Şimdi Ara

Paralel Telefon ve İNTERNET??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim modemim 4 portlu geek ethernet. Evde bir tane telefon hattı var. Dün hatta paralel bir telefon bağladım ve bağlantım gitti. Sonra Telekom u aradım sorunun paralel telefondan olduğunu ve onu kaldırmam gerektiğini söylediler. Bende kaldırdım ve bağlantım düzeldi. Sorum şu evde tek bir hat var ve ben paralel bi tel bağlamak istiyorum ama bu modemle olacak gibi gözükmüyor. Wireless bi modem alsam eve paralel bir telefon bağlayabilir miyim? Modem i değiştirerek bu iş hallolur mu?



    SAYGILAR...



  • Bizim evdede tek bir hatta adsl ve de paralel telefonda bağlı sorun yok. Dış hattı hiç bir telefona bağlamadan modeme takıcan sonra splitter dan çıkan hattı istediğin kadar telefona bağla.
  • Bir tane daha splitter al ve telefonun girişine bağla sorun çözülür.
  • +1
    quote:

    Orjinalden alıntı: Corporal

    Bizim evdede tek bir hatta adsl ve de paralel telefonda bağlı sorun yok. Dış hattı hiç bir telefona bağlamadan modeme takıcan sonra splitter dan çıkan hattı istediğin kadar telefona bağla.
  • splitter in çıkışından telefonu bağlamalısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onurcan83

    Arkadaşlar benim modemim 4 portlu geek ethernet. Evde bir tane telefon hattı var. Dün hatta paralel bir telefon bağladım ve bağlantım gitti. Sonra Telekom u aradım sorunun paralel telefondan olduğunu ve onu kaldırmam gerektiğini söylediler. Bende kaldırdım ve bağlantım düzeldi. Sorum şu evde tek bir hat var ve ben paralel bi tel bağlamak istiyorum ama bu modemle olacak gibi gözükmüyor. Wireless bi modem alsam eve paralel bir telefon bağlayabilir miyim? Modem i değiştirerek bu iş hallolur mu?

    SAYGILAR...


    Diğer arkadaşların da dedikleri gibi konunun wireless (kablosuz) modem kullanıp kullanmamakla h,ç doğrudan ilgisi yok. Siz, asıl splitter kullanıyor musunuz? Yazdıklarınızdan sanki pek kullanılmadığı anlaşılıyor, "splitter" denilen bu küçük aygıtın.

    Yapacağınız şeyler şunlar:
    1) Önce gidip bir splitter alacaksınız. (Aslında Geek modem'le bir tane geliyor olması lazım amma...???)
    2) ADSL'li telefon hattınızı, başka hiçbir telefona veya sair aygıta bağlamadan önce Splitter'in LINE(IN) girişine bağlayacaksınız.
    3) Splitter'in PHONE(TEL) çıkışına kullanacağınız telefon cihazını, ADSL(MODEM) çıkışına da Geek modemin Tel. Hattı Girişini bağlayacaksınız.

    Bu durumlardan sonra problem yaşamamanız lazım.

    Yine de ev içi telefon hattı dağıtım şebekenizden dolayı yukarıdaki uygulamayı aynen yapmakta zorlanacaksanız PM atınız, tesisatınızı anlatınız da alternatif önerebileyim...

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 19 Nisan 2006; 18:36:22 >




  • Splitter var arkadaşlar ama benim odamda pclerin olduğu yerde modemin yanında yani. İçeri bi paralel bağlayınca bağlantı gidio içeri splitter taksam nası çözülcek anlamadım ?
  • Selamlar,

    Bende aynı sorunu yaşıyorum, evde Onixon ADSL modem ile internete bağlanıyorum. Üç noktada telefon kullanıyorum, 1. Salon 2. Mutfak 3. Çalışma odası (Bilgisayarın oda)

    Salondaki telefon hattında Panasonic Telsiz telefon var, diğerleri sabit telefon cihazı. Bilgisayara USB modem bağlı ve splitter var, çalışma odasında ASDL modem ve telefon birlikte sorunsuz çalışıyorlar, fakat Salon ve Mutfak telefonlarının fişlerini taktığım zaman ADSL gidiyor ve bağlanmıyor. Fişleri çıkarınca sorun yok bağlanıyor.

