Şimdi Ara

Penguenler ve evrim teorisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
14.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orda insanoğlunun zamanla meme arayacak şekilde evrimleştiğinden bahsediyodu


    dedim ya

    yorumdan kolay ne var ki ...

    en zoru da bilimsel argümanlar ile desteklemek ...

    mutasyon ile yeni tür oldu diyorlar ...

    hadi alın bir calı da siz yeni tür oluşturun deyince de biz yapamayız diyorlar ...

    herkes herşeyi söyleyebilir ancak değeri olanlar İSPATI olanlardır kalanları ise ...
  • Penguenlere hayran kalıyorum , yav cidden kaliteli hayvanlar. Gurulu ve sadıklar. Evde bir penguen beslemek isterdim.
    davranış ve içgüdülere bakarsak insana en yakın hayvanlardan biri. Acaba penguenden mi evrimleştik nedir?
    Biliyorsunuzdur herhalde; Norveç ordusu komutanlarından biri de penguen..
  • Ben de yaratıcıya inanıyorum ama bilimsel olarak evrim teorisini tamamen çürütmüş değil bu yazı. O halde neden karadul, erkeği ile çiftleştikten sonra onu öldürüyor?

    Acaba bu bir yaratıcının kanıtı mı yoksa ahlak ve kültürel olguların da evrim sürecinin ürünü olduğunun bir ispatı mı bu iyi ayırt edilmeli.

    Evrimci değilim biliyorsunuz ne demek istediğimi anlayın artık. Fakat konu her türlü yoruma açık. Başka kaynaklardan da okumak gerek.
  • evrimi savunan arkadaşlar biriniz bana bakteri kamçısından bahsedin. bakterilerdeki kamçı bildiğiniz gibi bakterinin hareketini sağlar. bu hareketi sağlayanda kamçının hücreye birleştiği yerde olan ve resmen bildiğimiz elektrik motoruna benzeyen yapı ile olur. oradaki proteinler öyle dizilmişlerdir ki bir elektrik motorunun hemen hemen aynısı. bunlardan biri olmazsa kamçı hareket edemez ve sonuçta bakteride hareket edemez. ve ayrıca yararlı mutasyon YOKTUR..... birde darwin amcanın evrime kanıt gösterdiği galapagos hikayesini hepiniz duymuşsunuzdur. oradaki bir doğal seçilimdir evrim değildir ve 0-6 yaş grubuna anlatılacak bir masal dır. hepinize iyi geceler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biologist

    evrimi savunan arkadaşlar biriniz bana bakteri kamçısından bahsedin. bakterilerdeki kamçı bildiğiniz gibi bakterinin hareketini sağlar. bu hareketi sağlayanda kamçının hücreye birleştiği yerde olan ve resmen bildiğimiz elektrik motoruna benzeyen yapı ile olur. oradaki proteinler öyle dizilmişlerdir ki bir elektrik motorunun hemen hemen aynısı. bunlardan biri olmazsa kamçı hareket edemez ve sonuçta bakteride hareket edemez. ve ayrıca yararlı mutasyon YOKTUR..... birde darwin amcanın evrime kanıt gösterdiği galapagos hikayesini hepiniz duymuşsunuzdur. oradaki bir doğal seçilimdir evrim değildir ve 0-6 yaş grubuna anlatılacak bir masal dır. hepinize iyi geceler.


    işte acıyorum da en çok sana ve senin gibilere acıyorum..nikine biologist yazmakla biologist olunmuyor.

    zaten yukarıdaki yazdıklarını söyleyen bir kişi asla bir biyolog kabul edilemez.ilkönce evrimin ne olduğunu oku araştır.evrimleşme sürekli olumlu sonuç veren mutasyonlar demek değildir.bi canlı kendini doğaya adapte eder ya da edemez.ikisi de evrilmedir.ederse yaşar edemezse dinazorlar ve her geçen gün yok olan türler gibi ortadan kalkar.

    bakterinin kamçını da merak etme iyi biliyorum.sen o zaman şunun yanıtını ver.neden aynı ekolojik görevi olan aynı cinse ait 10larca hatta 100lerce farklı tür var?

    bir canlı 4.5 milyar yıl sürekli değişen bir atmosferik koşula sürekli hiçbir yapısal değişikliğe uğramadan dayanabilir mi?

    bu soruları yanıtlayacak kadar bilgin olduğunu da sanmıyorum.

    yazık.




