Şimdi Ara

Peşmerge Kerkük'e Girmeye Başladı.Kerkük İçin Ses Ver! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Bundan sonra gelecek siyasiler elbet Akp'nin yaptıklarının da hesabını soracaktır merak etme.Ama konumuz şu an bu mu?

    Şu an Kerkük'e destek olmamız gerek.

    Düşman sevindirmeyelim kardeşim.

  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Türkiye'nin Kerkük konusunda hakkı var.

    Mesela Kerkük'te bir Özerk yapı kuramazsın.Lozan anlaşmasına bakmalısın.

    Olmayacak dua diye bir şey söz konusu değil.

    Orada etnik temizlik yapıldı tabi Türkmen nüfus az olur bu oranın Türkmen şehri olduğu gerçeğini değiştirir mi?

  • Roark kullanıcısına yanıt

    Peşmerge Türkiye yararına yapılar değildir.

    Pkk ile karıştırmayın gibi saçma sözleri yazmayın buraya.


    Barzani nedir ne değildir şu videoyu şu yazıları oku önce.Senin Akp Barzani'yi halılarla karşılayınca dost olmuyor.Bir gerçek var o gerçeklere göre hareket edeceksin.



    Şu videoyu izle.



    Ardından şu yazıyı oku.


    Yıllar önce gazete manşetindeki yazı.


    nadirkitap
    Yeni İstanbul Gazetesi 26 Eylül 1966 - Barzani , '' İkinci Hedefimiz Türkiyedir '' dedi | Nadir Kitap
    https://www.nadirkitap.com/yeni-istanbul-gazetesi-26-eylul-1966-barzani-ikinci-hedefimiz-turkiyedir-dedi-efemera23646418.html




  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Hakkı yok, tüm haklarını 1926 Ankara anlaşması ile devretti. O defter kapandı. Zamanında Türklerin sayısı orada fazla olduğu zamanlarda -varsa öyle bir zaman- mücadele edecekti, artık o dönem geçti ve nüfus olarak Türkler'in sayısı azınlık konumunda şu anda. Geçmişe uygun hak arama mümkün olsaydı yunanların da "zamanında burada bizim nüfusumuz daha fazlaydı" demesi mantıklı olurdu. Yani ne yasal olarak ne de nüfus olarak "şu anda" Türkiye'nin iddia edebileceği hiç bir argüman yok. Karşımızda tanıdığımız Irak devleti ve onların anayasasında yeri olan özerk bir bölgenin kendi arasındaki anlaşma söz konusu olan. Başka devletlerin içişlerine karışmaktan vazgeçmeliyiz. Suriye'nin Mısır'ın ve ihvan'ın olduğu tüm arap devletlerinin tamamının iç işlerine karışıp kendimze düşman ettik. Kısacası gerçekçi olalım ve değişime ayak uydurup geçmişte kalmayalım, realist olalım diyorum.





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Ankara Antlaşması ile beraber çok sayıda hakkımız var.

    İngiltere, Türkiye, Irak arasında imzalanan anlaşma ile olası bir Devlet yapılanmasında bizim oraya girme hakkımız bulunuyor.

    Kerkük ve Musul için dediklerim.Irak'ın başka yerlerinden bahsetmiyorum.

    Buralarda bir devlet, özerk yapı oluşturulamaz.

    Senin ki Realistlik değil Hümanistlik.

    Bizene dediğin topraklarda senin soydaşların var.Binlerce yıllık tarihi olan, kitaplara konu olan bir yerden bahsediyoruz.

    Sen orada Peşmerge Türkmenleri öldürünce hiç rahatsızlık duymaz mısın? banane mi dersin yani? bu mu kafa yapın gerçekten kardeşim senin?

    Eğer kafa yapın bu şekildeyse ve Türksen ben sana söyleyim, en ufak Türklükle, şunla bunla alakan yok.

    Sana tavsiyem Ortadoğudan uzaklaşıp bu konuları düşünmeyeceğin bir yere taşınman senin için en uygun şey o.

    Çünkü sen dibindeki yaşanan şeylerin Türkiye'yi etkilemeyeceğini düşünecek kadar şaşırmışsın.





