çıkmadı.

    Fiyat için kafanız karışmasın direkt siteden değil faturadan baktım, yanında bi kaç ürün aldığım için sonuca değil ilk matrağa bakmışım, 1.399 tl, ama kdv. görünmediği için yanlış bilgi olmasın, 1.651 TL fiyatı. Bu özellitler için oldukça iyi bir ürün. Piyasayı bayağı dolaştım ama benim için önceli 37 ekran olmasıydı, çünkü TV ünitemde sadece maksimum bu ölçüdeki bir TV sığabiliyordu oraya. Panasonic, Sony dışında çok da bu ölçüde TV çıkaran firma yok açıkcası.

    Ben 200 hz biliyorum, ama kullanım klavuzu veya yanında gelen şeylerde hz bilgileri göremedim veya ben bulamadım, TV'den de bakarak bu nasıl öğrenilir bir bilgim yok.

    Vatan müşteri hizmetlerine ulaşmak biraz meşakatli, tam da doğru bilgi vermiyorlar, müşteri temsilcisinin biri oradaki fiyat sadece internet sitesi fiyatı dedi, tekrar aradığımda farklı bir müşteri temsilcisi hayır, mağazada da kampanya fiyatı geçerli dedi. Ne olur ne olmaz diye bi de mağazayı arayıp yola çıkmadan teyit etmek zorunda kaldım.

    Bostancı Vatan'dan aldım. Mağaza fiyatı ile internet fiyatı aynı, yani ikisi de kampanya fiyatını uyguluyor. Eski TV'im LG'ydi, yaklaşık 5 seneyi aşkın hiç sorunsuz götürdü gerek görüntü gerekse sağlamlığı tescilli benim için, ama bunu bir arkadaşıma verip bana da zamanının yeni bir modeli olsun artık istedim. TV sürekli kullanılan bir cihaz olduğu için herhangi bir sorun yaşarsam yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Nisan 2012; 18:43:58 >




  • Bu gün televizyonun yazılımını güncelleştirdim. Aşağıdaki adresten bu ve benzeri modellerin yazılımını bulabilirsiniz.

    http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/down_eu4.html

    İnternet bağlantısını henüz TV üzerinden hiç yapmadığım için manuel olarak güncelleştirdim. İndirdiğiniz dosyayı rar içinden çıkartıp flash diske koydum, TV usb bölümüne takar takmaz yazılımı tanıdı ve kendini güncelleştirmeye aldı. Yaklaşık 5 dakika süren işlem sonrası tv nin fişini veya elektriğini tamamen kapatmanız isteniyor, tekrar açıldığında artık güncellenmiş oluyor. Yeni neler oldu bitti pek anlamadım henüz!

    Bu gün altın uçlu HDMI kablosunun çok fark etmediğini düşünmeye başladım. Görüntüde altığım sonuçlar çok farklı ama bunun kablo ile alakası yok sanırım:(
    WD Live ile HDD üzerinden yüksek çözünürlükteki filmlerimin kalitesi muhteşem, sanırsın Blu-ray Disc oynuyor ekranda, o derece iyi. Ama gelin görün ki TV yayınlarına gelince yayını iyi göstermek için bir hayli takla atmanız gerekiyor.

    Yayını bazı ayarları değiştirerek gerçekten seyredilir kılmak gerek. TV'nin kendi ayarları son derece mat veya güçsüz beyaz ve siyahlara sahip, en önemlisi güçlü beyaz pek yok.

    HDD üzerinden HD filmler için, Sinema modunda, otomatik aydınlatma yani ECO modunu kapatmak ve bütün görüntü iyileştirme ve netlik ayarlarını sonuna kadar açmak gerekiyor ama bunu dediğim gibi HDD üzerinden HD görüntüler için kullanmak gerek. Sonuç mükemmel.

