Şimdi Ara

Peugeot Bu kez Gerçekten Bitmiştir...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı forumlarda bir başlığım var zaten..Başlığı "Peugeot Bitmiştir Üzgünüm" şeklinde..okuyan bilir başımag elenleri ve bu vesileyle bu başlığı attığımı..Onca olaya rağmen inatla satmadım arabamı.. ve geldiğim son nokta..

    26 Mart 2008'de Katalizatör Orjinal olarak Yetkili Serviste Değiştirildi.

    13 Mayıs 2009'da değiştirilen Katalizatör dağıldı.

    veeee Peugeot garanti süresi olan 1 yılı geçtiği için hiçbirşey yapamayacağını söyledi...

    Demek ki bu arabalara her yıl yeni bir Katalizatör takmak gerekli..her yıl 1000 TL katalizatör masrafı yapmak gerekli...

    Bu kez gerçekten bitti benim için..



  • 307 mi ne?
    Sat o zmn sende
  • Garanti konusunda yazmıştım ama tarihlerde yanılmışım. Sanki iki ay sonra bozulmuş gibi algıladım.
    Geçmiş olsun diyorum tekrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayen -- 15 Mayıs 2009; 16:57:25 >
  • Garanti'den 2 ay sonra evet doğru...Ama her yıl da Katalizatör değiştirilmez ki!
  • ben de hep bu son peugeotum diyorum yine peugeot aliyorumsimdi ye kadar 5. peugeot aldim .bu son benim de alirsam ya bmw alacam yada mersedes.
  • Katalizatör dağıldı derken?

    Katalitik konvertör mekanik hareketli bir parça değil ki bu kadar kolay hasar alsın.

    Ya siz ya da kullanan başka biri aracın altını vuruyor oraya buraya,

    ya montajı doğru yapılmadığı için bi problem oldu vs vs...

    Yetkili serviste takılırken aracın başında mıydınız?
  • Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun yav , kötü şans
  • arabayı chipletip, katalizörü iptal etmeyi deneyin.

    dünyada katalizör üreten toplamda 2-3 firma var ve dünyadaki üreticilerin tümü onlardan satın alıyor, yani problem peugeot'un yaptığı katalizörde değil, ya siz yanlış yakıt kullanıyorsunuz, ya da sorun motorda...
  • Marvinn.Önceki başlığıda okumuştum.Gerçekten yaşadığınız büyük talihsizlik.Ancak bunu peugeot markasına maletmek doğru olmaz şahsi kanatimce.Çünkü memnun olan okadar çok kullanıcısı varki.
    Sizin temel sorununuz sevislerle alakalı ki sizde söylemiştiniz.Benim ailemde 2 peugeot var.Bir 307 1.4 hdi,biride partner 1.9 d
    307 miz 85000 de ve bugüne kadar normal maliyetler dışında hiç bir extrası olmadı.Partnerimizde 110 000 de ve aynı şekilde sorunsuz.
    Ancak türkiyede birçok servisin rezilliği yüzünden insanlar markalardan soğuyor.
    İki örnek vermek isitiyorum.Bayram günü partnerin kontağını çevirdim herzamanki gibi.Birden gözüm göstergelere kaydı ne göreyim.Tüm göstergeler bi tarafa kaymış.Kimi sonda kimi ortadaAcaip canım sıkıldı.Neyse aldık arabayı öyle kullandık tabi sürekli mazot doldurarak gösterge çalışmadığı için.O ara Malatyada işimiz vardı.Madem gidecez ordaki peugeot bayisinde yaptıralım dedik.Gittik velhasılı kelam malatyaya.Adamlar açtılar komple göğsü baktılar bakıştılar sonra dedilerki bu göstergelerin bilmem ne bağlantılarının kopmle değişmesi gerek.Maliyeti 1 milyar
    dilimiz dudağımız uçukladı.Neyse olmaz böyle iş dedik.Kapatın göğsü yaptırmıyoruz dedik:)
    Aldık arabayı döndük memlekete vardık sanayide bir oto elektirikçiye.Bak kardeş şunun neyi var dedik derhal dedi açtı tanıdık zaten.İkitane pense ucu gibi mandal vardı onların tozunu aldı tekrar taktı.Kapattı.Bi çalıştırdık arabayı ohh mis gibi:D
    Adam ne yaptık ne ettikse 20 milyonu almadı hocam ne yaptıkki dedi 10 kağıt aldı:DAllah razı olsun ondan.Anlayacağınız bukadar adiler bunlar.
    2.örnek:)
    Bizim 307 nin balataları acaip ses yapıyordu.Bitmiştide.Götürüp değişelim dedik serviste.Neyse gittik adamlar açtı değişecekler önümüze maliyeti getirdiler bi baktık diyorki disk ve balata.Yahu ne oluyor dedik diskler niye değişiyor.Adam hiç ama hiç utanmadan kızarmadan karşısında hiç araba kullanmamış biri varmış gibi bunlar takım böyle değişir demezmi.Ben nerdeyse girişecektim adamada abim zor engelledi.Neyse ne diyorsun karşında ne var senin toplayın arabayı başka yerde değişecez dedik.Adam ya aslında sadece balatayıda değişirim sizin için diskide ekledim demezmi.Ulan git balatayı değiş bişeyede dokunma dedik.Bidahada tövbe oraya gidersem 2 olsun.Katil eder adamı bunlar
    Bu servislerin bazıları malesef böyle.Hatta çoğu.Allah kimsenin başına vermesin böyle dertler.Umarım istediğiniz gibi bir araca sahip olursunuz.