  • Hümanist değilim hocam tamamen realist ve rasyonel düşünmeye çalışan bir insanım. Sahadaki gerçeğe bakarım ben olasılıklara değil. Ayrıca uluslararası toplumun kabul edebileceği, onlara yedirebileceğimiz ve ya yediremeyeceğimiz hareketlere bakarım. Neden bakıyorum ? Çünkü Amerika ya da Rusya değiliz, istediğimiz yerde istediğimiz hareketi yapamıyoruz, müttefiklerimiz olmalı, Kissinger'in kıbrıs zamanındaki yol vermesi gibi bizi dolaylı yoldan destekleyecek ülkeler olmalı, Rusya izin vermeyince dibimizdeki Suriye'de bile uçak uçuramıyor, yaralılarımızı taşıyacak helikopter bile sokamıyoruz. Bunlar utanılacak şeyler değil bunlar realite, sahadaki gerçekler.


    "Olası bir Devlet yapılanmasında bizim oraya girme hakkımız bulunuyor" Ben o anlaşmanın maddelerinin tamamını okudum biliyorum hocam. İki ülke de sınırlarındaki illegal hareketlenmeleri engellemeyi taahhüt ediyor. Devlet yapılanması kastedilmiyor orada, bizim kendi çıkarımımız bunlar ve bunları "işimize böyle geldiği için" böyle yorumluyoruz. Seni kastetmiyorum bu arada, hükümetimiz böyle yorumluyor. Peki buna kim inanıyor ? Türkiye haricinde hiç kimse. Bize düşman oldukları için inanmadıklarını zannediyoruz ama gerçekler öyle değil "argümanımızın işimize gelen bir çıkarım olduğunu bildikleri için" inanmıyorlar.


    Ancak anlaşmaların da ötesinde sahada bir gerçek var. Sahadaki gerçeği yenemezsin. Amerika olsan yenmeye çalışırsın ve yenemezsin ırak ve ya afganistan gibi ya da vietnam gibi ancak Türkiye'ysen sahadaki gerçeği yenmeyi denemen neredeyse imkansızlaşır. Sahadaki gerçek nedir ? Kuzey Irak'ta Irak Devletinin, Amerika'nın, Rusya'nın Çin'in ve neredeyse tüm medeni dünyanın hatta bizim de kabul ettiğimiz Kürt Özerk Yönetimi var. Bu sahadaki gerçek. Oranın seneler içerisinde yavaşça tamamen Irak'tan koptuğunu izleyeceğiz ve hiçbir şey yapamayacağız, Irak da yapamayacak. Irak Hükümeti'nin bir anayasal parçası olduğu için Türkiye-Irak sınırı da bu durumda illegal bir şekilde değişmeyeceği için Türkiye'nin Kerkük ile ilgili olarak Irak Devleti ve kuzey ırak özerk yönetimi arasındaki münasebete müdahil olma hakkı bulunmuyor. Bulunduğunu iddia edebilir ama hiçbir şey yapamaz. Bunlar hocam acı olabilir ama bunlar gerçekler. Biz hayal dünyasından kurtulmalı ve gerçek dünyaya dönmeliyiz.


