Şimdi Ara

Perez McLarene Hamilton Mercedese... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de bugün tvde kanal zaplarken gördüm. Hiç beklemiyordum böyle bir kararı. Ham sıkılmış gerçekten, Mercedes de aynı parayı verince durmadı.
  • Bugün haberi görünce şok oldum Açıkcası ben hamin mercedese geçeceğini düşünmüyordum ama geçtiğine göre ros reyiz bir şeyler vaat etmiştir de geçmiştir ve buda iyi bir şeydi ama Schumi ayrıldığı için artık mercedes benim için bir şey anlam ifade etmiyor Pereze gelirsek gerçekten çok üzüldüm montezelemo bence salaklık yaptı perezi ferrari koltuğuna oturtmalıydı.Altyapıdan çıkmış takımı bilen ve gerçekten gelecek vaat eden bir pilot inş. kaçan balık büyük olmaz.Öte yandan ben mclarenin hamin gitmesi halinde rai ile anlaşmasını çok isterdim buna da baya üzüldüm yani perez ferrariye rai mclareane geçse süper olurdu ama olmadı.Şimdi ferrari massayı yollayıp yerine kimi alacak yada massa bir yıl daha kalıp bir sonraki sene vettel mi gelecek ki bana öyle geliyor (inş. da olur vetteli çok sevmiyordum ama oda alonso gibi yavaş yavaş efendi olacağa benziyor ) Vede tabikide küçük ama ihtimali bile çok hoş olan MSC FERRARİYE durumu olabilirmi ? 1 yıllığına ferrariye kırmızılara gelir schumi ve kariyerini orada noktalar ve yerini yeni schumi diye lanse edilen vatandaşı vettele bırakır ?? İnş. bu senaryo gerçekleşir




  • arkadaşlar formula 1 de takım mı tutulur yoksa pilotmu???? yani mclaren mi hamilton mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonsof1

    arkadaşlar formula 1 de takım mı tutulur yoksa pilotmu???? yani mclaren mi hamilton mu

    Benim içinde bir süre cevabı olmayan soruydu...Schumi Ferrarideyken Schumi-Ferrari ikilisini destekliyordum ve hangisinin taraftarı olduğumu çözememiştim...Ne zamanki Schumi emekli oldu ve Ferrariye Raikkonen geldi baktımki hala Ferrariyi destekliyorum...Anladımki Ferrari taraftarıyım ama tabiki o koltuğa hangi pilot oturursa otomatikman onunda taraftarı oluyorsun...Ferrari-Raikkonen ve şimdide Ferrari-Alonso...Bu denklemlerde sabit Ferrari...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapator

    quote:

    Orijinalden alıntı: alonsof1

    arkadaşlar formula 1 de takım mı tutulur yoksa pilotmu???? yani mclaren mi hamilton mu

    Benim içinde bir süre cevabı olmayan soruydu...Schumi Ferrarideyken Schumi-Ferrari ikilisini destekliyordum ve hangisinin taraftarı olduğumu çözememiştim...Ne zamanki Schumi emekli oldu ve Ferrariye Raikkonen geldi baktımki hala Ferrariyi destekliyorum...Anladımki Ferrari taraftarıyım ama tabiki o koltuğa hangi pilot oturursa otomatikman onunda taraftarı oluyorsun...Ferrari-Raikkonen ve şimdide Ferrari-Alonso...Bu denklemlerde sabit Ferrari...

    valla benim durum da buna benzer. ben de raikkonen mclaren'deyken hem takımı hem de rai'yi destekliyordum. ferrari'ye geçince üzüldüm tabi ama mclaren'i desteklemeye devam ettim.. üstüne mercedes ayrılıp takım kurdu, bi ara ona geçtim ama şu an yine mclaren'i destekliyorum. bi yandan kimi f1'e geri döndü onu da destekliyorum. raikkonenin'in mclaren'e gelmesini çok isterdim bu yüzden.




