Şimdi Ara

PayPal Türkiye'ye Geri Dön! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
18.065
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam. Ama şöyle diyeyim, üst düzey bir kamu yöneticisi dostumdan aldım bu bilgileri. Daha da detay var ama public olması şu an doğru değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Yasal olması kirli işler yapmayacığı anlamına gelmez. Burdaki bi banka gibi denetlemek istedi devlet. Sunucu kurması gerekiyormuş burda. Kabul etmemişler. Diğer tüm hizmet verdiği yerlerde bu denetleme yapılıyormuş.

    Vergi kaçırmada şu şekil olur sen bi gelir elde edip ebaydan ödeme alırsın. Bizim kanunlara göre gelir elde eden vergisini verir. Asgari ücretlinin bile maaşından otomatik kesilir sonra AGİ si iade edilir. İşte siz bu denetlemeden kaçıyorsunuz paypaldan ödeme alınca.

    Sonra o para ile ebaydan alışveriş yapıp (yada başka yol varmıdır aklamak için) burda satarak ufak gümrük, kargo bedelleri ödeyip parayı aklıyorlar. Burda devletin nekadar gelir vergisi zararı var hesaplayabilirmisiniz.

    Şimdi gümrük vergi kotası düşürüldü. Bazı cihazlara ek vergi geldi. Burdaki esnafı ve vergi gelirlerini korumak için. Yoksa burda 1milyoncularda satılan paraya alibabadan ücretsiz kargo ile alabiliyorsun çoğu şeyi.

    Bu denetlemeyi kabul etse sıkıntı çıkmayacktı. Onlar piyasadan çekilip üniversite öğrencilerimizi cep harçlıksız bırakmayı seçti. Belkide şimdi o paraları kendi gençleri kazanıyor. Bizim gençler kazanamadığı için üstüne düşmüyor. Dijital dünyada söz sahibi olmamız engelleniyor. Vaybe ne seneryo yazdım gene Ortam çok kötü kimin neyi ne işin yaptığını anlamak çok zor...
    denetmeden kaçtıkları birşey yok. O söylediğinzi senaryolarda vergilerini öderler ,çünkü o tip verileri zaten Paypal beyan ediyor. Isteyen her ülkede sunucu tuttukları nerde yazıyor?




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    burda münasip bir yerlerden uyduran varsa sensin bence.

    Devlet alışveriş alım satım vergi kontrolünü sağlamak için serverları buraya taşımasını istedi.

    Olmayınca lisansı iptal etti bu kadar basit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    https://www.webtekno.com/sektorel/paypal-neden-kapaniyor-h17490.html
    inanalım mı?
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    İster inan. İster inanma
  • peki biz ister inanıp ister inanmayalım, siz her okuduğunuza inanın. Yazdığına göre kesin doğrudur.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.