    Evde 1 telefon hattım 2 adet Telefon prizi var, bu prizlerden birisi Salonda ve ikili priz, diğeri ise arkada yatak odasında o da ikili priz. Çalışma odasına yatak odasından bir kablo çektiim ve oradan ADSL kullanıyorum, yatak odasındaki prizin 2. yuvası boş.

    Salondaki prizden ise Salon telefonu ve mutfağa gidiyor. Evde şebeke bu şekilde, yardımcu olabilirseniz sevinirim.
  • Hoca sen bi tane splitter alıp parelel telefonun bağlı olduğu hatta bağlayacaksın sadece giriş ucuna telefon hattını telefon çıkışına da telefonu bağla ve modem çıkış ucu boş kalsın.
    Öbür türlü telefon için bilgisayrın yanındaki telefondan parelel çekmen lazım yani duvara bağlı tel pirizleri ile olmaz bence sen benim dedğimi yap. temiz ve sorunsuz olur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: onurcan83

    Splitter var arkadaşlar ama benim odamda pclerin olduğu yerde modemin yanında yani. İçeri bi paralel bağlayınca bağlantı gidio içeri splitter taksam nası çözülcek anlamadım ?
  • Arkadaşlar adsl hattımı aynı zamanda fax içinde kullanıyorum. Bağlantıda bir sorun yaşarmıyım. Bu sağlıklı bişeymidir? Bide bağlantı hızım aşşağıda, normal mi acaba? Fax ile birlikte kullanırken en iyi bağlantı şekli nasıldır? Splitter kullanmam şart dimi? Modemim 4 portlu ethernet. Lütfen acil yardım...Şimdiden teşekkürler...

    Test Sonucu - Download Testi
    439.2 kbps = 54 KB/s

    Testi Tekrarla | Anasayfa | SSS
    Baglanti Hiziniz
    128 kbps ADSL
    256 kbps ADSL
    439.2 kbps Sizinki
    512 kbps ADSL
    1024 kbps ADSL
    2048 kbps ADSL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: General

    Hoca sen bi tane splitter alıp parelel telefonun bağlı olduğu hatta bağlayacaksın sadece giriş ucuna telefon hattını telefon çıkışına da telefonu bağla ve modem çıkış ucu boş kalsın.
    Öbür türlü telefon için bilgisayrın yanındaki telefondan parelel çekmen lazım yani duvara bağlı tel pirizleri ile olmaz bence sen benim dedğimi yap. temiz ve sorunsuz olur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: onurcan83

    Splitter var arkadaşlar ama benim odamda pclerin olduğu yerde modemin yanında yani. İçeri bi paralel bağlayınca bağlantı gidio içeri splitter taksam nası çözülcek anlamadım ?




    Gidip i splitter alıcam dediğini yapıcam inşalla sorun çözülür, Cümlenizin yardımlarına teşekkür ederim...




  • --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar adsl hattımı aynı zamanda fax içinde kullanıyorum. Bağlantıda bir sorun yaşarmıyım. Bu sağlıklı bişeymidir? Bide bağlantı hızım aşşağıda, normal mi acaba? Fax ile birlikte kullanırken en iyi bağlantı şekli nasıldır? Splitter kullanmam şart dimi? Modemim 4 portlu ethernet. Lütfen acil yardım...Şimdiden teşekkürler...

    Test Sonucu - Download Testi
    439.2 kbps = 54 KB/s

    Testi Tekrarla | Anasayfa | SSS
    Baglanti Hiziniz
    128 kbps ADSL
    256 kbps ADSL
    439.2 kbps Sizinki
    512 kbps ADSL
    1024 kbps ADSL
    2048 kbps ADSL

    Yardımcı olacak yokmu arkadaşlar...
  • Aynen dediğiniz gibi gittim bi splitter aldım ve sorunum çözüldü yardımı geçen herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.