  • hami'nin merco'ya geçeceğini düşünüyordum ama bir umuttu beni bağlayan :) 97'de başlayan f1 maceramda 97-2002 arası hakkinen'i tuttum.. o gitti, yeni favorim yılların emekçisi coulthard'a rağmen henüz f1'de 1 sene tamamlamış kimi'ydi.. onla da çok dramatik bir dönemimiz oldu 2002-07 arası.. o gidince de yeni kahramanımızı bulmakta gecikmedik.. bir önceki sene gp2'de yaptıklarıyla bizi kendine hayran bırakan karaoğlan, son iki senenin şampiyonu alonso'nun yerine yeni favorimiz olmuştu.. bu 16 yıllık süreçte her zaman bir favori pilotum olmuştu.. sanırım ilk kez seneye favori bir ismi destekleyemeyeceğim.. kabul, perez'i çok beğeniyorum ve şampiyonluk potansiyeli olduğuna inanıyorum ama daha önceki pilotlara duyduğum heyecan ona karşı yok şimdilik.. ilerde nolur bilemem.. ama seneye button'dan daha çok tutacağım kesin..

    hami'yi de kimi'nin ferrari'de yarıştığı dönemde olduğu gibi başarılı olması durumunda kesinlikle üzülmeyeceğim.. bize muhteşem anılarla dolu 6 sene izletti.. umarım tekrar döner.. şahsen gridde açık ara izlemesi en keyifli, bu sporu en izlenir kılan pilot bence..

    bu arada kimi'den sonra perez de ferrari'nin paf takımı sauber'de parlayıp macca'nın kaptığı 2. isim oldu.. umarım kariyeri de onun gibi parlak olur..

    şumi'ye yazık oldu.. hiç sevmem ama umarım bu şekilde emekli olmaz.. seneye ferraride görürsek süfer olur.. kırmızılar içinde emekli olmak hem ona hem ferrariye yakışan şey olur.. 2014'te de yerini vettel'e bırakır.. massa da f1'e başladığı takım sauber'e dönsün




  • Schumi'nin Mercedes'te kalıp kalmayacağı konusunda kararsız kalması nedeniyle Mercedes Hamilton'un peşine düşmüş. Schumi'de ses etmemiş.

    Bence Hamilton kendini yaktı bu hareketiyle. Mercedes bu dandikliğiyle Hamilton'u pasifleştirir.Hoş şimdi böyle dedim ya kesin kazma Mercedes seneye uçar!

    Schumi bence boşuna debelenmesin ve emekliliğinin tadını sürsün. Bu saatten sonra kendisinin sürüş tarzına %100 uyabilecek bir araç bulması çok ama çok zor. Button zaten Brawn GP'den gelen araç için Schumi'ye çok ters yorumunu yapmıştı ki 3 sene boyuncada bunu gördük.
  • Hamiltonun ayrılma ihtimali son haftalarda ağır basıyordu.Sonunda beklenen oldu ve Mercedese transfer oldu.Böylelikle kariyerinde yeni bir sayfa açmış oldu.Mc Lareni arar mı?Orasını zaman gösterir.Perez ise bence henüz yolun başında,kendini kanıtlaması gereken bir pilot ama başarı potansiyeli olan bir pilot.En önemlisi genç ve başarıya aç.

    Büyük ihtimal Ferrari de Massayı bir yıl daha takımda tutacak ve 2014 yılında Alonso-Vettel ikilisi ile yarışacak.

    Schumacher ise bana göre artık tamamen emekli olmalı ve artık işin yöneticilik kısmına bakmalı.
  • Şimdi bu perez Ferrari akademisindeydi ve McLaren'e geçiyo gelecek sezon peki bu akademide olması devam edermi ne olur ne biter veya bir duyum alan varsa bir yazsa :D
  • Bu arada şu linktenhttp://www.formula1.com/news/headlines/2012/9/13852.html gördüğüm itibariyle kore yarışında şarkı falan söylicek heralde PSY yani meşhur gangnam style söyleyen arkadaş bilginize......

