Şimdi Ara

Patron; 'Çay, Kahve, Tüp Parasını Siz Ödeyeceksiniz' Dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önceden belirttiğim gibi bir mağazanın ofis bölümünde çalışıyorum. geçen senede soğuk havalarda klimanın açılmaması ile ilgili bir sorun yaşamıştık. bir şekilde atlattık fakat bu seneki sorun artık komik gelmeye başladı. sizlerden bu konu hakkında yardım istiyorum.

    2 sene önce iş görüşmesinde yemek, çay, kahve var istediğinizi yiyin için diyen patron, bu sene elemanlar çoğalınca çayınızı, kahvenizi kendiniz alın, tüpü kullandığınız için tüpün parasını siz ödeyin dedi.

    bu iş yerinde biz bir elemanız ve ben kahve içmeden kendime gelemiyorum belki, hadi bunu geçtim, bir işçinin günde 2 kere çay molası hakkı varken böyle demesi doğru mudur? bütün bunlar iş kanununa uygun mudur? uygunsa herhangi bir hukuksal yaptırım var mıdır?

    yardımlarınızı bekliyorum değerli forum üyeleri..



  • Sözleşmede kararlaştırılan durum neyse işveren bunu size sağlamakla yükümlüdür. Muhtemelen bunu sözlü olarak vaad etti ve yazıya dökmesi. Yargıtay kararlarına göre sözleşmede yer almayan fakat en az 3 yıldır uygulanan durum varsa bu artık işyeri uygulaması haline gelmiştir ve işçinin bunu talep hakkı vardır .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşveren isterse yemek bile vermez, ne çayı- kahvesi? İlgili kanunları okuyun.
    Mola hakkınızın olması çay kahvede içinde anlamına gelmez. İş sözleşmen de böyle bir madde koyduysan ancak bunu talep edebilirsin!.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.