Şimdi Ara

Parrot Ar.Drone video inceleme 'iPhone kontrollü uçan robot!' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
50.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mükkemmel bir şey bu ya :) ama fiyatı çok fazla ingilterede 300 pound 800 tl civarı türkiyede 1000 tl'nin altına satılmaz, Allahın emri o... biraz daha sağlam olsa kırılmasından korkmasam veriridim 800 tl ama o kırılganlık ve hep diken üstünde oynayacak olmam beni ürünü almaktan vazgeçirdi...
  • 800 ytl ama çok güzel denemek lazım
  • çok ilginç ama dayanıksız. iki düşmede çöpe atılır
  • 1 hafta sonra bayar,bu kadar para verilmez,hele 15 dakika şarj tamamıyla eksi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerring

    çok ilginç ama dayanıksız. iki düşmede çöpe atılır


    Hocam bunu dusurmek icin almazsinizki. dusurmemek icin alirsiniz. ona bakilirsa iphone da ilk bilemedin ikinci dususunde kiriliyor. var sayalim kirildi, bu cihazi almaya niyetlenen insanin tamir konusunda da yetenekli olmasi gerekiyor. evet cihaz duser, kirilir, alirsiniz elinize malzemelerinizi, tamir edersiniz, tekrar ucurursunuz, zaten bu isin asil keyifli kismi da burasi .. bu cihaz iphoneu olanlar icin bir oyuncak degil, model tutkunlari icin koleksiyonlarina bir ekleme. gerci bu cihazdaki co-pilot gercekten yetenekli, dusurmek icin ozel caba harcamaniz gerekir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: phantom_coal

    1 hafta sonra bayar,bu kadar para verilmez,hele 15 dakika şarj tamamıyla eksi.


    ustte dedigim gibi, RC modeller konusunda ozel bir merakiniz yoksa zaten hic bulasmayin. resim tutkunu olmayan birisi nasil gidip firca, boya, tual almiyor ise rc tutkunu olmayan biri de bu cihazi almaz.

    ps: 15 dk sarj eksi filan degil bu arada. elektrikli modellerde 10-15 dakika zaten standarttir. yaninizda yedek batarya ve arac sarji ile gezersiniz. daha uzun surelerde ucus isteyenler tercihlerini elektriklilerden degil benzinli yada nitrolu modellerden yana kullanir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 25 Mayıs 2011; 10:11:12 >




  • benzetmen çokta mantıklı değil. neden dersen telefonu uçurmuyorsun sonuçta. o yüzden düşürmen nadir olacak bir olay. ama bir helikopter ucuruyorsan illlaki düşecektir. videoda izlemedinmi kendini güvenli moda aldığı anda nasıl motor durdu ve yaklaşık 1 metreden anında düştü. onun birde 5 metreden düştüğünü düşünsene. paramparça olur. bende küçük helikopter vardı ve kapsama alanı dışına çıkınca pat diye düşüyordu. 3 5 düşüşten sonra hakkı rahmetine kavuştu. 30 liralık birşeydi acımadım ama sen bunu alırsan dü-nya kadar para çöpe gidecek. bu aletleri kullanmak ekranda yönetmeye benzemez. zor iştir.
  • Sonucta daha cok dusme ihtimali olmasina karsin yine de dusurmemek icin dikkat ediyoruz. Benzetmenin yanlis oldugunu dusurmuyorum, iphone u elde tutarken dusme ihtimali her zaman vardir, sadece o cihazi nasil guvenli tutacagimizi bildigimiz icin dusurmuyoruz, aynen o helikopteri nasil havada tutmayi ogrendigimizde dusurmeyecegimiz, yada cok nadir dusurecegimiz gibi. henuz nesneleri tutmasini beceremeyen, ve o nesnenin nelere dayanabilecegini, duserse basina neler gelecegini bilmeyen 2 yasindaki bir bebege vermedigimiz gibi, yada verirken basinda durup ne yaptigini kontrol ettigimiz gibi, bu cihazi da kontrol konusunda belli bir asamaya gelmemis kisilere pat diye vermiyoruz, verirsek bile basinda durup oncelikle nasil kullanacagini ogretiyoruz. Sorun insanlarin bu cihazi aldiginda pat diye ucuracagini dusunmelerinden kaynaklaniyor. hemen dusuruyorlar, dusurunce de dediginiz gibi kiriliyor.
  • iyi uçuşlar diyelim o zaman. ben uçurmaya korkarım yönetimi çok zor. bi basınca ucup kaçıyor. hemde bu kadar pahalı bir oyuncağı kimseye vermemek lazım. bazen telefonu bile inceleyen biri olunca ya düşürürse kaygısı oluyor
  • Süper ya. Homefront da ki "UAv drone" aynısı yaw Tv lerde, oyunlarda gördüğümüz şeler gerçek olmaya başlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 25 Mayıs 2011; 11:54:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerring

    benzetmen çokta mantıklı değil. neden dersen telefonu uçurmuyorsun sonuçta. o yüzden düşürmen nadir olacak bir olay. ama bir helikopter ucuruyorsan illlaki düşecektir. videoda izlemedinmi kendini güvenli moda aldığı anda nasıl motor durdu ve yaklaşık 1 metreden anında düştü. onun birde 5 metreden düştüğünü düşünsene. paramparça olur. bende küçük helikopter vardı ve kapsama alanı dışına çıkınca pat diye düşüyordu. 3 5 düşüşten sonra hakkı rahmetine kavuştu. 30 liralık birşeydi acımadım ama sen bunu alırsan dü-nya kadar para çöpe gidecek. bu aletleri kullanmak ekranda yönetmeye benzemez. zor iştir.


