Şimdi Ara

Peugeot Kronik Enjektör Arızası Sorunu ve İflas Eden Müşteri Hizmetleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir araç arızalanabilir. Bir parçası arızalanıp değiştirilebilir. Ancak 7 yıl içerisinde bir araçta aynı parça aynı arızayı 4 kez verirse buna ne denir. Doğal olarak kronik arıza denir ve bu araç ayıplıdır. 2013 Mart ayında 2012 model 5008 aracımızı 0 km olarak satın aldık. Araç bir yıl sonra enjektör arızası verdi ve yetkili serviste değiştirme işlemi gerçekleştirildi. Ancak bir yıl sonra 2015 yılında araç yine enjektör arızası verdi yine yetkili serviste enjektör değişimi yapıldı. Bundan 2 yıl sonra 2017 yılında araç yine aynı enjektör arızasını verdi. Müşteri ilişkileri ile yapılan hararetli görüşmelerden sonra yetkili serviste yine tarafımızdan bir ücret ödenmeden enjektör değişimi yapıldı.
    Bitti mi tabi ki bitmedi, aradan 2 yılı biraz geçerken yine aracı kronik arızasının zamanı geldi. Aracın sesindeki değişimden anladım ve Peugeot müşteri ilişkilerini 7 Şubat 2020 tarihinde aradım. Durumu anlattım ve aynı arızayı 7 yıl içerisinde 4. Defa yaptığını, bunun kronik bir sorun olduğunu belirttim. Bana yetkili servisten durum tespiti yaptırmam istendi ve ertesi gün yetkili servise giderek aracın durumunu tespit ettirdim ve enjektör arızası olduğunu teyit ettirdim.
    Müşteri ilişkileri bana dönüş yaparak araçta enjektör sorunu olduğunu ve nedeninin mazot veya enjektör aşınması gibi absürt bir sebepten olabileceğini söyledi. Ben de bu problemin ilk kez yaşanmadığını aracın enjektörünün dördüncü kez neden arıza verdiğinin cevabını istediği söyledim. Bunun üzerine bir de teknik ekibimiz aracınızı incelesin dendi ve İstanbul’dan ekip geleceğini, aracı 17 Şubat Pazartesi günü yetkili servise bırakmam gerektiği iletildi. Ben de o gün yetkili servise aracımı bıraktım. O gün aracın işlemleri bitmediği söylenerek araç tarafıma teslim edilmedi. Ertesi gün tarafıma tekrar bilgi verilerek aracın enjektörlerinin anlaşmalı pompacıya götürülerek incelettirileceği söylendi. Ben de tekrar altını çizerek aracın tekil olarak bu arızasının değil 4 defadır neden aynı arızayı verdiğinin bilgisini istediğimi ifade ettim.
    Ancak daha sonra arayan müşteri ilişkilerinin cevabı çok komikti: “aracınızın enjektörleri arızalı” bravo dedim, bu yeni bir bilgi değil, bunun için bu kadar inceleme yapmanıza gerek yoktu, ben aracın neden 7 yılda 4 kez aynı arızayı verdiğinin cevabını istiyorum. Müşteri yetkilisi Ercan Bey 2 gün süre istedi ve ilgili yerlerle görüşüp bana döneceğini söyledi. Nihayet 20 Şubat Perşembe gün beni arayarak aracın enjektörlerinin arızalı olduğunu, garanti süresi de aşıldığı için tamir işlemi masrafının tarafımca karşılanması gerektiğini, ancak kısıtlı bütçelerinden bana 700 lira gibi bir destekte bulunabileceklerini söyledi. Ben de 15 gündür beni boş yere oyaladıklarını aracın 4 kez aynı vermesine yönelik olarak hiçbir cevap veremediklerini, sadakalarını da istemediğimi söyleyip telefonu kapattım.
    Ama burada da bitmedi. Yetkili svisten teslim aldığım araç daha bozuk bir şekilde bana verildi. Aracımda mazot kokusu baş gösterdi. Başta bunun motor zerinde kalan mazot olabileceğini düşünsem de daha sonra aracın mazot sızıntısı yapmaya başladığını gördüm. Hemen ilk işgünü pazartesi gün yetkili servise gidip “araçla ilgili Peugeot olarak hiçbir şey yapmadınız bari en azından daha da bozup vermeseydiniz deyip durumu aktardım. Hemen bakalım deyip aracın sökme takma sırasında ve enjektörcüde incelenmesi sırasında bunun olabileceğini söyleyip utanmadan bununla ilgili bana masraf çıkarttılar. Bir sonuç alacağımdan değil ama müşteri yetkilisine durumu ilettim. Bugün bana dönüp yine yetkili servisin ağzıyla konuştular. Utanmadan kendi yaptıkları arızanın bedelini de müşteriye çıkarıyorlar. Arkadaşlar burada boşuna Şikayetvar a yazıp sorunlarınızın çözüleceğini beklemeyin. Ben neden yazıyorum, sadece sizleri uyarmak için. Birazcık aklı olan Peugeot’nun yanına yaklaşmaz. Bunu Galatasaray Üni. Mezunu bir Frankofon olarak söylüyorum. Lanet olsun böyle markaya da, böyle müşteri ilişkilerine de.







  • 508 ler ewet ondanmı sarı sıtede cok var fıyatlarıda 200 e yakın aracların wallaha sakırdama onların motorundada var bazıları zıncir galıba..
  • Aslında yeni Peugeot'lar benim çok hoşuma gidiyor. Örneğin yeni 508, şanzımanı tam otomatik, motoru verimli, tasarımı güzel... ama yine de cesaret edemiyorum. Daha önce Peugeot kullandım, zamanında 407'nin en üst donanım paketi olan 2.0 hdi Dynamic Premium ile 200 bin km yaptım ve başka Peugeot araçlarım da oldu... Kullandığım sürede hepsi de çok keyif verdi... ama herhangi bir Peugeot bir arıza yaptı mı... işte o zaman uğraşıp duruyorsun, yetkili serviste parça değişse bile, zamanla yine arıza veriyor... nasıl antalacağım bilmiyorum, ama arıza yokken süper araba, ama arıza çıktığında bir daha dikiş tutmayan bir araba... umarım anlatabilmişimdir :):):)

    Bugüne kadar Peugeot'a karşı oluşan ön yargıdan dolayı bir türlü yeni 508'e yanaşamıyorum, hatta 1-2 yıl sonra forumda ne tarz küfür ve şikayetler olacak merak ediyorum...:):):) Şimdilik en fazla AdBlue deposu ile sıkıntıları okuyorum, özellikle 3008 sahipleri AdBlue depo sorunundan bıkmış gibi...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.