    TV yayınları veya standart görüntüler için, muhakkak, PNR Maksimum, Oyun modu, Renk balansı normal, Canlı renkler kapalı, en önemlisi ise Netlik ayarınızı muhakkak düşürün. Netlik ayarının yüksek olması insanların yüzlerinin anormal şekilde parlamasına ve yüzlerinde siyah noktalara kadar pullu bir görüntü almanıza sebep oluyor. Netlik düşünce görüntüyü yumuşatıyor ve seyredilebilir bir hale getiriyor:)

    TV'nin öncelikle var olan ayarları için keşke kullanıcıya daha makul seçenekler sunsaymış Panasonic, herkesin TV'yi kurcalama becerisi ve huyu olmayabilir, var olana katlanmak ise gözünüze ziyan. Bu yüzden ilk aldığınızda vasat görüntülere hazır olun, alın elinize kumandayı, herşeyi kendini ayarların, o zaman sonuç gayet iyi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Nisan 2012; 8:26:36 >




  • Bilgiler için teşekkürler. Çatır çatır araştırıyorum. Anladığım panasonicler inanılmaz receiver seçiyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    Bilgiler için teşekkürler. Çatır çatır araştırıyorum. Anladığım panasonicler inanılmaz receiver seçiyorlar

    Ben de Panasonic TX L37E30 led tv satın aldım.. 10 gündür kullanıyorum.. Digitürk 9102 Hd receiver'la SD yayınları çok iyi gösteriyor.. HD kanallar muhteşem tabi.. Ayrıca Redline receiver'ımı scart'la bağladım o da SD yayınlarda bayağı iyi diyebilirim.. Bende ki iki receiver da SD yayınlar da oldukça kaliteli görüntü var çok beğendim ve gerçekten oldukça net gösteriyor... Egreat media player da 700mb'lık divx filmlerde bile çok tatminkar sonuçlar aldım.. Blu-ray.iso videolar da tabi çok harika görüntü kalitesi oluyor.. Karanlık sahneler de siyahlar tam istediğim gibi.. Renkler de çok doğal..
    Usb'den test ettiğim bütün filmleri başarı ile oynatıyor ve Türkçe altyazılar da hata yok ama altyazılar biraz küçük gibi ama okunuyor.. Zaten Egreat R6A-II media player kullandığım için, tv'nin media player'ını pek kullanacağımı zannetmiyorum..
    Benim için kullanılan panelin kaliteli olması.. IPS panelli bir led tv ve bulutlanma hiç yok ve karanlık ekran tam homojen görünümde
    Bulutlanma yüzünden daha evvel iki led tv iade ettim.. Bir tane de arkadaşımdan Philips 40-6606K almıştım onda bile hafif bulutlanma vardı onu da geri vermiştim..
    Firmware güncellemem gerekli mi? Son yazılımında ne gibi iyileştirmeler var.. Acaba internet servisinde mi yeni güncellemeler var..?!




  • Aldığınız panel Pansonic IpsAlpha yani orjinal Pansonictir, Japonyada neyse Dünyanın her yerinde aynıdır.

    Renk değlerine gelirsek, eco modu kapamanız daha silik görüntü almanıza sebeb olur, bir yerde panelin renk özelliğini engellersiniz.

    Led ve Lcd panellerde Oyun modu isteğe bağlıdır ve birazda hatalıdır, neden derseniz oyun modu panelin bir çok resim formatınıda iptal eder yani televizyon kanallarında misal veriyorum 4:3 yayın yapsın, Hd kanal izliyorsunuz 16:9 yada filmlerde 16:10, işte Oyun modunda panel bunları tek bir komutla algılar. Lısaca panel resim tarama özelliğine erişmenizide engeller.

    Bunda belirli şikayetleri getirir, aldım ama görüntü basık, yada göüntü oturmuyor yani bir çok örnek sayabiliriz, bu sebeble Led ve Lcd televizyonlarda oyun modu seçiyorsanız en azından ayarlardan, görüntü formatını tam ve yine ayarlardan 16:9 üstü resim tarama özelliğini sabitleyin, yoksa bir çok kanalda kafanız karışabilir, HD ayayınlarda görüntü çok uzun yada ince görünmesi gibi, tuaflıklar görme sebebiniz izleme modlarınızı dikkatli seçme zorunluluğu var.

    Ifc özelliğ ise, filmler yada televizyon izleme alışkanlığınıza göre alışmanız gerek, ya kapalı ki genelde kapalı olması biraz daha iyidir, yüksek çözünürlüklü filmlerde ise açık olması avantaj olabilir, bu sizin izleme alışkanlığınıza bağlı.