  • biri bana darwin in asıl mesleğini söyleyebilrimi? bilimle alakası olmadığı kesin bu adamın.. bende evrimi savunan arkadaşlardan kanıt için şöyle bir bilgi istiyorum..şöle bi en az 2000resimden fln oluşan bi ara kesit istiyorum en başa maymun dedelerini koysunlar en sonada insanı ve her resimde gelişme kademesini göstersinler desinlerki bak burda burun şöyleydi bi resim sonra şöle oldu gibi ve her resmin gerçek olmasını istiyorum elle çizilmiş fln olmayacak tabi çünkü geçmişte bazı uyanık evrimciler evrim vardır diye kanıt olarak alçıdan yapılmış kemikleri fln gösterdiler ilginçti neden yalan başvuruyolar yoksa gerçekten böyle birşey olmadığı içinmi..bide dyumuşsunuzdur yaklaşık bir sene oldu şu çok ünlü bir ingiliz ateist vardı 81 yaşında adam tanrının varlığını kabul etti ve bugune kadar peşinden gelen insanlardan özür diledi tanrı varmış özür dilerim diye o bile anladıysa....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejdeath -- 17 Aralık 2005, 0:42:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: almancı

    zaten yukarıdaki yazdıklarını söyleyen bir kişi asla bir biyolog kabul edilemez.ilkönce evrimin ne olduğunu oku araştır.evrimleşme sürekli olumlu sonuç veren mutasyonlar demek değildir.bi canlı kendini doğaya adapte eder ya da edemez.ikisi de evrilmedir.ederse yaşar edemezse dinazorlar ve her geçen gün yok olan türler gibi ortadan kalkar.



    peki bu yok olan türler birdenmi yok oluyo.yani biranda yokolup gidiyorlarmı hayır..çok çok zaman geçiyor ama neden onlar evrimleşmiyo yani canlarımı istemiyo offf ne güzel 4 ayak üstünde hızlı hızlı gidiyoduk şimdi kim iki ayaklı olcak düşüncek flnmı diyolar ondan sonra vazmı geçiyolar..dinazorların yok olma hikayesine bende şöle bi yorum getiriyim.nuh tufanının herkes biliyordur nuh peygember gemisine aldığı canlılar yaşadı ve almadığı diğer bütün canlılar yokoldu..nuh peygamber dinazorları gemiye almayı unuttuysa diyorum istenilen cevap yerine ulaşmıştır..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: almancı


    Bakterinin kamçını da merak etme iyi biliyorum.sen o zaman şunun yanıtını ver.neden aynı ekolojik görevi olan aynı cinse ait 10larca hatta 100lerce farklı tür var?



    Asıl bu soruyu sana sormak lazım.. Aynı dış uyartıya maruz bırakıldıkları halde birbirinden farklı bu kadar fazla tür olmasının sebebi nedir..? Evrimsel anlamda aynı ekolojik görevi yapan türlerin zaten aynı tür olması gerekmez mi..?
  • @nejdeath, dinozorlar 65 milyon yıl önce kayboldular abi..
  • adları üzerinde farklı türler. bunlar birbirinden farklılar. kamçıyı iyi bildiğini söylemişsin bunu bana açıklayabilirmisin. peki aynı ortamda yaşayan yine farklı türler var peki niye bunlar niye birbirinden farklı. senin savunduğun teoriye göre aynı olmaları gerekmezmi. senin dediğin bir kere evrim değil doğal süksesyon. bu gayaet normal güçlü olan yaşar güçsüz olan ölür.birde mesela bir insanı biri kutuplara bırakırsa orada evrim mi geçirecek o soğuğa nasıl dayanacak kürkleri felan mı oluşacak. orada ölüp gidecek daha sonrada ondan yeni nesiller olmayacağına göre burada evrim nasıl olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biologist

    adları üzerinde farklı türler. bunlar birbirinden farklılar. kamçıyı iyi bildiğini söylemişsin bunu bana açıklayabilirmisin. peki aynı ortamda yaşayan yine farklı türler var peki niye bunlar niye birbirinden farklı. senin savunduğun teoriye göre aynı olmaları gerekmezmi. senin dediğin bir kere evrim değil doğal süksesyon. bu gayaet normal güçlü olan yaşar güçsüz olan ölür.birde mesela bir insanı biri kutuplara bırakırsa orada evrim mi geçirecek o soğuğa nasıl dayanacak kürkleri felan mı oluşacak. orada ölüp gidecek daha sonrada ondan yeni nesiller olmayacağına göre burada evrim nasıl olacak.


