Şimdi Ara

Passat vs insignia satış adedi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
5.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehard

    Araç sahibi olanların bir çoğu bizim gibi araçların tüm testlerini izleyip yorumları ve kullanıcı geri dönüşlerini okuyup bilahare test sürüşü yaparak araç almıyor. Bir çoğu tarafından Kulaktan dolma bilgilerle araç alınıyor. Passat mı oooo passat iyidir derler ama sorsanız bir çoğu neden iyi olduğu hususunda tek gerekçe gösteremez. İnsanımızda bir passat algısı var, araç kötü demiyorum ama kesinlikle düşünüldüğü ve tercih edildiği kadar iyi bir araç olmadığı kanaatini taşıyorum.
    Yerli yabancı passatla ilgili okumadığım test kalmamıştır. Sınıfının lideri tüm testlerde. Bunu söyleyince ya cahil ya da fan oluyorum. Testlerden bahsedip te passat sıradan diyenlere de hayret ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yorum.

    Passat-Vectra ve Mondeo rekabeti, 2000 lerin başına doğru, ne de güzeldi, hey gidi..

    Astra J den sonra K alınca diğer aracım 2014 makyajlı İnsignia'nın da nasıl bir karışım olacağını az çok anlamıştım ama sonra Suv sınıfına geçtim vs vs.

    Yeni İnsignia'nın sürüşü ve sürücünün sürüş pozisyonu Passat'a nazaran daha elit, ancak işçilik Passat kadar iyi değil evet, bir de boyunun artık çok uzun olması..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Ben size birşey diyemem. Ama şunu söyleyebilirim. İnsignia alanların çoğu gerçek anlamda araç hakkında bilgi sahibi olarak aracı seçerken passat alanların çoğu araç hakkında gerçek anlamda bilgi sahibi olmadan daha önce kendilerinde Kulaktan dolma bilgilerle passat lehine oluşan önyargı ile seçtikleri kanaatindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehard

    Ben size birşey diyemem. Ama şunu söyleyebilirim. İnsignia alanların çoğu gerçek anlamda araç hakkında bilgi sahibi olarak aracı seçerken passat alanların çoğu araç hakkında gerçek anlamda bilgi sahibi olmadan daha önce kendilerinde Kulaktan dolma bilgilerle passat lehine oluşan önyargı ile seçtikleri kanaatindeyim.
    bence bu da dh cemaatinde oluşan yanlış bir önyargı. kimsenin bazat iyidir diyip koşarak passat alacağını sanmam. en azından çok fazla değildir böyle yapan.
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Yol ve rüzgar gürültüsü olarak hangisi daha iyi hocam. Ben de Passat var ama memnun değilim yalıtımdan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xelnaga



    Bende şöyle bir tablo vardı
    Avrupa satış rakamlarında da Passat önde genelde. (Türkiye bu rakamlara dahil değil)
    Ama Türkiye satışlarını Avrupa'ya oranlarsak Passat'a ciddi bir sevgi bağımız olduğu görünüyor :)
    Gerçi burada bu rakamları etkileyen bir çok faktör olduğunu biliyorum ama (vergilendirme, yakıt fiyatları gibi konular),
    Bir modelin Avrupa satışının yaklaşık yüzde 17'si kadar Türkiye'de satış yakalaması, diğer modellerin bunun kat be kat altında kalması enteresan
    Passat avrupa pazarında açık ara lider. Ülke ülke kıyas yaparsan sadece TR'de değil, birçok ülkede rakiplerine fark atmış durumda. D sınıfında Passat dışında araç satılmıyor neredeyse, sadece Fransa'da tek tük fransız markaların D sınıfları satılıyor...

    Bu arada genel olarak tüm Avrupa'da satılan her 5 araçtan biri VW marka, her 4 araçtan biri VW grubuna ait.

