Şimdi Ara

PC TO PC Bağlantıda Hız Sorunu. Network Uzmanları Tartışma Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    1 haftadır 2 HP Probook 4540s laptobları birbirine en verimli şekilde nasıl bağlayıp, en iyi Remote Desktop bağlantısını kurarım diye uğraşmaktayım.

    Öncelikle özellikler :

    - 2 Laptobda Core i5 işlemci 6GB Ram'e sahip. Birinde Vertex 4 120gb SSD disk varken diğerinde 750gb 7200rpm disk var.
    - 2 side Win 7 Pro 64bit
    - 2 Laptobda Realtek Gigabit ethernet kartına sahip. Driverları 04.2013 sürüm.
    - Bağlantı için Gigabit ethernet kablosu mevcut.
    - Ek olarak 10/100mbit router var. Ama gigabit değil tabi.

    Sorun:

    2 Laptob arasında ethernet bağlantısı kurup, remote desktop ve file sharing yapmak istiyorum. Fakat Remote Desktop için window 7 içerisindeki RDP programını kullanamıyorum. Çünkü asıl kullanmak istediğim program, RDP uygulamasına izin vermiyor. Onun yerine Teamweaver kullanıyorum.

    2 PC arasında Home Network kurup, hem PC to PC bağlantı hemde router üzerinden bağlantı denedim. Fakat ne yaptısam PC to PC file transfer hızını 23mbit üzerine çıkaramıyorum. Normalde 60mbit hızları görebiliyorlar fakat ikisi arasında 23mbit'te takılıp kalmış durumda.

    Ethernet driverları en güncel sürümde, realtek kartın config menüsünden gigabit bağlantıyı aktif ettim. Çoklu, tekli dosya gönderimini yaptım. Sonuç hep 23mbit max.

    Bu konuda deneyimi olan varmı ? Ayıca Teamweaver haricinde kullanıp denediğiniz en hızlı RDP uygulaması nedir ?







  • merhaba.
    şayet 2 cihazda aynı networkte ise ve bu cihazlar ortak bir routerdan bağlanıyorsa ve routeriniz 100 mbit ise ortalama alabileceğiniz en yüksek ağ bağlatınısındaki dosya transfer hızı 12-15mbit olabilecektir.
    cihazlar birbirlerine cross kablo ile bağlanabiliyor ise bu hızı gigabit olarak yani saniyede 120mbit e çıkartmanız mümkün. hatta jumbo frame vs. gibi ethernet teknolojileri ile 170-180mbite ulaşmanızda mümkün. (ethernet kartları destekliyor ise) tabii maliyet oldukça artmakta.

    rdp olarak local bağlantıda realvnc kullanabilirsiniz.
  • Merhaba,
    Ethernet kartları jumbo frame gibi teknolojileri destekliyor. Gigabit ethernet kablo ile bağlı birbirlerine. Sorum nasıl bu hızlara çıkacağım :)

    RDP olarak DameWare Mini'yi keşfettim. İnanılmaz bir program, kendi teknolojisi üzerinden bağlanıyor ve teamweaver'a oranla %50 hızlı ve akıcı diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.