    Aynı olmaları niye gereksin. Binlerce canlı hep aynı şekilde mi mutasyona uğramak zorunda, bir ortamda bu mutasyonların sadece birisiin mi avantaj elde eden bir durum yaratması gerek.

    Evrimi bir insan geçirmez. Evrimin tanımını biliyorsan bu değişim tek bir birey üzerinde görülen bir şey olmadığını da biliyor olman gerekir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cins]

    @nejdeath, dinozorlar 65 milyon yıl önce kayboldular abi..


    abicim o konuda kesin bişey yokki ben bu konu hakkında yüzlerce tarih duydum.yok şu kadar yıl yok bu kadar yıl diye..bende bu hakkında bana en mantıklı cevabın bu olacağını düşündüğüm için söyledim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nejdeath

    nuh peygamber dinazorları gemiye almayı unuttuysa


    Unutulacak kadar küçük mü bu hayvanlar!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zervan


    quote:

    Orjinalden alıntı: nejdeath

    nuh peygamber dinazorları gemiye almayı unuttuysa


    Unutulacak kadar küçük mü bu hayvanlar!


    sadece 1 cümleyi çekip çıkartırsan öyle anlarsın ama oradaki imayı anlamamış olamazsın herhalde..bunu şaka olarak yazdığını düşünüyorum ve gülüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kovuk

    Bu haberi başka bir forumdan alıntı yapıyorum. Ben şahsen evrim teorisine inanmıyorum, ama bu haber teoriyi çürütür mü ...? Emin değilim.

    Penguen Evrim Teorisini Çürüttü
    Amerika'da gişe rekorları kıran "İmparator'un yürüyüşü" belgeselinin evrim teorisini çürüttüğü iddia ediliyor. Neden ise penguenlerin eşlerine olan inanılmaz sadakati...

    ABD'de 70 milyon dolar hasılat yapan "İmparator'un Yürüyüşü" adlı belgeselde penguenlerin, insanlar gibi ahlaki değerlere ve aile kavramına sahip olduğu gösteriliyor. Penguenler zorlu yaşam şartlarına rağmen, eşlerini terk etmiyor. Dişi yumurtladıktan sonra erkek penguen, yumurtayı kesesinde taşıyarak sıcak kalmasını sağlıyor. Dişi bu sırada tam 110 kilometre yol katederek, 2 ay boyunca eşi ve doğacak yavrusu için yiyecek arıyor. Bu süre içinde de ne erkek ne de dişi kesinlikle 'tek eşlilik' kuralını bozmuyor.

    Christian Science Monitör ve National Review gibi muhafazakar yayın organları, 'İmparator penguenleri'nin sadakat ve ahlak temeline dayanan yaşam tarzını, Tanrı'nın varlığının en büyük kanıtı olarak yorumluyor: "Eğer evrim teorisi doğru olsaydı, penguenlerin üreme sistemleri, dünyaya daha çok yavru getirmelerini sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırabilirdi. Bir yumurtayı sıcak tutmak için aylarca soğukta aç bilaç beklemezlerdi. Fakat penguenler, içgüdülerine bağlı kalarak tek eşli bir yaşamı seçti. Sadakat dolu yaşam biçimleri Tanrı'nın varlığını hissettiklerini gösteriyor. Bu da evrim teorisini çürütüyor."


    şöyle olabilir mi acaba:

    1.kalıtsal çeşitlilik: döllenme, crossing over, mutasyon veya ilahi dizayn gereği:
    bu hayvanlarda "aile hayatı anlayışı" zamanında "çeşitli" dir. mesela penguen x ve kabilesi "sadık", penguen "y" ve
    kabilesi "genç ve güzel penguenlerle gününü gün edip sonra terk eden" cinsten, penguen z ve kabilesi
    ise "en çok biz üreyelim her dişiyle yatalım" cinsinden olsun.