    Sahadaki diğer bir gerçek de Türkiye, Kuzey Irak ve ya Suriye neresi olursa olsun herhangi bir Kürt orjinli özerk yönetim Türkiye ile kötü geçinemez, soydaşlarına dibinde katliam yapamaz, sistematik bir şekilde öldüremez, özellikle Kuzey Irak özerk yönetimi bunu asla yapamaz. Çünkü tüm ticari ilişkileri, ulaşım, vatandaşlık ve dostluk görebildikleri ülke Türkiye. Bu da sahadaki bir gerçek, ıraklı kürtler emin ol bu gerçeği görüp ona göre oynuyorlar, Türkiye'yi üzmemeye iyi geçinmeye çalışıyorlar. Mecburen iyi geçinecekler. Ancak bölgedeki Türkmenler soykırıma uğramadı ya da katliamlarla sayıları azalmadı. Muhakkak rahatsız edilip başka yerlere gidenler olmuştur ama ekseriyeti Türkiye'ye göçtü geldi. Nüfusun değişiminin major sebebi bu. Ben olsam ben de gelirdim. Oradaki Türkmenler için ne yapabiliriz ? Ne demiştik, sahadaki gerçek o bölgede artık ezici bir şekilde nüfus yoğunluğunun Kürtlerin lehine olduğu ve bunun uzunca bir süredir böyle olduğu. Bu gerçeği değiştirmemize hem izin vermeyecekler ve biz de zaten böyle bir şey yapamayız. O halde ne yapacağız ? Legal olarak tanınmış, varolduğu ülkenin anayasasına girmiş, bizimle iyi geçinmek için çabalayan bölgedeki yönetimle ilişkilerimizi iyi tutup geliştirerek orada yaşayan soydaşlarımızın temsil ve ciddiye alınma katsayılarını artıracak ve bölgeyle birlikte refah seviyelerinin artmasına yardımcı olacağız. Sana garip gelebilir belki bana katılmazsın ama bence kuzey ırak bölgesel yönetimi, ıraka ve suriyeye hatta irana göre bile o bölgedeki Türkiye'nin en doğal müttefik adayı konumunda çünkü onların da bizim gibi bölgede arapların arasında kimi kimsesi yok.





  • Tabii, ABD de zaten "Buyur gel kardeşim, senin Kerkük'e müdahale hakkın varmış, TSK'yı getir koy oraya askeri üs aç, Türkmenlerden de kendine göre bir hükümet kur; petrol de zaten senindir, hem sizin bir de Misak-ı Milli'niz de varmış, yani bize poh yemek düşer" diyecek ve karışmayacak.  

  • Bugünlerin geleceği 2003 Irak işgalinde belliydi.Neden şaşırıyorsunuz ki?Eğer Türkiye Saddamın devrilmesine karşı olsaydı,Amerika'nın işgal politikasına karşı dik durabilseydi dahası işgalden sonra K.Irak Kürt yönetiminin güçlenmesine izin vermeseydi bugün peşmerge bırakın Kerkük'e girmeyi 2017'de bağımsızlık referandumuna dahi girişemezdi.


    Şimdi elbette Mart 2003 tezkeresi mecliste geçseydi peşmergenin bu kadar rahat hareket edemeceğini düşünen olacaktır.Ama bu da pek gerçekçi değil.Türkiye özellikle 2015'te açılım sürecinin sona ermesinden sonra K.Irak'a da askeri operasyonlar yapmaya ve askeri üsler kurmaya başladı.Tüm bunlar Suriye ön planda olduğu için pek gündemde olmadı ama Türkiye şuan K.Irakta askeriyle beraber var.Buna rağmen Peşmerge Kerkük'e girmeye çalışıyor.Demek mi mesele Türk askerinin K.Irakta olup olmaması değil.


    Dahası Amerika'nın Mart 2003 tezkeresini savunmasının nedeni tamamen kendi çıkarı içindi.Amacı 30 bin kişilik Türk ordusunu Irak'a Kuzeyden sokarak Saddamın askeri gücünün bir kısmını Türk ordusu üzerine çekebilmekti.Yani Saddamın kuvvetlerini bölmekti.Saddam devrildikten sonra Türk ordusunun Irak'ta bir işi kalmayacaktı.Yani bazılarının düşündüğü gibi Irak işgali ile Türkiye K.Irak'a yerleşmeyecekti.Amerikanın hedefi bu değildi.Zaten Mart 2003 tezkeresine red oyu verenlerin gerekçesi de buydu.Zira aynı Amerika 1991 I.Körfez savaşında da Türkiye'yi Irak'a sokmaya çalışmış ancak o dönem gerek hükümet gerek meclis gerekse TSK'nın karşı çıkması üzerine Türkiye Saddamla düşman olmamıştı.Halbuki Turgut Özal'a göre Saddam devrilecekti ve Türkiye Saddam sonrası Irakta söz sahibi olabilmesi için Amerika ile hareket etmesi gerekiyordu.Ancak sonuçta Saddamla düşman olunmaması yönündeki görüşün haklı olduğu 1991 Körfez savaşının sonunda ortaya çıkmış oldu.Çünkü Amerika Saddamı devirmedi.Eğer Türkiye Turgut Özal'ın hayalci dış politikası doğrultusunda 1991'de Amerika ile beraber Irak'a girseydi ve Amerika Saddamı devirmeseydi bugün Suriye'de saplandığımız bataklığın bir aynısını 1991'de Irakta yaşayacaktık.Ne yazık ki 2011 yılında bu tuzağa Suriye'de düşürüldü...Şimdi ise Suriye'nin ne halde olduğu ortada...