    [OPPA GANGNAM STYLEE ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavocka -- 29 Eylül 2012; 2:07:41 >
  • Farklı açılardan ele almak lazım durumu.

    Mclaren: Bence bu değişimden en faydalı Mclaren çıkacak. Lewis her ne kadar sürüş stilini çok beğendiğim bir pilot olsa da takıma zarar veriyordu. Gereksiz hareketleri vardı, çok vukuat çıkarıyordu ve motive etmesi zordu. Özel hayatındaki problemler yarışlardan bile daha ön plana çıkıyordu, menajerini değiştirmesi bile sorun oldu. Takım şimdi sürüş stili birbirine daha yakın iki pilotla çalışacak ve bence önümüzdeki sezon daha rekabetçi olacaklar. Ayrıca takım içerisinde daha dostça bir hava olacağını düşünüyorum, belli etmeseler de Lewis ve Jenson arasında büyük sorunlar olduğu aşikar. Mclaren için olumsuz bulduğum tek şey uzun yıllardır agresif pilotlarla yarışırken bu sezon daha sakin olacaklar. Hakkinen, Raikkonen, Montoya, Hamilton hep heyecan katan agresif isimlerdi ki bundan öncesinde de Alain Prost, Niki Lauda, Ayrton Senna ve daha birçok isim var.

    Perez: Kendisi için umutluyum ve başarılı olacağını düşünüyorum. Unutmamak lazım ki Raikkonen de Sauber'deki sezonunu (7 yarış dışı) ve Mclaren'deki ilk sezonunu pek iyi tamamlamamıştı fakat arada yaptığı fantastik çıkışlarıyla ve performansıyla şampiyon kumaşı olduğunu gösteriyordu. Üstelik o zamanlar Ferrari, Rai için "Henüz burada yarışmaya hazır değil" gibi bir açıklama yapmıştı, şimdi aynını Perez için dediler. Genç, hırslı ve istikrarlı bir pilot, başarı yakalamak için her şeyini ortaya koyacaktır ki Button'dan iyi bir performans sergileyecek.

    Hamilton: Bence üzerindeki baskı azalacağı için artık daha rahat olacak fakat ilk sene Mercedes'te başarı yakalayabileceğini sanmıyorum. Eğer gizliden gizliye çok sıkı biçimde çalışmıyorlarsa seneye rekabetçi bir araba getirmeleri çok zor. 2013'te orta sıralarda kapışır fakat 2014'te şampiyonluğun ilk adayı, sadece para için Mclaren'i bırakmamıştır, ondan Brawn'ın iyi bir yol haritası gösterip ikna ettiğini düşünüyorum. Bu arada söylentilere göre yıllık 25 milyon Euro alacakmış, Mclaren'de 15 milyon Euro civarı kazanıyordu. Yani neredeyse iki katı.

    Her türlü biz izleyicilere bu transferler yarayacak, çok heyecanlı olacak 2013




  • Msc tekrar Ferrariye geçecek massanin yerine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro

    Msc tekrar Ferrariye geçecek massanin yerine


    Umarım gerçek olur.
  • Kimi ilk yarisinda puan almisti. Perez de oyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu transferde özellikle Lewis'in arayış içerisinde olmasının ve asi ruhunun etkili olduğunu düşünenlerdenim.

    Son zamanlarda takımla Hamilton arasında yaşanan ve Lewis tarafından telemetri değerlerinin twitter'da açıklanması skandalıyla patlak veren krizin; -söylentiler olsa dahi- bu noktaya bu kadar hızlı bir şekilde gelebileceğini kimse tahmin etmemişti. Hatta Mclaren bile...

    Mercedes'in Hamilton'a 3 yıl için 100M Euro teklif ettiğini bildikleri halde, son ana kadar yıllık 20M Euro'nun üzerine çıkmadılar. Olayın ciddiyetini kavrayıp çark etseler de atı alan çoktan Üsküdar'ı geçmişti.