    Dinamik mod ise panelin tüm hünerini sergilediği özel moddur, bu modda dikkat etmeniz gereken, ışık ayarını düşürmek olacaktır, elbetteki resim keskinliğini 6 seviyesinde tutmanız devamlı bu ayarla uğraşmanızıda gerektirmeyecektir.

    Forumda hatalı bilgi paylaşımı var bunu düzeltmek isterim, özellikle dinamik modda izlemeyin gibi tutarsız önerilere aldırış etmeyin, Lcd ve Led içindir bu açıklamam, Dinamik mod panelin full değerlerini verdiği aslında satndart ayardır, İnsanlara bu ayar ilk başlarda tuaf gelebilir ama doğru renk ve kontrasy ayarları ile değişmez tercihiniz olacaktır.

    Elbettki Dinamik mod seçmek yeterli değildir, izleme ayarınızıda yapmak zorundasınız, mesela serin, normal sinema 1 ve sinema 2 gibi yapmasanız panel kendi otomatik değerlerini atar buna dikkat edin.

    Arka ışık seçeneği ise isteğe kamış, dinamik ayardaysa kapayın, daha derin ve net rennk alırsınız.

    Paneliniz oldukça kaliteli seyir zevki sunar, 3D almadım diye kafanızıda takmayın, resim derinliği en iyi olan paneldir, doğru ayarlarla normal kanallardaki derinlik hissi dahi şaşırtıcı seviyede ve kalitededir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 9 Nisan 2012; 0:48:56 >




  • Bilgiler için teşekkürler @andy1
    Ben dinamik mod'da seyrediyorum.. DT Sd yayında genellikle, Kontrast > 44 * Renk: 26 * parlaklık > 0 * Renk balansı > serin * Ayrıca, canlı renkler > Kapalı mı? yoksa açık mı? olması lazım bilemiyorum?! P-NR > orta
    İleri ayarlar >> inteligent frame creating: kapalı * Film ritmi algılama > açık * Çözünürlük iyileştirici > orta * 16:9 resim üstü tarama: kapalıydı, açık yaptım
    ** Bu ayar kombinasyonu sizce nasıl?

    Renk balansı > Serin daha çok seviyorum.. beyazlar daha gerçek beyaz gibi oluyor ve ten rengi daha gerçekçi gibi duruyor..
    Normal mod'da ten rengi biraz sarımsı gibi görünüyor?!

    Televizyonun kasası çok kaliteli ve kumanda kasası da güzel.. ayrıca kumadanın algılaması bayağı hassas..
    Daha evvel yazdığım gibi; Philips 40 - 6606K kullandım.. Kumanda hassasiyeti çok iyi değildi Ayrıca renkler de çok vivid bir canlılık vardı.. karanlık sahnelerde hafif bir bulutlanma olduğundan Tv'yi arkadaşa geri verdim..
    Edindiğim bilgilere göre; panasonic paneller de servise geri gitme sorunu pek olmuyormuş.. Panel gerçekten kaliteli sanıyorum..
    Bir de ses kalitesini de çok beğendim.. optik çıkıştan anfiye bağlayıp test edeceğim..

    Dip not > Ben Tv'yi carrefour'dan teşhir ürünü 1200 liraya aldım.. Zaten 6 ay en üst rafta kalmış ve günde 12 saat çalışmış.. Televizyon sıfır gibi çiziksiz.. 6 ay kullanılmış olsa bile çok önemli değil.. 1200 liraya bundan daha iyisini bulmam imkansız.. Aslında 1600 liralık fiyatı ile de emsallerine göre Fiyat/perfonmans ürünü diyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 10 Nisan 2012; 2:18:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Bilgiler için teşekkürler @andy1
    Ben dinamik mod'da seyrediyorum.. DT Sd yayında genellikle, Kontrast > 44 * Renk: 26 * parlaklık > 0 * Renk balansı > serin * Ayrıca, canlı renkler > Kapalı mı? yoksa açık mı? olması lazım bilemiyorum?! P-NR > orta
    İleri ayarlar >> inteligent frame creating: kapalı * Film ritmi algılama > açık * Çözünürlük iyileştirici > orta * 16:9 resim üstü tarama: kapalıydı, açık yaptım
    ** Bu ayar kombinasyonu sizce nasıl?