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Hocam Barzani Abd tarafından yönetilmekte olan bir adam.Yani Abd nederse onu yapar.Barzani ve ordusu Türkiye'nin çıkarına işler yapmadı bu zamana kadar.Sana attığım videoları izleseydin pkk ile peşmergenin savaşmayacağını da anlardın.


    Bizim düşmanımız kim? Pkk ve onu destekleyenler.Amerikayı seviyor muyuz? hayır ama dünyanın en güclü ülkesinden bahsediyoruz en azından şu anlık.Ama ilerleyen yıllarla beraber ben dünyanın en güçlü ülkesinin Çin olacağını düşünüyorum.


    Barzani bu zamana kadar çok sayıda operasyonumuza karşı çıkmış ve tepki vermiştir.En son 2017 referandum olayını biliyorsun.Irak güçleri müdahale etmese belki de dediklerini yapacaklardı.


    Bizim muhatap alacağımız Peşmerge değil Irak yönetimi.


    Kaldı ki biz nasıl Erbil ile Petrol konusunda ilerliyorsak Petrol biz almazsak erbilden Erbil'in ekonomisi ne hale gelir senin haberin var mı? her şekilde onlar bize zaten muhtaç


    Sen girip Barzani sitesi Rudaw'da yazılanları hayatn boyunca okudun mu? nasıl bir Türk karştlığı yapıldığını gördün mü? en ufak Türkiye'de Kürtlerle ilgili konuları doğru/yalan demeden haber yapıyorlar.Bunlar senin nasıl müttefikin olacak ya da nereye kadar susacaksın?


    Senin yapman gereken Irak ordusu ile konuşman ve Türkmenlere destek vermen.O sandığından çok fazla Türkmen var orada.Ya bazıları asimile edildi, ya bazıları göç ettirildi oradan.Peşmerge ilk oraya girdiğinde nüfus müdürlüklerinde neler yaptı herhalde ya bilmiyorsun ya araştırıp bakmadın.


    Durum öyle sandığın kadar basit değil.Dünyanın coğu ülkesinde Türk-Kürt arasında problemler var.


    Eski Askerlerden İsmail Hakkı Peki daha kısa süre önce Tv'de Irak ve Suriyede bulunan Kürt Vatandaşlar çocuklarını Türk karşıtı olarak yetiştiriyor diyor.


    Bu ülkede senin askerini, polisini şehit edenlerle, ermenilere Türkler soykırım yaptı diyenlere, Türklere her türlü hakaret edenlere dünya kadar oy veren bir siyasi parti var.Sen öyle bu işi bu şekilde halledemezsin.


    Yarın bir gün senin ülkende demografik yapı değişiyor.Türk Nüfus yerinde sayarken diğer tüm azınlıklar çoğalıyor.Gerçeklere bakmanı öneririm senin realite değil senin ki kabulleniş..


    Kabüllenenler hep kaybetti bundan sonra da kaybeder..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 16 Kasım 2021; 17:47:43 >




  • Ben sınırımı korurum ama komşu ülkeden devamlı saldırı gelirse ve komşu ülke buna kayıtsız kalırsa ben oraya girerim


    Türkiye senelerdir bunu yapmadı , Erdoğan hükümeti önceside yapması belki batı ve amerikadan çekindi savaş çıkabilir dedi ama Rusya ilede yakınlaşmadılar ki Rusya bize kurtuluş savaşında bile çok yardım etmiş sscb olarak