    Bunun yanında yabancı dildeki forumları gezerseniz Avrupalı'ların bizden daha fazla DSG hakkında şikayet ettiğini göreceksiniz, ama onlar da bizim gibi almaya devam ediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 17 Aralık 2018; 14:17:13 >




  • Bir dönem çalıştığım şirket yöneticilerine sadece Passat seçeneği sundu. Ertesi hafta şirket önünde 16 adet siyah trendline Passat. Bu işi tamamen filolar belirliyor bana kalırsa. Devamında kullanıcıların 2. el kaygısı var. Neden insanlar yola çıktıklarında diğer araçlardan farklı olduğu için 2. elde kayıba uğrasın ki? Bu her yönüyle tartışma açık bir konu. Ama biz bu konuyu tartışamayız bu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Losgalacticos

    Bir dönem çalıştığım şirket yöneticilerine sadece Passat seçeneği sundu. Ertesi hafta şirket önünde 16 adet siyah trendline Passat. Bu işi tamamen filolar belirliyor bana kalırsa. Devamında kullanıcıların 2. el kaygısı var. Neden insanlar yola çıktıklarında diğer araçlardan farklı olduğu için 2. elde kayıba uğrasın ki? Bu her yönüyle tartışma açık bir konu. Ama biz bu konuyu tartışamayız bu ülkede.
    neyi tartışamıyoruz? bence sebep çok açık olduğu halde gereksiz yere bol bol tartışıyoruz. farklı olduğu için 2. elde kayba uğrar, bu mantıklı:

    genelin tercih etmediğini alırsan, alıcı kitlen dar olur ve daha zor satarsın, daha çok zarar edersin. bu sadece araba için değildir. mesela iphone çok satılıyor, 2. eli de çok iyi. ya da 2+1 ve 3+1 evler çok satılıyor, elden çıkarması da çok kolay. ama mesela bir 5+2 ev veya bir dubleks ev satması daha zor olur ve daha az prim yapar. bu herşeyde böyledir. çünkü alıcı kitlesi daha dar. herkes seçimlerinin sonucuna katlanır.




  • Burası gibi bir araba forumunda bile bu iki aracı karşılaştıranlar kalitesiz hissettiriyor gibi son derece subjektif eleştirilerde bulunanlar ve satış rakamları ve 2.el fiyatları gibi araçları değil araçların piyasasını karşılaştıranlardan öteye gidemiyorlar.

    İnsignia Gs yi eleştirecek kadar bile bilgi sahibi değil çoğu kimse, konuyu okuyanlara ve insgnia nın eksi yönlerini merak edenlere en azından bir faydası olur diye eksi yönlerinden bahsedeğim. (yazdığım eleştiriler en dolu paket olan exclusive donanım içindir)

    Eksi Yanları

    -Elektromanyetik park freni olduğu halde auto hold yok,

    -Full digital gösterge sunulmuyor, her ne kadar 8 inc büyüklüğünde olsada yeterli değil

    -kapi içleri ve kol dayamanin içinde halı kaplama yok

    -torpido soğutma bulunmuyor

    -çok renkli ambiyans aydınlatma yok ve arka kapılarda ambiyans şeritleri bile bulunmuyor

    -3 bölgeli otomatik klima bulunmuyor

    -liftback yapıya sahip olduğundan kocaman bagaj kapağı olduğu halde elektrikli bagaj kapağı yok

    -yan sinyaller hala daha çamurlukta, aynaya koymaları gerekirdi

    -boyutları rakiplerine göre daha büyük olduğu halde sunduğu bagaj hacmi daha küçük (490lt)

    -6 ileri vites yetersiz 2.0 dizellerde sundukları 8 ileri vitesi 1.d dizellerdede sunmaları gerekirdi, yüksek vites sayısı daha düşük devirde daha sessiz yolculuk yapmaya olanak sağlardı (hazır PSA gruba geçmişken umarım makyajla berabere aisin eat8 sanzımanları insigniayada getirirler)

    -2.el piyasası iyi değil

    -Avrupadaki versiyonlarında bulundan gövde rengi köpek balığı sırtı anten yerine türkiye deki versiyonlarında siyah ucuz plastik benzeri köpek balığı sırtı anten mevcut