    2. doğal seçilim: penguen y ve penguen z ve kabilelerinin kutup şartlarında fazla yavru yaşatamayacakları açık.

    3. türün ortama uyumu: birkaç nesil sonra penguen x in genleri türü domine etmeye başlar.

    buna mikroevrim diyorlar...



    ya daha sonra?

    diyelim ki kutup şartları birden değişti ve kutuplar biraz ısındı yani en basite indirgersek yavrunun üzerinde birilerinin yatmasına gerek kalmadı..

    bu durumda "artık türde kırıntıları kalmış olan y ve z penguen genleri" varoldukları birkaç "sapkın" penguene daha fazla "yaşayan yavru" ya sahip olma imkanı verecektir...

    beş-on nesil sonra: tüm tür "sapkın" olur


    bilmiyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: biologist

    adları üzerinde farklı türler. bunlar birbirinden farklılar. kamçıyı iyi bildiğini söylemişsin bunu bana açıklayabilirmisin. peki aynı ortamda yaşayan yine farklı türler var peki niye bunlar niye birbirinden farklı. senin savunduğun teoriye göre aynı olmaları gerekmezmi. senin dediğin bir kere evrim değil doğal süksesyon. bu gayaet normal güçlü olan yaşar güçsüz olan ölür.birde mesela bir insanı biri kutuplara bırakırsa orada evrim mi geçirecek o soğuğa nasıl dayanacak kürkleri felan mı oluşacak. orada ölüp gidecek daha sonrada ondan yeni nesiller olmayacağına göre burada evrim nasıl olacak.


    arkadaşım konumuz bakteri kamçısının çalışma mekanizması değil.biliyorum sen doğadaki mükkemmeliyeti anlatmaya çalışıorsun.kamçı ve sil harektinde merkezi ve çevresel mikrotübül diziliminden oluşmuş aksonemler görev yapar.madem merak ettin açıklayım

    benim savunduğum şey değil.bir biyologun evrimi görememesi için ya bir tarikata bağlı olması gerekir ya da kusura bakma ama kör olması gerekir..dışarıdan bir adama bunları söyleyemem.ama biyoloji okuyan birisine söylerim

    doğadan ne kadar bi haber olduğun ortada.evrimleşme nasıl ortaya çıkar?aynı doğa koşullarına maruz kalmayla farklı tür oluşmaz!farklı koşullara maruz kalan aynı türden farklı bireyler oluşur.(dikkat et tesadüfen kelimesini kullanmıyorum)

    4.5 milyar yı boyunca yeryüzünün tamamında aynı koşullar yoktur.her yerde farklı koşullar olur.
    bunun sonucu senin dediğin gibi kutuplara atılan her hayvan ölmez..

    bir kedi türü var diyelim.ilk kedilerin atası.işte bu kedi yaşadığı ortamlara göre o kadar farklılaşmıştır ki kutupta yaşayanlar yani vaşaklar vb. kedilerin patilerinin altında soğuk geçirmez yağ tabakaları oluşmuştur..

    çölde yaşayan kedilerin de sıcak kumlar üzerinde günlerce yürüyebilecek kadar dayanaklı patileri vardır..

    bir gölün kenarında yaşayan kedi diğer hemcinlerinin aksine zamanla gölden balık bile tutmayı öğrenmiştir..

    yani demek istediğim kendini adapte edebilen canlılar hayatlarını devam ettirirler.diğerleri ise ortadan kalkar.ama senin temel sorunun arkadaşım evrimleşmenin ne olduğunu tam olarak anlamamış olman..

    şuna eminim ki sen ''evrim canlıların tek bir atadan tesadüfler üzerine oluşmasıdır' cümlesinden başka bir şey bilmiyorsun..sokaktaki adamın bunu söylemesi normaldir.ama senin bunu söylemen kabul edilemez.




  • fasid daire<




    >continue...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feylesof


    quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima

    belgeseli seyrettim ben. resmen drama çekmiş adamlar. ama güney kutbunda nasıl sabredip çekmişler ona şaştım en çok.


    Bayılırım drama tarzında çekilmiş belgesellere.Şimdi merak ettim doğrusu.



    la marche de l empereur, diye geçiyor. fransız yapımı. dili de fransızca.. ingilizce altyazı var ama.

