Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
29
Favori
308.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pahalı olacağını bekliyordum ama bukadar da pahalı olacağını beklemiyordum

    3000-3500-4000

    bir kışı adam gibi ısınayım dersem 200-250 lira kömürle geçiriyorum.

    yemişim külünü mülünü

    Hiç mi hiç cazip ısınma yöntemi değil şuan için :s
  • bana ilk maliyeti hariç oldukça cazip geldi. tanıtım filmine bakılırsa kullanışı da güzel. ayrıca 250 tl kömürle tek oda ısıtıyosun sanırım. külü pisi de zamanla can sıkar. ancak müstakil ev için kömür bizimki kadar sorun yaratmayabilir. fiyatı bu kadar yüksek olmasa ben hemen irtibata geçebilir görebilirdim ancak şu an için yüksek. artı kış da çıkıyor. ancak geniş alanda zahmetsiz soba zevki sağlaması çok güzel. üstelik o alanda bi yer için bence harcaması süper.(en azından şimdiye kadar denediklerim arasında. tabi söylenen verimi sağlayacaksa.)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    bana ilk maliyeti hariç oldukça cazip geldi. tanıtım filmine bakılırsa kullanışı da güzel. ayrıca 250 tl kömürle tek oda ısıtıyosun sanırım. külü pisi de zamanla can sıkar. ancak müstakil ev için kömür bizimki kadar sorun yaratmayabilir. fiyatı bu kadar yüksek olmasa ben hemen irtibata geçebilir görebilirdim ancak şu an için yüksek. artı kış da çıkıyor. ancak geniş alanda zahmetsiz soba zevki sağlaması çok güzel. üstelik o alanda bi yer için bence harcaması süper.(en azından şimdiye kadar denediklerim arasında. tabi söylenen verimi sağlayacaksa.)


    Soba ile salon artı mutfağı (aynı zamanda oturma odası ) ısıtıyoruz.

    Bende zaten ilk maliyetinden dolayı sıcak bakmıyorum ürüne ha fiyatlar makul seviyelere düşer ozaman gözmlede incelerim tamam derim.




  • pellet denilen yakıt kömüre göre 2 kat pahalı ısıtır. kömür yakmak ile odun yakmak arasında tercih yapmış olursunuz..

    istanbuldaki evimde kombi kullanıyorum. edirne deki 2 katlı evimde de stokerli otomatik katkaloriferi kullanıyorum. üstelik külünü de kül kutusuna çıkarıyor. toz duman koku diye bişey yok. haftada bir gün 25-30 kg kül birikiyor kutusunda.

    bana göre pellet yakan bu soba, kullandığım sisteme göre daha eziyetli.

    4.000 ytl ye ben koskkoca otomatik kalorifer kazanı aldım yaw.. tüm tesisat 7.000 ytl yaptırdım 2 daire üstelik.
  • Benim bildiğim kömürün rengi siyah,tozuda siyah oluyor.her hafta 25-30 kg külü şehiriçinde oturan biri nereye götürecek.Birde kömürlü kazan ile bu soba arasındaki fark en önce ebatları,ve kullanımı.Siz evin salonuna stokerli kazan koyup ısınan gördünüzmü hiç.Birde kömürdogal gazdan daha ekonomik neden istanbul da kombi kullanıyorsunuz acaba merak ettim
  • kazan zemin kattaki depo içinde zaten.

    istanbul'da ben evi aldığımda kalorifer tesisi ve kombisi kurulu idi. ben kışı edirne de geçiriyorum. buna rağmen istanbuldaki işlerim için de buradaki kombili evi kullanıyorum. tabii ki kömüre göre pahalıya geliyor.
  • Fiyatların biraz daha ucuzlamasını bekliyoruz.Uygun oldugu takdirde alınırı vede çevreye verilen zararlarda epey azalmış olur.
  • ev için kullanımı ideal olan sobanın fiyatı çok uçuk...

    bu şartlarda, bu fiyatlarda maalesef satın alınabilecek bir ürün değil. sözün özü, çok pahalı
  • Kendi pellet ini kendin yap!!!