    Renk balansı > Serin daha çok seviyorum.. beyazlar daha gerçek beyaz gibi oluyor ve ten rengi daha gerçekçi gibi duruyor..
    Normal mod'da ten rengi biraz sarımsı gibi görünüyor?!





    Kontrast çok düşük, idelai 60 üzeridir, parlaklık aynı şekilde düşük 40 seviyesi yapabilirsiniz ama kontrast önemlidir.

    Canlı renkler açık olmasında fayda var, kapalı olması ise bazı televizyon kanallarında resim tutarsızlığı görebilirsiniz, sanki arka planda tuaflık var gibi, net göremessiniz ama hissedersiniz.

    Serin mod ideladir aslında normal modda sarılık olmaz (tuaf cümle oldu), bunun sebebi sinyal aldığınız kaynakla alakalıdır, yani hd reciver seçeneği önem kazanıyor, aynı modda dvd yada bluray izlediğinizde sonuç mükemmeldir. Yani gelen sinyalle ilgili, bunuda çözebilirsiniz fakat, sonradan ayarlarınızı karıştırmayın :)

    Reciverlarda, renk ayarları vardır, fabrika ayarlarında otomatik seviye ile her televizyonun algılayacağı standart renk ışık ve keskinlik detaylarını görürsünüz, keskinlik ayarları ile oynayın demem, görüntüyü inanılmaz kalitelide yapabilirsiniz, bir kanalda mükemmelken diğer kanlada çok kötü gösterme olasılığı yüksektir.

    Burda önemli bir nokta var, her televizyon markası önemli değil, bilgisayar mantığı ile çalışır yani donanım algılama, buna dikkat etmeniz gerek !

    Cihazı açtığınızda yapmanız gereken teevizyonu açmak, sonrasında hd reciveri ve televizyon ayarlarından güncelleştirme seçeneğini seçin, bildiğiniz İnternet güncellemesi değili boş güncelleme, burda tavsiyemse Türkçe olarak yapmayın, Almanca ve Finlandiya dil seçenekleri ile yapın, bu neden önemli açıklamak isterim.

    Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürer, okey yada tamam, yazısı çıkana kadar bekleyin, sonra normal tvye dönün.

    Bu işlemeleri yaptıktan sonra, önce hd reciveri kapayın kumanda sonra power düğmesinden, sonra tvde aynı şekilde, ve Televizyon önce reciver sonra açabilirsiniz.

    Eski görüntü ile bu yapılanlardan sonraki görüntü farkını zaten göreceksiniz.

    Panasonic yada diğer üreticiler tüm panllerini Avrupa için standart üretir, oysaki kuzey Ülkelerinde aynı paneller kullanılmasına rağmen bu Ülkeler normal Avrupa şartlarına yani yayınlarında daha ilerdedirler, fonsiyonel olarak, anlatabildimmi bilemiyorum karışık oldu :)

    Sonuçta, bu dillerde yapacağınız seçimde panel, Türkçe karakterlere değil tüm karakterlere göre tv ile bağlantılı herşeyi algılayıp güncelleyecektir, bunuda net olarak farkedersiniz, görüntüde belirli bir iyileşme olur, nedeni dediğim gibi, bağlı donanımları panel algılar ve ona göre tepki verir.

    Bu çok ama çok önemli bir detaydır.

    Bu konu çok önemli ama ne yazıkki, bu bilgiler kaybolup gidiyor, kısaca bir çok kullanıcı televizyonu alır ama teknoljinin nimetini kullanmayı bilmediğinden, gördüğü ile yetinir.

    Hd reciver ve Televizyon detaylarına girmek istemiyorum, bilmeyenler tv ayarlarını bozabilirler, sorun olmaz ama fabrika ayarlarına geri dönmek mecburiyeti oluşur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 9 Nisan 2012; 4:25:40 >