    Artı Yanları
    -Fiyat Avantajı(exclusive donanım şuan için 230.000 altına alınabiliyor, superb prestige de aynı fiyat olsada donanım larak exclusice daha dolu)

    -Donanım avantajı (head up display, sunroof, Bose ses sistemi, Agr koltuklar, kablosuz sarj, 360 kamera, acc standart olarak sunuluyor)

    -iç genişliği,konforu özellikle uzun yol konforu çok iyi, malzeme kalitesi sınıf standartlarında

    -Sınıfında premiumlar harici en iyi farlar ve Agr koltuklar

    -Head up displayin küçük bir cama değilde direk olarak ön cama yansıması uzun yolda daha konforlu ve güvenli

    -stardant olarak sunulan flexride adaptif şaşi ile yol tutuşu

    -sportif D sedan sedan arayanlar için dış tasarımı


    Aklıma gelen eksi ve artılarını yazmaya çalıştım eksiklikler olabilir, Passat içinde bir artı eksi yazabilirdim ama forumdaki passat fanlarıyla uğraşmak istemediğimden ve objektif bir tartışma olamayacağından dolayı yazmadım.

    Hem passat olsun hem insignia olsun olsun orta segment aile sedanlarıdır, fazla birşey beklememek gerekir ülkemizde fiyatlar fazla arttığı ve bu araçlara ulaşım daha zorlaştığından maalasef bu arabaları gözünde büyütenler mevcut oysa sadece altı üstü arabadır takım tutar gibi araba markası/model savunmanın anlamı yoktur. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 17 Aralık 2018; 20:24:55 >




  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Belki 40 kere söyledim
    Altı üstü 35-45 bin euro’luk araçlar
    Biz de ulaşmak zor olduğundan fazla rol biçiliyor
    Kendi fakirliğimiz yani
    Şu araçların 5-6 yaşında olanların yurt dışı ikinci el fiyatlarını görse insanlar ağızları açık kalır
    Hele 8-10 yaşında insigniaları Almanya’da bildiğin 5-6 aylık asgari ücret ile alabileceğini bilse insanlar ne düşünür acaba
    Gerçekten hiç bir halttan anlamayan bit kitle olmaya doğru gidiyoruz , anlamadığımız gibi araştırmada sıfır
    Sizin yukarıda yazdığınız eksileri bende yazdım kaç kez arabanın artılarıda var eksileri diye
    Biniyoruz da en iyisi değil ya
    Çok seviyorum ama ne olup ne olmadığını da biliyorum
    Ama yok illa passat öyle böyle
    Yav dümdüz passat işte her tarafı vw olsa ne olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    2. El değeri testlerde sayılan ana maddelerden biridir. Tabii ki konuşulacak. Sinyalin aynada değil çamurlukta olması mıdır önemli olan yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Evet, kendi fakirliğimiz, kahretsin. Yahu zengin olsak e serisi, s serisi falan alırdık zaten. Eeee? Nereye vardık şimdi???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    2. El değeri testlerde sayılan ana maddelerden biridir. Tabii ki konuşulacak. Sinyalin aynada değil çamurlukta olması mıdır önemli olan yani?
    Tekrar söylüyorum arabaların piyasasınımı yoksa arabaların kendisimi kıyaslıyorsunuz? Hanigis alınır dersek fiyat 2.el vs o zaman konuşulur burda sadece ARABALARIN KENDİSİNİ KIYASLIYORUM, o kadar madde içinde zaten bir sinyali görüpte kırpıp kırpıp cevap verdiğiniz sürece çokta konuşmanın anlamı yok.


