Şimdi Ara

Patiswiss Şirketinin Bir Yılda Verdiği Vergiyi Bordrolu Çalışan Olarak 1 Ayda Ödemem Sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu olay yeni değil zamanında , ki 2007 miydi neydi firmaların yemediği boklar olmadığını ve muhasebecilerine istediği haltları yedirmek için kanuna kitabına uygun hale getirttiklerini gördük nice şerefsiz vardı .

    taşeron firmanın pç leri , personele kıdem tazminatı ödememek için 2 yılda bir işçiyi bilmem kaç kere işten çıkarıp yeniden aldıklarına şahit olduk . muhasebecilikte bunları görünce mesleğe başlamaktan soğumuştum ki maliye açığa çıkarırsa çalışma belgesini iptal eder . iyiki bu mesleğe girmemişim . 3 5 kuruş için hak yiyorsun . gerçi şimdi vergi hak hukuk masal olmuş ya al birini vur ötekine ..

  • Şirkete aldıkları her şeyi masraf gösterip gelirden düşüyorlar. Kaznadıkları parayla ev araba alıyorlar. Gelirden düşünce ortada gelir kalmıyor. Yedikleri yemeği bile gelirden düşüyorlar. Sahte fatura falan olayına hiç girmiyorum. Başkasının fişini alıp bunu ben harcadım diyebilirler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Esnaflar birbiriyle fis takasi yapiyor. Mesela siz biyerden kredi kartiyla kahve aldiginizda slibi istemiyorsunuz ya cope atarmis gibi yapiyo bi copte biriktiriyo onlari. Ayni seyi restoran sahibi arkadasi da yapiyo. Sonra bu fisleri kendi aralarinda takas ediyolar sanki birbirinden alisveris yapmoslar gib o yuzden fise ihtiyac olmasa bile alip imha etmek yirtmak vs onemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu ülkede hangi şirket esnaf vergi ödüyo demek ki bu olay kanuna uygun devlet uygun görmüşse biz ne diyebiliriz? ben bu markanın çiklatlarını seviyorum yeni keşfettim geçen hafta bim indiriminden 30a çikolata kaplı portakal 80e çikolatalı çilek aldım şimdi satmayacaklarmış ben bunu nerden indirimli alacam pastanede portakalın kabuğunu çikolatalayıp satıyolar bunlar dilim satıyo ve tadı güzel

  • denetle! (@denetlecomtr) on Xtwitter
    İsviçre merkezli Patiswiss firması, Türkiye’de faaliyet gösteren firma ile hiç bir ilişkisi olmadığını ve Türkiye’deki firmanın isim hakkı ihlali yaptığını ilan etti. @recordhaber
    https://twitter.com/denetlecomtr/status/1782850680090181985
  • Aralık ayı maaşımın 3/1 vergiye gitmişti. Lanet etmiştim. Bu konuyu görünce yazma gereği hissettim. Haram ediyorum haram.. Taban ücretimden vergi kes. Eyv. Aldığım mesaiden kesiyorsun, az bir boğazıma bir şeyler alayım diye çok koşturup 3-5 prim haketmişim ondan kesiyorsun, yemek yol vs kesiyorsun. Kesiyorsun da kesiyorsun arkadaş. Benim maaşım asgari ücret üzerinden hesaplanan bir işte çalışıyorum. Ne istiyorsunuz doymazlar. Hani hiç çalışmasak daha kârda olacağız yakında.

  • Mave®ick kullanıcısına yanıt

    Bütün yük bordrolu çalışanda bu kadar verginin üstüne bir de harcamalarınızdan vergi alıyor. 1 ay içinde gelir vergisi alınmış gelirinizden en az %25 daha vergi veriyorsunuz. Neredeyse bir ayda %50 vergi alınıyor bordrolu çalışanlardan. Serbest çalışanlar, firmalar ise bu 1 ayda verdiğinizi vergi kadarını 1 yılda veriyor hem de yüzbinlercesi böyle. Mehmet Simsek yiyorsa buraya el atsın bakalım ne oluyor.

  • Saçmalıktan başka bir şey değil. Maaşlı çalışan değilseniz hem enflasyonun altında eziliyorsunuz hem de verginizi peşin peşin çatır çatır ödüyorsunuz. Sistemin düzelmesi lazım ama alan memnun satan memnun olayı var sanırım.

  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Sacmalik su maasli calisanlar ciddi cogunlukta, borusunu otturmesi gerekiyor. Ama millet siyasi partilerin ve liderlerin kolesi olmus durumda sesini cikaramiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    buraya güzel oturdu...  


    Türk sinemasının sayılı incilerinden birisidir...