  • Slm arkadaşlar ben de aynı markanın gw30'unu aldım çok memnunum mükemmel bir televizyon. Belki samsung ve Philips gibi cafcaflı janjanlı kasası yok ama görüntü mütiş. Bu arada güle güle kullan @MonitörKertenkelesi
  • @andy1 ilgin için teşekkür ederim ama kontrast max limiti 60 zaten.. Kontrast max 100 olsaydı, 84 gibi ayarlayacaktım..
  • sayin andy1

    karddeş yazdıklarin taamamen yalnıiş ya dinamik modda görüütnmü izlenir
    birde biririlerini suçlar gibi yazmişsin bunu
    sen git işi bilennden öğrren bunlari hayret bir şey ya dinamik modda nasil doğru
    ayar deni,r salliyorsun aynen insanlari bir şey biliyorum diye yanilttma komik oluyorsun
    ya bu dh de amma ilginç innsanlar var dinamik mod doğruyymuş
    abi sen git albani üstatan öğren panasonic lcd ve plazmalarida bilgilerin doğrulansin
    panellide japon fillan değil bende şuuanda 3 taane panasonic lcd var eski ve yeni
    modellerden ips paneller japoon filan değil bütnün panasonic panell bilgilerini albani
    yazmmiti gidin doğrusunu öğrenin böyle yalan yalniş bilgilerede boşverin

    hayrett bir ley dinamik modmuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yamanci35

    sayin andy1

    karddeş yazdıklarin taamamen yalnıiş ya dinamik modda görüütnmü izlenir
    birde biririlerini suçlar gibi yazmişsin bunu
    sen git işi bilennden öğrren bunlari hayret bir şey ya dinamik modda nasil doğru
    ayar deni,r salliyorsun aynen insanlari bir şey biliyorum diye yanilttma komik oluyorsun
    ya bu dh de amma ilginç innsanlar var dinamik mod doğruyymuş
    abi sen git albani üstatan öğren panasonic lcd ve plazmalarida bilgilerin doğrulansin
    panellide japon fillan değil bende şuuanda 3 taane panasonic lcd var eski ve yeni
    modellerden ips paneller japoon filan değil bütnün panasonic panell bilgilerini albani
    yazmmiti gidin doğrusunu öğrenin böyle yalan yalniş bilgilerede boşverin

    hayrett bir ley dinamik modmuş

    Yurt dışında bu işlerle uğraşıyorum yani senin kullanılmaz dediğin detaylar üzerine, senle tartışmak bu foruma okuyan Arkadaşlarada saygısızlık olacaktır.

    Sen istediğin ayarlarda kullanabilirsin, zaten sana hitaben yazılmış bir detay değildir, neden üstüne alındın orasıda ayrı bir konu.

    Senin tabirinle JAPOON'lar üzüleceksin ama kendi panellerini kullanırlar HighAnd serilerinin tamamındaki mantık budur.

    Kullandığın 3 lcd Panasonic seriallerini verirmisin, bende merak ettim, senin adına araştırabilirim şaka değil, seriallerden bu panelleri ne zaman aldın, nerden aldın, kurulum, mağaza vs, tüm detayları öğrenebilmek mümkündür :)

    Ips-slcd-spva vs, vs, vs, vs, ne yapayım inanman için tek tek, üretim ve piyasaya hangi Ülkelerde satışa ne zaman çıkmış detaylarıdamı yazayım?

    İstersen onlarıda yazarım, yeterki sen kızma :)




  • Çok aydınlık güneşli ortamlarda dinamik mod kullanılabilir.. Sadece kontrast isteğe göre azaltılması gerekecektir.. Zaten tv'nin tanıtım ve kullanım kılavuzunda da böyle yazıyor.. Tv'nin kontrastı oldukça güçlü olduğu için max kontrast ayarda zaten seyredilemiyor.. Panasonic sanırım artık Japonya da üretilmiş IPS panel kullanmıyor ama yine de hangi ülke de üretildiği belli olmayan IPS panelleri bazı modelllerinde kullanıyor.. Mesela bu modelin 32 ve 37 modelinde IPS panel varken, aynı modelin 42 olanı IPS panelli değil.. * Bu bilgi albanin üstad'dandır!
    Panasonic tv'lere uygun wifi usb adaptör önerebilir misiniz.. Hangi marka ve modelleri uyumludur? Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verirse, memnun olurum..


