Şimdi Ara

Pejo 308 1.6 benzinli aracim neden kamyon gibi yakiyor olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • scottsteiner S kullanıcısına yanıt
    -Gittigim mesafeler genelde 6-7km lik mesafeler. Yolun yarısında motor calisma isina gelmos oluyor yani. Arada 15-16km lik yolculuk da var birkac tane.
    bu kadar kısa mesafe birazda trafik varsa bu soğuk havada gayet mormal.ortalama hızınız 30km olunca 11-13lt gibi yakıt değerleri olabilir.
    farklı bir örnek: sabah işe gidiyoruz akşam geliyoruz ikiside soğuk hava mesafe 3-4km olsa yakıt 20lt gibi bile görülebilir.
    kendi aracım lpgli yazın 1 depo ile normal şehir içi kullanımda 350-400km giderken kışın 250-300km gibi oluyor mesafe kısa inişli çıkışlı trafikli yol.
  • Benzinliyi satıp direkt olarak dizelini alın. Aşırı bir tüketim var cebe zarar.
    Şehir içinde 308 otomatik 1.6 dizel ile 5,5 yakıyorum. Uzun yolda zaten ibre bile oynamıyor, o derece müthiş bir ekonomisi var.
  • Kesin sensörlerin birinde problem var
  • Üstte arkadaşın biri yazmıştı belki birim farkı olabilir iyi bakın.bide arabayı yeni almışsın Bi verileri sıfırla eski sahibinden devam etme böyle bir durum varsa.

    6 7 km lik yolculuk oldukça kısa bir mesafe sizde demişsiniz anca yarısında araç ısınıyor bu durumda bu değerler seyir ortalama hızınında oldukça düşük olduğundan normal gibi duruyor. İzin gününde biraz rahat trafikte yol yap o zaman ki değere de Bi bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birim ayarlarına bir bak bence. lt/100km yerine km/lt olarak değişmiş olabilir.
  • Bende 2009 1.6 Vti Otomatik vardı. İstanbul trafiğinde 12 lt. civarı yakıyordu. Diğer arkadaşların dediği gibi rutin bir kontrol şart. Birde depoyu fulleyip kuruş veya litre hesabı yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim aradaki motorun aynisi diye biliyorum, mini cooper r56 1.6 benzinli atmosferik. Cift vanoslu bir motor, benim vanos ve sensorleri hata veriyordu sizin sikayetlere benzerdi. Benim yakit bu kadar artmamisti ama. Sizin oksijen sensoru, atesleme, hava iletim yollari vs olabilir. Bende rolantide titreme ve ani devir yükselme-dusme oluyorsu.
    İyi bir ozel servis veya yerlili serviste bilgisayara baglayin bence. Bosch car serviste baglamistim hata vermiyordu ayni gun bmw-mini cooper servisinde baglayinca ariza vermisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle maf sensörünü temizle. Ulasabilirsen map ve oksijen sensörünü de temizle. Sonra bilgisayarı sıfırla tüketime bak bakalım. Olmazsa düzgün bir usta bul bağlasın bilgisayara sensör değerlerini kontrol etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    7 den az bile yakıyor kullanımıma bağlı niye yalan söliyim ki ? İstanbulda trafikte 6.5 yaktığım oluyor. Aşırı sakin kullanmak lazım sadece. Evet 1.4 atmosferik. Sadece şuan kullandığım marka değil bir çok marka araba sürdüm daha düşük değerler elde ettiğimde oldu. Araba sürme şeklini gözden geçir derim sen o değerleri elde edemiyorsan. :)
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Son durum bu:
    https://prnt.sc/qfj7md

    Araba manuel bu arada. Bu normal ile kafaya takmayacam, cok km yapmıyorum zaten ama aracta sikinti olmasi dusuncesi huzursuz ediyor beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ortalama hızın çok düşük. bu hızla o kadar yakması bence normal.
  • Selamlar.

    EGR valfi ve Lambda Sensörü ne baktiracaksiniz. Bu ikisi çözüm getirmez ise hava akismetresine.

    Ama ilk şüpheli egr valfidir. Sistemde arıza kaydı da birakmaz cunki sensörü yoktur.

    Bir de o ilk gittiğiniz ustayı degistirin. Bir halttan anladığı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EGR valfi ve lambda sensörü sıkıntılı olan araç motor soğukken isinana kadar deli gibi benzin icer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scottsteiner

    Son durum bu:
    https://prnt.sc/qfj7md

    Araba manuel bu arada. Bu normal ile kafaya takmayacam, cok km yapmıyorum zaten ama aracta sikinti olmasi dusuncesi huzursuz ediyor beni.
    14 km ortalama hızla tüketim normal gibi. Bir miktar daha düşük olması beklenir aslında. Benim 1.6 benzinli tam otomatik aracımın Ankara ş.içi tüketimi 12-13 lt civarı ve ortalama hızımda sizinki gibi 15 km/s.

    Siz bakmayın 5-6 lt tüketenlere, ortalama hızlarını sorsanız 30 km/s altında değildir çoğu. Atmosferik araç, kısa mesafe, düşük ort. hız gibi tüm olumsuz etmenler bir arada olunca sonuçta haliyle olumsuz oluyor.




  • Guncelleme yapayim dedim, arac motor yedi. Motoru soken usta bu motora bir sebepten enjektor surekli fazla yakit vermis, boyle bu hale gelmis bu dedi.

  • Ortalama hız 14 ise 15lt tüketim çok da anormal değil.


    Ben de Cruze var. Normal şehir içi kullanımda yol bilgisayarı 11-12 gösteriyordu. Son haftalarda devamlı kısa mesafe ve yoğun trafikte kullanıyoruz ve ortalama tüketim 14-15 arasında geziyor.


    Aracınıza sorun yok. Boşuna servislere götürüp masraf etmeyin.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.