Şimdi Ara

Pejo 308 1.6 benzinli aracim neden kamyon gibi yakiyor olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracim 2011 peugeot 308 1.6VTI.
    Arkadaslar araci yeni aldim, 15lt yakiyor istanbul icinde. Ese dosta soruyorum herkes farkli sey soyluyor, kimisi oha abi anormal tuketim, kimisi 1.6benzinli, kisa mesafe gidiyorsun falan normaldir diyor da ben hicbir sekilde normal oldugunu dusunmuyorum bunun. 4x4 v8 motor araclar falan bu oranda yakiyor anca yahu, 15lt nedir?

    Araci sehir disindan aldim, istanbula geldim geleli 136 km oldu ve tuketim son 30-40km yi otobanda gitmemle 14lt ye ancak dusebildi. Otobansiz sehir ici ortalamasi son 90km icin 15.4lt idi. Kisa mesafe sehir ici gidis gelislerle. Olağanüstü dur kalk trafigi yok. Bildiginiz ortlama sehir ici trafigi. Ve hic agresif de kullanmıyorum, gaza basmiyirum bildigin ama yok, en iyisi bu. Daha asagi dusmuyor tuketim.
    Sehir disi 900km kullandim, 100kmh yi hemen hemen gecmedim, 6.5lt ortalama verdi bu normal diyebiliriz Ama sehir ici anasini aglatiyor.

    Ozel servise gittim, hava yag ve polen filtresi ve yagi degistirttim orijinali ile. Yakit olayini da soyledim buna bir bakalim boyle bir durum var diye, aaabi o oyle anlasilmaz falan sen depoyu fulle bi kulllan falan filan diye lafi geveledi adam.
    Da ben matematik bilmeyen adam degilim, kafasi calismayan malin teki de değilim, arabanin yakit yuketimi bu ne yazik ki. Yol bilgasayiri da var, gosteriyor orani iste. Depomdaki azalma da kabaca bakinca yol bilgisayarı verisi ile tutarli, arac sehirici 1tl yakiyor! Keske ben mal olsam da hesaplamayi bilmesem, yol bilgisyari da yanlis gösteriyor olsa.

    Isim asiri yogun ve sahsi islerime cok zor vakit ayirabiliyirum, guc bela sevise bir cumartesi gidebildim, o da bir seyler geveledi gecti. Muhtemelen anlamiyor da.
    Simdi servis servis gezecek miyiz ne yapicaz bilmiyirum.
    Sorun neyde olabilir, gidil spesifik olarak sununa bak bununa bak desek? Gercekten cok zor zaman ayirabiliyirum, bu belirsizlik durumunda kapi kapi gezmem cok zor. Bujileri degistirteyim dedim ama daha 4 ay once değişmiş hepsi.
    Direkt pejo yetkili sevisine mi gidelim ne yapalim? Nerede cozerler bunu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scottsteiner -- 22 Aralık 2019; 22:58:39 >







  • Fransızın dizeli makbul derlerdi doğruymus
  • Lastik havaları tam mı?
    Bujiler yeni mi?
    Bobin sağlam mı?
    LPG var mı?
  • Araç kaç binde nereden ve ne zaman aldınız hocam ?
  • Aracında hiç bir sorun yok. Bende de 1.4 atmosferik Fiesta var. Çok yoğun trafiği olmayan şehirde 10 litre yakıyor. Yakıt tasarrufu için benzinli olarak küçük ve turbolu motorlara yönelmek gerekiyor. Ya da LPG taktırıp yakıtı ucuza alacaksınız.
  • Ateşleme sistemi bi elden geçmeli bence 15 lt yuh hani. Sağlıklı değil o araba.

    1.6 mondeo bile 1.5 ton kasasıyla kışın kısa mesafe 12.8 lt lpg yakıyor. Normalde 10.5-11lt ki bu lpg değeri.
  • İstanbul içi nereden nereye 15 lt yakıyor?
  • 2001 2.0 306 GTI aracım şehir içi 10,5 lt civarı yakıyor hocam sizde kesinlikle bir sorun olduğu aşikar bakmadan burdan yazmak zor araçta arıza ışığı falan yanıyormu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 22 Aralık 2019; 23:45:27 >
  • Genelde böyle konuları yol bilgisayarına yanlış bakanlar açıyor. Araç 1 lt ile 15 km yol gidiyor olmasın? Böyledir demiyorum ama ihtimal dahilinde.
  • 15 lt hiç mantıklı bir tüketim gelmedi bana.
    Bende 1.4 kia benzin var şehir içi maksimum 7 lt felan yakıyor zorlarsam dahada düşürebiliyorum. Hadi senin ki 1.6 8 lt yaksın. Bir sorun var bence. Bu arada gazı yumurta gibi kullandığım zaman alıyorum bu değeri tabi ani kalkış felan yok. Sert kullanımda 10 yakıyor.


