Şimdi Ara

Peşmerge Kerkük'e Girmeye Başladı.Kerkük İçin Ses Ver! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • göklerden gelen bir karar vardır. sen müsterih ol reisim. dik dur eğilme, bu ümmet seninle. amerika değil japonya gelse bizleri yıldıramaz.

  • asau kullanıcısına yanıt

    Heyyyyttt Aslan Beaaaaa.... Akp Türkmenlerin bolgelerinden sürgün edilmesine destek çıkarken yıllar önce konusamadiklarini nasil da dile getirdi. Ortadoğu'nun içine ettikten sonra gelmiş burda ahkam kesiyor.


    Alkislamasaydin ozaman liderini. Alkisladiysan reisi, su-sa-cak-sın.


    Türkmen bölgelerini kurt hegomonyasina sokarken reisine konuşacaksın. Buraya değil. Çakma milliyetciler.Birden Türk oluverdiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 15 Kasım 2021; 3:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün suriyede yaptıklarımız ırakta da yapılmalıydı zamanında. ancak o zamanlar ben dahil savaşa girmeyelim diyordum (çocuktum). ırak tezkeresine bende kendimce çocuk aklımla hayır demiştim.


    suriyede planları sekteye uğrayan emperyaller yeni planlarını adım adım,yavaş yavaş devreye alıyorlar. hiç durmadan çalışıyorlar ve çabalıyorlar. farkındaysanız sürekli bi yerleri kaşıyorlar. afganistan,ırak,libya,ermenistan-azerbaycan, şimdi sırada yunanistan da var ama bakalım. göç krizleri zaten sıradanlaştı. emperyallerin yaptıkları her hamle yeni yeni göç krizi doğuruyor.


    bizimkiler yine beklerler. beklerler. beklerler. en son artık yapacak bişi yok diyip girerler. ancak tabi bizdeki medyalar da bu işlere kara propaganda yapıyor. bazı partiler önemli tezkerelere hayır oyu verip,değişik açıklamalar yapıp milletin aklını bulandırıyorlar. ancak önemli olan ırak,iran,suriye eksenlerinde terör devleti kurulursa o zaman ülkemiz çok daha zorlu mücadeleler vermek zorunda kalabilir.


    teröre destek veren emperyaller olmasaydı şimdiye terör falan kalmazdı zaten. sürekli yeni yeni terör örgütleri türüyor ne hikmetse. bu bakımdan bazı işleri küçümsememek,yeri geldiğinde mutlaka müdahale etmek gerekiyor. elbette bende savaş istemiyorum.insanlarımızın,insanların ve diğer canlıların canı yanmasın diyorum ama su uyuyor düşman uyumuyor.


    bu peşmerge olayında da öso tarzı bir oluşum ile mücadele edilebilir. ancak oralardaki insanlar savaş ortamından kaçıp yine bizim ülkemize geleceklerdir.





  • Bizde Emevi Camiinde namaz kılıcaktık , şimdi Suriyeliler Ayasofyada namaz kılıyor ..........

  • Peşmerge Kerkük'e Girmeye Başladı.Kerkük İçin Ses Ver!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Kasım 2021; 16:28:38 >
  • Alıntı

    metni:
    Cihat Yaycı, "Kerkük elden Giderse, Türkiye elden Gider" dedi.


    "X elden giderse Türkiye elden gider". X yerine bugüne kadar elli tane bölge/şehir ismi yazdınız. Bi bitmediniz.

  • gokhanweb kullanıcısına yanıt

    Böyle diyip, elimizden giden yer oldu mu peki? olduysa yazda bilelim.

    Gereksiz tartışmalara gerek yok.

    Kerkük'e destek verecekseniz yazın vermeyecekseniz yazmayın zorlana yazdırmıyoruz.

  • Biraz yerli ve milli bir hükümet olsaydı keşke...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Sadece elimizde olan yerler için mi bu söylemi kullanıyorsunuz? Kerkük bizim elimizde mi? Başka bir ülke içindeki Konya'nın çeyreği kadar bir alan, bir etnik gruptan başka bir etnik gruba geçiyor diye Türkiye niye elden gitsin? Bir açıkla da anlayalım. Mesela Kerkük'ün yönetimi Türkmenlerden Kürtlere geçince devamında gelişecek adımlar nelerdir? Bu adımlar nelerdir ki Türkiye elimizden gidecek? Bu kadar basit mi? Eğer Kerkük, Iraklı Şiilerden Iraklı Kürtlere geçince Türkiye yıkılacaksa bu ülke zaten yıkıktır.

  • gokhanweb kullanıcısına yanıt
    Olay kürt türk değil olay petrol yataklarının kontrolü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gokhanweb kullanıcısına yanıt

    Çok düz bakış açısına sahip birisin ne yazik ki.Geçmiş dönemlerde Peşmergenin Türkmenlere saldırma olayı var Türkmenleri öldürdüler.

    Orada Türk Kürt çatışması olunca ne olur sence? Türkiye'de insanlar etkilenmez mi sanıyorsun kürdü türkü bu durumdan? zaten bir dal parçası ile tutunuyoruz birbirimize amerika ve diğer ülkeler bizleri kırdırmak için uğraşıyor sen ise cıkmış bir şey olmaz diyorsun.

    Bu kadar saçma bir düşünce tarzı görmedim cidden.

    Senin bulunduğun yerde arap yaşıyor diyelim çoğunlukla senin kontrolünü fransızlar sağlasa ne hissedersin?