  • Herkese tüm uyarıları, tavsiyeleri ve tesellileri için teşekkür ederim. Şimdi yazıya " Kusra bakma Pejo günahını aldım" diye devam etmek isterdim..Çünkü katalizatör arızası çıkmadı. Ha bu arada katalizatör nasıl dağılabilir ki diye soran arkadaşlara söyliyim..İçindeki porselen parça ısıl gerilimler sonucu belli bir süre sonra parçalanıyor..ve egzost'a giden kısmı daraltıp tıkayabılıyor..buna da katalizatör dağılması deniyor..öyle arabanın altını çarpmakla alakalı bişey değil..neyse..diyeceğim şu ki katalizatör arızası çıkmadı durum..ama ben yine günahını aldım pejo kusra bakma diyemiyorum..çünkü otomatik şanzıman kısmındaki bir sac parcanın yerınden kopması ve bunun değişmesi için komple motor ve şanzımanın aşağı inmesini gerektiren daha bela bir arıza çıktı..çok detaya girmiycem..ama bir mühendis olarak ortaya çıkan sonuçtan hoşlanmadım..artık oyle bir hale geldi ki araba..her 3 ay'da bir aldığım ikramiyeyi her 3 ay'da bir minimum 1.000 TL arıza çıkaran arabama veriyorum..ve markası maalesef pejo..şimdi ben bu durumu pejo'ya mal etmiyim de hangi markaya mal edeyim??




  • quote:

    Orjinalden alıntı: marvinn

    Herkese tüm uyarıları, tavsiyeleri ve tesellileri için teşekkür ederim. Şimdi yazıya " Kusra bakma Pejo günahını aldım" diye devam etmek isterdim..Çünkü katalizatör arızası çıkmadı. Ha bu arada katalizatör nasıl dağılabilir ki diye soran arkadaşlara söyliyim..İçindeki porselen parça ısıl gerilimler sonucu belli bir süre sonra parçalanıyor..ve egzost'a giden kısmı daraltıp tıkayabılıyor..buna da katalizatör dağılması deniyor..öyle arabanın altını çarpmakla alakalı bişey değil..neyse..diyeceğim şu ki katalizatör arızası çıkmadı durum..ama ben yine günahını aldım pejo kusra bakma diyemiyorum..çünkü otomatik şanzıman kısmındaki bir sac parcanın yerınden kopması ve bunun değişmesi için komple motor ve şanzımanın aşağı inmesini gerektiren daha bela bir arıza çıktı..çok detaya girmiycem..ama bir mühendis olarak ortaya çıkan sonuçtan hoşlanmadım..artık oyle bir hale geldi ki araba..her 3 ay'da bir aldığım ikramiyeyi her 3 ay'da bir minimum 1.000 TL arıza çıkaran arabama veriyorum..ve markası maalesef pejo..şimdi ben bu durumu pejo'ya mal etmiyim de hangi markaya mal edeyim??


    geçmiş olsun..bence mal etmek yerine aracını degiştir..anlamıyorum peugeot u bu kdr suçluyorlar..hala ısrarla pug kullanıyorlar..enteresan..bende pug kullanıyorum son derece memnunm..




  • Sürekli arıza çıkaran markayı kötülerim arkadaş..tüketiciyim ben..seven sever..ben ise sevmem..herkesin görüşü kendine...Arabayı Sat! demek ise gerçekten üzücü bir çözüm önerisi...Benden sonraki kullanıcıya yazık değil mi? Markalar tüketiciyi koruyacak..unutmayalım ki..Müşteri Velinimettir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: marvinn

    Sürekli arıza çıkaran markayı kötülerim arkadaş..tüketiciyim ben..seven sever..ben ise sevmem..herkesin görüşü kendine...Arabayı Sat! demek ise gerçekten üzücü bir çözüm önerisi...Benden sonraki kullanıcıya yazık değil mi? Markalar tüketiciyi koruyacak..unutmayalım ki..Müşteri Velinimettir..



    kendinden çok başkasını düşünüyorsun, müthişsin..haybeye pragmacılık oynamanın da geregi yok, markalar tüketiciyi koruyacak kimse korumayacak demedi zaten..fakat berbat bir araç deyip sonuna kadar o aracı kullanmakta çözüm degil..ayrıca aracını sat dedim insanları aldat demedim..ederi neyse o fiyata satarsın..sonra da başka bir araç alıp kurtarırsın kendini..zira böyle devam edersen sevmedigin kötüledigin firmaya aldıgın her üründe katkı saglıyorsun..abestle iştigaldir bu yaptıgın yani kusura bakma..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: marvinn

    her 3 ay'da bir aldığım ikramiyeyi her 3 ay'da bir minimum 1.000 TL arıza çıkaran arabama veriyorum..ve markası maalesef pejo..şimdi ben bu durumu pejo'ya mal etmiyim de hangi markaya mal edeyim??



    valla arkadaş uzun zamandır okuyorum yazdıklarını, tüm bunları mal edebileceğin tek kurum var o da kader malesef çünkü 9 yıllık peugeot'un bile tek bir masrafına şahit olmadım şahsen,3 tane pugum oldu hepsi 100 bin in üzerindeydi, sattığımız 405 halen aktif şu an 290 binde, üstelik sizin bahsettiğiniz problemler klasik peugeot arızaları da olmadığı için bu duruma şanstan öte bir açıklama yapamıyorum.
  • Soylukan..Bir lunaparktaki gondol'u düşün...sallanırken onu bağlayan miller yerinden kopsa..gondoldaki insanlar bir yerlere fırlasa..allah korusun ama can kaybı olsa..burda teknik bir sorun aranır mı aranmaz mı? Yoksa yazık Kader! mi denir? Ben teknik konularda şans veya kader kısmına katılmak istemıyorum..Bakın katılmıyorum demiyorum..Katılmak istemıyorum..Böyle olmamalı..Şanssızlık veya kader konusu şu an kullandığım aracı benim satın almış olmamla ilgili olabilir..Aracın arıza çıkartıyor oluşu şans veya kader değil..ben almasam bir başkası alacaktı..Bu Peugeot'u sorumluluğundan kurtarmaz..Hatalı bir üretim veya yanlış malzemenin kullanıldığı bir üretim olabilir bendeki araç..Ama hep söylüyorum..asıl üzücü olan..yetkili servisleri geçtim..Türkiye distribütörünün konuyla uzaktan yakından hiç ilgilenmiyor oluşu..En azından bir bakalım deseler bu bile yeterli olabilir..