    2007 sezonundan bu yana düzenli olarak her yıl Hamilton'un ''kariyerimin sonuna kadar Mclaren'de olmak istiyorum'' açıklamalarını hatırlarsınız. Peki Hamilton neden Mercedes'i tercih etti?

    1 - Mclaren'in şampiyonluk yolunda kendisine hızlı&dayanıklı kombinasyonuna sahip bir aracı verememesi. ve zaman zaman yarış kaybettiren ölümcül pit hataları
    Son yarışlarda Hamilton bitirdiği tüm yarışları en önde tamamladı. Ancak muhtemelen kazanacağı son Singapur arızası bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü şampiyonluk şansını büyük ölçüde bitirdi.

    2 - Ross Brawn faktörü ve Mercedes'in 2013 ve sonrası için kurduğu güçlü ekip (Lauda vs)

    3 - 2014 yılında olası Turbo V6 motor geçişi. Motor üreticisi takımların büyük avantajı olacağı düşünülüyor. (Bu konuyla alakalı da ertelenme spekülasyonları dönüyor)

    4 - Button ile gitgide perçinlenen düşmanlıkları

    5 - Tamamen duygusal nedenler;
    3 Yıl için 100 M Euro ve Mclaren'de kısıtlanan sponsorluk gelirlerinin Mercedes'te limitsiz olması.

    6 - Takım içerisinde 1. pilotluğu daha çok hissedebileceği ve takım tarafından sınırsız destekleneceği düşüncesi.

    7 - Mercedes'te rekabet edebileceği bir takım arkadaşının olmaması. (Bkz Rosberg)


    Öte yandan Mclaren gridin saf hız anlamında bir numaralı pilotunu kaybetmenin şokunu yaşıyor olabilir.
    Özellikle sıralama performansları kötü olan iki pilotla yollarına devam edecekler.
    Ancak onların da bu alışverişten avantajları yok değil.

    1 - Hamilton'ın aldığı astronomik ücretin çok cüzi miktarını Perez'e vererek bütçeyi rahatlatacak ve araç gelişimine daha çok para ayırabilecekler.

    2 - Takım içi huzursuzluk yaratan sorunlu Hamilton yerine, Button ve Checo gibi iki adet ''naif'' pilota sahip oldular.

    3 - Potansiyel başarı Perez'i Ferrari'nin elinden kapmakla kalmayıp, arkasındaki bireysel servette dünyanın en zengin adamı Carlos Slim'in de sponsor desteğini kendi taraflarına çektiler.


    2013 sadece Hamilton ve Mclaren'in akibetlerini izlemekle bile şimdiden iple çekilir oldu.
    Schumi, Massa, Sauber'in durumları hala muamma.
    Bekleyip görelim neler olacak?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro

    Msc tekrar Ferrariye geçecek massanin yerine


    3 yıl içerisinde Montezemolo ve Schumi aynı karede görmedim bile. İtalyan gururu fenadır. Schumi Ferrari'ye dönmediği için tekrar gel diyeceklerini sanmıyorum. Schumi emekli olsun. Hakkinen gibi hiç dönmeseydi de olurdu.
  • - McLaren hep hızlı ama dayanıksız araç yapıyordu. Sponsorluk sınırı ve bütçe sorunu (Belki sorun sayılmaz ama bir Ferrari yada Mercedes değiller) derken Hamilton da ayrılmak istemiş olabilir. Son yarışta kenara çekerken çaresizce vites değiştirme çabalarını hepimiz gördük. Kaç yıldır McLaren dayanıksızlığa çözüm bulamadı.

    - Mercedes de seneye yürürlüğe girecek yeni anlaşma şartları ile bambaşka takım olacak. 2014 ve 2015'te artık iyice Ferrari ve McLaren arasına girmiş olur. 2013'te pek beklentim yok ama temelleri atılır yavaştan takımın. 2014'te sıfır yeni bir araç gelir ve Hamilton şampiyonluğa oynar diyorum. Bu yıllar Mercedes'in geçiş süresiydi. 5 sene sonra Merso-Ferrari ikilisi tepede yalnız bile kalabilir, hiç belli olmaz.