    Peşmerge Kerkük'e Girmeye Başladı.Kerkük İçin Ses Ver!
    Peşmerge Kerkük'e Girmeye Başladı.Kerkük İçin Ses Ver!www.hurriyet.com.tr
    Kerkük'te peşmergeler 7 Türkmen öldürdü
    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/kerkukte-pesmergeler-7-turkmen-oldurdu-166864



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 16 Kasım 2021; 0:5:30 >




  • Akp bunu da başarır. Yazıklar olsun.

  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Kerkük giderse niye Türkiye gidiyor? Bunu açıklayın dedim, bana peşmergelerin öldürdüğü Türkmenleri yazıyorsunuz. Ucuz bir konu değiştirme girişimi. Bu kadar kolay mı Türkiye'nin gitmesi. Tekrar ediyorum, başka bir ülkenin içinde yer alan, bizimle sınırı olmayan bir toprak parçası bir etnik grubunun kontrolünden başka bir etnik grubun kontrolüne geçince Türkiye niye yıkılıyor? Cevap veremeyeceğinizi biliyorum, ama yine de tartışmayı uzatıyorum. Çünkü böyle büyük laflar ederken tekrar tekrar düşünmeniz gerektiğini öğrenin. Türkiye bu kadar güçsüz bir ülke mi? Kırım Ukrayna'dan Rusya'ya geçerken de aynısı söylendi. Noldu? Kırım gitti diye Türkiye de mi gitti? Kerkük'ün Kürtlerin kontrolüne geçmesini istemiyor olabilirsiniz, ekonomik olarak zarar göreceğimizi düşünüyor olabilirsiniz. Belki aklıma gelmeyen başka bir şey düşünüyor da olabilirsiniz. Ama "Kerkük giderse Türkiye de gider" gibi keskin bir laf ediyorsanız, birisi size "Türkiye niye gidiyor?" diye sorduğunda cevap vermeniz gerekir.


    Alıntı

    metni:
    Senin bulunduğun yerde arap yaşıyor diyelim çoğunlukla senin kontrolünü fransızlar sağlasa ne hissedersin?


    Diyarbakır'da da çoğunlukla Kürt yaşıyor, o halde siz Diyarbakır'ın Kürtlere verilmesini istiyorsunuz. Yanlış mı anladım?





  • Ee yani? 2014 de ypg ye ülkemizin sınırlarını hükümet partisi AKP açtı 1 kez. Sen o zaman nerdeydin? Sesin çıktı mı?

    Banane kerkükten ya. Suriye den binlerce işidci ülkeye kaçak yollarla girmiş. 2 askerimizi yakarak ölüm emrini veren işidci gaziantepte geziyor. Sen ne anlatıyorsun ya? Memleket ne halde adam kerkükten bahsediyor

    Ayrıca şunda unutmadık değil.

    Irak savaşı başladığında Türkmenleri orda öldürmeye başladılar ve Türkmenlere sınırları açmadı akp. 1 tane bile mülteci almadık. Evet evet 6 milyon arabı ülkeye sokan akp 1 tane Türkmeni almadı ülkeye.

    Boş boş konuşursun

    Artık şu saatten sonra bunlar boş iş.

    Büyük ortadoğu projesini bu büyük oyunu bu halk gördü ve bozacak.

    Sen çok meraklı isen ordu şurda katıl hemen ve kerkükte görev almak için gönüllü olda ben de senin milliyetçiliğe inanayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 16 Kasım 2021; 11:10:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gokhanweb kullanıcısına yanıt

    Onu diyen ben değilim dikkat edersen Tümamiral Cihat Yaycı demiş videodan bile haberin yok.

    Sen daha benim sorduğum sorulara cevap veremiyorsun dostum.Sana sorular sordum cevap yok.Dünyadan haberin yok.Orada senin soydaşların var bilmem farkında mısın? tabi Türk değilsen bilemiyeceğim.

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Akp nefretin, her şeyin önüne geçmiş..

    Hayatım boyunca akpye oy atmadım ve o dediklerinin hepsine fazlası ile tepki verdim beni tanıyor musun da konuşuyorsun?

    Sen burada boş muhabbetler ederken biz her platformda pkklılarla mücadele etmeye çalışıyoruz.Sen hayatında kaç defa pkklı birini şikayet ettin? kaç defa sosyal medyada pkk propagandası yapanlara ses cıkardın ve hesapları şikayet ettin? kaç defa Türkmenler ile ilgili ve pkk konusundaki gündemlere destek verdin?

    sadece herhalde hayatın Akp'!ye nefret duymakla geciyor diğerleri zaten çok mükemmel.

    Sen önce kendi partine bak.

    Akp'ye diyoruz Barzaninin ayağına herhalde ben gittim.

  • Olmayacak duaya amin deme konusunda Türkler gerçekten de dünyayla yarışırlar. Anlaşmalarla sabit olduğu üzere Kerkük üzerinde Türkiye'nin bir hakkı yok, Irak'ın içişleri orası artık. Adamlar kendi ülkelerinin Merkezi yönetimi ile ortak bir karar almışlar. Ayrıca daha önce ne olduğundan bağımsız olarak şehirdeki Türk nüfusu Kürt nüfusundan ciddi oranda daha az, %20'den aşağıda.

  • Peşmerge Türkiye ile iyi geçinen bir yapıdır. PKK ile karıştırmayın. Peşmerge ile pkk arasında da zaman zaman çatışmalar yaşanıyor zaten. Bölgesel kürt yönetimi ile aramızı iyi tutmak zorundayız.

  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Tamam forumlar da pkklı varsa beraber şikayet edelim tamam ama ben diyorum ki asıl pkklı TRT ye çıkmış sen onu kime şikayet edeceksin anlat hele


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.