    Suriye'de Irak'ta istedikleri gibi yapılansınlar bize saldırı olursa sıçtıklari yere kadar kovalar gireriz bu irade gerekli bir şekilde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 dolar 10tl , müdahale falan beklemeyin. Gittiğimiz gibi döneriz , geçti o işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Cehape yapacak mı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Onu CHP başta olursa sorarım. Şu an başta olanın hiçbir işe yaramadığı kesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahaa!!!! forumun sivilceli asosyalleri yine savaşa giriyor. Tiplere gel kafalara gel!!!!!!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Cehape sandıkla başa geçemez...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ağaç kütüğü gelse karsinia şu an başa geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Hocam kimse kimsenin adamı değil, herkesin kendi çıkarı var ve o çıkara göre kiminle ortaklık kurması gerekiyorsa onunla ortaklık kuruyor. Referandum'u abd destekleseydi yine kimse ses edemezdi. Sessiz kaldı yani bu durum barzaninin kendi başlarının altından çıkan bir durumdu. Sonra da tasviye edildi zaten. Kuzey Irak bölgesel yönetiminin bulunduğu şehirlerde Erbil'de Süleymaniye'de sayısız türk kadın erkek yazılımcı arkadaşım şimdi bile çalışıyor, gidiyor geliyor, geziyor ve izzet ikram görüyorlar. Simdi gitseler bu şekilde şırnakta hakkaride ve ya licede çalışamazlar, akşam sokağa çıkıp içtikleri lattenin resmini atamazlar. Kuzey Irak'taki kürtlerin Türkiye'ye ve Türklere bakış açısıyla pkk sempatizanı olanların bakış açısı farklı, bunu bizzat ben gördüm yaşadım biliyorum. Ama Pkk'ya karşı savaşamazlar, bunu da onlardan istememeliyiz zira pkk kabul etsek de etmesek de bir halk ve sempatizan tabanına sahip ayrıca daha geniş bir alanda sessiz destekçileri var. Kürt milliyetçiliğinin rüzgarlarının estiği bu yerlerde kdp ve ya ikyb bir kürt hareketini haklı ve ya haksız aralarında açık bir anlaşmazlık yokken yok etmeye çalışamaz. Bu kendi halkında da tepki görür. Ama ben buna rağmen Türkiye ile iyi geçinme çabalarını bile cesur bir adım olarak görüyorum. Sen onlar bize muhtaç diyorsun bense evet onlar bize muhtaç ama biz de bu bölgedeki kürtlerin müttefikliğine muhtacız çünkü yalnızız diyorum. Kürtlerin de onları kullanmaya çalışan batı haricinde kimi kimsesi yok. Ortak belaları da aynı bizim gibi bölgedeki arap devletleri ve iran. Irak devletininse kağıt üzerinde ismi var sadece, ne ordusu ordu, ne bürokratı bürokrat ne de vatandaşının bir bağlılığı var, genellikle de iran kuklası bir yapıdalar. Amerika bile adam edemedi bunları çekildi. Musul'u bırakıp kaçan ırak ordusunun mevcuduyla musulu alan ışıd birliğinin arasında dağlar kadar fark vardı. Yani ne bir ülke var ne de onun esamesi. Irak'la konuşarak hiç bir sorunu çözemezsin çünkü sorun çözecek bir iradesi yok, gücü yok, etkinliği yok. Daha da açık konuşayım, kuzey ırak kürt yönetimini başkaları kafalamadan yanımıza çekmeliyiz yoksa o bölgeyi de tamamen kaybedeceğiz. Rudaw istediği kadar yayın da yapabilir, o kanalı izleyen farklı fraksiyonlardan sayısız kürt var, yandaş kanallara göre iş yapacaksak bizim de amerikayla kanlı bıçaklı olmamız gerekiyordu, aç izle aramızda savaş var zannedersin ama nato müttefikiyiz hahahah.