    - Perez olayında Ferrari'ye çok sinirliyim. Sen yıllarca yetiştirmişsin adamı, potansiyelini görüyorsun. Massa'ya katlanıyorsun, Kubica yarışamayacak deniyor, tecrübe diye diye kaptırdın adamı. Ha Rai gibi pişince gelir Ferrari'de şampiyonluk görürse ne âlâ. Ama ya önünü alamayacağın bir adam olup çıkarsa? Müthiş bir potansiyel Perez. Hem hız hem lastik koruma konusunda enfes. Tabi ki garantisi yok, durduğu yerde sayabilir de. Vettel gelirse de Alonso'yla nasıl olacak bilmiyorum. İkinci pilotluğu asla kabul etmez. Perez'e kabul ettirirdin en azından. Hulkenberg deniyor, o gelirse tam facia bir karar olur. Çok dolmuşum çok sinirliyim Ferrari yönetimine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinoza21 -- 29 Eylül 2012; 14:57:04 >




  • Ferrari eğer Massa'dan hala bi medet umuyorsa enayaliğine doymasın.Perez'in ekonomik getirisi de olacaktır Meksika iletişim devi mesela Mclaren'e sponsor olabilir Vodofone'da hali hazırda gidiyorken.
    Schumi-Ferrari birlikteliği hayal sadece..
  • Bu arada bugün Hulkenberg Ferrari ile anlasti haberleri geliyor.
    Haber dogruysa;
    Ya 2014 icin Vettel olmadi. Ya da 1 yillik anlasma yapacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon basi hami maccadan ayrilacak firsat kolluyor demistik, ayrildi gitti hayirlisi olsun. Telemetri twitt inden sonra haminin takimla iliskisi zaten kopmustu. Whismart istedigi kadar kilif yapsin, fasa fisoydu. Hami takimla bagi koparmis. Arka planda teknik ekipten ismini vermeyen bir eleman haminin gitmesini istediklerini belirtmisti. Gecen singapur yarisinda dikkat etmistim, hami kaza sonrasi takimin yanina geldiginde kimse adama sicak davranmamisti, soguktular. Belliydi hami yolcuydu, iliskiler kopmus. Bence hami icin iyi oldu. Merso her zaman kotu olmaz. Illa ki toparlanir ve bence hami zamaninda gitti mersoya. 2014 de turbo motorlar iptal olmazsa, iyi isler cikarirlar.
    Mersonun sumiye yaptigi uygunsuz bir haraketti. Adamin imajini da yiprattilar. Schumi gecenlerde bir uzak dogu firmasiyla 2 yillik filan sponsorluk anlasmasi imzalamisti. Icimde yine sauberde veya baska bir yerde devam eder gibi bir his var. Sauber seneye de bu senekini temel alarak iyi bir arac ortaya koyabilir. Sumi aslinda bu sezon kotu degildi, arac kotuydu. Son perioyodda singapur haric cok iyiydi. Seneye sauberde filan iyi isler cikarabilir.
    Ferrari perezi alonsoya tehdit olarak gordugu icin almadi buyuk ihtimal. Tabi bunlar perezi akademiden daha iyi taniyorlar, ne ayaktir bilemem. Kanaatimce perez ferrari icin buyuk kayip, macca icin buyuk kazanctir. Benim acimdan bu Perezin maccaya gidisi, haminin mersoya gidisinden buyuk olaydir. Pereze karsi buyuk umutlarim var. Bence macca cok akillica is yapti. Cok oturakli duzgun bir elemana benziyir Perez. Maccacilar hic uzulmesin hami gitti diye. Perezi macca da zımba gibi yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 29 Eylül 2012; 18:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.