    Konuşmalarınızdan passat sahibi olduğunuz belli oluyor, bir kullanıcı olarak arabanızın artı eksilerini bizimle paylaşında foruma bir katkısı olsun, 2. el değeri dışında yokmu bir özelliğide sadece 2.el piyasasını ön plana çıkarıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 17 Aralık 2018; 21:20:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Belki 40 kere söyledim
    Altı üstü 35-45 bin euro’luk araçlar
    Biz de ulaşmak zor olduğundan fazla rol biçiliyor
    Kendi fakirliğimiz yani
    Şu araçların 5-6 yaşında olanların yurt dışı ikinci el fiyatlarını görse insanlar ağızları açık kalır
    Hele 8-10 yaşında insigniaları Almanya’da bildiğin 5-6 aylık asgari ücret ile alabileceğini bilse insanlar ne düşünür acaba
    Gerçekten hiç bir halttan anlamayan bit kitle olmaya doğru gidiyoruz , anlamadığımız gibi araştırmada sıfır
    Sizin yukarıda yazdığınız eksileri bende yazdım kaç kez arabanın artılarıda var eksileri diye
    Biniyoruz da en iyisi değil ya
    Çok seviyorum ama ne olup ne olmadığını da biliyorum
    Ama yok illa passat öyle böyle
    Yav dümdüz passat işte her tarafı vw olsa ne olur
    Fiyatı belli bu araçların ne kadar ekmek köfte hesabı, araçları savunanları görende mercedes vs bmv konusu sanır, bazılarına göre trendline passat bile exclusice isnignia veya prestige superbten daha iyi öyleki kaptırmışlar kendilerini.




  • Bende daha 1 ay önce insignia gs aldım. İkinci elde değer kaybedermiş vs gibi takıntım hiç olmadı. Değer kaybetmesin diye de araç almam. Değer kaymetmesin diyenler passat alabilir. Zaten etrafta bedava dağıtılmış şekilde dolaşmaktansa, az karşılaşılan olmak daha güzel bana göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    Yol ve rüzgar gürültüsü olarak hangisi daha iyi hocam. Ben de Passat var ama memnun değilim yalıtımdan.
    Makyajlı Insignia'dan yeni nesil Insignia'ya geçmeyi düşünüyordum bu süreçte yakın arkadaşıma Passat almıştık.

    Net hatırlamıyosam yol sesinde Passat, rüzgâr sesinde yeni Insignia daha iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Fakirlikten ötürü ancak alınabilen arabaların nesini yüceltiyorsunuz
    Ülkedeki kur ve gelir durumundan ötürü passat insignia gibi araçların asgari ücret çarpan durumları rezalet
    Daha nereye varacaksın ?
    Vardık işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend3017

    Tekrar söylüyorum arabaların piyasasınımı yoksa arabaların kendisimi kıyaslıyorsunuz? Hanigis alınır dersek fiyat 2.el vs o zaman konuşulur burda sadece ARABALARIN KENDİSİNİ KIYASLIYORUM, o kadar madde içinde zaten bir sinyali görüpte kırpıp kırpıp cevap verdiğiniz sürece çokta konuşmanın anlamı yok.


    Konuşmalarınızdan passat sahibi olduğunuz belli oluyor, bir kullanıcı olarak arabanızın artı eksilerini bizimle paylaşında foruma bir katkısı olsun, 2. el değeri dışında yokmu bir özelliğide sadece 2.el piyasasını ön plana çıkarıyorsunuz?

    Alıntıları Göster
    Bir arabanın 2. Elinin iyi olması için uzun süreli fayda sağlayabilen bir araba olması gerekir, yoksa kimse enayi değil. Vakti zamanında vectranın 2. Eli çok iyiyken sonra çıkan vectra modellierinin kötü olması boşuna değildir. Veya getzin çok popülerken bu popülerliğini kaybetmesi. İlla ki bir şekilde rakiplerinin altı bir seviyeye inmiştir uzun süreli fayda oranı.