    Kürtler ve Türkler bin yıldır bu coğrafyada iyi kötü beraber yaşıyorlar, bin yıl diyorum çünkü o dönem burayı gezen fransisken rahiplerin bizim hakkımızda yazdıklarını da okudum. Savaşmışızdır ve ya kız alıp vermişizdir, bu sürede sayısız Türk sülalesi bölgeye yerleşip Kürtleşmiş sayısız Kürt Sülalesi de göçüp Türkleştiler. Yani demem o ki birlikte yaşama kültürü olan iki topluluğuz. Türkmenler o bölgede yeni değil evet ama Kürtler de yeni değil. Türkmenlerin hakkını ezberletilmiş bir refleksle Irak hükümetinde arıyorsun ama yok hocam yok, Irak hükümetinin hiç bir gücü ve etkinliği yok, o bölgede etkinliği olan tek bir güç var: İran. İranla anlaşalım diyorsun farkında olmadan. Alternatif de benim söylediğim ama onu da reddediyorsun.


    "Irak ve Suriyede bulunan Kürt Vatandaşlar çocuklarını Türk karşıtı olarak yetiştiriyor diyor." Bu şekilde genellemelere hiç bir zaman katılmam. Neye göre söylüyor bunu bir saha araştırması mı var ? Bilimsel bir veri mi var ? Test edilebilir bir şey değil ya herkes bir şeyler söylüyor. Ama varsayalım ki böyle gerçekten de, e değiştirelim bunu ? Kürtlerin her söylediğine elimizi masaya vurarak tepki vermeyelim ? Türkiye bölgenin en büyük devleti, en güçlü devleti, sahip çıkalım bölgemizdeki kürtlere ? Kurda kuşa yem etmeyelin, batının planlarına düşmemeleri için biz destekleyelim ? Işıd ve ya iran geldiğinde ya da bölgedeki arap ırkçıları saldırdıklarında biz sahip çıkalım ? O zaman fikirleri değişecektir. Neden-Sonuç.


    "Bu ülkede senin askerini, polisini şehit edenlerle, ermenilere Türkler soykırım yaptı diyenlere, Türklere her türlü hakaret edenlere dünya kadar oy veren bir siyasi parti var.Sen öyle bu işi bu şekilde halledemezsin."


    Bu partiye milyonlarca insan oy veriyor değil mi ? Bu insanlar katil mi ? Aptal mı ? Ya da katliamları destekliyorlar mı ? Milyonlarca insan gerçekten bu kadar arsız olamaz değil mi ? Bir düşün milyonlarca insan katliam terör ve kandan hoşlanıyor olabilir mi ? Bence olamaz. O zaman yukarıda yazdıklarından başka bir şeyler var demek ki. Bir sorun var ve biz bu sorunun çözümünün silahla değil siyasetle konuşarak müzakere ederek olmasını istiyoruz ama konu konuşmaya gelince bu konular da hiç açılmasın istiyoruz. 40 yıllık mazide bir terör belasıyla uğraştık ve evet kabul edelim orada masumların canını alma konusunda biz de hatalar yaptık. Bunlar hiç olmamış gibi hiç konuşulmamış gibi davranamayız. Biz yakın zamana kadar kürt diye bir millet yok kürtçe diye bir dil yok diyorduk. İbrahim tatlıses isveçde konserde kürtçe şarkı söyledi diye burada yargılanmıştı ve daha da acı olanı neydi biliyor musun ? Kendi memleketimizin sanatçısı mahkemede yalan söylemek zorunda kalmıştı "kürtçe söylemedim" demişti. Ben bunları kendim gördüm yaşadım. Bahsettiğin parti bölgede yaşayan sayısız kürt gibi emmisinin oğlu dayısının kızı...vs pkk ile irtibatlı ve ya irtisaklı insanlar, olmak da zorunda çünkü o bölgede bir şekilde yolu kesişmeyen yok gibi. Sen istiyorsun ki bir kürt partisi olsun ama deva gibi ya da gelecek partisi gibi takılsın. Neden-sonuç dostum, hdp bir sonuç. Görmezden gelmeye çalışsak da o bölgenin gerçeği. Partisini de kapatsan, siyaseten yasaklasan da on yıllardır buralardalar işte. Engelleyebildik mi ? Hayır. Sahadaki gerçek dediğim bu. Değiştiremiyorsun, o zaman politikanı değiştireceksin.


