Şimdi Ara

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

[Pejo] 3 yaşında servis bakımlı aracın, dijital klima kontrol paneli bozulursa beklentiniz ne olur ?


(En Son Oy Tarihi: 31.8.2021)
Giriş
Mesaj
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Hocam tüketim malzemesi olan bir ürün olsa ve zamanla yaşlanıp iş göremeyecek bir parça olsa(fitil gibi, kapı gergisi gibi) kusur çıktığında bir miktar ödemeyi mantıklı bulurum.

    Ancak klima kontrol paneli bir araçta 2-3 yıl dayanacak şekilde üretilmiyor, üretilmemelidir. Dolayısı ile bu ünitede bu kadar kısa bir sürede çıkacak sorunda; evet bu parçayız siz boşmuş olamazsınız diyorsa genel merkez; elini taşın altına koyması gerekir.

    Aksi kesinlikle benim açımdan kabul edilemez. %1 benim kusurum varsa o parçada ben 4.000tl ödemeye razıyım.
  • Jlozde kullanıcısına yanıt
    Haklısınız 4000 ödememelisiniz. Sadece işçiliği ödemek doğru olan gibi geliyor bana. Çünkü adı üzerinde garantisi yok. Şanssızlık olmuş sizin adınıza.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne gibi bir sıkıntı var hocam panelde?
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Plastik büyümüş, sıcaklık ayar tuşunun döndüğü alan plastik genişlediği için artmış ve tuş yerinde durmuyor. Dolayısı ile sıcaklık ayarı yapılamıyor ve zaman zaman kendi kendine değişiyor.

    Yoksa elektronik bir arıza değil oradaki plastiğin kalitesizliğinden dolayı döndüğü yuvaya tam oturmuyor olması.

    Videosunu çekeyim, anlaşılması daha net olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Benim de aracın şimdi aklımda değil bir parçası bozulmuştu. Sürekli serviste yaptırdığım halde iyi niyet indirimi yaptılar ama 1200 TL para almışlardı. Parçanın asıl ederini sizden muhakkak alıyorlar hocam. Hükümet sadece vergisine bakıyor, vatandaş madur olmuş umurları değil. Firmalarda zaten fahiş vergi veriyoruz istediğimiz atı koşarız mantığıyla hareket ediyor.
  • Kendi arabamdaki 5 yıl garantiyi düşünerek garantiden ücretsiz yaptırırım diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam normalde en kötü firmanın parça ödemesini yapması servisin de işçiliği kendi bütçesinden karşılayıp size ücretsiz olarak aracı teslim etmesi gerekiyor. Hele ki daha önce bakım yaptırdığıniz servis ise . Renoda benim 4lu tuşu bozuldu klima paneli navigasyon vs bir bütün halinde olduğu için araç uzatılmış garantide olduğu halde 4500tllik ödemeyi aynı gün firma bayiye yapıp bayide daha önce bakım yaptırdığım yerdi onlar da işçilik almayıp ücretsiz değiştirdiler 2 günde araç teslim edildi bana ikame araç verilerek. Pejo eğer bu şekilde bir garanti sunuyorsa lütfen bunu her yerde paylaşıp insanların bu kadar dandik bir marka almasına izin vermeyin. Şuan o kadar araç satıyorlar Türkiye'de ayıptır bu yaptıkları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jlozde

    Firmalar artık iyice işin suyunu çıkarmaya başladığını düşünüyorum. Klima kontrol paneli dediğiniz kısım, ömürlük olarak düşünürsünüz değil mi?

    Bir çok araçta da böyledir. Kaldı ki bu araç filoda, kiralamacılarda kullanılıyor. Onlarda bile sorun yok... Bana gelince evet fabrikasyon bir kusur kabul ediyoruz ancak sizin ödemeniz gerekiyor.

    Saçmalık.
    Tüketici mahkemesine gidin hocam. Garantisi ne kadar hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransız arabası alıp elektronik arıza vermemesini beklemek samanlıkta iğne aramaktan farksız. Bu adamlar araba üretmeyi beceremiyor abicim, o yüzden amerikan pazarında kimse fransız arabası almıyor yolda 1 pejo göremezsiniz.