    Ayrıca konu açmak istemedim; kardeşim de, Panasonic neo plasma satın almak istiyor..
    3D olmasın.. yeter ki görüntü kalitesi ve fiyat/perfonmansı iyi olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Çok aydınlık güneşli ortamlarda dinamik mod kullanılabilir.. Sadece kontrast isteğe göre azaltılması gerekecektir.. Zaten tv'nin tanıtım ve kullanım kılavuzunda da böyle yazıyor.. Tv'nin kontrastı oldukça güçlü olduğu için max kontrast ayarda zaten seyredilemiyor.. Panasonic sanırım artık Japonya da üretilmiş IPS panel kullanmıyor ama yine de hangi ülke de üretildiği belli olmayan IPS panelleri bazı modelllerinde kullanıyor.. Mesela bu modelin 32 ve 37 modelinde IPS panel varken, aynı modelin 42 olanı IPS panelli değil.. * Bu bilgi albanin üstad'dandır!
    Panasonic tv'lere uygun wifi usb adaptör önerebilir misiniz.. Hangi marka ve modelleri uyumludur? Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verirse, memnun olurum..


    Ayrıca konu açmak istemedim; kardeşim de, Panasonic neo plasma satın almak istiyor..
    3D olmasın.. yeter ki görüntü kalitesi ve fiyat/perfonmansı iyi olsun

    Panasonic, Ips Panel, üretimini bırakmaadı sadece isim hakkında değişikler oldu, kullanılan panel bilenen IpsAlpha panellerdir, belirtmek isterim.

    Üretilmediği belli olan paneller deyimini Albani Üstad kullanacağını sanmıyorum, Pansanik LG'ye bazı panellerini ürettirir bakın LG paneli kullanır demiyorum, kendi teknolojisi ile üretirir bu panelleri, bu üretilen panelleride sadece panasonic kullanır yani tüm hakları Panasonic'e aittir, sadece üretimi başka firmalar bazen yapabiliyor.

    Panasonic hakkında söylenecek çok şey var, bir yerde tek kaldılar, Toshiba, Sony Korelilerle artık ortak üretim yapıyorlar, Sony S Lcdler ise bundan sonra Samsung haklarıyla üretilecek.

    Panel tartışmasını pek sevmiyorum ben panelin verdiği resme bakarım, Övgülerle havalara uçurulmuş, Panel serileri, kötü donanımla malesefki, vasatı aşamıyorlar, işin gerçeği budur.

    Neo Plasma olayına gelince, Panasonic nerdeyse tüm panellerini yenilediler, heosi 2011 başlarında yapılan yenilemelerle oldukça memnuni yet aldır, en baştaki yenilik, pixsellerin daha küçültülmesi fosfor oranlarının dahada sıkıştırılması oldu.

    Mesela marka vermiyorum, bazı plasmalara yakından baltığınızda pixsel çizgilerini görebilirsiniz, Panasonic NeoPlasmalarda ise bu çizgileri görmeniz için panele burnunuzu dayamalısınız, biraz tuaf yorum oldu kusura bakmayın :)

    Elbetteki bu panellerdeki, ebatlar büyüsede 50 inc bir paneli asla bartısız 2 metreden keyifle izlersiniz, resmin panele tutunması, renklerin sabitliği muhteşem düzeydedir.

    Panasonic, reklamı yapıyorum sanılmasın, bu sene sonu LG modelleri çok ama çok farklı olarak, daha doğrusu Televizyon anlayışını değiştirecek cinsten, en basiti ise LG RGB klasik renk 3 lüsünü değiştirdi, beyazıda ekledi, bunun manasıda, her nrenk kusur olarak yansıtılacak.

    Yazacak çok şey var fakat, yazmakla bitecek şeyler değil.

    Kendi sitemde yazmaya çalışıyorum, 2012 sonlarında TCL panellerini Türkiye'de tanımaya başlayacak, Çin bu işte bir hayli sınırları zorluyor, Full HD gerçek çözünürlüğü ise şimdiden panellerine eklediler.




  • IPS alpha paneller artık sadece Japonya'da üretilmiyor diye yazdım.. Yoksa yine aynı teknolojiyi kullanıyorlar. Sanırım çekoslovakya da panasonic'in üretim tesisleri var. Benim tv'de Çekoslovak malı.. *** güncelleme yaptım.. değişen bir şey yok?! Bu tv'nin servis menüsüne nasıl giriliyor?
  • Neden bilmiyorum bana en iyi oyun modu geldi, bu modda görüntüde daha istediğim ayarları yakalayabildim ve tv yayınları daha iyi aksediyor gözüme.