    Meraklı arkadaşlar için güzel bir makina bence seyredin!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=V8gtqn9k0kE

    http://www.youtube.com/watch?v=CIxTE6OO6N8

    http://www.youtube.com/watch?v=4Cq63ak0Fmw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Mart 2009; 18:41:35 >




  • HOŞBULDUK. ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI HAKKINDA ELİMDEN GELDİĞİ HER KONUDA SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTERİM. SİZ MERAK ETTİĞİNİZ KONULARI BANA BİLDİRİN BEN ANLATAYIM. BU İŞ UZUN YILLARDIR YURT DIŞINDA YAPILAN FAKAT TÜRKİYEDE 2008 YILINDA ANCAK UYGULAMA GÖRMÜŞTÜR. AĞAÇ TALAŞI 2000 YILINDAN BU YANA DÜNYANIN BELİRLİ ÜLKELERİNDE ÜRETİLMEYE BAŞLANMIŞTIR. ŞUAN AMERİKADA 850 BİN EVDE PELET SOBALARI YANIYOR. AMERİKADA EKONOMİK GÜÇ BU DENLİ FAZLA İKEN NEDEN PELET YAKIT KULLANIYOR BİLMEMİZ GEREKLİ. BÜTÜN DÜNYA ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI YÖNELMİŞ DURUMDA BİZDE ŞUAN BUNUN İÇİN UĞRAŞIYORUZ. FAKAT TÜRKİYE ÖYLE BİR ÜLKEKİ BİRİNİN RANTINI ELEİNDEN ALSAN VEYA AZALTSAN HEMEN ÖNÜNE TAŞ KOYUYOR. DOĞALGAZ SATIŞLARI DÜŞECEK DİYE YASAKLAR GETİRİRLER. AMA DÜNYA BU YAKITI KULLANIYOR NEDEN İZİN VERMEYELİM DİYE SÖYLEMEZLER TABİ. DIŞARIYA BAĞIMLILIK İNSANLARIN HOŞUNA GİDİYOR SANIRIM. ELİMİZDE İMKAN VARKEN NEDEN KULLANMAYALIM. PELET SOBASI DEDİĞİMİZ SOBAYI TÜRKİYE'DE TÜRK MÜHENDİSLERİ YAPAMAZ MI ACABA? BEN BU İŞİN GELECEKTE BİZİM ISINMA KAYNAĞIMIZ OLACAĞINI İYİ BİLMELİYİZ VE BU DOĞRULTUDA HAREKET EDİP YAKITIDA BİZ YAPACAĞIZ SOBAYIDA...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emuko25

    HOŞBULDUK. ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI HAKKINDA ELİMDEN GELDİĞİ HER KONUDA SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTERİM. SİZ MERAK ETTİĞİNİZ KONULARI BANA BİLDİRİN BEN ANLATAYIM.


    Cok tesekkur ederiz. Ben ruzgar turbinlerini merak ediyorum. Bu konuda beni ve benim gibi merakli diger arkadaslari bilgilendirmek isterseniz sizi forumun bu bolumune bekleriz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_86/tm.htm
  • Arkadaşlar bu pelet soba nasıl yakılıyor,çalışma prensibi hakkında bilgi verebilirmisiniz.. kül olayı nasıldır?

    kül boşaltma derdi varmı bilmiyorum tabi bu sobalara alıştığım gibi bunlardada diğer sobalar gibi ızgara kullanılıyormu?
    kül eleme falan yok gibi iyide nasıl hava alıyor nasıl tutuşturuluyor ben hiç birşey anlamadım bu sobadan..

    bakılışta güzel,temiz gözüküyor ama bilmiyorum hiç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co

    Arkadaşlar bu pelet soba nasıl yakılıyor,çalışma prensibi hakkında bilgi verebilirmisiniz.. kül olayı nasıldır?

    kül boşaltma derdi varmı bilmiyorum tabi bu sobalara alıştığım gibi bunlardada diğer sobalar gibi ızgara kullanılıyormu?
    kül eleme falan yok gibi iyide nasıl hava alıyor nasıl tutuşturuluyor ben hiç birşey anlamadım bu sobadan..

    bakılışta güzel,temiz gözüküyor ama bilmiyorum hiç.


    Pelet sobasının üstlerdeki bir linkte video su var.Kül ne kadar diye ordan uygulamasınıda görebilirsiniz.
  • gördüm kullanım klavuzunu inceledim içinde bir kova benzeri birşey var ayrıca elektrik,katı yakıt vs beraberinde çalışıyor soba kapattığın zamanda sönüyormuş.. ha tabi hem elektrik tüketimi yapar çünkü anlatılmış orada.

    ne bilim ben alımştım odun kömürlü sobaya.. altına kağıt,odun yandıktan sonra kömürü salmaya.. tamam ekonomik soba gayet temiz ama ne bilim ben sevmedim..

    yoksa soba iyi ama daha deneyen ve kullanan olmadığı için bilemiceğim biraz sanki zor gibi baca tıkanması,aueger tıkanması vs anlatılmış ondan bize yani bana zor gelir çünkü kömür sobasına alıştığım için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co

    Arkadaşlar bu pelet soba nasıl yakılıyor,çalışma prensibi hakkında bilgi verebilirmisiniz.. kül olayı nasıldır?

    kül boşaltma derdi varmı bilmiyorum tabi bu sobalara alıştığım gibi bunlardada diğer sobalar gibi ızgara kullanılıyormu?
    kül eleme falan yok gibi iyide nasıl hava alıyor nasıl tutuşturuluyor ben hiç birşey anlamadım bu sobadan..

    bakılışta güzel,temiz gözüküyor ama bilmiyorum hiç.


