Şimdi Ara

peugeot bipper tepee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu konuda ticari aracı olan herkes sorunlarını yazabilir duyrulur



  • 2010 model peugeot bipper 1,4 hdi sahibiyim.Aracın bagajı küçük olduğundan yük taşımaya müsait değil. Hangi mantık bu araçları kamyonet sınıfına almış anlamadım. Kamyonet yük taşıma amaçlı imal edilmiş açık kasa araçlardır. Bu araçlar kamyonetden çok otomobile benzemektedir. Bu yıl 4. yıl taşıt vergisi düşecek diye bakarken ilk 6 yıl sıfır gibi olduğunu gördüm.
    Adam 2010 model 1,6 motor 100 bin tl mercedese binecek 640 tl vergi verecek, garibim 2010 model 1,4 hdi bipper vb araca binecek 1000 tl vergi verecek.Vergi adaleti mi bu? Peugeot bipper vb araç sahipleri adam 100 bin tl otomobile binerken biz 20 bin tl araç için neden iki katı vergi verelim .Biz bu araçlarla ticaret yapmıyoruz. Kamyon kamyonet gibi yük, otobüs minibüs gibi yolcu taşımıyoruz. Neden böyle haksız bir uygulama ile cezalandırılıyoruz? Bimere yazdım falan kanun filan maddesi böyleymiş.kanunu çıkaranlarda mercedese biniyor ya.
    Geçen yıl bölünmüş yolda 100 km/h hızla giderken, polisi durdurdu. Radara yakalanmışım. Şaşırdım" Ben 100 km/h sınırı geçmedim ki dedim. Güldü" Bu araçlar için bu yolda hız sınırı max 93 km/h" dedi.
    Şimdi dedim 1970 model murat 124 olsa hız sınırı max 120 km/h, bu araçlar için 93 km/h."Evet dedi, aynen öyle. Bunlar ticari araç sınıfı, son model olması,abs olması daha güvenli olması önemli değil. Kanun böyle.
    Her yıl fenni muayene, her yıl eksoz testi çabası.
    Aracı aldığıma pişman oldum.




  • bende aynı sorundan muzdaribim böyle şikayeti olanlarla toplansak enginlere sığmaz taşarız
  • Bizim 2011 model bipper var. Araba çok iyi 4 kişilik bizim aile. Bagajı memlekete giderken dolduruyoruz hiç banamısın demiyor. Fren çok iyi memleketten dönerken bayram çıkışıydı ankara da yoğun bir trafik vardı. Önümüzde araba vardı birden fren yapınca hemen durdu. Ama arkadaki tata marka pikap bagaj kapağına çarptı.yani fren kalitesi çok iyi.ama en sevmediğim yanı ise arka koltuk çok rahatsız. Amantisör ler çok sert.bu yüzden arka koltuk çok zıplatıyor.Ama ön koltuklar rahat.Başkada bi sorun felan yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muro58bipper kullanıcısına yanıt
    HAKLISIN O KONUDA SÜPER BİR ARABA MOTORUNDA HİÇ SORUN ÇIKMIYOR BEN ARACI 2009 DA ALDIM ŞU AN 170254 KM DE HİÇ ARIZASI OLMADI ARKA KOLTUK VE AMORTİSÖR SORUNU İSE ARAÇ TİCARİ OLDUĞUNDAN ÇOK YÜKLENDİĞİNDE ÇÖKMESİN DİYE AMA ÖN KOLTUKLARI COK GENİŞ VE RAHAT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.