    Ayrıca eski LCD televizyonumdan sonra bu modelin siyahına bayıldım, öyle filmlerde ara tonlarda dalgalanma hiç yok, siyahır ton geçişleri mükemmel. Çok sevdim.

    Yalnız müşteri hizmetlerinden de arayıp görenemediğim bir sorunum var. TV'nin arada bir sağ üst bölümünde 60 dakika, 120 dakika kaldı gibi kapanış dakikaları geçiyor. Menüden kapanış ayarlarının tümünü off konumuna getirmeme rağmen TV bir süre sonra kanalda ses olsa bile ekran kapanıyor. Tekarr kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Acaba bu gizli ayar nerede, nereden yapılıyor bu bir türlü öğrenemedim, müşteri temsilcisi de cevapsız kaldı, servisi arayın dedi, meşguldü.

    Bi bilen var ise dedim hafta sonu bir sorayım.




  • TV'yi alalı iki ayı geçiyor ve renkler konusunda hala sıkıntılıyım, muhtemelen hafta içi bir servis getirip renklerini bir kontrol ettireceğim. Çünkü aslında ilk kurdukları gün bir tuhaflık vardı, renkler ve ışık abartılıydı, bayağı çiğlik var ekranda. Bunu ayarlarla kendim ayarlarım sandım ama hala normale dönmedi. Bir de bazen hareketli görüntülerde bozulmalar oluyor adam koşuyor ise arka tarafında kenarlarında bir tekrar oluyor:(

    Bir de kayıt yapma özelliği bayağı alangirliymiş, hem kendine özel bir HDD isitiyor hem de sadece anten kablosu bağlı ise normal kendi içinden kayıp yapıyor, yaptığı kaydı sadece kendini içinde seyredebiliyorsun, ayrıca uydu vericisinden filan alınan görüntüyü kayıt etmiyor.

    Renk konusunda bir çözüm getirirler umarım beni asıl mutsuz eden bu çiğ parlaklığı oldu. Ve bir yerde okuduğum kadarıyla LED TV lerde doğru ayar yapılmaz ise iyi verim alınamıyor bunlar LCD TV ler gibi değil...

    Alıntı: "LED TV’ler (Light Emitting Diyote) daha net ve aydınlık bir görüntü sunmaktadır bunun nedeni ise LED TV’ler LCD TV’lerin arkadan aydınlatmalı versiyondur. LED TV’lerde gerekli ayarları yapmadan tam anlamda verim elde edilemez gerekli ayarları yaptığınız takdirde tam anlamda veri elde edebilirsiniz..."






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Haziran 2012; 12:36:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    TV'yi alalı iki ayı geçiyor ve renkler konusunda hala sıkıntılıyım, muhtemelen hafta içi bir servis getirip renklerini bir kontrol ettireceğim. Çünkü aslında ilk kurdukları gün bir tuhaflık vardı, renkler ve ışık abartılıydı, bayağı çiğlik var ekranda. Bunu ayarlarla kendim ayarlarım sandım ama hala normale dönmedi. Bir de bazen hareketli görüntülerde bozulmalar oluyor adam koşuyor ise arka tarafında kenarlarında bir tekrar oluyor:(

    Bir de kayıt yapma özelliği bayağı alangirliymiş, hem kendine özel bir HDD isitiyor hem de sadece anten kablosu bağlı ise normal kendi içinden kayıp yapıyor, yaptığı kaydı sadece kendini içinde seyredebiliyorsun, ayrıca uydu vericisinden filan alınan görüntüyü kayıt etmiyor.

    Renk konusunda bir çözüm getirirler umarım beni asıl mutsuz eden bu çiğ parlaklığı oldu. Ve bir yerde okuduğum kadarıyla LED TV lerde doğru ayar yapılmaz ise iyi verim alınamıyor bunlar LCD TV ler gibi değil...

    Alıntı: "LED TV’ler (Light Emitting Diyote) daha net ve aydınlık bir görüntü sunmaktadır bunun nedeni ise LED TV’ler LCD TV’lerin arkadan aydınlatmalı versiyondur. LED TV’lerde gerekli ayarları yapmadan tam anlamda verim elde edilemez gerekli ayarları yaptığınız takdirde tam anlamda veri elde edebilirsiniz..."







    Televizyon sorununu çözdünüz mü? Memnun değil misiniz televizyondan?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.