Şimdi Ara

Park halindeki aracıma vurdular, fotoğrafları ekledim, yardımınıza ihtiyacım var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu araç, park yasağı olan yerde mi duruyordu?

  • Negatif Statü Hakları N kullanıcısına yanıt
    Hayır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Negatif Statü Hakları N kullanıcısına yanıt
    Öyle olsa bile 8/8 çarpan suçlu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hem vuruyorsun hem kaçıyorsun!
    Ne biçim adam bunlar!
    İşin en kötü yanı, kendi imkanıyla buluyor çarpanı. Ya bulamasa? Kim hakkını koruyacak bu adamın?
    Eminin adamı bulduğunuzda yüzü bile kızarmamıştır.

    Ben kasko falan dinlemem, yetkili serviste yaptırırdım. Ne kadar sürerse sürsün değer düşümü isterdim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Karşı tarafın kaskosu yoksa veya var ise ama teminat tutarı düşük ise aşağıdaki hususları dikkate almanızı tavsiye ederim.


    Ayrıca internette "şu kadar şuradan alırsın bu kadar buradan alırsın"diyenlerin hiçbirini ciddiye almanı tavsiye etmem zira herkes kağıt üzerinden konuşuyor ama pratikte her şey birbirinden farklıdır. Bilmediğimiz çok fazla detay olduğu için söylüyorum bunu. Söz konusu işletmenin güvenlik kamerası görüntüsünden olay anı alabilirseniz daha net anlaşılır her şey ama polis harici görüntü taleplerini karşılamaz hiçbir işletme. Ben buraya uzun uzadıya yazıp kafa şişirmek istemiyorum açıkcası. Mesela herkesin ağzına sakız ettiği bir icra meselesi var ki daha evvel bununla ilgili çok yazmıştım.


    Görseldeki aracın çok bir işi yok gibi duruyor bu arada. Allah daha büyük kazalardan korusun. Tekrar geçmiş olsun.




    Alıntı

    metni:
    Trafik Sigortası Karşı Tarafın Hasarının Ne Kadarını Karşılar?Sigorta poliçelerinin kapsamı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde hazırlanır. Limitler araç başına 120 bin TL’ye kadar olan hasarı öder. Kaza başına ödeme miktarı ise 240 bin TL olarak belirlenmiştir. Trafik sigortası ana teminatları, ek teminatları, çeşitleri, hasarsızlık indirimi ve ek primler değişkendir. Eğer bu miktarın üzerinde bir hasar meydana gelirse kusur oranı dikkate alınır ve eğer kasko sigortan yoksa kazanın teminat limitleri üzerinde kalan kısmını senin karşılaman gerekir.Her sigorta poliçesinde olduğu gibi trafik sigortasında da sahip olduğun poliçede yazan teminat limitleri, olası bir trafik kazasında sigorta şirketinin hasarların ne kadarını karşılayacağını belirler. Zorunlu Trafik Sigortası limitleri, trafik kazasının ardından her zaman bütün masrafları karşılamaz. Trafik sigortası kazanın ne kadarını öder sorunun cevabı teminat limitleri dahilinde ödeme olmasıdır. Seçilen her teminatın da bir üst limiti vardır.



    https://www.sigortam.net/arac-trafik-sigortasi-neleri-karsilar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Ekim 2023; 15:41:27 >




  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Çarpanın dört araca vurmuş olmasını bir kenara bırakarak bir şey eklemek isterim.


    Arkadan vuran her zaman yüzde yüz suçlu değildir. Duran araca vuran her zaman yüzde yüz suçlu değildir.


    Her iki kaynak içerisinde de her iki durumun detaylarına göre hareket edildiği, hiçbir zaman direkt olarak yüzde yüz kusur yazılmadığı beyan edilmiş.


    Biz de tüm detayları bilmediğimiz için net bir şey söylemek doğru olmaz.


    Mesela benim aracımda kamera var sürekli olarak kayıt yapıyor. Size arkadan veya park halindeyken çarptığımı düşünelim, bu görüntüler eşliğinde benim yapacağım savunma ile eğer size de kusur bulunacak bir vaziyet varsa kusur oranını alttaki kaynakta görülebileceği üzere paylaşırız demektir.


    Diyelim yüzde yüz kusur bulundu ama yüzde yüz kusurlu olduğuma inanmıyorum. İtiraz edebileceğim mekanizmalar belli. Yani kusur size bulundu veya bana bulundu diye her şey bitmiş değil, itiraz mekanizmalarını kullanmak herkesin hakkı zaten.



    https://www.e-sigorta.com.tr/sigorta-bilgi-merkezi/arkadan-carpan-arac-her-zaman-suclu-mudur/



    https://cozumavukatlik.org/park-halindeki-araca-carpma





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim o ciddiye alma kağıt üzerinden konuşuyor dediğin kişi sanırım ben oluyorum.