    Arkadaşlar yakma işlemi için sadece bir düğmeye basmanız yetiyor.Bir soba yaklaşık olarak 15 kilo yakıt yüklenebiliyor.Saatlik tüketimleri ortalamada 0,8 kg gibi 15 kiloluk bir yakıttan 80-100 gr kadar atık çıkıyor(bu atık yakıt kalitesine göre değişebilir ama max.200 gr bile olmaz.) tamaen elektronik ve termostat kontrollu.Sadece 2-3 günde bir yakıt koyacaksınız ve 100 gr kül alacaksınız.Baca atığı yok denecek kadar az.CO2 sıfır.Tam bir çevre dostu.




  • Merhaba arakdaşlar...

    Türkiye'de pelet üretimi yapan firmalar hangileri.

    Bilgilerinizi paylaşır mısınız?

    Teşekkür ederim.
  • Bolu ve Konyada kaliteli pelet üretimi var.Ama detaylı adres bilgileri yok şuan bendede malesef.Zibro temin ediyor ama.
  • Arkadaslar biz firma olarak bu sobaları Fransaya senelerdir yapıyoruz ve türkiyede de yapmaya karar verdik imalatına başladık çok yakında satışa sunulacak.avrupada oldugu gibi kömür kullanımı burda da yasaklanırsa ki 2011 de yasaklanacak bu soba TR de de yaygınlaşacak.Bazı arkadaşlar pellet için soru sorular sormuş.Fındık fıstık vs den yapılan yakıt yani prinanın zaralı oldugunu ve yasaklandığını bilmenizi istiyorum o yüzden %100 doğal ahşap tozundan yapılan pellet kullanımı tercih ediliyor.Tr de bikaç yerde üretimi var simdi bizde bunun icin calisiyoruz ve makinamız yapım aşamasında yani sobada yakıt derdide ortadan kalkıyor.Yakıt tamamen doğal makinadaki özel bilyeler sayesinde talaş sıkıştırıldıgı icin randımanı cok ii ve buyüzden cok güzel ısıtıyor.Soba özel fan sistemiyle calisıyor içerdeki ısıyı fan sayesinde dışarıya üflüyor sobanızı 20programlı digital saati sayesinde istediğiniz gibi günlük haftalık ayarlayabiliyorsunuz ve kova derdi yok haftada yalnızca küçük bi kase kadar pisliği çıkıyor.sorularınız icin burdayım hepimize hayırlı olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duygu-calisanlar

    Arkadaslar biz firma olarak bu sobaları Fransaya senelerdir yapıyoruz ve türkiyede de yapmaya karar verdik imalatına başladık çok yakında satışa sunulacak.avrupada oldugu gibi kömür kullanımı burda da yasaklanırsa ki 2011 de yasaklanacak bu soba TR de de yaygınlaşacak.Bazı arkadaşlar pellet için soru sorular sormuş.Fındık fıstık vs den yapılan yakıt yani prinanın zaralı oldugunu ve yasaklandığını bilmenizi istiyorum o yüzden %100 doğal ahşap tozundan yapılan pellet kullanımı tercih ediliyor.Tr de bikaç yerde üretimi var simdi bizde bunun icin calisiyoruz ve makinamız yapım aşamasında yani sobada yakıt derdide ortadan kalkıyor.Yakıt tamamen doğal makinadaki özel bilyeler sayesinde talaş sıkıştırıldıgı icin randımanı cok ii ve buyüzden cok güzel ısıtıyor.Soba özel fan sistemiyle calisıyor içerdeki ısıyı fan sayesinde dışarıya üflüyor sobanızı 20programlı digital saati sayesinde istediğiniz gibi günlük haftalık ayarlayabiliyorsunuz ve kova derdi yok haftada yalnızca küçük bi kase kadar pisliği çıkıyor.sorularınız icin burdayım hepimize hayırlı olsun


    pelet sobanızın çıkış fiyatı hakkında bir fikir verebilir misiniz? üstteki mesajlarda görmüşsünüzdür, 3.000-4.000 tl'lik sobalardan bahsediliyor ki, alınabilecek rakamlar değil... makul olması temennisiyle tahmini fiyat isteyeceğim




  • sobanın fiyatı icin simdilik bisey söyleyemem cünkü biz imalatını yapıyoruz satisi yapan bayii ile ilgili bi durum olacak.Fiyat 4.000 i bulmaz fakat 2.500 den aşagi satılabilecegini düsünmüyorum.Kullanıldıgı zaman bu paraya degdiğini düşünebileceğiniz kanaatındayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.