    Passatı eleştirebilmek için daha çok erken. Henüz iki ay oldu ki bu kadar kısa sürede insan aracının sadece iyi yanlarını görür. Çok kötü özellik görsem zaten satın almazdım. Gördüğüm kadarı:



    Premium altı en kaliteli, konforlu d sınıfı

    Geniş

    Dsg pürüzsüz

    Dizeli tasarruflu

    Yaygın ve kaliteli servis, yedek parça sorunu yok





    Direksiyonda mute yok

    Koltuk altı çekmece yok

    Car play ücretli ve çok pahalı, artık her arabada var

    Kablosuz şarj opsiyonel

    Garanti uzatma çok pahalı

    Dsg bazılarının dediği gibi sorunlu çıkarsa üzebilir

    Comfort jantlar çok çirkin ve golf comfortta olan ambiyans aydınlatması+alakantra koltuklar opsiyonel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Passat highline, hayalet göstergesi, ambiyans aydınlatması, alakantra koltukları ve daha güzel ön konsol tasarımı ve işçilik kalitesi ile premiuma en yakın araçtır ama öteki passatlar için böyle birşey diyemeyeceğim. D sınıfında orta paket araçlar içinde superb style rakiplerine göre öne çıkıyor, bir aracın içine oturduğunuzda koltuklar kalite hissiyatında önemli bir yere sahip, hem passat comfortline da sunulan hem insignia exclenceda standart sunulan koltuklar görüntü olarak pek kalite hissiyatı oluşturmuyor, tabi tasarım işi görecelidir, ama bana göre superb style orta paket araclar içinde 1 tık öndedir.



    Passat rakiplerine göre en iyi yanı işçilik kalitesi ve 2.el pazarı en kötü yani donanım fakiri olması diyebiliriz, d sınıfı araclar içinde orta paket donanımda geri görüş kamerasının opsiyon olduğu tek marka vw maalesef.



    Bunların dışında üst mesajımda insigniadaki sinyalin ayna yerine çayırlıkta olmasını niye elestirdugime açıklık getireyim, öncelikle tasarım olarak eski gözüküyor böyle sportif bir kasaya yakışmıyor, ikinci olaraksa artık yeni focus ile c sınıfında bile görmeye başladığımız dinamik kayan sinyaller yayginlasiyorken, opeldende amiral gemisi aracında aynalarda dinamik sinyal beklerdim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend3017

    Passat highline, hayalet göstergesi, ambiyans aydınlatması, alakantra koltukları ve daha güzel ön konsol tasarımı ve işçilik kalitesi ile premiuma en yakın araçtır ama öteki passatlar için böyle birşey diyemeyeceğim. D sınıfında orta paket araçlar içinde superb style rakiplerine göre öne çıkıyor, bir aracın içine oturduğunuzda koltuklar kalite hissiyatında önemli bir yere sahip, hem passat comfortline da sunulan hem insignia exclenceda standart sunulan koltuklar görüntü olarak pek kalite hissiyatı oluşturmuyor, tabi tasarım işi görecelidir, ama bana göre superb style orta paket araclar içinde 1 tık öndedir.



    Passat rakiplerine göre en iyi yanı işçilik kalitesi ve 2.el pazarı en kötü yani donanım fakiri olması diyebiliriz, d sınıfı araclar içinde orta paket donanımda geri görüş kamerasının opsiyon olduğu tek marka vw maalesef.



    Bunların dışında üst mesajımda insigniadaki sinyalin ayna yerine çayırlıkta olmasını niye elestirdugime açıklık getireyim, öncelikle tasarım olarak eski gözüküyor böyle sportif bir kasaya yakışmıyor, ikinci olaraksa artık yeni focus ile c sınıfında bile görmeye başladığımız dinamik kayan sinyaller yayginlasiyorken, opeldende amiral gemisi aracında aynalarda dinamik sinyal beklerdim .
    highline'da olup da istediğim iç donanım var: ambiyans aydınlatması, alakantra koltuk ve ahşap görünümlü konsol. ama bir şekilde her bütçeye hitap eden passat için birşeyleri kırpacaklar. ben sırf bu üçü için highline'yı gereksiz görüyorum. hayalet ekran, led far vs... çok ta önemli değil benim için.

    passat highline'da dahi standartta bir çok donanım olmasa da opsiyonel olarak eklenebiliyor. hem kaliteli olacak hem bol donanım, hem de uygun fiyatlı. o olacak iş değil. rakiplerinin tek şansı bol bol donanım doldurup satmak, zaten onu yapıyorlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.