    Satın aracı bence gidin japon ya da alman alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

    Fransız arabası alıp elektronik arıza vermemesini beklemek samanlıkta iğne aramaktan farksız. Bu adamlar araba üretmeyi beceremiyor abicim, o yüzden amerikan pazarında kimse fransız arabası almıyor yolda 1 pejo göremezsiniz.

    Satın aracı bence gidin japon ya da alman alın.
    sorunun elektronik olmadığı belirtilmiş.
  • Baller Lifestyle B kullanıcısına yanıt
    Fransız markaları savunacağımdan değilde okumadan yorum yapmışsınız onun için konuyu açan arkadaşın yukarıdaki mesajlarından birini şuraya koyayım. Arıza elektronik arızası değil.

    quote:

    Plastik büyümüş, sıcaklık ayar tuşunun döndüğü alan plastik genişlediği için artmış ve tuş yerinde durmuyor. Dolayısı ile sıcaklık ayarı yapılamıyor ve zaman zaman kendi kendine değişiyor.

    Yoksa elektronik bir arıza değil oradaki plastiğin kalitesizliğinden dolayı döndüğü yuvaya tam oturmuyor olması.

    videosunu çekeyim, anlaşılması daha net olur.


    Konuyla ilgili yorum yapacak olursam, fabrikasyon hatalıysa tabi ki garantisi bitmiş olsa bile ücretsiz değişimini beklerdim sonuçta tüm bakımları yetkili serviste yapılmış ve fabrikasyon hatalı olduğu yetkililer tarafından belirtiliyor, müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz değişim olmalıydı. Ama garantisi bittiği için para talep ettiklerinde de yapabileceğim bir şey yok gibi geliyor hukuksal anlamda. Hukukçu arkadaşlar daha doğru ve detaylı bilgi verebilirler sanırım.




  • Acaba garantisi biten ürünlerde "Gizli ayıplı" ürün olarak değerlendirilip tüketici hakem heyetine gidilebilir ve sonuç alınabilir mi? Bence bunu araştırmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jlozde

    Sanmıyorum. Genel merkezden aradılar. Salı günü tekrar arayacaklar. Ret edeceğim. Çıkma takabilirim veya olduğu gibi kalır. Benim kusurum olmayan bir şeye 1.000tl ödemek mantıklı gelmiyor.
    Nasıl yani elektronik bir ürün işte bozulmuş, bozulabilir. Ömürlük beklentisi nerden çıkıyor? 4000 tl den 3000 indirim gayet makul. Sizin bozamıcak olmanız parçanın arıza yapmamasını gerektirmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bana olmadı. Bakalım gelecekte ne olacak.
    Peugeot ücretsiz değişim pek yapmıyor ama yapması gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla zamanında 307'den benim de çok dilim yandı. buna benzer şahsımla alakası olmayan saçma sapan arızalar çıkartıyordu araç. ilk ve son peugeot marka aracımız oldu kendisi. 2004'te sıfırdan başlayarak 2008'e kadar kullandık ve sattık. bir daha asla peugeot marka araba almam.
  • Hemen gaza gelip tüketici hakem heyetine gitmeyin, önce bir sorun, kesin emin olun, garantisi bitmiş gizli ayıp olurmu bence olmaz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce üretim hatası olduğunun kesin bir yazısını alın. (Ses kaydı esnasında izin almadığınızı varsayıyorum ve bu konudan hiç bahsetmemenizi tavsiye ediyorum.) Daha sonra detaylı ödeme belgesi ile meblağı ödeyin. (Dikkat edin faturada "bakım bedeli" gibi muallakta bir tabir olmasın.) Ancak bu şartlarda THH başvurunuz kabul edilir diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltmeye açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla gibisi yok adamlar mis gibi 80.000 Km Yada 4 Yıl hangisi önce dolarsa o zamana kadar garanti.10 Yılda Batarya ve Motor garantisi sunuyor mis.
  • Çok saçma garantisi devam ediyorsa para vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.