  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Muhasebecinin çalışma belgesi olmaz.Vasıfsızdır vasıf gerektirmez.Mali Müşavir vasıflıdır aynı zamanda devlet tarafından (Türmob) yetkilidir onun da ruhsatı olur.Mali Müşavir olmanın şartları da ağırdır.Mali Müşavirin yanında muhasebe işine yardımcı olması açısından çalışan personellere bir şey olmaz dediğim gibi vasıf ve yetki sahibi değillerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede kuyumcusu,doktoru,inşaatçisı,sanayicisi,taksicisi,küçük esnafı alayı vergi kaçırır.Devlet de bunu bildiği için kazançtan değil,harcamalardan vergiyi alır.Sadece bordrolular bundan kaçamaz,onlardan kazançtan da vergi kesilir.Başka türlü namusuyla vergisini ödeyen iş yapamaz,piyasadan silinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 24 Nisan 2024; 16:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

    memurlar ve benzinlikler olmasa devlet vergi toplayamaz.


    -konu dışı-

    sen TCMB başkanı mısın?

  • Devlet Türkiye'deki tüm şirketleri sıkı denetleyip vergi kaçırtmasa ayrıca doğu anadolu ve güneydoğu anadolu'daki kaçakçılığı önlese tüm dış borçlar kapanır.

  • Ülkedeki tüm şirketleri böyle sanıyorsunuz herhalde. Birçok şirket gayet güzel vergi ödüyor. Ama tüm dünyada bakın tüm dünyada şirketler az vergi ödemeye çalışır veya alternatif yollarla vergi kaçırır.


    Siz sanıyorsunuz ki apple microsoft vs ödemesi gereken vergiyi tam ödüyor. Ne dümenler çeviriyorlar haberiniz yok.


    Gider sıfır vergili dubai vs ülkede bir şirket daha kurarsın. Sonra o şirket senin fabrikanın tedarikçisi olur. Kurduğun bu paravan şirketle fabrikana çinden 1 liraya aldığın ürünü 10 liraya satarsın! Fabrikanın maliyet şişer vergisi düşer. Sende aradaki 9 lirayı vergisi sıfır ülkede biriktirirsin. Offshore bankalar vs kullanılıyor. Tüm devletler bunu bildiği halde müdahale edemezler. Arada dırdır eder birkaç birşey alırlar.


    Bu yukarıda anlattığım metodla burada şirket ortağını düdükleyenden geçilmiyor mesela:) Bilhassa ilaç firmaları bunu çok yapıyor. Bunu bilen sağlık bakanı sürekli ilaç firmalarıyla farkındaysanız cebelleşiyor. Euro kuru 35 lira ama ilaç firmaları 15 vs olarak kabul ediyor. Çünki arada bu paravan şirketlerle acayip para kaçırıyorlar hepsi. Müdahale edemiyorsun maalesef kapitalist sistem kökten yanlış bir sistem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevfel -- 25 Nisan 2024; 10:37:22 >




  • Küçük esnafından büyük şirketlere kadar vergisini düzgün veren yok. Kuaförler para basarlar aman vergi vermezler. Esnaf kendine araç alır ama vergiden düşer. Biz ise 500 bin TL lik aracı 1 milyon TL ye alırız sesimiz çıkmaz. Bir şey olsa zaten hemen dolaylı vergiler artar
    Yük hep bizim sırtımızdadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Bu dumen cevirerek kacinilacak bir vergi turu degil. Muhtemelen bir seylerde usulsuzluk yapiyorlar. Ben dumduz maasli calisan olarak nasil adamlarin uc senede odedigi vergiden daha fazlasini bir ayda odemis olabilirim. Sizce boyle bir sey mumkun mu? Ocak ayinda 76 bin lira yasal kesinti yapilmis maasimdan. Bu arada dediginiz sirketler milyar dolarlarca vergi oduyor yilda. Amerika'da ozellikle vergi sistemi cok katidir. Bu dediginiz vergiden kacinmakla ortaya cikacak miktarlar degil. Vergi kacirarak cikacak miktarlar.

  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    kadının hava atmak için masaya dizdiği kitapları toplasan 41 bin lira tutar.
    ama yok, bankasya atm'ye 5 tl yatırmış olsa çoktan paketlenmişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Türk vergi sistemi tam saçmalık. arkadaş demişti, üniversiteden arkadaşı kendi ufak çaplı işletmesini kurmuş. sonra eleman BMW almış. bizimki demiş iyi kazanıyon diye. o da demiş ki ne kazanması, vergiden düşüyom.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    şirkettekiler kullandıkları aile araçlarını bile vergiden düşüyolar. hatta yakıtını bile.

    sözde iş yapmış gibi görünüyo ama alakası yok. birçok şirkette bakıyosun aile araçlarının tamamı şirket üzerine. araç belki karısında, ve şirkete hiç uğramıyo. ama şirkete ihç uğramayan aracın hem kendi satın alım bedel, hem de sonraki dönemde harcanan yakıtı bile vergiden düşülüyo.

    sonuçta bi bakıyosun hayvan gibi şirketler hiç vergi ödememişler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.