    TheEren..Umarım forumdaki 2 başlığımı tamamen okumuşsundur ve öyle yorum yapıyorsundur..Aracın çıkardığı arızaları umarım görmüşsündür..Pragmacılık veya bir başka oyun oynamadığımı okuduysan eğer anlarsın..Aracı sat diyorsun..Olur satayım..25.000'e aldığım aracı 10.000'e satayım..olur mu? kim ister bunu..Malının veya parasının değer kaybetmesini kim ister?

    Ben burda başıma gelenleri paylaşmak istedim..Daha önceki konu başlıklarım okunursa şayet aracımla veya peugeot'la ilgili güzel şeyler yazdığım zamanların da olduğu görülebilir..O zamanlar güzel şeyler yaşamıştım paylaşmıştım..Uzun zamandır da trajikomik şeyler yaşıyorum ve yine paylaşıyorum..Herşeyden önce yazdıklarım okunurken kendinizi benim yerime koymanızı öneririm..Sonuçta burası bir paylaşım platformu..TÜm bu yazdıklarım başıma gelen şeyler..Salt Peugeot markasını durup dururken karalamak için yazılmış şeyler değil..Aracımın başına gelen bu arızaları paylaşmak burda..neden bazılarını rahatsız eder bunu anlayamıyorum..

    Herkese iyi sürüşler..




  • Hayatım boyunca en büyük kazıgı peugeot 307 den yemişimdir xt modeli vardı bende otomatik vites arabayı geçen yaz aldım 21 e bana çıkardıgı masrafla 30 u bulmuşdur bukadar sorunlu bi araba görmedimm hayatımda bi otomatik şanzımanına bişe olur bi beyni bozulur tam bi beyinsiz araba allaha şükür ötv sayesinde kurtuldum kurtuldukdan sonra hatta göbekk attım peugeot hayatta yanaşmam bida hele benzinli ve otomatigine hayatta 350 400 bin yakıyodu nasılbi araba bu
  • MAŞALLAH 2005 AGUSTOSDA ALDIM PEJOMU..AGUSTOS 2009 OLDU...DAHA RUTİN BAKIM HARİCİ TIK DEMEDİ..ARACIMA AŞIGIM...

    Tİ AMO PEUGEOT
  • özgür sana katılıyorum biz alalı daha 3 ay oldu ama şeytan kulağına kurşun,taş gibi maşallah
    quote:

    Orjinalden alıntı: uruk33

    MAŞALLAH 2005 AGUSTOSDA ALDIM PEJOMU..AGUSTOS 2009 OLDU...DAHA RUTİN BAKIM HARİCİ TIK DEMEDİ..ARACIMA AŞIGIM...

    Tİ AMO PEUGEOT

  • Başına bu marka altında onca olay gelmiş ve zarara uğraöış arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum.İyi kötü satıp mekaniki daha iyi bir araca geçmeniz acilen tavsiyemdir.Sizden sonraki mesajlarda Pegurotin bir sucunun olamayacağı savunulmakta ancak başlarına geleceklerden bir haber arkadaşlar mevcut.407 ve Partner olan garajda servis dönemi geldiği zaman titriyoruz.Çünkü servise girdiklerin ertesi günü mutlaka yolda kalıyorlar ve bir sürü fatura yine.Neyse.

    Değiştirin hocam aracınızı.Size de yazık paranıza da.Çöpten toplamıyoruz sonuçta.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.