    Değiştiremeyeceğim şeyi kabullenirim evet. Amerika suriyede ve onlar orada olduğu sürece elleme dedikleri yeri elleyemeyeceğimi kabulleniyorum, gerçek bu çünkü. Rusya suriyede, ve uçar unsur sokamazsın dediği sürece uçaklarımı helikopterlerimi sokamıyorum, gerçek bu. Bunların aksini yapmaya çalışırsan sonuçları oluyor. Olmayacak duaya amin demektense değişen şartlara uyum sağlayıp, geçmiştense geleceğe bakmayı ve bölgenin bize sunduğu gözümünün önündeki fırsatları değerlendirmeyi yeğliyorum bir Türk milliyetçisi olarak. Atatürk milli mücadele zamanında bu isyan etti, bu kürt-arap ırkçısı ve ya bu yobaz şu çok dindar ya da öteki sultancı demeden hepsiyle anlaştı bir ortak yol buldu ve hiçbirini dışlamadı ki bunların aralarında zamanında sayısız isyana katılan kürt eşkiyasından şeriatçı hocalara kadar bir sürü isim vardı. Dogmalara ve kalıplara takılıp kalmamalı.


    PS: Çok uzun yazmışım haha.





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Kardeş sana cevap vermekle boşa kürek çektiğimi anladım.Bu son yazışım.öyle de uzatmayacağım.

    Kendime kızıyorum gerçekten.

    Kimsin nesin bilmiyorum ama Kürtçü bir bakış açın var.Hdp'ye sempati duyan biri olduğunu düşünüyorum.Hdp ile yazdıkların hiç ama hiç normal şeyler değil.Sana Fatih Altaylı'nın bir yazısı var onu okumanı tavsiye ederim.


    Öyle sağdan soldan şu bu muhabbetleri ile gelme bana.Ahmet Kaya'nın bile kürtçe şarkı söylemek istedi diye Çatal atıldığını fırlatıldığını zanneden bir zihniyetsin.O gün o videoyu izle Ahmet Kaya'nın hangi sözü sonrası o olay olmuş öğren.Gerçeklerle yüzleşmezsen hiçbir şeyi göremezsin.


    Şu videoyu da gerekirse binlerce defa izle o kafan alana kadar almadı mı? yine izliceksin, yine mi almadı yine izleyeceksin alana kadar.

    Yıllardır mağdur edebiyatı dışında bir şey yapmadınız.Hiçbir zaman sorunu kendinizde aramadınız size göre tek sorun Devletin yanlışları ve Türklerin davranışları.Bu kafa yapısınla devam ettiğiniz sürece Bölünme kapıda.Irak, Suriye bölündü sırada İran ile Türkiye var ve senin gibiler olduğu sürece bu süreç hızlanır.


    Ulus yapısı parçalanmış olan hiçbir Ülke ayakta kalmadı..Hdpnin talepleri neler? anadilde eğitim, ( daha anlamını bilmezsin) ingilizce gibi öyle seçmeli ders değil, sıfırdan kürtçe ders kitapları istiyorlar, Anayasadaki Türk kelimesinin kaldırılmasını talep ediyorlar, Anayasanın çok sayıda maddesinin düzenlenmesini istiyorlar.


    Sonuç nereye gidiyor biliyor musun? andımız ve ne mutlu türküm kaldırılmaları ile başlayan süreç, Türk kelimesinin olduğu heryerden kaldırmaya doğru gider. Yarın bir gün Türk bayrağının da ismi değişir, Türkiyenin de adı değişir sen ya ağzından çıkanı kulağın duymuyor ya da iyice kopmuşsun hayattan.


    Diyorum senin için Ortadoğu uygun bir yer değil senin yaşayacağın yerler çok başka oralarda kafan rahat yaşamalısın.Bilgin olmadığı hiçbir konuda da hümanistlik yapmamalısın.