    _____________________________________________________________________________________

    belgesel şöyle başlıyor.

    Once upon a time a garden. A fertile world where life was a given A long time ago - before winter. But one day, everything was blanked plants, animals those who could flee did so, but our ancestors decided to stay. At any cost and to resist to this frost which was taking everything. Time has passed 100 times, Earth has changed its face We are still there We stand, light sentinels.
    Here is our story...

    yani pek de evrim karşıtı bi belgesel değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 17 Aralık 2005, 13:52:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: almancı

    evrimleşme nasıl ortaya çıkar?aynı doğa koşullarına maruz kalmayla farklı tür oluşmaz!farklı koşullara maruz kalan aynı türden farklı bireyler oluşur.(dikkat et tesadüfen kelimesini kullanmıyorum)

    4.5 milyar yı boyunca yeryüzünün tamamında aynı koşullar yoktur.her yerde farklı koşullar olur.
    bunun sonucu senin dediğin gibi kutuplara atılan her hayvan ölmez..

    bir kedi türü var diyelim.ilk kedilerin atası.işte bu kedi yaşadığı ortamlara göre o kadar farklılaşmıştır ki kutupta yaşayanlar yani vaşaklar vb. kedilerin patilerinin altında soğuk geçirmez yağ tabakaları oluşmuştur..

    çölde yaşayan kedilerin de sıcak kumlar üzerinde günlerce yürüyebilecek kadar dayanaklı patileri vardır..

    bir gölün kenarında yaşayan kedi diğer hemcinlerinin aksine zamanla gölden balık bile tutmayı öğrenmiştir..

    yani demek istediğim kendini adapte edebilen canlılar hayatlarını devam ettirirler.diğerleri ise ortadan kalkar.



    Çıldırtan ihtimal hesapları

    Evrimcilerin diğer bir çıkmazı da, yeni bir genin tesadüfen meydana gelmesinin ihtimal dahilinde olmamasıdır. Bildiğimiz gibi en küçük genler 100 civarında nükleotidden yapılmışken, binlerce nükleotidden yapılmış genler de vardır. En basitinden 100 nükleotidden oluşan bir geni düşündüğümüzde, 100 nükleotid için 4100 değişik sıralanma ihtimali vardır. Bunlardan sadece bizim aradığımız nitelikte bir genin ortaya çıkması için, 2x499 kadar deneme yapmak gerekir (60 basamaklı bir sayı). Bu kadar ihtimali denemek isteseniz ve her saniyede bir deneme yapsanız, bırakın dünyanın 5 milyar yıl yaşını, kâinatın 15 milyar yıllık yaşı bile yetmez. Arka arkaya milyarlarca kâinat yaşı kadar bir süre gerekiyor. 1.000 nükleotidden oluşan bir geni elde etmek için de, ortalama olarak 2x4999 tane denemeye ihtiyaç vardır (600 basamaklı bir sayı). Bunun için l0580 kâinat yaşı kadar süre gerekiyor. Ayrıca bu denemeyi yapacak ve mantıklı sonucu bulduğu zaman onu imha etmeden kullanacak ve ondan gelecek nesillere aktaracak bir mekanizmaya da ihtiyaç vardır. Sadece 100 nükleotidden oluşan en ufak bir genin bile bir araya gelmesi bu kadar imkânsız ise, nasıl olur da 30-40 bin gen tesadüfen ortaya çıkar ve sanki ne yapacaklarını biliyorlarmış gibi bir araya gelerek uyumlu bir sistem oluştururlar?

    (alıntıdır)




  • yaratılışcıların belgeselleri seslendirirken bile ne numaralar yapıp,aslında filmin orjinallinde olmayan,
    propaganda sözleri aralara sıkştırdıklarını gördükten sonra.
    bir de filmi kendileri çekmişlerse ,nasıl saptırma yapabilieceklerini hayal edemiyorum.
    bu adamlar için bilimin hiçbir değeri yoktur.
    bilim yaratıcıya ulaşmak için bir araçtır ,o kadar.


    bir olayın gerekçesi hemen tanrıya bağlanır,
    olay aydınlatıldıkça bir sonraki aşamadaki ortaya konulan bilinmeyenler tanrıya bağlanır.
    böyle sürer gider..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.