    Tavsiyem bence deponuzu fulleyin şehir içinde bir tur atın sonra gidip tekrar fulleyin farkı hesaplayın bakalım belki bilgisayar değeri doğru değildir.
  • Yol bilgisayarı,

    # katedilen mesafeyi
    # ortalama hızı
    # ortalama yakıt verisini

    muhtemelen gösteriyordur. Sadece ort. yakıt verisi yerine yukarıdakilerle beraber bir tüketim tablosu paylaşsanız herhalde daha sağlıklı yorumlar yapılabilirdi...
  • Aracın zaten fabrika değeri şehir içi 10.3lt şehir dışı 5,7 lt. İstanbul trafiğinde bu değerler artar 12 falan olur dur kalkta. Ama 15.4 lt olması normal değil. Aracın katalitik konventörüne ve oksijen sensörlerine baktırın, yapabiliyorsanız AFR saatine bağlayıp değerleri normal mi diye baktırın.
  • sat başka al
  • zorladıysan soğuk havada normal sayılır
  • 207cc gti kullanıyorum hocam ben.1.6 turbo olan çok sakin de kullanmam.8,8-8,9 civarları gösteriyor yol bilgisayarı 35 km/h ile.Sizde bir problem olmalı ki benim aracım Cabrio olduğundan 1500 kilo

    Edit:En iyisi siz bir orjinal bilgisayara bağlatın bir hata kodlarına bakın.Eğer arıza gözükmüyor veya önceden silinmiş ise bujileri değiştirin öyle bir deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 23 Aralık 2019; 2:54:34 >
  • Kısa mesafe ve soğuk havada çok abartı değil. Belki bi tık fazla ama okadar da veryansın edilecek bi durum değil.

    Ortalama hız
    İlk çalıştırma ile kaç km-dakika gidiliyor
    Depo fulleyip- boşaltıp fulleyip pompa hesabı

    Bunlara bakıp karar verin.
    90-100 km de hemen havlu atmayın.
  • Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar.

    Gelen sorulara cevap vermeye çalışayım:

    -Gittigim mesafeler genelde 6-7km lik mesafeler. Yolun yarısında motor calisma isina gelmos oluyor yani. Arada 15-16km lik yolculuk da var birkac tane.

    -ortalama hiza gelince, ilk sifirladiktan sonra bir sure 70km civari iken ortlama hiz 14kmh ve tuketim 15.6lt 1/100km idi, su an 150km civari oldu, ortalama hiza bakmadim en son. Guncellerim.

    -bujileri yeniymis, temmuzda degismis.

    -herhangi bir ariza isigi yok. Ekspertizde de kayitli ariza kodu cikmamisti arabada

    -lpg yok, 1.6vti benzinli.

    -160bin km'de araba

    -hicbir zorlama, agresif kullanim, yuksek devirde kullanim yok. Yakmasin diye rampa aşağılarda gaza hic basmiyirum falan hatta. Sakin kullanıyorum.


    Bujileri degistireyim dedim ben de ama yeniymis zaten. Su an depo yariya indi, full iken sifirlamayi unuttum biraz gec sifirladim ama yaptigim km 200kusur falan yarim depoyla. 60lt lik depoyla 400-500km anca gidiyoruz gibi gozukuyor sehir ici. Ama net bilgi icin fulleyip kac km gittigime bakacim yine de. Sonuc degismeyecek gibi geliyor bana umarim degisir.

    Bu arada isikta nede durdugumda rolantiso de normal gelmiyor bana arabanin, dalgalanma var rolantide. Tekliyor gibi, yani stop etmiyor ama stabil degil rolanti. Bu kadari normal mi bilmiyorum ama bana normal gelmedi rolanti. Sirket aracimin rolantisinde boyle bir vuruntu falan yok mesela, gayet stabil rolantide çalışıyor.




  • 14km/s ortalama hiz ve 7km gidilen yolda bu motordan 12-13lt altini beklemek hayalcilik olur. Yine de 1-2lt fazlasi var gibi. Daha yol bilgisayarinin dogru gosterdiginden de emin degiliz
  • Hocam sen sat bunu benim buradan içim isinmadı anlattiklarınızdan.
  • Bizde megan 4 1.6 var. Yazın uzun yolda sabit 100 km hızla 5 k küsür yakıyor. Ama kışın ort. hız 19. Kullanım çok kısa mesafeler hep. En uzun güzergah 10 dk bile değil. Yolun sonuna doğru hararet ortaya gelmiyor bile bazen. Ort tüketim verisi 11 litre. Sizin hız daha da düşükmüş. Otomatikmi bilmiyorum ama 4 ileri eski tip otomatik şanzumanlıysa çok da şaşırmamak lazım. Benzer kullanımda kuzenimde 1.3 fiorino var. 8.8 di ort tükeitm verisi ekranda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.