    ERLİKyoutube
    🎬 ERLİK: 2. YouTube Kanalı: @ERLIK 2 📱 ERLİK Sosyal Medya: Discord: https://discord.gg/S3Knqdg Instagram: https://instagram.com/takendisiyimben Twitter: artık yok :( Twitter 2: https://twitter.com/degilerlik 🎤 ERLİK Podcastleri: Podcast Tadında Videolar: https://open.spotify.com/show/3KfzkxlmNMdhyfhAu5ibjf Taht Oyunları Serisi: https://open.spotify.com/show/3sfM2KXvccHAhEmvYMwJKG Kazalar ve Kalanlar: https://open.spotify.com/show/3rmbcb7SgtiwkFqDTe9gGj Balon Patlıyor: https://open.spotify.com/show/3bQCdmqUe16hou7v3zGPom 🎵 Kullanılan Müzik: Death Note - (Light's Theme C) Kollegah - Pharao (Instrumental)
    https://www.youtube.com/watch?v=wpmFE4EM1Zc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 17 Kasım 2021; 12:52:26 >




  • SeSioN kullanıcısına yanıt

    Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz. Fikirlerimizi düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ben kürt de değilim kürtçü de değilim, ailem yörüktür ve ben de Türk milliyetçisiyim. Ama işte her Türk milliyetçisi aynı düşünmek zorunda değil. Farklı konulara farklı çözümler olabilir önerilebilir, doğru tek değildir. Ben bana dayatılan öğretilen ve ya ezberletilen şeylere alerjim var, sevmiyorum, sorgularım. Bunu neden denemedik ? Derim. Konuşmamız boyunca da sana hiç kızmadım ama şaşırmadım da çünkü benzer görüşleri farklı insanlardan da işitiyorum. Herkesi dinlemek, ama birebir onlardan dinlemek, okumak ve öyle karar vermek gerekiyor. Gerçekten ne istiyorlar, neyi amaçlıyorlar ve durumları nedir bir çok kaynaktan izlemek, okumak takip etmek gerekiyor. Kişilere ve kurumlara önyargılı olmamak, bu kötü ve ya bu iyi dememek gerekiyor. Bir konu hakkında fikrimi de analizcilere göre oluşturmamaya çalışırım çünkü bu tarz yayınlar kendi kişisel görüşlerini içerir, manuple eder. İddialı olmayı da hiç sevmem, çünkü yanılıyor olabilirim. Bize "şu bu düşman" derler ben beceriksizliğimiz derim zira diplomatik ilişkilerde imkansız diye bir şey yoktur: bkz Kırım savaşı. Haliyle beni kimse pek sevmez, insanlar kolay olana, hazır düşüneceye alışkınlar, ben düşünce-yorum değil salt bilgi, belgeli delilli yorumsuz bilgi isterim.

    Hdp konusu da öyle, hdpnin varlığı konusunda önyargılarım yok, sorguluyorum; neden varlar ? Neden bizim tezlerimize öngörülerimize mücadelemize ve sayısız parti kapatmamız rağmen varlar diye sorguluyorum. Peygamber ve ya evliya değiller, her söyledikleri doğru değil, her talepleri meşru da değil ve muhakkak pkknın fazlasıyla güdümündeler ve onlardan belli oranlarda icazet almadan siyaset yapamıyorlar. Ben bunun değişmesini isterim mesela, yok etmek değil, değişsin, pkknın rolünü alıp onu bastırsın, gençler dağa değil taleplerini "haksız bile olsa" siyasete dahil olarak iletsin isterim, normalleşsinler isterim ve taleplerini makul şekillere indirebilsinler isterim. Anadilde eğitim gibi mesela saçma taleplerinden vazgeçsinler isterim. Senin saydığın bir çok taleplerini ben de mümkün görmüyorum ama dedim ya her istekleri anlamlı olacak diye bir şey yok. Her siyasi parti gibi onlar da saçmalıyorlar.

    Nezaketini bozmadan fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim dostum, biliyorum bazen düşüncelerim katlanılması zor olabiliyor.

    Sağlıcakla.





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Bir Yörük olarak bu yazıları yazdıysan çok ama çok üzüldüğümü bilmeni isterim.Yörükler her zaman bu toprakların en önemli insanlarıdır.Onları çok severim ve bizim özümüzdürler.Türklüğün kaleleridir Yörükler.

    Bence bu hümanist kafa yapını derhal amasız, fakatsız değiştirmelisin.

    Çok yanlış düşünüyorsun dediğim gibi.

    Allaha emanet ol.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.