Şimdi Ara

Pert Bedeli ve Sigorta Tahkim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açmamın sebebi aracın uğradığı değer kaybı veya total pert bedellerinde Sigorta şirketlerinin insafına kalmış biz tüketicilerin hakkını aramaları ve almalarında tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.


    2020 Mart ayında aracıma arkadan çarpılması sonucu aracım pert oldu. karşı tarafın %100 kusurlu olduğu kazada kasko şirketi zaten giderek yükselen piyasa koşullarında önce 42.000 lira teklif etti. İlk telefonla arayan aracı eksper firması tehditvari Üslupla kabul etmezseniz onarım yaparız dedi klasik takdikle, ben de onarabiliyorsanız onarın benim için sorun yok dedim. Tabi ki bu size atılan ilk yem oluyor kesinlikle ilk tekliflere Rıza göstermeyin. Ardından kasko şirketine dilekçe ile örnek ilanları da koyarak teklifin güncellenmesi talebini ilettim. 1.000 lira artış cevabı verdiler. Bunu da kabul etmedim. Sigorta acentesinin de araya girmesiyle sözüm ona 1000 lira daha vererek 44.000 lira son teklifi yaptılar. Halbuki en az 48-50 bin bandının aşağısında aynı aracı alamıyordum. itirazlarımda sürekli Sigorta tahkime başvuracağımı dile getiriyordum bu bilgiyi mutlaka aklınızda tutun ve Sigorta şirketlerine haklarınızı bildiğinizi ve kolay teslim olmayacağınızı sürekli ifade edin.

    Benim de tecrübe ettiğim gibi son teklifi bir türlü artırmıyorsalar bu teklifi kabul edin. Fakat size gönderilen mutabakatnameye mutlaka “yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla kabul ediyorum” ibaresini ekleyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu ibare çok hayati çünkü davayı kazanmada en kritik nokta bu ibarenin sizin tarafınızdan imza altına alınması. Sigorta Tahkimin kararlarını incelerseniz hakların saklı tutulduğuna dair deliliniz yoksa direk red kararı veriyorlar. Sigorta şirketlerinin Size gönderdikleri Mutabakatname word formatı ve bilgisayar ortamında doldurulup çıktı alınarak imza ediliyor. Bu Metin içerisine Mutlaka tüm yasal haklarımın saklı kalması veya haklarımı saklı tutarak ibaresini ekleyin. En kötü el yazınızla yazıp imzalayın.

    Sonraki süreçte 44.000 lirayı aldım. Ama elimde fazlaya dair haklarımı kullanacağıma dair kapı gibi bir belgem vardı. Pandemi nedeniyle Sigorta tahkim komisyonu bir süre yeni başvuru kabul etmiyordu. Süreç açıldığında hemen kendim başvurumu yaptım. Başvuru süreci çok kolay ve avukat ile yapmanıza dahi gerek yok. Ancak avukat tutmak kolaylık ve davayı kazanırsanız vekaletname ücreti de karşı tarafa kalmış oluyor.

    Özetle bilirkişi talep ederek araç bedelinin hesaplanması ve bakiye bedelin ödenmesi ve çıkan miktara göre ıslah etmek istiyorum demeniz çok önemli. Davayı 1000 lira olarak açıp sonradan bilirkişi 10 000 lira fazla var derse ıslah talebiyle 10 bine çekip bu parayı alırsınız. Ancak ıslah talebini yazmazsanız dava sizin açtığınız miktar üzerinden devam eder. Bende ilk olarak 5.000 TL ve ıslah edilmek üzere diye başvuru yaptım.

    Netice ilk olarak hakem heyeti bilirkişi raporu istedi. Raporda aracın o anki bedeli 60.000 liraydı ancak kur hesabıyla falan 4000 lira fazla bir miktar fark ödenmesi raporda yazıldı. Sonrasında hakem de bu yönde karar verdi ve ben yaptığım masrafları da alarak 4.000 lira daha bir bedel almış oldum. Süreç en fazla 4 ay sürüyor benim davam 2 ayda sonuçlandı.

    Lütfen hakkınızı aramaktan çekinmeyin sonuçta kaybetseniz dahi içinizde bir acaba kalmaz. Göz göre göre düşük bedellere razı olmak zorunda değiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kasko yaptırdığınız firma hangisiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sompo Sigorta. Ki bu konuda baya ün yapmaya başladı. Karşı tarafa rücu edeceği dosyada bu kadar direnmesi çok anlamsız. Zaten kaybetti ve bana ödediği parayı kusurlu tarafın sigortasından aldı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.