    Aynı olayı yaşadım ve değer kaybı sürecini bizzat yönettim

    nerden itlik gelir bu arkadaş nerden ne yaşar bu araç kaç bilir kişide ne kadar değer kaybı alır aşağı yukarı biliyorum o yüzden konuşurken ağzınızın ayarı olsun milleti boş adam zannetmeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt

    iki tarafın konuşmasını nasıl tartacaksınız hocam ?


    exper karar veriyor ne yapılacağına benim bildiğim. sadece fikir beyan ederler oda tutarsa

  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Bir tanıdığım çalışıyordu ona sordum, fotoğrafları attım, sağlam tanıdığın özel bir yerde yaptır gerek yok yetkili servise dedi, yetkili servisle de ayrıyeten de görüştüm aynen dediğiniz gibi exper atayacağız vs. Diyorlar anlaşmazsanız exper parasını ödersiniz dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 16 Ekim 2023; 8:52:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt

    Ben size karşı bir şey dememiştim boşuna üstünüze alınıp alınganlık etmişsiniz.

  • Yetkili servis birçok parçanın değişimini yapacaktır ben kendi aracımı yetkili servisde yaptırmazdım iyi bir kaportacı heryerde vardır hem çok daha düşük tramer kaydı ve değişim yapılmadan bu hasarlar onarılır yarın öbür gün satacağımız zaman yanda kapılar değişmiş araca yapılacak muameleyi az çok tahmin edersiniz resimleri de mutlaka saklayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili serviste yaptıracaksanız 200.00+ ₺ tramer goruncektir haberiniz olsun, detaylar için yazabilirsiniz özelden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumadanpazara -- 16 Ekim 2023; 22:22:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Öncelikle kaskonuzun yetkili servis, orijinal parça klozu yoksa kendi cebinizden para vermeden yetkili serviste yaptıramazsınız. Dolayısıyla bu şekilde kaskonuz yoksa “nerede yaptıracağım” diye düşünmenize gerek yok.

    Bu şekilde bir madde eklettiyseniz yetkili servise verip değer kaybı talep etmeniz sizin için en zararsız yol olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer kaybının tahsilat sürecinde sorun yaşamanız muhtemeldir. Karşı tarafın sigorta limitlerinin masraflara yeteceğini sanmam. Kasko ve teminat olarak yüksek limitli bir imm si de yoksa değer kaybı tazminatına yasal faiz işlediğini ve tahsilinin yargılama gerektirdiğini göz önünde bulundurun.

    Yani;

    Yetkili 3 parça değiştirdi. Kaza tarihinden sonra yaptırdın sattın diyelim ki 100 bin TL değer kaybı oldu. Siz 5 bin TL civarı yargılama ve tutarsanız en az 20 bin TL avukatlık masrafı yapıp 2 yıl sonra %9 faizle 118 bin TL ve yargılama masrafı alacaksınız. O zaman bu paranın reel kıymeti şaibeli dolar belki 50 olacak.

    Özel servis yaptı 3 parça lokal boyandı. Kaza tarihinde yaptırıp gene sattın diyelim ki bu sefer 30 bin TL değer kaybı yaşayacak. Satarken 70 bin TL para cebinde olacak ve 30 binin peşine düşeceksin şu an için 30 bin çok para değil 1000 dolar tahsil edemezsen çok da dert olmaz.

    Aracının aşırı değer kaybetmesine engel ol derim.Parça değiştirmek iyi bir şey aslında değer arttırması gerekirken bizim ülkede işler ters yürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 17 Ekim 2023; 2:25:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten söylenmiş ama bende ekleme yapayım. Yakın zamanda kamyon freni patlayıp 4 araca vuruyor. Sigorta şirketi, şuna götür, buna götür diyip fiyat veriyor. Sonra verdiği fiyatı küçültüyor. İstediğin kadar bağır çağır fayda etmiyor. 2 ay geçiyor aradan. Arkadaş cebinden yaptırıp, sigortaya da dava açacağım diyor. Cebinden yaptırıyor. 2 ayda arabasız kalıyor.

    Sonra sigorta şirketi kaça yaptırdın diye bunu arıyor. Fiyatı öğrendikten sonra al paranı diyor sigorta şirketi. Arkadaş yine de dava açıyor.

    Burada sigorta şirketi uyanıklık yapıyor. 2 ay önce 80 bine yaptırdığın onarımı, o gün yaptırsan 100 bini geçerdi belki. Güya al paranı diye veriyor.

    Size tavsiyem; eğer boya kalkmamış, göçük düzeltme ile yapılacak yerler var ise onları elletmeyin. Far, tampon gibi parçaları yetkili servis değişsin. Eğer değişecek kaporta var ise de değişsin yapacak bir şey yok. Sonra anlattığım mevzular yaşanırsa kötü. Hele, trafik sigortasının limiti dolduğunda, cebinizden yaptırıp adama dava açacaksınız mevzusuna girerse olay o daha kötü.

    Ekleme; resimler açılmamıştı bende şimdi açılmış. Ön kapı göçük düzeltme ile yapılır görünüyor. Arkada öyle görünüyor ama derin çizik var. Göçükçüye göstermeniz gerekir. Arka tampon da tamir edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 17 Ekim 2023; 4:28:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vuran belli polis tutanağı tutmuş kasko gerisini hallederdi. Vuran şahsı kurtarmak için elinizden geleni yapmışsınız. Bu parayı kasko sigortadan değil şahıstan tahsil ederdi. Bir daha kaçmamayı öğrenirdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.