Şimdi Ara

Perez McLarene Hamilton Mercedese... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    Bu yıl ki Mercedes GP'de Hami olsa
    Schumacher ın yapacağından fazla ne yapabilir çok merak ediyorum. ben diyeyim hiç. koca bir hiç....

    Brawn Hami den yarismasindan ote cok seyler beklediklerini belirtmis. Benim bildigim hami; amortisor, tornavida, pense, şasi, sidepod, kanat gibi ıvır zıvır ayarlardan anlamaz. Arac sezon başı iyi gelmezse, hami sağa sola direksiyon fırlatmaya başlar, tornavidayı da vidalarla beraber brawn un eline verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1

    2014 de v6 15000 devir 1600cc motorla birlikte, Kers dedigimiz unite ERS adıyla motora zorunlu olarak entegre hale getirilmis olacak. ERS; kinetik enerjiyi (ers-k) ve ısı enerjisini (ers-h) elektrik enerjisine cevirecek sistemlerle birlikte 2.5 kata yakın daha fazla guc uretecek. Bu sistem zorunlu olarak motora entegre halde gelecek ve baska bir ureticiden ers sistemi saglama gibi bir olanak yok bildigim kadarı ile direk motor ureticisinden bu sekilde alınacak. 2014 de ayrıca şasi ve aero kuralları bugunkunden cok daha kısıtlayıcı olacak. Motorun boyle cok onemli bir paya sahip olacagı ortamda, gozler motor ureticilerinde olacak. guclu motor ureticisinin motorunu kullanan takımlar, sezonu onemli bir gucle onde goturecekler. Motor ureticilerinin avantajlari ne olacak dersek, @öner arkadasimizinkine ek olarak 2014 ten itibaren en az 1-2 sezon motorlar oturana kadar gelisimine izin verecekler ve bu ureticiler burda artı avantaj elde edecekler. ayrıca bu motorların diger takımların araclarına dogru duzgun sorunsuz entegre edilmesinde motor ureticilerinden destek alınacak ve birlikte calisacaklar. Bu da motor ureticilerinin diger takım araclarının bazı bilgilerine erisebilmesine olanak saglayacak.

    Yukarıda belirttigim gibi bu Ecleston kokonası, monza yarısı oncesi maranello yu gezerek turbo motorlar hakkında ovgu dolu sozler etti. kimileri diyor ki, montezemolo eclestonu aramıs motorun gelisiminde sorunların oldugunu ve ertlenmesini istemis. bir ihtimaldir. eger degilse; birileri bu kokonaya iyi para yedirip önüne güzel şeyler sunmuş olabilir. Yoksa kısa bir surede boyle dengesiz tutarsız acıklama yapması zor.
    her neyse, bir an once bir karar versinler de takımlar da ona gore haraket ederler.


    ek bilgi ve detaylı açıklama için teşekkürler optimus1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    Bu yıl ki Mercedes GP'de Hami olsa
    Schumacher ın yapacağından fazla ne yapabilir çok merak ediyorum. ben diyeyim hiç. koca bir hiç....

    Brawn Hami den yarismasindan ote cok seyler beklediklerini belirtmis. Benim bildigim hami; amortisor, tornavida, pense, şasi, sidepod, kanat gibi ıvır zıvır ayarlardan anlamaz. Arac sezon başı iyi gelmezse, hami sağa sola direksiyon fırlatmaya başlar, tornavidayı da vidalarla beraber brawn un eline verir.

    aynen öyle.
    bir önce ki mesajımda da buna dem vurup;
    Şumi'nin 3 senedir Mercedes GP'ye yaptığı hizmet ve uzun tecrübenin meyvesinide Mercedes'in yiyecek olmasıdır. ama merso'da iş yok. Hami, kendini Rosberg ile uğraşırken bulacak. ha ayrılmak istemiştir; farklılık, meydan okuma, kan değişikliği ötesinde tamamen psikolojik olduğuna (orijinal kupa, yuvadan uçma, teklif edilen ücret vs.) inandığım takım değişikliğidir. tabi Mercedes Benz - Silver Arrow gibi köklü ve başarı isteyen takım da kötü değil bilakis büyük takım. nasıl şampiyon olunacağını bilen biri R. Brawn ve takım. bunlarıda gözden kaçırmıyorum. ama umarım Hami geri bildirimler ve takıma yapılacak katkıda başarılı olur. yani yeni transfer olan birinden hemen hami'den yarışması dışında çok şey bekliyoruz demek bende hayal krıklığına hazır ol r.brawn deme isteği uyandırır. 2007 de Alonso nun kaymağını yemediler değil hani...




  • Mercedes Amg olmaz ya hani olur da hızlı hatta daha ileri gidip aynı zamanda dayanıklı bir araç yaparsa ve şampiyonluğa oynarsa 3 yıl beni kanser ettikten sonra kahrımdan ölürüm be arkadaş.
  • inan benimde korkum o @æbianconera. dillendirmiyorum bile başımıza gelir diye.
  • Bu v6 motorlarla ilgili yukarida bahsetmistik. Ecleston monza yarisi oncesi maranello yi gezip turbo motorlarla ilgili guzel konusmustu. Bu son verdigi demece baktim. Sesten filan rahatsiz oldugunu belirtip, montezemolo nun da kendisine memnun kalmadigini belirtmis. Eger montezemolo boyle birsey dediyse, ferrari v6 isini becerememis demektir, ses hikayedir. Eger 2014 de v6 lar gelecekse, ferrari motorlari sinifta kalacaktir gorecez.

