Şimdi Ara

Peugeot bayilerinin takas aracı istemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketimize naçizane bir araç ararken(20 gün önce)Peugeot 408 baya ilgimizi çekti buna müteakip İstanbul’da tüm bayilerini aradık ama aldığımız cevap başlığada konu olduğu üzere almak için sizden takas aracı istemeleriydi.

    Tüm bayiler derken %90’ı bazı istisnaları direk yok hazirandan önce gelmez dediler:)

    Durumu ilgili Peugeot İletişim Merkezine bildirdim bayi ile görüşüp tarafıma dönüş yaptıracaklarını söylediler.

    Gün sonunda evet Peugeot Bayisi dönüş yaptı 408 için önceliği kasko sigorta ve takasa araç veren müşterilerimize veriyoruz dediler(bunun anlamı olmayan piyasada sıfır araç alma ihtimaliziniz varsa da artık yok anlamına gelir) istememizin sebebi al satçıların önüne geçmek diyede belirttiler fakat ben zaten bilgisayar firmama almak istediğimi belirttim her bayiye.(kanun gereği 6 ay satamıyoruz)

    Size dönüş yapacağız dediler dönmediler bende peşinden tekrar iletişim merkezini aradım takas aracı istemek yasalara aykırı değil bayi insiyatifinde diyorlar

    Bu arada benim dışımda cogu kişi bu süreci deneyimlemiştir takasa sunduğunuz araca piyasanın 100k altına fiyat teklifi veriyorlarmış bu sitede bazı postlarda bunu okudum.Ben takasta verilecek aracım olmadığı için bu konuyu netleştiremeceğim.

    Ama forumda arayıp tarayan görebilir.


    Rezillik puanım 10/10







  • hahaahaha aynısı başıma geldi 10/10 da benden


    Tesla tüm pazarı süpürür gelecekte bunlardan kimse araba almaz.

  • Sarı siteye bakınca olmayan araçlarınızı görürsünüz arkadaşlar.

    Eğer 100k olayı doğruysa marka itibarını zedeledikleri için yani liste fiyatının üstünde fiyat istedikleri için bayilerin sözleşmesini ben olsam feshederdim.

    Bayi bazlı anlayış ile birlikte demek ki “Peugeot pişmanlıktır” diyebiliriz.
  • aga bu enflasyon daha uzun süre gider . ben olsam aracım varken bu pahalılıkta iyi kötü onu korur almam . ama illa da alacaksam verir 100 bin düşüğe arabayı alırım zaten 6 ayda o 100 bini gelen zamlarla toplarlar.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Ağa o kısmı problem değil bir şekilde aşılır illa araba değil firmaya stok alırız.


    Ben araç firmalarının bu davranış tarzına tutuluyorum.


    Bu chip krizi elbet bitecek, elbet araçlar bollaşacak.Çin'de pandemi kısıtlamaları kaldırıldı muhtemelen 6 ay sonra bollaşma başlayacak.



    Müşteriye bu tarz davranan markaları insanlar tercih ederken 2 defa düşünecek ben mesela sokmam ne evime ne şirketime.

  • Evet yatırımı koruyacak bir sürü seçenek var.

    Alıcıların güçlü olduğu dönem yakındır.

    Ekran kartlarında yaşamıştık bu durumu şuan ne durumda takip eden var mı ?:)
  • showshow kullanıcısına yanıt

    hepsi aynı halt . ne pandemisi ne çipi hep yalan pandemi mi kaldı . memlekette kanun yok kim kimi dürterse. sen burada bişey yazsan polis anında kapına gelir ama işte bu adamların yaptıkları hep yanına kar kalır.


    son paragrafın avrupa ülkesinde geçerli . bizde millet hala koşa koşa gidiyor almaya .

  • Çin dünyanın geri kalanından farklı bir politika izliyordu pandemiyle ilgili yeni kaldırdılar yasakları.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Ağa o kısmı problem değil bir şekilde aşılır illa araba değil firmaya stok alırız.


    Ben araç firmalarının bu davranış tarzına tutuluyorum.


    Bu chip krizi elbet bitecek, elbet araçlar bollaşacak.Çin'de pandemi kısıtlamaları kaldırıldı muhtemelen 6 ay sonra bollaşma başlayacak.



    Müşteriye bu tarz davranan markaları insanlar tercih ederken 2 defa düşünecek ben mesela sokmam ne evime ne şirketime.

    Müşteriye bu tarz davranan diye bir marka yok hocam şu an. Hepsinin genel tutumu bu. "1.500.000-2.000.000" TL'ye kadar hiç bir marka araç bulamazsın şu an hepsi al satçıları elinde. İster Audi A3-A4 ister Merso CLA-C serileri vs.vs. alt-orta segment dediğimiz hiç bir araç bayilerde yok şu an hepsi galerilerin elinde. Anca üst segmentleri bulursun bayilerde A6-A7 olur E-S serileri olur vs. Bursa'da adını vermek istemediğim bir peugeot bayisindeki satışçı direk abi sabah araç tırdan inicek şu galeriye gidecek ordan alabilirsin çok acilse diye adres gösterdi. Ve aldık kız kardeşime aracı. Çünkü orda 50k fazla verip galeriden almasam, bayiden 60-90 gün arası sıra beklesem(ki bu bile tanıdıksız olmuyor bu en iyi senaryo) en az 100k artacak fiyatı araç gelip faturası kesilene kadar. Asla savunmuyorum, Allah hepsinin belasını versin. Muhteşem bir düzen kurulu şu an. Kendime de sıfır bir A3 düşünüyorum şu an 2018'i var altımda, ama yok. Bu arada TR'ye peugeot sevkiyatları 15 günde bir oluyormuş gemi ile. Bunu da öğrendik. Belki bir dahaki gidişinizde bir işinize yarar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 14 Nisan 2023; 9:2:59 >




  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Şirketlere galeriden alınan araçlarda amortisman yapılmıyor.Bayi'den almamız gerekiyor bu yüzden.


    Bu düzen elbet değişecek mesela çok net söyleyebilirim ki, eğer 1-2 ay daha aynı problemi yaşarsam Tesla alacağım.


    Bu kafayla uğraşmaya gerek yok.

  • showshow kullanıcısına yanıt

    Ben de Bulgaristan'da ikamet iznim olduğundan dolayı ordanş bir Audi bayisinden yeni kasa A3 1.6 TDI almayı düşünüyorum. Burda doğuş sadece benzinlilerini getirdi yeni kasanın, ama avrupada dizeli var. Ordan alıp birkaç gün içinde çekici ile buraya getirip gümrüğe sokarsam Bulgar tarafının KDV'sini ödemiyorum. Sadece burda ÖTV+KDV hesaplanıyor fatura değerinden ve burdaki benzinli varyantından bile biraz ucuza gelmiş olucak araba.

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Bence aynı motoru getirirsen en azından arıza vs durumlarda konuya hakim insanlar bulabilirsin hocam 1.6 tdi da illa ki Türkiye de bilinen bir motor olsa da a3 için konfigüre edilmiş versiyonuna Türkiye’den hakim birini bulmak zor olur diye düşünüyorum sadece bir düşünce
  • GpuMaster G kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyi ben de düşündüm hocam yeni 8Y kodlu kasanın TDI motoru ile ilgili teknik bilgi ve parça bulunamıyor şu an haliyle. Ama ciddi ciddi düşünüyorum ben yine de bakalım hayırlısı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.