    Söylediklerinizin gerçekçilik payı yok. 2 düşürmede çöpe atılacak bir şey olsaydı kimse model helikopter ve model uçak satın almazdı. Kendi model helikopterimi en son 9-10 metreden düşürdüm, en fazla 30 TL'lik hasar oldu. Onu geçtim, İstanbul Anadolu Yakası'ndaki modelcilerin haftalık buluşmalarına 3 kere gittim. Sadece bu 3 buluşmada gözümün önünde 5'ten fazla helikopter ağır bir şekilde yere çakıldı ve bu helikopterlerin en ucuzu 1000 TL'likti. Oluşan hasarları sen tahmin et. Kafanda az biraz fikir oluşması için şöyle bir tabir kullanayım: "Senin çöpe atmaya bile tenezzül etmeyeceğin duruma gelenler oldu." Gel gör ki bilinçli adamın elinde sadece birkaç saat içinde eski haline geliyor. Riskli akrobasi yapmayı sevdiği için neredeyse her hafta helikopterini kıran bir abimiz var ve bu adam her seferinde aynı gün veya ertesi gün helikopterini eski haline getiriyor. Yani diyeceğim o ki, bilgi sahibi olmadan bu kadar emin konuşmayın.

    5 dakika bana yetmez diyenler için tekrarlıyorum: 30 dakika uçuracak kapasitede yedek pil alıp kullanabilirsiniz, ama elektronikler ve motor ısınır, hemen bozulmasa bile ömürleri kısalır. Her şeyden önemlisi 10 dakika uçuştan sonra konsantrasyon büyük ölçüde azalıyor. Model helikopter uçurmak göründüğü kadar kolay değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 25 Mayıs 2011; 12:33:19 >




  • adam gibi kamera koysalar alırdım, videolardaki çok laglı ve görüntü kalitesi berbat.
    zaten alsam bununda herhalde yükseklerden foto video vs. çekerdim, onun dışında normal uçurmak için kullanmazdım, 700 tlye çok daha güzel rc helikopterler alırdım amacım normal uçurmak olsaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 25 Mayıs 2011; 12:37:11 >
  • o zaman bu uçak belirli bir kesime ciddi anlamda hitap edecektir. ben ve benim gibiler uzun ömürlü olmasını istediğimiz ve çok profesyonelce yaklaşmadığımız için (ki buna zaman yok) uzak duruyorlar. pahalı bir uğraşı gibi görüyorlar.
  • RC isi malesef al-unut degildir. aldiginiz urunler surekli olarak ilgi ister, kirarsiniz, kirdiginiz gibi de oturup tamir edersiniz. pile, yedek malzemeye, daha iyi malzemeye surekli para aktarirsiniz.
  • bunun bi benzerini 2 sene önce sanırım blackberry yapmıştı formula arabalarında
  • Rc işi biraz külfetlidir arkadaşlar,
    öyle "rc alırım keyfime bakarım" demek kolay.

    Uçan objeler, hem tehlikeli, hemde pahalıdır.
    Geniş alan, hatta model uçuş pisti gerektirir.
    İzmirde Cumaovasında var, özel oraya gitmelisiniz.

    bence bu tam amatör işi.
  • Arkadaşlar bunu kontrol etmek kolaymı
  • 10 gun kullanip sIkIlIp bir kenara atiyorsunuz :)) kullandim hevesimi aldim sattim...

    Ama alet guzel... Ufo gibi ucmasi cok hosunuza gidiyor.
  • Bada ile de kullanılabiliyor.
  • oyuncak güzel video falan iyi bilmem ne de bu adam niye akşam haberleri sunuyormuş gibi konuşuyor anlamadım?



  • Evet arkadaşlar,
    yeni aldığım bu oyuncak (!) ile çalışmalara başladım. (Turuncu-sarı olan)


    İlk 2 saatim, cihazı incelemek ve bataryasını şarj etmekle geçti.

    Sonrasında kafa göz yararak bir 10 dk uçuş denemeleri yaptım.

    Büro salonu küçük geldi,
    bahçe biraz rüzgarlıydı,
    bu nedenle pek başarılı olduğum söylenemez.

    Her nekadar RC otomobil kullandıysamda bu uçan/kaçanlar daha zormuş.

    Şimdilik sadece 1 video koyabildim,
    elim alıştığında ve Teğmen Brövemi aldığımda başkalarıda gelir.






    Acemi Uçuş Videosu
    ------------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=TokjqpmuZPM
    ------------------------------------



    Bu arada bu aleti geliştirmek için tüm araştırmalarım devam ediyor,
    şöyleki;
    * Türk Yıldızları şeklinde boyamak,
    *laser eklemek,
    *led aydınlatma ile UFO haline getirmek,
    *orjinal Helikopter sesi çıkaracak ses sistemi gibi.

    Önümüzdeki Yaz için eğlenceyi bulduk.............................




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.