    Ferrari ruzgar tunelini kapatip bakima aliyor.

    Ferrariden bir kaynak massa ile sozlesme imzaladiklarini kesinlikle yalanliyor. Massa da bunu bugun dogruladi.
    Pilot transfer piyasasindaki saglam bir kaynak, onumuzdeki yillar icin hulkenberg ile anlasma yapildigini belirtmis. Ne kadar dogrudur bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 1 Ekim 2012; 23:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hulkenberg ya da Di Resta için umutluyum. Her ikisi de bana göre sağlam ve birbirlerine yakın pilotlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tylor

    bu perez'i garanti whitmarsh almıştır. adam bayılıyor böyle lastik koruyan pilotlara.

    şahsen tam tersine, tek turda inanılmaz şeyler başaran pilotlar her zaman üstündür gözümde. button 50 yarışta 1 pole aldı, o da tuhaf olayların gelişmesi sonucunda.

    perez ve button ile sıralamalar kabusa dönüşebilir.

    hamilton'ın lastik koruma özürlüsü bir takıma geçmiş olması da tuhaf. 4. yılda da lastik aşınma sorununu çözemezlerse lewis sinirden kendine bir şeyler yapabilir.

    +1

    Hemen hemen aynı yazıyı yazmaya hazırlanırken okudum.

    Perez bu yıl genellikle sıralamalarda Kamui'nin arkasında kaldı. Yarışlarda fena değil ancak tek turluk hızı konusunda sağlam gelişmesi gerekli. Çünkü takım arkadaşının da bu konuda Ondan artısı yok.

    Bir de Diresta'nın fazla abartıldığını düşünüyorum. Geçen yıl Sutil'in gerisinde kaldı, bu yıl da ara vermiş ve genellikle şanssızlıklar yaşamış Hulkenberg'le eşit görüntü çiziyor . Ferrari ikisinden birini 2013 için düşünüyorsa bu kesinlikle Hulkenberg olmalı bence. Daha doğru seçim; bence ikisinden de kaliteli olan ve yavaş yavaş kötü günleri geride bırakan Massa ile devam kararı olacaktır.

    Ayrıca;
    (Tepkilerinizi baştan kabul ediyorum )
    ''Kontrolsüz güç, güç değildir'' farkındayım.
    Ancak özellikle tek turluk hız konusunda ''gridin en hızlı birkaç pilotundan biri'' olan Pastor Maldonado'nun büyük bir takımda (Williams büyük ancak gridde 6-7. hızlı gibi görünüyor) neler yapabileceğini özellikle merak ediyorum. Geride kalan 14 yarışta sıralamalarda 4 kez en hızlı 3 pilottan biri olmuş, ve sıralama podyumuna çıkmış. Bu rakam Alonso ve Webber ile aynı...
    İyi bir pilot koçuyla birlikte fundemental'ini geliştirirse şampiyonluk adaylarından biri olabilir kanısındayım.




  • @odyle,
    hani sadece papaz için bir görüş yazdığını kabul etsem eyv. yine saygı duyarım. daha saygı duyardım. ama yok hacı.
    bu yıl ki
    Williams FW34 pistte ki en iyi ve hızlı araçların başında geliyordu. Lotus dan bile daha iyiydi.
    Alonso bu sene ki Williams da olsaydı... 5. yarış birinciliğini hanesine yazdırmıştı... 5 i kafadan attım.
    yani eğer senna ile maldonado hayatlarında muthiş bir şans-araç buldular onuda değerlendiremiyorlar. emin ol dostum
    beğenemediğim barrichello olsa bugun williams da durum çok farklı olurdu... yine gp2 de hızlı olan maldan hızlı ama çok dengesiz. f1 papaz a bir beden buyuk gelmeye başladı bence. geçen yıl hırslı ve pes etmez görüyordum. dedim williams iyi olsa neler yapar. gördük neler yaptığını...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 7 Ekim 2012; 8:39:15 >
  • @the cantan
    Yani sen diyorsun ki FW34, MP27 ve RB8'den sonra gridin en hizli 3.otomobili. Hic sanmiyorum.
    Bence Sauber ve ForceIndiadan sonra geliyor.

    Hea zaten bastan da belirttim, bu konuda tepkiyi pesinen kabul ettigimi. Aslinda temelde ayni seyi dusunuyoruz, Pastor hizli ama kontrolsuz... Zaman neler gosterecek omrumuz oldukca hep birlikte gorecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FW34'ü sezon ortasından itibaren değerlendirdim. şimdi yavaşladılar. papaz ilk galibiyetinden sonra haftalarca puan almayı bile beceremedi.
    şampıyın olacagm diyordu. en az 2 kat puan alınması lazımdı FW34 ile...
  • Bnce Perez Hamilton kadar savasmaz ama ilerde sampiyon olabilecek bi poansiyeli var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.